ازدواج یک جنگ نیست!
این یک مشکل دائمی است که از قدیم وجود داشته و مربوط به شکاف نسلهاست. والدین انتخابهای فرزندانشان را قبول ندارند. در اینجا مثالی ذکر میکنیم: «مرد جوانی میگوید: همسر من دورگه و من سفیدپوست هستم. هرموقع به خانه والدینم میرویم، پدرم در مورد مهاجرت غیرقانونی صحبت میکند! مادرم نمیتواند او را ساکت کند. همسرم سعی میکند لبخند بزند. ولی به محض اینکه به خانه میرسیم، دعواهایمان شروع میشود چرا که او از من میخواهد جلوی پدرم را بگیرم اما من میدانم این کار بیفایده است.»
مشکلاتی از این قبیل برای بعضی از شما جوانان وجود دارد. میخواهید والدینتان به انتخاب شما احترام بگذارند. اما آنها نمیتوانند از عقاید و سنتهای خود بگذرند و نظر مساعدی نسبت فرد موردنظر ندارند. آنگاه احساس میکنید در منگنه قرار گرفتهاید. از طرفی آنها والدین شما هستند و مورد احترامتان. اما از طرف دیگر شما برای طرف مقابلتان هم احترام خاصی قائل هستید.
خوشبختانه امروزه راهحلهای خوبی دراینباره معرفی شدهاند که در اینجا بیان میشود. فراموش نکنید این کار نیازمند تلاش و کوشش است و به سرعت حاصل نمیشود.
انتقاد را با انتقاد پاسخ ندهید
ارزشها، سنتها و احساسات والدینتان در شکلگیری شخصیت فعلی شما موثر بوده است. آنها برای سالها مشاور و راهنمای شما و مرکز هویت خانواده بودهاند. کنار گذاشتن و پشت کردن به آنها کار نادرست و اشتباهی است.
با محبت رفتار کنید
نسل قدیم با تکیه بر عقاید و باورهای خود در برابر جهان متغیر، احساس امنیت میکنند. نیتشان خوب است. به آنها اطمینان دهید که به گذشته خود احترام میگذارید ولی در عینحال باید این مطلب را برای آنان روشن کنید که شما عضوی از اجتماع جهانی هستید که شامل همه نوع انسان از همه جای دنیا میباشد.
در برابر گلایههای آنان سپر دفاعی نگیرید و از بحث و جدل اجتناب کنید
دفاع کردن این معنی را دارد که چیزی برای دفاع وجود دارد. با احترام و ادب، به نگرانیشان پاسخ دهید. نزد آنها اقرار کنید ازدواج از فرهنگهای متفاوت تا چه حد میتواند مشکلساز و دشوار باشد. عشق و احترامتان را به آنان ابراز کنید ولی نشان دهید در تصمیمگیری جدی هستید. لحن خوش و گفتمان خیلی موثرتر از جنگ و جدل خواهد بود.
از همسر طرف مقابلتان بهعنوان ابزار استفاده نکنید
عادلانه نیست شخصی که دوستتان دارد را مانند سرباز شطرنج وسط میدان جنگ ناتمام خود و والدینتان برای هر مسئلهای جلو بفرستید. شاید حس خوبی باشد که در دعوا پشتیبان داشته باشید اما اگر میخواهید ازدواج موفقی با این شخص داشته باشید، هرگز او را با خانواده خود درگیر نکنید.
از یک نفر جانبداری نکنید
ازدواج یک جنگ نیست که حتما یک برنده و یا یک بازنده داشته باشد. تلاش کنید مذاکره و مصالحه کرده، اختلافات را درک کرده و یا حداقل به آنها احترام بگذارید. هنگامی که میخواهید برخلاف خواسته کسی عمل کنید، مراقب باشید این رفتار به منزله دوست نداشتن وی تلقی نگردد.
همینطور که بهعلت شبکههای اجتماعی و سفر، جهان روزبروز کوچکتر شده است، افراد بیشتری هم در جامعه هستند که والدیننشان از انتخاب همسر آینده آنها راضی نیستند. اگر این قضیه با لجاجت ادامه پیدا کند، آب خوش از گلوی هیچکس پایین نخواهد رفت. اما بهخاطر داشته باشید که این تازه اول راه است و پس از ازدواج مشکلات فراوانی انتظار شما را میکشند. پس وقتی برای ازدواج اقدام کنید که آمادگی کامل داشته باشید.
مترجم: ایمان میرمرتضوی- کارشناس ارشد مترجمی