0

نیاز من، خواستۀ تو

mohsenshabani
mohsenshabani
کاربر نقره ای
تعداد پست ها : 2227

نیاز من، خواستۀ تو

نیاز من، خواستۀ تو

«تازگی‌ها به این نتیجه رسیده بود که در خیلی چیزها مانند هم نیستند. این را از روی لباس پوشیدن‌،‌ حرف زدن و رفتارش فهمیده بود. نمی‌دانست چرا قبلاً احساس می‌کرد درست مثل هم هستند و برای هم ساخته شده‌اند‌. وقتی با تمام علاقه‌اش به درست حرف زدن، او راحت و آشفته حرف می‌زد عصبی می‌شد، یا چرا هیچ‌وقت ندیده بود که لباس و کفش و کلاهش به هم نمی‌آید‌، انگار هرچه دستش بیاید می‌پوشد. در صورتی‌که خودش بسیار هماهنگ لباس می‌پوشید. او در برخوردهایش با همکلاسی‌ها و حتی خانواده‌اش به‌راحتی سخن می‌گفت با این دلیل که «من با همه رفیقم» و حالا همه تضادها برایش عیان شده بود. وقتی زندگی مشترکش را می‌دیدم، ترس تمام وجودم را می‌گرفت، اگر من و همسر آینده‌ام این‌گونه باشیم، چه کنیم؟»

دل بستن‌هایی برای زجر کشیدن
چرا این‌گونه می‌شود؟ چرا جوانان فکر می‌کنند برای زندگی مشترک آماده‌اند ولی نیستند یا کسی را می‌بینند و می‌گویند که «این همان همسر رویایی من است» ولی به مرور متوجه می‌شوند که نیست! یا چه می‌شود که عشق در نگاه اول به بریدن و دل گسستن می‌انجامد؟‌ وقتی همه علاقه مندی‌ها و خواسته‌هایتان را نادیده بگیرید یا فقط همان برخورد و رفتاری را پیش بگیرید که مورد قبول طرف مقابل است، به‌طور حتم به بن‌‌بست می‌رسید‌. قرار نیست به‌خاطر خوشایند کسی روی تمام دلخوشی‌ها و علایق‌تان پا بگذارید و زندگی را به نام خود و به کام او کنید‌. توجه داشته باشید عشق‌هایی نافرجام یا یک‌طرفه به زجر و عذاب ختم می‌شود و کمتر کسی است که اولین‌ها را فراموش کند و این درباره هردو جنس صدق می‌کند.

شناسایی کنید
با دقت در رفتار و گفتار افراد می‌توانید به سلایق و خواسته‌هایشان پی ببرید. گاه قرار گرفتن در موقعیت‌های مختلف و یا جلب توجه‌های خاص دوران جوانی یا نشان دادن توانایی فرد در انجام کارها او را متمایز می‌کند اما این دلیل نمی‌شود که همیشه کسی را خوب یا بد تلقی کنید. پس در اولین جلسه خواستگاری به شناسایی علایق طرف مقابل اقدام کنید. او به چه مواردی علاقه دارد؟ آیا بین این علاقه‌مندی‌ها نقطه اشتراکی نیز وجود دارد؟

قبل از انتخاب؛
-اگر از آن دست آدم‌هایی هستید که سختگیری‌تان زبان‌زد است و بر سر هر مسئله‌ای مدت‌ها فکر می‌کنید، برای ازدواج و انتخاب همسر به زمان بیش‌تری نیاز دارید‌.
-برای پی بردن به تفاوت‌ها و علایق با هم حرف بزنید، مستقیماً از خود و خواسته‌ها گفتن به شما و طرف مقابل اجازه می‌دهد که بهتر فکر کنید‌. هم‌چنین اجازه بدهید که ذهن‌تان درگیر‌ودار تفاوت و شباهت، بهترین را برگزیند.
-اگر تا مرحله تصمیم‌گیری نهایی پیش رفته‌اید و به انواع رفتارهایی که با شما یکی نیست هم رسیده‌اید، تأمل کنید. اگر می‌توان اختلافات جزئی را رفع کرد یا با آن‌ها کنار آمد که مبارک است ولی اگر ذره‌ای شک دارید که آیا می‌شود یا نه‌، مدت زمان بیش‌تری برای فکر کردن بخواهید‌.
-یادتان باشد که زندگی مشترک یعنی قبول همه آن‌چه در وجود همسرتان هست. بنابراین تأخیر اکنون به سعادت بعدی می‌ارزد. علایق‌تان را بشمارید و اگر منطقی است به‌دنبال فردی باشید که با شما یکی باشد و اگر کمی عجیب و دور از ذهن فکر می‌کنید باید کسی را بیابید که مانند خودتان خاص باشد تا هردو خشنود باشید‌.
-فراموش نکنید سازگاری در زندگی مشترک هم در چنین مواقعی کاربرد دارد و شما با پذیرش طرف مقابل به‌عنوان همسر آینده‌تان باید از آن استفاده کنید تـا معنای تفاهم و لذت با هم بودن را درک کنید.
-تغییر رفتار و علایق یکدیگر سخت ولی ممکن است. بهترین راه برای شما که در آستانه ازدواجید یا به آن فکر می‌کنید‌، گوش کردن و حرف زدن و بیان خواسته‌های قلبی و گاهی نیز از خودگذشتگی است تا با آرامش بیش‌تری به زندگی فکر کنید‌. هیچ‌کس به اندازه خودتان از راز و رمز رفتار و واکنش‌ها و افکارتان آگاه نیست پس بدون شرم و تعارف و به‌خاطر خوشبختی‌تان هم که شده تلاش کنید تا به درستی از همه آن چیزی که برای زندگی‌تان لازم است حرف بزنید.
مولای‌مان امیر مؤمنان (ع) می‌فرمایند: «برخی از نیکوترین خلق‌وخوی زنان‌، زشت‌ترین اخلاق مردان است؛ مانند تکبر، ترس،‌ بخل. هرگاه زنی متکبر باشد بیگانه را به حریم خود راه نمی‌دهد و اگر بخیل باشد اموال خود و شوهرش را حفظ می‌کند و چون ترسان باشد از هر چیزی که به آبروی او زیان رساند فاصله می‌گیرد.» (نهج‌البلاغه، حکمت 234)

لیلا کیانیان-کارشناس علوم اجتماعی
با نگاهی به: کتاب راهکارهای عملی برای ورود به قلب همسر/ لیلا خانه‌دان

چهارشنبه 6 فروردین 1393  12:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها