وقتی زندگی جذابتر میشود

اگر قصد ازدواج دارید، به نظر شما مهمترین دلیل و هدف ازدواج چیست؟ در آموزههای دینی و علم روانشناسی، ارمغان همسرگزینی و تشکیل زندگی مشترک آرامش معرفی شده است که در پناه آن، رسیدن به اهداف دیگر زندگی محقق میشود. اما واقعیت این است که زن و مرد آنقدر با هم متفاوتاند که انگار هرکدام از یک سیاره آمدهاند و همین تفاوتها موجب میشود که زندگی مطلوب را مستلزم کسب آمادگی و مهارتهایی کند. البته این، نه تنها بد نیست بلکه یکی از زیباییهای زندگی مشترک محسوب میشود. همین تفاوتها، جاذبه زن و مرد را برای هم بیشتر خواهد کرد؛ مثل دو قطب ناهمنام آهنربا که یکدیگر را جذب میکنند.
شما و همسر آیندهتان میتوانید با استفاده از تفاوتهای فطریتان، کاری کنید که کنار هم زندگی شیرینتر شود. اما باید بتوانید این تفاوتها را مدیریت کنید. در غیر این صورت تبدیل به اختلافات میشود. یکی از این مهارتهای مهم که حتماً باید آن را فرا بگیرید، انعطافپذیری در تمامی جنبههای زندگی است.
تفاوتها را بشناسید
یکی از مهمترین اصول انعطافپذیری برای شروع روابط با همسر، این است که بپذیرید شما و همسرتان از دو خانواده متفاوت هستید و نیز زن و مرد همانقدر که در ظاهر با هم تفاوت دارید، در روح و روان نیز متفاوتاید. پس این تفاوتها را شناسایی کنید. برای این کار دو راه وجود دارد که ما هر دو را به شما پیشنهاد میکنیم:
الف) کتابهایی در این زمینه مطالعه کنید.
ب) با همسرتان حرف بزنید و احساسات و خواستههایتان را در شرایط مشابه بیان کنید.
میتوانید از این تفاوتهای فطری و خدادادی برای تکمیل یکدیگر استفاده کنید. هر زمان که این تفاوتها آزارتان میدهد، با خودتان تکرار کنید: «من مرد هستم/ من زن هستم و او مثل من نیست» سعی کنید از دریچه دید او به مسائل بنگرید.
آری، هنر انعطافپذیری یعنی خود را بشناسید و باور کنید، سپس بپذیرید که اموری در خارج از وجود شما قرار دارد که برای زندگی بهتر باید با آنها کنار آمد و در مواقعی حتی کوتاه آمد.
قدم بعد برای تمرین انعطافپذیری این است که بیاموزید اگر در عین استقلال، نظرات طرف مقابلتان را بپذیرید و از عقاید خودتان کوتاه بیایید، نه ضرر کرده و نه امکان سوءاستفادهی او را فراهم کردهاید. فراموش نکنید فردی که انعطافپذیری ندارد، از نظر دیگران مغرور و خودخواه است و زندگی با یک آدم مغرور، ناخودآگاه طرف مقابل را به جبههگیری وامیدارد.
هوشمندانه عمل کنید
راه بعد برای این کار ضروری این است که باید بر نفس خود و مشکلات و سختیها غلبه کنید. افراد انعطافپذیر بهطور فعال و خلاقانه به نبرد با مشكلات زندگی میپردازند و به جای اینکه زانوی غم بغل بگیرند و به اصطلاح خود را ببازند، هوشمندانه با مشکلات کنار میآیند و و با درأیت از آن میگذرند؛ چرا که توانایی وفق دادن خود با شرایط را دارند که این امر از مهارتهای اساسی افراد انعطافپذیر است. این کار به شما اعتمادبهنفس میبخشد و شما را در برابر بحرانهای زندگی، قوی میکند.
گام بعد برای اینکه بتوانید همسر انعطافپذیری باشید این است که مسئولیت آنچه كه در زندگی برایتان رخ میدهد و نیز اشتباهاتتان را به عهده بگیرید.
ویژگی دیگر افراد انعطافپذیر، نرمخویی و مدارای آنهاست که آرامش را به زندگیشان هدیه میکند و محبت و علاقه میانشان دوچندان میشود و آنها را برای ادامهی زندگی مشترک امیدوارتر و بانشاطتر میسازد.
خوب است بدانید؛
زندگی مشترک همسرانی که حتی یکی از آنها از مهارت انعطافپذیری برخوردار است، بسیار موفقتر و سالمتر از همسرانی است که با این مهارت آشنایی ندارند.
پس اگر قصد تشکیل زندگی مشترک را دارید، در کنار دیگر آمادگیهایی که در پی آن هستید، خود را برای این مهارت ضروری نیز آماده کنید.
سمانه خمسهای