0

اختلال شخصیت خود شیفته

09303495228
09303495228
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8721

اختلال شخصیت خود شیفته

اختلال شخصیت خود شیفته

اختلال شخصیت خودشیفته یا
narcissistic personality disorder

لغت «خود شیفته» ترجمه لغت Narcissism (نارسیسم) است که از یک افسانه یونانی گرفته شده است. در این افسانه مرد جوانی به نام «نارسیوس» عاشق عکس خود که در آب افتاده بود شد. و وقتی به آب پرید تا آن را که فکر می‌کرد حوری دریایی است بگیرد، غرق شد
پس هسته اصلی این اختلال خوشیفتگی احساس خود بزرگ بینی و بی نظیر بودنه

انجمن روانپزشکان آمریکا این اختلال رو این طور تشخیص گذاری می کنه:

الگوی نافذ خود بزرگ بینی (درخیال یا رفتار)، نیاز برای تمجید، و فقدان هم حسی که اوائل بزرگسالی شروع می شود ، در زمینه های گوناگون وجود دارد با 5 تا یا بیشتر از خصوصیات زیر تظاهر می کند:
1- احساس خود بزرگ بینی مبنی بر مهم بودن خود دارد
2- اشتغال ذهنی با تخیلات موفقیت، قدرت، استعداد، درخشندگی، زیبایی و عشق ایده آل
3- معتقد است که فردی استثنائی و خاص است و فقط افراد استثنائی و خاص می توانند او را بفهمند و باید با او نشست و برخواست داشته باشند
4- نیازمند تمجید افراطی است
5- احساس صاحب استحقاق بودن، یا شایستگی دارد.
6- در روابط بین فردی استثمار گر است، یعنی برای رسیدن به اهداف خود از دیگران بهره کشی میکند
7- فاقد هم حسی است؛به شناخت و همانند سازی با احساسات دیگران تمایلی ندارد
8- غالبا به دیگران حسادت می ورزد یا معتقد است که دیگران حسودی او را می کنند
9- نگرش یا رفتارهای خودخواهانه و پر نخوت نشان میدهد

دوشنبه 19 اسفند 1392  10:46 PM
تشکرات از این پست
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1

پاسخ به:اختلال شخصیت خود شیفته

ویژگی های شخصیتی اختلال شخصیت خود شیفته

فکر می کنند آدم های خاصی اند و خیلی مهم هستند. انتظار دارند دیگران با آنها خیلی خاص رفتار کنند.همیشه حق به جانب اند و دنیا باید بر محور انها بچرخد. از خود راضی اند و زیاد از خود تعریف می کنند( معمولا کسی دیگه ای رو هم قبول ندارند). فکر میکنند سزاوار توجه خاصی از سمت دیگران هستند بی آنکه خود را به جبران متقابل ملزم بدانند. با موضوعاتی مبنی بر اینکه محبوب هستند ، موفق اند، جذاب اند، در مرکز توجه اند و... خیال پردازی دارند . در افزایش غرور خود مهارت دارند. ممکن است با ناچیز شمردن ارزش ذیگران خود را والاتر نشان دهند .پر افاده ،مغرور ،فخر فروش به نظر می رسند. خود را باهوش، فرهیخته،اجتماعی و جذاب نشان میدهند وآرامش ساختگی دارند. از کسانی که از پذیرش این خود انگاره امتناع ی می کنند بیزارند.
تحمل انتقاد را ندارند. اگر کسی جرات کند و از انها انتقاد کند عصبانی میشوند. نسبت به کسانی که از وی انتقاد کرده اند بسیار رقابت جو و پر خاشگرند و با توهین و بی اعتنائی پاسخ می دهند.
در روابط بین فردی استثمارگرند .مدام میکوشند از دیگران به نفع خود امتیاز بگیرند. نسبت به نیازهای دیگران سوء استفاده گر، خود رای و بی تفاوت اند . به طور کلی فاقد همدلی اند . فقط به خود می اندیشند و نسبت به قیود اجتماعی و حقوق دیگران بی اعتنا اند (اصولا فکر میکنند همیشه حق با آنها است). از دیگران انتظار دارند به آنها توجه کنند و با احساس تحقیر و بی اعتنایی به دیگران پاسخ میدهند .

تشکرات از این پست
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1

ازدواج افراد خود شیفته

به علت اینکه این فرداعتماد به نفس بسیار بالا اما در واقع پوشالی دارند، رفتارهایی که به ان ها نشان دهد اصلا به حساب نمی آید و واکنش های محکم و قاطعانه برایشان جالب است. وقتی یک خودشیفته با بی توجهی روبرو می شود حس می کند کسی دست او را خوانده و به درون تهی اش دست یافته است. در این وضعیت نارسیسیت بی تابانه در پی اثبات خلاف انچه که در نظر نفر مقابل پدیدار شده تلاش می کند . کلیه شخصیت هایی که خودشیفتگی زیادی در خود نهفته دارند می توانند جذب خود شیفته ها شوند.طبیعتا این شخص به شخصیت هایی ( پارانوئید، اسکیزوئید و وسواسی جبری)جذب میشود. از طرفی انها ابژه هایی را به عنوان همسر یا همراه بر می گزینند که که به طور مستقیم (مانند کسی که وی را تحسین کند)و غیر مستقیم (مانند داشتن همسرمشهور یا زیبا)پایگاه و عزت نفس انهارا حفظ کرده و ارتقا بخشد. البته این افراد از اینکه مورد تحسین هر فرد عامی قرار بگیرند به اوج نمی رسند . پیدا کردن یک آدم معمولی که روی سنگفرش های کنار خیابان با آنها گام بردارد و مسحور هیجان طلبی ها و جذابیت ایشان شود که کار سختی نیست! خودشیفته ها زمانی به اوج لذت می رسند که فردی دست نیافتنی(لااقل از نظر خودشان)ایشان را تحسین نماید. خودشیفته ها همسرانی را مناسب می دانند که دارای ویژگی های جذابیت فیزیکی ، موقعیت اجتماعی،و موفقیت شخصی باشد.همسر ایده آل یک خودشیفته شبیه خود ایده آل اوست( به گفته فروید)
یک خودشیفته میتواند جدایی های بسیاری را تجربه کند او در حالیکه هیچ گامی در جهت رضایت همسر بر نمی دارد متوقعانه انتظار شنیدن تحسین و تمجید دارد. انها چیزی را می فهمند و می شنودن که که دل خودشان می خواهد و اساسا مگر چند نفر در یک دل جای دارد.! خود شیفته هایی که این تبپ را به شکلی پر رنگ دارند چون کسی را قابل نمی دانند ازدواج نمی کنند . نارسیسیم شدید سن ازدواج را بالا می ببرد. انها گرایش شدید به تسلط بر دیگران به جای دوستی و برابری دارند .جذب شدن خودشیفته ها به کلاسر a ( که ویژگی های عمومیشان سردی، تنهایی، عجیب و غریب بودن و نجوش بودن)است، به این دلیل است که این شخصیت های ارام نوید ازدواج خالی از تنش را به خود شیفته میدهند....
ادامه دارد...

تشکرات از این پست
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1

باورها درباره خود
"من حقیرم، هیچم، (در صورت بی اعتنایی دیگران یا مورد انتقاد واقع شدن فعال می شود)
"من برترم" ( در صورت دریافت یک چیز خاص و ویژه از طرف دیگران و یا مورد تمجید واقع شدن فعال می شود)

باورها درباره دیگران
" دیگران برترند، عذاب آورند، تحقیر کننده اند"
هم چنین " دیگران حقیرند" ( در شرایطی که بیمار چنین استنباط کند که دیگران کمتر از او موفق اند، فعال می شود)

فرض های شرطی
" اگر از موضع برتر برخورد کنم می توانم احساس بهتری نسبت به خودم داشته باشم( اما اگر نکنم حقارت دردناکی را احساس خواهم کرد)
" اگر مردم با من به طور ویژه و خاص رفتار کنند ، نشانه برتر بودن من است ( اما اگر نکنند باید انها را تنبیه کنم)
"اگر دیگران را کنترل و کوچک کنم می توان احساس برتر بودن نسبت به آنها را داشته باشم" ( اما اگر نکنم، آنها من را کوچک پنداشته و احساس حقارت در من ایجاد خواهند کرد)

راهبرد های مقابله ای بیش رشد یافته
تحقیر کردن رفتارهای خاص و ویزه ای که دیگران انجام میدهند
گوش به زنگ بودن برای دیدن رفتاهای تحقیر کننده یا طبیعی دیگران
سرزنش دیگران در مواقع احساس حقارت، بی ارزش بودن وملال
انتقاد، کوچک کردن، تلاش برای رقابت و کنترل دیگران
تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن دیگران با متعلقات مادی، کمالات و نزدیکی با افراد با منزلت اجتماعی بالا

راهبردهای مقابله ای کم رشد یافته
همکاری با دیگران در رسیدن به اهداف مشترک
پشتکار داشتن برای رسیدن گام به گام به اهداف شخصی
تحمل ناراحتی ، ناکامی
پرداختن به انتظارات دیگران بدون در نظر گرفتن منافع قابل توجه برای خود

دوشنبه 19 اسفند 1392  10:47 PM
تشکرات از این پست
09303495228
09303495228
کاربر طلایی1

تفاوت اختلال شخصیت خودشیفته با عزت نفس واقعی

ممکن است به دیدن فردی که به خودش اعتماد دارد،برای خودش ارزش قائل است ،به کاری که میکند مطمئن است و نظر دیگران برایش اهمیت زیادی ندارد این سوءتفاهم ایجاد شود که وی خودشیفته است اما....
خود شیفته ها اعتماد به نفس بالا اما پوشالی دارند . یک تفاوت انها با کسانی که اعتماد به نفس دارند این است که خودشیفته ها تنها به حیطه های فردی ( مانند خلاقیت خودشان) اهمیت میدهند حال انکه افراد با عزت نفس هم برای حیطه های فردی و هم برای حیطه های جمعی _ مواردی که منفعت و مصلحت جمع را در نظر می گیرد_ ارزش قائل اند. خودشیفته ها علاقه ای به خصایص مشترک ندارند و انگیزه صمیمیت پایینی دارند

دوشنبه 19 اسفند 1392  10:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها