درست کردن این شیرینی سنتی بسیار راحت و آسان است.
در این شیرینی قدیمی از سه عنصر اصلی شیرینی پزی استفاده شده که شامل : " آرد ، روغن ، پودر قند " هست و در واقع ساده ترین نوع شیرینی هم محسوب می شه ، چرا ؟ برای اینکه اول خمیر اونو با روش بسیار ساده درست کرده و سپس در فر می ذاریم تا بوی خامی آرد بره و پخته بشه ، همین .
مواد لازم :
روغن صاف 125 گرم ( می شه از کره یا روغن جامد نیز استفاده کرد )
پودر قند 125 گرم = 1 پیمانه
آرد 250 گرم = 2 پیمانه
پودر هل : یک ق م
پودر کاکائو : 2 ق م
قالب شیرینی
طرز تهیه :
ابتدا روغن صاف و پودر قند رو با همزن بزنید تا پوک بشه .
سپس مخلوط پودر هل و آرد رو اضافه کنید .
وقتی از روغن صاف استفاده کنید خمیرتون کمی حالت پودری داره پس نیاز هست که از چرخ گوشت استفاده بشه و دو سه بار خمیر از چرخ گوشت بگذره . ولی با روغن جامد و کره این حالت پیش نمی آد و فقط خمیر باید 24 ساعت استراحت کنه تا آماده قالب زدن بشه .
خمیر بدست اومده رو می تونید نصف کرده و به نصف اون پودر کاکائو بزنید .
بعد خمیر رو روی کاغذ روغنی به ارتفاع یک سانت باز کرده و قالب می زنیم .
نکته : می تونید این شیرینی رو مثل شیرینی برنجی گلوله کرده و روش طرح بندازید .
شیرینی رو داخل سینی ( بدون کاغذ روغنی و چرب کردن ) قرار بدین .
دمای فر 160 درجه سانتیگراد و مدت زمان 15 - 12 دقیقه می باشد .
نکته : در مکروفر : دکمه کانوکشن - دما 180 درجه سانتیگراد و استفاده از سه پایه کوتاه لازم هست .
نکته : بعضا روش سفیده تخم مرغ مالیده و تخم خرفه می پاشن .
نکته : وقتی ته شیرینی کمی تغییر رنگ داد ( فقط یه کوچولو ) یعنی شیرینی پخته و آماده است .
نوش جان