0

آئین کابالا(کابالیسم )

 
seyedmahan
seyedmahan
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : تیر 1391 
تعداد پست ها : 276
محل سکونت : اصفهان

آئین کابالا(کابالیسم )

آیین کابالا یا (کابالیسم)

   کابالا تفسیری از کتاب‌های مقدس عبری بوده و به عنوان نامی برای تصوف یهودی مطرح می شود که بیشتر یهودیان ارتودوکس به آن اعتقاد دارند.

     عده ای تاریخ پیدایش کابالا را به پیش از حضرت موسی و از طریق کاهنان مصری می دانند که با مهاجرت بنی اسراییل به صحرای سینا عملا این علم به فلسطین امروزی نیز منتقل شده است ولی در غرب ، اعتقاد بر این است که استر همسر دوم خشایارشاه توانست با استفاده از این آیین ، شاه را از کشتار یهودیان شوش برهاند که این روز بنام جشن پوریم هنوز  در نزد یهویدیان بزرگ شمرده می شود.

    آیین کابالا دارای شباهت های زیادی با عرفان های شرقی است و آنها معتقدند که فهمیدن و درک رموز مخفی درآئین کابالا، باعث می‌شود تا انسان بصورت روحانی‌واری به خدا نزدیک شود و بدین ترتیب به قدرت والایی از رموز مخفی خدا که برای دیگر انسانها پوشیده‌است، دست می یابد .

    برخی از خاخام‌های یهود نیز کابالا را حاوی دانش پنهان قوم بنی اسرائیل می دانند که از سوی خداو ند به پیامبرانش رسیده و سال‌های مدیدی توسط پیامبران و علمای یهود ازآن نگهداری شده است و برای درك این آئین ، فرد بایستی به درجه روحانی و معنوی خاصی دست پیدا كند .

    همچنین براساس عقاید کابالیستی، دانش کابالا به صورت شفاهی از سوی سه شه‌پدر ( منظور ابراهیم، پسرش اسحاق و نوه‌اش یعقوب است )  و دیگر پیامبران قوم یهود و حکیمان منتقل شده است و كتاب مقدس آنان "زوهر" به معنی "درخشندگی" نام دارد که توسط شخصی بنام "شیمون بن یوشع" در قرن دوم میلادی نوشته شده و مشتمل بر 18 صحیفه ، حاوی برداشت‌هایی از تورات و علوم دینی باستانی و بحث‌هایی از پیدایش جهان می باشد .

    از کتاب زوهر ، درخت زندگی ( شجره حیات ) بنام سفیروت یا سفیروث بمعنای شمارگان استخراج شده که به هر یك ازشاخه‌های این درخت "سفیره" گفته می‌شود و اصول و مبنای اعتقادی كابالا در واقع همین درخت تمثیلی است که متشکل از ده طبقه جداگانه بوده و هر طبقه ، یک پله از فطرت انسان را تقابل می کند و كابالیست هااین درخت را دروجودآدمی منبعث دیده و آن رادرغالب نه شاخه كه ازوجودمطلق انسان سرچشمه می گیردمتجلی می بینند.

   در عرفان کابالا هستی به 10 مرتبه تقسیم می شود که روح اصلی و بالای آن در 9 مرتبه پایین‌تر تجلی می یابد که آنها را با 9 عضو متناظر بدن انسان معرفی می نمایند که  سفیره‌های درخت زندگی معمولاً از بالا به پایین نوشته شده و در شکل دیده می شود .

یکی از بنیانگذار اصلی آئین کابالای امروز فردی به نام "فیلیپ برگ" یا "فیوال گروبرگ" یهودی هشتاد و چند ساله است که سازمانی را با نام "مرکز اموزش کابالا" درلوس آنجلس بنا كرده است و محدودیتی نیز برای ورود به این آیین وجود ندارد و برخی افرادی مانند " جان کری" (سناتور دمکرات امریکا)، "دیوید بکهام" (فوتبالیست) و همسرش "ویکتوریا ادامز" (خواننده)، "مدونا"(خواننده)، "بریتنی اسپیرز"(خواننده) و "دمی مور" (بازیگر) كه ازچهره‌های معروف و پرطرفدار غربی هستند، را مروجین این فرقه می دانند .

دوشنبه 30 دی 1392  9:32 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها