مرد"لابی" و "رایزنی" فوتبال ایران
او را مرد"لابی" و "رایزنی" فوتبال ایران می نامند و این حرفی به گزاف نیست.
حرف از سید محمدهادی آیت اللهی است؛نایب رییس اول فدراسیون. او که به عنوان مرد سایه فوتبال ایران همواره نقش تعیین کننده ای در انتخاب روسای فدراسیون فوتبال در ادوار گذشته داشته است. از صفایی فراهانی تا دادکان و کفاشیان همه با رایزنی ها و لابی های او رییس فدراسیون فوتبال شدند.
*ماجرای انتخابات و تقلب او در هیئت فارس را که همه میدانند.
*حمایتهای جانانه از قهرمانی؟
او درمصاحبه با فارس در تاریخ های 92/08/05 اولین حمایت خود را از قهرمانی بعد از تهدید او به افشاگری علیه مسولان فدراسیون انجام داد.
مصاحبه اول:
آیتاللهی: پرونده محسن قهرمانی باید به نفع جامعه فوتبال به پایان برسد
قسمتی از مصاحبه:
فارس: پرونده محسن قهرمانی به کجا رسید؟
به نظر میرسد همه باید کمک کنند تا این پرونده به شکلی جمع شود که هم جامعه داوری و هم تمامی اهالی فوتبال ضرر نکنند.
فارس: یعنی میخواهید با مصلحتاندیشی این پرونده را سامان بدهید؟
بحث مصلحتاندیشی در کار نیست، شرایط باید به گونهای فراهم شود که در این پرونده جامعه فوتبال سود ببرد.
سود ببرن چه کسانی؟جامعه فوتبال؟داور رشوه گرفته بعد جامعه فوتبال سود ببرن؟
مصاحبه دوم :
92/08/16
آیتاللهی: در پرونده محسن قهرمانی هیچ سند محکمهپسندی وجود ندارد
مصاحبه سوم :
92/08/26
آیتاللهی: در مورد قهرمانی تناقضی نیست، امیدوارم پرونده او با خیر و خوشی تمام شود
مصاحبه چهارم :
92/09/03
آیتاللهی: رأی محسن قهرمانی این هفته اعلام میشود
مصاحبه پنجم :
(ایسنا)92/10/7
اعلام زمان صدور حکم محسن قهرمانی بزودی!!
مصاحبه ششم :
آیتاللهی: مسببان قلیانکشی محروم میشوند/ رأی قهرمانی به زودی اعلام میشود!
92/10/17
مصاحبه در حمایت از قهرمانی:
همشری انلاین البته به نقل از ایسنا!
آیتاللهی: قهرمانی تبرئه میشود تخلفی مشاهده نشد
و بالاخره صبر دایی و سردار لبریز میشود:
دایی: مصاحبههای آیتاللهی قبل از «رأی» نشان دهنده چیست؟/بازیکنان برایم سنگ تمام گذاشتند
رویانیان: موضع آیتاللهی توهین به جامعه داوری است/ ظلم تاریخی به پرسپولیس را نمیتوانم تحمل کنم
راستی چرا این آقا دوست داشت زود حکم قهرمانی اعلام بشه؟
بعد از اعلام حکم قهرمانی چرا علیپور این حرفها زد؟
صحبتهای جنجالی علیپور دبیر ستاد منشور اخلاقی / قهرمانی هیچ اتهامی ندارد!
چرا علیپور حرفهاشو برگردوند؟
لینک خبر
*اما ماجرای قلیان کشیدن اعضای تیم زیر 22 سال و اعلام اسامی پیام صادقیان و محسن مسلمان.
در این هفته هم سوژه برنامه 90 بود که حجت الاسلام علیپور، دبیر ستاد رسیدگی به تخلفات حرفهای فوتبال و علی منصوریان، سرمربی پیشین تیم زیر 22 سال در این مورد توضیحاتی را بدین شرح ارائه دادند:
* علیپور: بعد از مطرح شدن این موضوع در برنامه 90 هفته گذشته با دستور آقای کفاشیان این پرونده در دستور کار ستاد رسیدگی به تخلفات حرفهای فوتبال قرار گرفت و 3 مصوبه به دست آمد. یکی از آنها در مورد کادر مدیریتی تیم بود، چرا که بازیکنان باشگاهها امانتی نزد گروه سرپرستی و کادر فنی این تیم بودند و به همین دلیل در مورد 3 نفر از این گروه تصمیم لازم اتخاذ شد و با تایید رئیس فدراسیون رای در مورد آنها ابلاغ شد.
مصوبه دیگر در مورد بازیکنان بود که هیچ نامی از بازیکنی برده نشد و اینکه این نفرات چه کسانی بودند هنوز معلوم نشده و در دست پیگیری قرار دارد.
* علیپور (در پاسخ به منشا اعلام نام صادقیان و مسلمان): آیتاللهی برای من پیامکی ارسال کرده بود تا جواب یکی از سایتهای خبری را بدهم و این بعد از زمانی بود که نام صادقیان و مسلمان روی سایت دیگری اعلام شده بود و آیتاللهی برای تایید، خبر دوستان را به من به عنوان دبیر و سخنگوی کمیته اخلاق ارجاع داد.
* در مورد این پرونده هم قصد داریم بازیکنان متخلف و مدیران باشگاههایشان را فرا بخوانیم از آنها برای عدم تکرار این حرکات تعهد بگیریم.
* منصوریان: هفته گذشته موضوع قلیان کشیدن اعضای تیم در برنامه 90 مطرح شد. متاسفانه در آن برنامه برخی دوستان از جنس خودمان در جزیره کیش امانتداری نکردند و این موضوع را که میشد به رئیس فدراسیون اطلاع داده شده و درون خانواده حل شود را به بیرون کشاندند تا شاهد این آسیبها باشیم.
بیشتر بازیکنان تیم زیر 22 سال در فاصله ساعت 20:15 تا 22:15 هتل را ترک کردند و در این میان اشتباهی از جوانان زیر 21 سال که جائزالخطا هم هستند صورت گرفت اما در این میان دوستان ما در کیش هم امانتدار نبودند و این مسائل را به برنامه 90 کشاندند. من شنیدم که در اهواز به صادقیان و مسلمان توهین شده است که باید از این 2 جوان دفاع کنیم.
* منصوریان: از آیت اللهی (نایب رئیس فدراسیون فوتبال) گلایه دارم که باید امانتدار میبود. لازم نبود با این عجله نام 2 جوان مطرح و آبروی آنها ریخته شود. وقتی آبرویی ریخته میشود جمع کردنش سخت است. حتی شنیدیم شب گذشته یک ماشین مقابل این 2 بازیکن ترمز کرده و به آنها توهین کرده است. این حاصل اشتباه در اعلام اسامی این 2 نفر است. من از آیتاللهی شناخت چندانی ندارم و نمیدانم به چه دلیلی این کار را کرده است.
* علیپور: آیتاللهی در عمان است و خط او خاموش است.!!
علیپور بازی خورده آیت اللهی در موضوع کذایی قلیان کشی بازیکنان است؟یا نقش بازی میکند؟
*دعوت کریمی بعد از دو هفته آن هم در آستانه دربی
نكته جالب در اين ماجرا به زمان شكايت باشگاه پرسپوليس از اين بازيكن برميگردد كه مربوط به دو هفته قبل است اما مسئولان كميته انضباطي تنها 4 روز مانده به دربي از كريمي دعوت كردهاند تا به اين جلسه برود. يكي از مسئولان پرسپوليس در صحبت با بانك ورزش، حسابي از اين موضوع ناراحت بود و معتقد بود فدراسيوننشينها عمدا دست به چنين كاري زدهاند تا پرسپوليس را در آستانه دربي به حاشيه بكشانند.
*بخش پایانی:میرسیم به صحبتهای آقای سیدعلیخانی: با آن تهدید قهرمانی، معلوم بود حکم اینطور میشود
کاظم سیدعلیخانی افزود: علی دایی و بازیکنان پرسپولیس باید خیلی مراقب باشند. کاملا مشخص است که برای پرسپولیس برنامهریزی کردهاند تا مشکل ایجاد شود و اوج کارها هم برای دربی خواهد بود.پرسپولیس بچههای جوان زیادی دارد که تجربه خیلی از این مسائل را ندارند. در واقع ما از یکسری مسائل غیرفوتبالی صحبت میکنیم که هدف از آن بر هم ریختن تمرکز و آرامش پرسپولیس است چون از قدرت فنی برتر این تیم و جوانهای ما واهمه دارند.مجموعه اتفاقات هفتههای اخیر ما را به همین جمعبندی میرساند و شک ندارم که برای دربی و بعد از آن هم ادامه پیدا میکند. به عنوان مثال برای من جای سوال دارد که برنامه 90 از ماههای قبل که پیام صادقیان آن خطاها را انجام داده بود، هیچ واکنشی نشان نداد و همینکه به دربی نزدیک شدیم و حساسترین مرحله بازیهای تیم شروع شد، ناگهان آن برنامه پخش میشود که به محرومیت صادقیان میانجامد.کاپیتان سابق پرسپولیس در ادامه با اشاره به مسائل پیش آمده برای پیام صادقیان و محسن مسلمان خاطرنشان کرد: مسائل ضد و نقیض مطرح شده در اینباره مشخص کرد که این مساله برنامهریزی شده بود. معلوم شد، پای یک فرد خاص در میان است که یک بغض عجیب و قدیمی نسبت به پرسپولیس دارد. تا امروز نشد که او را از نزدیک ببینیم. نمیدانم دلیلش چیست که این همه از پرسپولیس بدش میآید. شاید همه فکر میکنند همه چیز مربوط به اتفاقات چند ماه اخیر میشود که هر بار کاری کرد یا حرفی زد برای محکوم کردن پرسپولیس دایی و رویانیان بود اما این مساله خیلی قدیمیتر از این حرفها است. به دهههای قبل بر میگردد. از او علیه پرسپولیس زیاد دیدهایم از همان زمان مربیگری علی پروین هم اینطور بود.وی تصریح کرد: متاسفانه اینها واقعیت تلخ فوتبال ما هستند. پرسپولیس فقط تاوان یاغی شدن نیست به مافیای فوتبال یا تاکید بر حقش در استفاده از بازیکنان را نمیدهد. مسائل خیلی قدیمیتر و بزرگترین از این حرفها است. شما فقط ببینید چطور درست با شروع مهمترین بازیهای پرسپولیس برابر رقبای مستقیم، روح و روان تیم را بر هم ریختند. شما الان ببینید در حالی که ما در ورزش و فوتبال ثبات مدیریت نداریم بعضی آدمها چند سال است در بدنه فوتبال صاحب قدرت هستند و حتی روسای فدراسیونها زیر بلیت آنها میروند. من اوایل دهه 70 مصاحبهای کردم و گفتم: «وای به روزی که بگندد نمک». گفتم خواهید دید که ورزشگاهها خالی میشود و فوتبال با مافیایی روبرو میشود که خیلی مسائل را در کنترل خود میگیرد و مقابله با آن غیر ممکن میشود. خیلیها به من خندیدند.(کامل در لینک)
کیست که نداند دوست و رفیق این آقا فتح الله زاده است و آیت الهی در پشت پرده این اتفاقها چه نقش بزرگی را بازی میکند.