وقت سفر و گشت و گذار که برسد، ژاپن شاید یکی از آخرین گزینه هایی باشد که هر گردشگر ایرانی به آن فکر کند. با این حال این کشور پررمز و راز در زمره 10 کشوری است که گردشگران دنیا تمایل به دیدن آن دارند.
برای ایرانی ها ژاپن با سفرهای کاری تعریف می شود اما در خلال همین سفرها این کشور تبدیل به یکی از پرجاذبه ترین کشورهای دنیا برای مسافران شده است.
اگر می خواهید ویژگی های جالب فرهنگ، طبیعت یا معماری و تاریخ این کشور را بشناسید، خواندن کتاب «منتخبی از ژاپنیات ایرانیان در عصر تجدد» را به شما پیشنهاد می کنیم. کتابی که موسسه فرهنگی هنری جهان کتاب، آن را در مجموعهی «تمدن و فرهنگ» خود به قلم کامیار عابدی منتشر کرده است.
ژاپنیات پژوهشی!
منظور از «ژاپنیات» توصیفها، تلویحها، تحلیلها و تلمیحهای مرتبط با ژاپن است. این کتاب روایتی پژوهشی و خلاصهشده از آرای حدود 150 ایرانی است با گرایشهای مختلف سیاسی، فکری و فرهنگی دربارهی ژاپن، از اواسط دورهی ناصری (قاجار) تا دههی چهارم جمهوری اسلامی.
مقصود از ایرانیان هم در متن کتاب تمامی افرادی عنوان شده که شناسنامهی ایرانی داشتهاند یا دارند اعم از شاه، رییس جمهوری، نخست وزیر، دولتمرد، روزنامهنگار، شاعر، نویسنده، پژوهشگر، تکاپوگر، قلمزن و حتی افرادی که روزی روزگاری در این زمینه به تفنن قلمی زدهاند.
جالب است که در این کتاب شما با خاطرات ناصرالدینشاه قاجار، حاج سیاح محلاتی، طالباُف تبریزی، قهرمانمیرزا سالور، زینالعابدین مراغهای، علیاصغرخان اتابک، مهدیقلیخان هدایت، محمدعلی فروغی، عبدالله مستوفی، محمدعلی شاه قاجار، ادیبالممالک فراهانی، ناظمالاسلام کرمانی، محمدتقی بهار، علیاکبر دهخدا، رضاشاه پهلوی، محمد حجازی، احمد کسروی، مهدی ملکزاده، محمدرضاشاه پهلوی، محمود افشار یزدی، ایرج افشار، سهراب سپهری، جلال آلاحمد، باقر مومنی، فریدون آدمیت، داریوش آشوری، ژاله اصفهانی، علی شریعتی، محمدعلی اسلامیندوشن، داریوش شایگان، عبدالهادی حائری، رضا داوریاردکانی، هاشم رجبزاده، سیاوش کسرایی، احسان طبری، سید محمد محیط طباطبایی، چنگیز پهلوان، مهدی اخوان ثالث، نصرت رحمانی، رحیم رییسنیا، جمشید بهنام، سهراب یزدانی، محمدرضا شفیعیکدکنی، سیمین بهبهانی، عبدالحسین آذرنگ و عباس کیارستمی آشنا می شوید که در کنار شخصیت های دیگر رقم خاطره نویس های این کتاب را به 150 نفر می رسانند.
دورهی زمانی این کتاب، نیمهی دوم سده نوزدهم تا اوایل سده بیست و یکم میلادی است و تکیه اصلی نویسنده در جمع آوری خاطره ها، بر کتابها بوده است نه روزنامهها. در این کتاب میتوانید روند تجدد در ژاپن و ویژگیها، جهتها، موانع و سیر تاریخی این روند را بخوانید.
این کتاب روایتی پژوهشی و خلاصهشده از آرای حدود 150 ایرانی است با گرایشهای مختلف سیاسی، فکری و فرهنگی دربارهی ژاپن، از اواسط دورهی ناصری (قاجار) تا دههی چهارم جمهوری اسلامی
مولف را بشناسید
کامیار عابدی از فروردین سال 1388 (2009) به دعوت رسمی «مرکز پژوهش زبانهای دنیا» در دانشگاه اوساکای ژاپن به این کشور رفته است و به تدریس درسهای مختلفی در زمینهی زبان فارسی، فرهنگ ایران و شعر فارسی مشغول است.
او از سالهای پایانی دههی 60، ضمن اشتغال به کار معلمی و همکاری با مطبوعات، به نقد و پژوهش ادبی روی آورده است. عمده توجه وی به شعر فارسی از اواخر دورهی قاجار «دورههای بیداری و مشروطه» تا امروز است.
منتخبی از ژاپنیات ایرانیان در عصر تجدد اولین بار در سال 92 زیر چاپ انتشارات جهان کتاب رفت و شما می توانید آن را از کتاب فروشی های سراسر کشور به قیمت 9000 تومان تهیه کنید.