در نمازهای حاجت
هر کس حاجتی دارد دو رکعت نماز بگذارد، و در هر رکعت یک بار سوره ی حمد و سیزده بار سوره ی انا أنزلناه را قرائت کند.
مقاتل بن مقاتل گوید: خدمت حضرت رضا(ع) عرض کردم قربانت گردم دعائی برای قضاء حوائج به من تعلیم فرما.
**** فرمود: هرگاه حاجت مهمی از خداوند خواستی، غسل کن و لباسهای پاکیزه ات را دربر کن، و مقداری بوی خوش استعمال نما، سپس زیر آسمان برو و دو رکعت نماز بجای آور، در رکعت اول سوره ی حمد و پانزده مرتبه قل هو الله احد را قرائت کن. پس از آن به رکوع برو، و بار دیگر برخیز و رکعت دوم را نیز مانند رکعت اول انجام ده و مانند نماز صبح در دو رکعتی سلام بده، پس از سلام بار دیگر پانزده بار قل هو الله احد را قرائت کن، سپس به سجده برو و در سجده بگو:
" اللهم ان کل معبود من لدن عرشک الی قرار أرضک فهو باطل سواك فانک أنت الله الحق المبین اقض الی حاجه کذا و کذا الساعه الساعه " و بعد در برآوردن حاجت خود از خدا اصرار داشته باش.
**** حضرت رضا علیه السلام فرمود:
هر کس حاجتی دارد دو رکعت نماز بگذارد، و در هر رکعت یک بار سوره ی حمد و سیزده بار سوره ی انا أنزلناه را قرائت کند، و هرگاه از نماز فارغ شد، سجده کند و در سجده بگوید:
" اللهم یا فارج الهم، و یا کاشف الغم، و مجیب دعوة المضطرین، و رحمن الدنیا و رحیم الآخرة صل علی محمد و آل محمد، و ارحمنی رحمه تطفیء بها عنی غضبک و سخطک، و تغنینی بها عن سواك "
بعد از این صورت راست خود را بر زمین بگذارد و بگوید:
« یا مذل کل جبار عنید، و یا معز کل ذلیل و حقک قد بلغ المجهود منی فی أمر کذا ففرج عنی » ،
و سپس طرف چپ صورت خود را بر زمین گذارد و دعای فوق را بخواند، و بار دیگر پیشانی بر زمین گذارد و همان دعا را بخواند، و خداوند متعال حوائج او را برمی آورد و مشکلات او را برطرف مینماید.
**** شیخ ابوجعفر طوسی رضوان الله علیه از حضرت رضا(ع) روایت کرده که هر کس گرفتار مشکلی شود و دلش تنگ گردد، آن حاجت را بر خداوند متعال عرضه کند.
راوی گفت: چگونه حاجت خود را به خداوند عرضه کند؟
فرمود: روز چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه را روزه بگیرد، و روز جمعه سرش را با خطمی بشوید، و پاکیزه ترین لباسهای خود را بپوشد، و خود را خوشبو سازد. بعد از این به یک نفر مسلمان صدقه دهد، سپس در زیر آسمان رو به قبله بنشیند، و دو رکعت نماز به جای آورد در رکعت اول سوره ی حمد و قل هو الله احد را پانزده بار بخواند در رکوع پانزده بار و بعد از سر برداشتن از رکوع، و در سجده و بعد از سر برداشتن از سجده و بعد از سلام، در هر کدام پانزده بار قل هو الله بخواند، بعد سجده کند و پانزده بار بخواند، و سپس طرف راست صورت و بعد طرف چپ را بر زمین گذارد و پانزده بار
" یا جواد، یا ماجد، یا واحد، یا أحد، یا صمد، یا من لم یلد و لم یولد و لم یکن له کفوا أحد، یا من هو هکذا و لا هکذا غیره، أشهد أن کل معبود من لدن عرشک الی قرار أرضک باطل الا وجهک جل جلالک، یا معز کل ذلیل، و یا مذل کل عزیز، تعلم کربتی فصل علی محمد و آل محمد و فرج عنی "
بعد طرف راست صورت خود را بر زمین گذارد و سه بار دعای مزبور را بخواند، و بعد طرف چپ را بر زمین گذارد و همان دعا را بخواند. هرگاه این کارها را بکند خداوند حاجت او را روا میکند، و در هنگام درخواست خود از خداوند به محمد و آل او علیهم السلام متوسل گردد و از آنها نام ببرد.