0

نقدینگی در جامعه

kaveh_rh
kaveh_rh
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 2

نقدینگی در جامعه

با سلام خدمت دوستان یک سوال اقتصادی  چرا می گویند تو کشور نقدینگی افزایش یافته در آمدهای نفتی دولت که به شدت کاهش یافته پس این افزایش نقدینگی از کجا آمده چطور درآمد کاهش پیدا کنه ولی نقدینگی در جامعه زیاد بشه این چطوریه متوجه نمیشم اگه توضیح بدی خیلی ممنون میشم با تشکر

چهارشنبه 22 آبان 1392  10:28 AM
تشکرات از این پست
ahmadfarm nikbakht88
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

پاسخ به:نقدینگی در جامعه

نقل قول kaveh_rh

با سلام خدمت دوستان یک سوال اقتصادی  چرا می گویند تو کشور نقدینگی افزایش یافته در آمدهای نفتی دولت که به شدت کاهش یافته پس این افزایش نقدینگی از کجا آمده چطور درآمد کاهش پیدا کنه ولی نقدینگی در جامعه زیاد بشه این چطوریه متوجه نمیشم اگه توضیح بدی خیلی ممنون میشم با تشکر

سلام خیر مقدم

مقالات و مطالب مفید در این زمینه بسیار است. اما بنده کوتاه و مختصر بیان می کنم.

در ازای تولید کالا و خدمات، نقدینگی ایجاد میشود. که این کالا می تواند فروش نفت باشد که شما مثال زدید. اگر چنین تناسبی وجود داشت، تورم مهار می گردد اما در جایی که کالا و خدمات اضافه تر نمی شود اما آمار درآمد ارقام بزرگتری را نشان می دهد، واضح است که بخش قیمتها یا همان نقدینگی اضافه شده.

درآمد = کالا و خدمات* قیمت

سمت راست افزایش یابد، یعنی سمت چپ حاصلضربشون افزایش یافته. اگر حجم کالا و میزان خدمات تغییری نکند، این نقدینگی است که باعث افزایش درآمد شده. که به آن تورم گفته می شود. 

یکی از راههای افزایش نقدینگی، بانک مرکزی است که بدون پشتوانه پول به اقتصاد کشور تزریق می کند....

موفق باشید.

پنج شنبه 23 آبان 1392  8:48 PM
تشکرات از این پست
kaveh_rh
kaveh_rh
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 2

با تشکر از شما آقای نیکبخت عزیز ولی من سوالم همینه که ما در سال قبل درآمدهامون از فروش نفت کاهش یافته نه افزایش  ما نسبت به گذشته در آمدمون کم شده این هجوم نقدینگی از کجا آمده ؟

شنبه 25 آبان 1392  11:18 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

نقل قول kaveh_rh

با تشکر از شما آقای نیکبخت عزیز ولی من سوالم همینه که ما در سال قبل درآمدهامون از فروش نفت کاهش یافته نه افزایش  ما نسبت به گذشته در آمدمون کم شده این هجوم نقدینگی از کجا آمده ؟

سلام مجدد.

اگر بخواهید به صورت کامل این مطلب برای شما جا بیفتد، بهتر است تعریف نقدینگی و پایه پولی و سیاستهای مالی و پولی و... را بدانید تا بهتر متوجه شوید. موارد موثر بر نقدینگی به تعریف نقدینگی بر میگردد. 

اما همانطور که در پست قبلی اشاره کردم، بانک مرکزی از موارد ایجاد نقدینگی می باشد که البته بانک مرکزی بدستور دولت اقدام به انتشار اسکناس می کند. وام های بانکی و مواردی نظیر بالا رفتن نرخ بهره و نرخ ارز از عوامل ایجاد نقدینگی هستند. 

اینکه فرمودید درآمد نفتی کاهش پیدا کرده، کاملا صحت ندارد. قیمت نفت و میعانات گازی بالا رفته اما بدلیل تحریمهای بانکی، امکان انتقال وجه آن به داخل کشور دشوار است. که انشاالله بزودی شاهد رفع این موارد خواهیم بود.

موفق باشید.

شنبه 25 آبان 1392  4:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها