0

عبدالعلي اديب برومند

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

عبدالعلي اديب برومند

عبدالعلي اديب برومند در بيست و يكم خرداد ماه 1303در زادگاهش شهر« گـز» از شهرستان برخوار اصفهان به دنيا آمده است .او پس از دريافت سيكل به اصفهان رفت و در رشتهُ ادبي ديپلم گرفت و در شهريور ماه 1321 به منظور ادامه تحصيل به تهران رفت و در سال 1324 موفـّـق به گرفتن ليسانس در رشته حقوق قضائي از دانشكده حقوق گرديد.اديب برومند در سال 1325 از وزارت دادگستري ابلاغي براي شغل دادياري دادگستري اردبيل دريافت كرد ولي از پذيرفتن سِِِِِمَت قضائي اعـراض نمود و تقاضاي صدور پـروانـه كارآموزي وكالت دادگستري كرد و دو سال بعد بطور مستقـل به عنوان وكيل پايه 1 دادگستري مشغول كار شد.اديب تا سن 16 سالگي به نثر نويسي اهتمام مي ورزيد ولي از 17 سالگي بيشتر به شعر و شاعري روي آورد وبا علاقه و دلبستگي به شاعران و اشعارشعراي دوران مشروطه خواهي براي ادامهُ آن سبكِ نوپا از جهت موضوع و مطلب كه ديرينگي نداشت و ابتلا آت زمان را موضوع شعر قرار مي داد، به پيروي از اين سبك پرداخت و تا به امروز دنباله اين سبك را رها ننموده است.
گروه : علوم انساني
رشته : حقوق
گرايش : ادبيات، تاريخ، هنر
والدين و انساب : پدرش مرحوم مصطفي قليخان برومند از خوانين گـز بود كه از حسن خط و مقدمات زبان عربي و آگاهي هاي تاريخي بهره داشت . به زبان فرانسه مسلـّط واز جمله تجدد طلبان عصر بود، هيچ گاه شغل دولتي نپذيرفت و به كار مِلكداري و كشاورزي اكتفا نمود . مادرش مرحوم رباب غفار دخت ، خواهر بزرگ استاد حيدر عليخان برومند بود كه از سواد خــوانــدن و نــوشتن بـي بـهره نبود ، در خـانـه داري و تنظيم امـور اقتصادي خـانـواده زني لياقت مند و با شخصيّت به شمار مي رفت كه درباره تحصيلات فرزندان هم ، پي گيري و علاقه مندي كامل از خود نشان ميداد.
خاطرات کودکي : اديب برومند: «از هنگام تولد خادمه‌اي در خانه پدري من بود به نام نه‌نه صاحب به للگي و پرستاري من برگزيده شد و تا آخر عمرش نزد من بسر مي برد. او افزون بر من برادر كهترم را نيز پرستاري ميكرد و بعد از آن سه فرزندم را نيز پرستاري دلسوز بود و آنان را به رشد رسانيد، عليه الرحمه در دوران كودكي تا مدت هفت ساليگي من و برادر كوچكترم ابوالفتح در خانه پدربزرگ «محمدحسن خان» زندگي ميكرديم كه دو خانه بزرگ بيروني و اندروني بود و يك خانه ديگر در كنار آن دو بود كه اختصاص به خدمتكاران داشت و محل بازي بچه ها بود ....
من و برادر كوچكتر كه دو سال كمتر از من داشت در خانه پدربزرگ با پسرعموها و دختر عموها همبازي بوديم.بعدا" مادرم مبادرت به خريد منزلي كرد كه متعلق به يكي از مالداران گز بود.... دي اين خانه درس خواندن من و برادر كهترم نزد ملا قنبر حقشناس كه يك مكتبخانه بود آغاز شد و همان وقت كه من فارسي يادگرفتن را شروع كردم پدرم خواندن زبان فرانسه را هم به من تكليف كرد و نزد خودش شروع به يادگرفتن زبان فرانسه كردم».
اوضاع اجتماعي و شرايط زندگي : پدرم پنج فرزند داشت به نام عليرضا، عليقلي، مهديقلي، عبدالعلي، ابوالفتح.
فاصله سني سه فرزند اول دو و سه سال بود ولي فاصله سني اين جانب عبدالعلي با مهديقلي هشت سال بود و با ابوالفتح دو سال سه تن از برادران من در اصفهان مشغول تحصيل بودند و ما دو تن در گز درس ميخوانديم.
اوضاع خانوادگي ما در گز بسيار خوب بود پدر و مادرم با يكديگر كمال صميميت را داشتند و اوضاع معاش هم خوب به نظر مي رسيد كاركنان متعدد زراعي و غير زراعي داشتيم و بعد از آن كه بهر تحصيل من و برادر كوچكترم به اصفهان آمديم در اصفهان خانه مشجر بزرگي در 200 قدمي زاينده رود داشتيم و پرستار كودكي ما با يك خادم مرد كارهار ما را سامان مي دادند.
تحصيلات رسمي و حرفه اي : عبدا لعلي اديب برومند در سن شش سالگي نزد معلم سرخانه كه « ملا قنبر» نام داشت و مكتب دار بـود ، خـوانـدن و نوشتن را آغــاز كرد و پس از دو سال به اصفهان آمـد ونخست دو سه ماه در مدرسه « قدسيه» درس خواند وسپس در دبيرستان « فرهنگ» كه مديرش روانشاد « مجيد مير احمدي » از پيشگامان آموزش و پرورش اصفهان بود نام نويسي كرد و از كلاس سوم ابتدايي تا سوم متوسطه در آن دبيرستان به تحصيل پرداخت . پس از دريافت سيكل به دبيرستان« صارميه » اصفهان رفت و در رشتهُ ادبي ديپلم گرفت و در شهريور ماه 1321 به منظور ادامه تحصيل به تهران رفت و در سال 1324 موفـّـق به گرفتن ليسانس در رشته حقوق قضائي از دانشكده حقوق گرديد
خاطرات و وقايع تحصيل : «تحصيلات ابتدائي اين جانب تا سوم متوسطه در دبيرستان فرهنگ انجام يافت. اين دبيرستان از مدارس آبرومند اصفهان و دولتي بود. در اين دبيرستان به ادبيات فارسي و خط و انشاء و سخنراني اهميت زيادي مي دادند و من چون در اين رشته قوي بودم در بين همكلاسان و اولياي دبيرستان احترامي داشتم. چندبار در صف شاگردان سخنراني كردم و متن سخنراني ها به وزارت معارف (فرهنگ) فرستاده مي شد و براي دبيرستان تشويق نامه ارسال مي گرديد كه در تابلوي اعلانات دبيرستان قرار داده مي شد. يك موقع براي خط من هم جايزه اي در صف شاگردان دادند كه پشت شيشه نوشته شده بود: «برومند در خط نيرومند است» و به شكل آينه در قاب خوبي گذاشته به من دادند. بعد از اتمام تحصيل در دبيرستان فرهنگ به دبيرستان صارميه رفتم و سال پنجم علمي و ششم ادبي را در آن دبيرستان به پايان بردم».
فعاليتهاي ضمن تحصيل : مطالعات ادبي، استفاده از مجلات خوب مثل ايرانشهر و استفاده از كتابهاي كتابخانه شهرداري
ورزش واليبال و فوتبال در دبيرستان و دوچرخه سواري
تمرين خط شكسته نستعليق از روي سرمشقهاي گلستانه و به خاطر سپردن واژه هاي مهجور فارسي و لغات متنوع عربي
استادان و مربيان : معلمان در دوره دبيرستان فرهنگ: آقايان آل ابراهيم- ميرفخرايي- شهابيان- ابرقويي- بهشتي - مدرس درخشاني و آقاي مجيد ميراحمدي مدير دبيرستان كه زبان فرانسه تدريس ميكرد و محمد باقر امامي معلم زبان عربي.
مدرسان دبيرستان صارميه : منصور منصوري- ابوالفضل همايي-جواد مجدزاده صبا- لطف الله هنرفر- سپهري - مدرس نجف آبادي- اديب بجنوردي- ابوالفضل مهابادي- بدراليان كتابي- وزيرزادهنقاش- بقائي نائيني - وحيدزاده نسيم دستگردي
همسر و فرزندان : اديب در ارديبهشت ماه 1326 با خاله زادهُ خود « فرنگيس امينـي » فرزند « حاج عبدالـلـّه امينـي سدهي » پيوند زناشوئي بست و از وي سه فرزند به نام « جهانشاه » ،«پوراندخت » و« شهريار » گرديد كه جهانشاه دندانپزشكِ متخصص در جراحي لثـه و كاشت دندان و موسيقيـدان است و پوراندخت داراي ليسانس در حقوق قضايي و فوق ليسانس در ادبيات فارسي دارد و نيز داراي پروانه وكالت دادگستري است تحقيقات مستمر وي روي شاهنامه فردوسي است كه كتابي به نام آرايه هاي لفظي شاهنامه در اصطلاحات و كنايات به چاپ رسانده استو در تصحح ديوان حافظ شيرازي هم با پدر همكاري داشته است.و اكنون دو روز در هفته عده اي از خانم ها در دفتر وكالت او براي شاهنامه خواني و حافظ شناسي گرد هم آئي دارند.
شهريار داراي ليسانس در رشته مديريت بازرگاني بين المللي و مؤسّس شركت بازرگاني بازار كوشان ايران و داراي ليسانس در رشتهُ مديريت بازرگاني بين اللملي است . همسر اديب برومند بانوئي ديندار ، نيكوكار و روشن انديش است و با شوهر خود همفكري و صميميت و سازگاري كامل داشت . در سال 1385 به رحمت پروردگار رفته است.
وقايع ميانسالي : برومند چندين بار به اروپا و يكبار به آمريكا و مصر سفر كرده و در سال 1355 به اتفاق دائـي خـود مرحوم حاج حـيـدر عليخان برومند بـه زيارت كعبه و حج تمتـّـع نـايـل گرديده و دوبار نيز به فيض حـّج عـُمره توفيق حاصل كرده است
مشاغل و سمتهاي مورد تصدي : اديب برومند در سال 1325 از وزارت دادگستري ابلاغي براي شغل دادياري دادگستري اردبيل دريافت كرد ولي از پذيرفتن سِِِِِمَت قضائي اعـراض نمود و تقاضاي صدور پـروانـه كارآموزي وكالت دادگستري كرد و دو سال بعد بطور مستقـل به عنوان وكيل پايه 1 دادگستري مشغول كار شد؛ وي سالها وكيل بانك ملـّي در ايران بود و وكالتهاي متفرق را كمتر مي پذيرفت و در اين حرفه همواره براي احقاق حقوق مي كوشيد.
اديب برومند هيچگونه شغل و منصبي را كه از طرف حكومتها به وي پيشنهاد شده نپذيرفته و همه را رد كرده است.

فعاليتهاي آموزشي : در آموزش اطلاعات مربوط به هنرهاي زيباي ايران مانند خط و نقاشي هاي قديم كتابهاي خطي مينياتور قلمدان شناسي قاب آينه و اكثر هنرهاي تزئيني شاگرداني داشته كه دوستانه به آنان جزئيات اين هنرها را آموخته است.
مراکزي که فرد از بانيان آن به شمار مي آيد : تأسيس يك فرهنگسرا در گز برخوار واقع در شمال اصفهان به هزينه شخصي كه براي اداره آن به شهرداري گز بلاعوض اجاره داده مي شود اين فرهنگسرا يك عمارت تاريخي 140 ساله است كه عموي مادر و دايي پدر استاد برومند ساخته است بمساحت 3400 متر مشجر و داراي فضاي سبز و كلاسهاي آموزش كامپيوتر نقاشي -مشق خط و آموزش موسيقي از آواز تا انواع سازهاي ايراني و زبان انگليسي و قرائت قرآن مجيد. بطور مقطعي از هنرها دستي ديگر نيز آموزش داده ميشود
ساير فعاليتها و برنامه هاي روزمره : ديب تا سن 16 سالگي به نثر نويسي اهتمام مي ورزيد ولي از 17 سالگي بيشتر به شعر و شاعري روي آورد وبا علاقه و دلبستگي به شاعران و اشعارشعراي دوران مشروطه خواهي براي ادامهُ آن سبكِ نوپا از جهت موضوع و مطلب كه ديرينگي نداشت و ابتلا آت زمان را موضوع شعر قرار مي داد، به پيروي از اين سبك پرداخت و تا به امروز دنباله اين سبك را رها ننموده است. پس از حادثه سوم شهريور ماه 1320 و اشغال ايران به وسيله متـفـقـيـن در جنگ جهاني دوم ، به مطالعه كتابهاي گوناگون (بيشتر مربوط به ادبيات) ،‌تحقيق در متون ادبي، پاكنويس اشعار تدوين نشده - استماع قطعات موسيقي -ملاقات با دوستان.
سرودن شعرهاي سياسي و ميهني پرداخت . موضوع اين اشعار حمله به اشغال كنندگان ايران و مخالفت با عـوامـل بيگانه يعني هواداران شوروي و انگليس و انـتـقـاد از ديكتاتوري دوران رضا شاه و تقويت آزاديخواهي و استقلال طلبي و حسِِِّ وطن خـواهـي در مـردم ايران بود كه در جـرايـد و مجلات كشور منتشر ميشد و افـزون براين اديب به دسته ها و حزبهاي دست نشاندهُ بيگانگان نيز با حربهُ شعر و زبان قلم به جنگ و ستيز ادامه مي داد .
هنگام تجديد فعاليت جبهه ملي در سال 1357 عضو شوراي مركزي جبهه ملي و سپس عضو هيئت رهبري بود و به اتفاقِ هم مسلكان خود در حزب ايران و جبهه ، با خيزش ملت قلماً و قدمـاً همگامي كرد و در اين راه پايبندي خود را به اصالت انقلاب و انتقاد از انحرافات زيان بخش آن نشان داد.
آرا و گرايشهاي خاص : اديب برومند از آبانماه 1328 كه جبهه ملي ايران به رهبري زنده ياد « دكتر محمد مصدق » بنيان گذاري شد و نهضتِ « ملي كردن صنعت نفت در سراسر ايران » جنب و جوش خاصي پديد آورده بود، از هـواداران سر سخت نهضت ملي ايران گـرديـد و با سرودن اشعار ميهني و سياسي به ياري و همگامي جبهه ملي و اين نهضت ضد استعماري پرداخت و با نفوذ سياسي انگليس و تحريكات روسيهُ شوروي در آويخت ؛ بعد از كودتاي شوم 28 مرداد 1332 با حكومت كودتا به مبارزه برخاست و پس از تشكيل دورهُ دوم فعاليتهاي جبهه ملي از روز نخست در شمار پايه گذاران اين جبهه با حكومت ديكتاتوري « محمد رضا شاه » مخالفت نمود و در نتيجهُ مبارزه با استبداد سه بار زنداني گرديد.
گرايش به عشق زميني و بيشتر به عشق آسماني (عرفان)
جوائز و نشانها : تقديرنامه هاي متعدد بابت كارهاي ادبي و سخنرانيها و يك مدال درجه اول همايون طلا به پيشنهاد اديب السلطنه سميعي رئيس فرهنگستان ايران براي مبارزه با تجزيه طلبان آذربايجان و پيشه وري با سرودن اشعار و ترانه هايي كه در موقع تسلط حزب پيشه وري به آذربايجان فرستاده بود و در آنجا بسيار مؤثر افتاده بود در سال 1328
چگونگي عرضه آثار : اديب برومند مدت شصت سال با قلم و قدم در راهِ سر بلندي ايران و آزادي و ضديت با استبداد و استعمار كوشيده و بيشترين قسمت اشعارش ميهني و سياسي و ملي است .

آثار :
    1  آذين سخن
      ويژگي اثر : داخل در مجموعه آثار ادبي برومند شامل اشعار ميهني و اجتماعي
2  به پيشگاه فردوسي
      ويژگي اثر : شامل مختصري از ويژگيهاي فردوسي
3  پژواك ادب.
      ويژگي اثر : شامل گلچيني از اشعار اديب برومند
4  پيام آزادي
      ويژگي اثر : پديدآورنده: عبدالعلي اديب برومند ناشر: عرفان - 18 آذر، 1387.درباره حمايت از كشورهاي استعمارزده و رهبران استقلال طلب آنان و نيز مخالفت با خشونت و جنگ و هـواداري از حقوق بشر است .
5  ترجمه قسمتي از كلمات قصار حضرت علي بن ابيطالب (ع)
      6  تصحيح خردنامه. ابوالفضل يوسف بن عيل مستوفي
      7  تصحيح كتاب خراسان
      ويژگي اثر : از شعراي معاصر
8  حاصل هستي
      ويژگي اثر : پديدآورنده: عبدالعلي اديب برومند ناشر: شريعتي افغانستانغŒ، محمدابراهيم - 21 دي، 1387-عبارت است از انواع شعر مانند مـثـنـوي ، قصيده ، غــزل و ... درباره مطالب گوناگون.
9  خلاصه الاشعار و زبده الافكار (بخش اصفهان)
      ويژگي اثر : پديدآورنده: محمدبن علي تقي الدين كاشاني، عبدالعلي اديب برومند (به اهتمام)، محمدحسين نصيري كهنمويي (به اهتمام) (بخش معاصران تذكره نويس) ناشر: ميراث مكتوب وابسته به مركز نشر ميراث مكتوب - 27 آبان، 1386
10  خلاصه الاشعار و زبده الافكار (بخش كاشان)
      ويژگي اثر : پديدآورنده: محمدبن علي تقي الدين كاشي، حسن عاطفي (ويراستار)، عبدالعلي اديب برومند (به اهتمام)، محمدحسين نصيري كهنمويي (به اهتمام) (بخش معاصران تذكره نويس) ناشر: ميراث مكتوب وابسته به مركز نشر ميراث مكتوب - 03 بهمن، 1384
11  داستان هفتخان اسفنديار و رستم و اسفنديار از شاهنامه فردوسي
      ويژگي اثر : پديدآورنده: عبدالعلي اديب برومند، ابوالقاسم فردوسي (همكار)، پروين بخردي (تصحيح داستان سودابه و سياوش) ناشر: شريعتي افغانستاني، محمدابراهيم - 1381
12  درد آشنا
      ويژگي اثر : قسمتي از غزلهاي عاشقانه ، عرفاني ، سياسي است .
13  راز پرواز
      ويژگي اثر : در بردارندهُ شعرهاي مذهبي است كه داراي صبغهُ حماسي ميباشد .
14  روزگار دژم
      ويژگي اثر : شامله نخبه اي از اشعار كتاب ناليههاي وطن با يك اپرت به نام ايران پرآشوب
15  سرود رهايي: گزيده اي از اشعار سياسي، ميهني، اجتماعي از سال 1328 تا 1356
      ويژگي اثر : پديدآورنده: عبدالعلي اديب برومند ناشر: شريعتي افغانستانغŒ، محمدابراهيم - 01 اسفند، 1384-مشتمل بر اشعاريست در هـواداري از نهضت ملي شدن نفت و طردِ سياست استعماري و نكوهش كودتاي 28 مرداد و مبارزه با نظام ديكتاتوري شاه .
16  فراز سخن
      ويژگي اثر : شامل مقالات ادبي-هنري-سياسي
17  گلهاي موسمي
      ويژگي اثر : شامل اشعار دردآشنا با غزلهاي سروده شده بعدي
18  مثنوي اصفهان
      ويژگي اثر : درباره اوصاف شهرتاريخي اصفهان و ويژگيهاي گوناگون آن است .
19  مجموعه آثار اديب برومند
      ويژگي اثر : شامل دو جلد - هر جلد شامل 16000 صفحه -انتشارات نگاه
20  ناله هاي وطن
      ويژگي اثر : شامل اشعاريست كه به مناسبت حــادثـه سوم شهريـور ماه 1320 و دفاع از استقلال كشور و آزادي ملت سروده شده است
21  نگارستان اديب
      ويژگي اثر : شامل تصويرها و خطوط و گلچيني از مجموعه آثار هنري اديب برومند

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

شنبه 11 آبان 1392  3:37 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها