0

دلایلی ضد بچه دار شدن

 
emewolfgan
emewolfgan
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 301
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

دلایلی ضد بچه دار شدن

 

خانه و خانواده | دلایلی ضد بچه دار شدن

حتما تا امروز با زوج های جوانی سرو کار داشته اید که از بچه دار شدن ترس دارند و این حس آنقدر در زندگی و روز و شب آن ها ریشه دوانده که حتی از صحبت کردن درباره بچه بیزارند و ترجیح می دهند هرگز به آن فکر نکنند. این افراد معمولا دلایلی برای خود دارند که به اشتباه بر این دلایل پافشاری می کنند. اغلب این عده از تجربه شیرین پدر و مادر شدن غافل اند.
 

عاطفه به فرزند و ایجاد حس مسوولیت در والدین و دلایل بسیار دیگر همه عواملی هستند که باعث شده اند بشر از آغاز تا امروز برای تولد و ادامه نسل احترامی ویژه قائل باشد. بیشتر نگرانی ها بیهوده اند و اغلب مشکلات به راحتی حل می شوند. برخی از دغدغه های والدین را برای بچه دار شدن را با هم مرور می کنیم.

  • نگرانی از بحران مالی و اقتصادی

یکی از مهمترین دلایلی که میل به بچه دار شدن را در مردان تحت تاثیر خود قرار می دهد، ترس از بحران های مالی و از دست دادن شغل یا حرفه شان است. این مسئله یکی از مهمترین دلایلی است که نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای اروپایی و امریکایی نیز موجب نگرانی مردان جوان برای پدر شدن شده است. اگر چه شرایط اقتصادی و میزان حقوق مرد خانواده برای کنترل بهتر وضعیت اقتصادی خانواده و اضافه کردن فرد جدید به اعضای خانواده بسیار مهم است اما این موضوع نباید به گونه ای ذهن و فکر مردان جوان را به خود معطوف کند که آن ها دچار بی میلی و ترس از بچه دار شدن شوند. بنابراین اگر شغل مناسبی دارید و حقوق ماهانه مشخصی دریافت می کنید به هیچ وجه نباید نگران باشید و به احتمال های ضعیف از قبیل بی کاری یا ورشکستی فکر کنید. اگر نمی توانید بر این موضوع غلبه کنید، تنها کافی است با یک مشاور یا روان شناس در این زمینه مشورت کنید.

  • از خانه نشینی بیزارم

ترس از خانه نشینی و دوری از فعالیت های اجتماعی ناشی از بارداری از جمله دلایلی است که بسیاری اززنان جوان را نسبت به بچه دار شدن دچار بحران و نگرانی می کند. بسیاری از زنان جوان تصور می کنند با آمدن فرزند به جمع خانواده آنها باید تمامی وقت خود را دربست در اختیار نوزادشان باشند. در طول روز مفیدترین ساعتهایشان را برای مراقبت و نگهداری از نوزادشان سپری کنند. در حالی که این نگرانی بسیار بیهوده است. در جهان زنان بسیاری وجود دارند که در 3 ماه اول بارداری خود فعالیت های اجتماعی خود را ترک نمی کنند یا بعد از زایمان پس از استراحتی چند هفته ای دوباره برنامه های روزانه شان را از سر می گیرند. این افراد آدم های عجیب و غریبی نیستند تنها خوب می توانند برای ساعت های روزشان برنامه ریزی کنند.

  • مهارت پدر شدن ندارم

زمانی که پای صحبت مردانی که ترس از بچه دار شدن دارند می نشینیم بیشتر آنها به این موضوع اشاره می کنند که مهارتهای لازم برای پدر شدن را ندارند. آنها بر این باورند که زنها به این دلیل که 9 ماه جنین را به همراه خود دارند در این مدت ناخودآگاه حس مادری در آنها به وجود می آید و مهارتهای مادری به صورت غریزی در آنها تقویت می شود. همین مسئله موجب می شود مردان بحران های روحیروانی بیشتری پیش رو داشته باشند. این در حالی است که امروزه برای آموزش مهارتهای پدر و مادر شدن، کتابها، سی دی و کارگاههای آموزشی متعددی وجود دارد که در آن مهارت برقراری ارتباط عاطفی با عضو جدید، پذیرش او و چگونگی تنظیم برنامه های روزانه در آنها به مخاطبان ارائه می شود. بنابراین عدم داشتن مهارت پدر شدن و حتی مادر شدن یک بهانه ساده است و نباید آن را به یک غول بزرگ تبدیل کرد.

  • ترس از اضافه وزن

ابتلا به اضافه وزن در دوران بارداری امری غیرقابل گریز برای مادران است. در سراسر جهان زنان باردار با مسئله اضافه وزن در دوران بارداری و پس از آن روبه رو می شوند و تعداد زیادی از آنها با اتمام دوران بارداری و تولد نوزادشان با رعایت رژیم غذایی مناسب زیر نظر متخصص و انجام ورزش روزانه بر این مسئله غلبه می کنند. بنابراین نباید تنبلی و بی برنامگی خود را به پای کودک از راه نرسیده خود بیندازیم و او را به این جرم که تناسب اندام مان را به هم می زند به زندگی در جهانی به این زیبایی دعوت نکنیم.

  • از همسرم دور می شوم

مردان و زنان جوان بسیاری بر این باورند که با حضور بچه در خانه توجه همسرشان به این عضو جدید و دوست داشتنی جلب می شود و به این ترتیب از میزان توجه همسرشان به آنها کاسته می شود. این مسئله در مورد بسیاری از زنان و مردان صادق است. زنها فکر می کنند که با آمدن بچه، شوهرشان تمامی فکر و ذهنش را معطوف او می کند و این موضوع موجب می شود تا از میزان محبت و توجه همسرشان نسبت به آنها کاسته شود. در عوض مردان نیز بر این باورند که تمامی وقت همسرشان به مراقبت، شیر دادن و برآورده کردن نیازهای نوزاد می گذرد و آنها به اندازه کافی برای شوهران شان وقت نداشته باشند. این مسئله یکی از مهمترین دغدغه های زوجهای جوان محسوب می شود که فکر می کنند وجود بچه روابط عاطفی و زناشویی آنها را دچار اختلال می کند. در حالی که این مسئله با همراهی و همیاری پدر و مادر در نگهداری از بچه، افزایش احساس مسئولیت و افزایش توجه و محبت زن و شوهر به هم قابل کنترل و پیشگیری است. مطالعه کتابهای آموزشی در این زمینه یا مشاوره با یک روان شناس می تواند در این زمینه موثر و راهگشا باشد.

  • ترس از معضلات اجتماعی و تربیت بچه

یکی دیگر از دلایلی که بسیاری از زوجهای جوان را درباره بچه دار شدن با بحران روبه رو می کند، ترس از معضلات اجتماعی، فرهنگی و مشکلاتی است که مردم در جامعه تجربه می کنند. معضلاتی از قبیل اعتیاد و انواع بزهکاری، فشارهای اجتماعی از این دست مسائل هستند که موجب می شوند زوجهای جوان با ترس از تولد بچه روبه رو شوند. آنها گاهی به این موضوع فکر می کنند که با توجه به سختیها و معضلاتی که در جامعه وجود دارد اضافه کردن عضو جدید به جامعه کار عاقلانه ای نیست. در حالی که این ترس، ترسی بیهوده است چرا که ما با تربیت مناسب و آگاهی بخشی به فرزندمان می توانیم او را از گزند این گونه بحران ها و یزه های اجتماعی دور کنیم.

  • ریتم زندگی ام مختل می شود

این موضوع که ریتم و روند زندگی زن و شوهر پس از تولد بچه متفاوت می شود یکی از موضوعات بدیهی در زندگی تمامی زن و شوهرهای جوان است. با ورود بچه به زندگی زوج های جوان بسیاری از برنامه های تفریحی زندگی از قبیل مسافرت، شب نشینی با دوستان، مهمانی های خانوادگی و پیاده روی های شبانه زوج تحت تاثیر قرار می گیرد و این موضوع موجب می شود تا زوج دل نگرانی زیادی درباره بچه دار شدن داشته باشند و فکر کنند با ورود بچه به زندگی شان روند زندگی شان دستخوش تغییرات اساسی می شود. این تغییرات اگر چه در زندگی تک تک زوجها به وجود می آید اما زوجهای زیادی هم در سراسر جهان وجود دارند که با تولد فرزندشان تلاش می کنند تفریحات گذشته را با تفریحاتی که متناسب با ریتم زندگی همه اعضای خانواده است تنظیم کنند و به این ترتیب علاوه بر مدیریت زندگی روزانه، اعضای خانواده را از تفریحات دسته جمعی محروم نکنند.

 

پنج شنبه 18 مهر 1392  8:57 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها