برای بچه دار شدن آمادگی دارید؟ به این سوال پاسخ دهید و توضیحات ما را بخوانید. بچه دار شدن از آن کارهایی نیست که برایش بی گدار به آب بزنید.
بچه خواستن یک مسئله، و آمادگی لازم برای بچه دار شدن را داشتن مسئله ای دیگر است. درست است که بسیاری از زوجها وقتی بچه دار می شوند به قدری احساس خوشبختی می کنند که دیگر به این سوال فکر هم نمی کنند، اما به هر حال بپذیرید اگر آماده بچه دار شدن باشید، در طول بارداری استرس و نگرانیکمتری خواهید داشت.

-
اگر می خواهید میزان آمادگی خود را بسنجید به سوال های زیر پاسخ دهید:
1- به تازگی به دکتر دندان پزشک مراجعه کرده اید و از سلامت دهان و دندان هایتان اطمینان دارید؟
2- به اندازه کافی امگا3 مصرف می کنید؟
3- آیا چاق بوده اید و با اصلاح رژیم غذایی و ورزش از شر این اضافه وزن خلاص شده اید!؟
-
بله
-
خیر
-
نه کاملا. زیرا فکر می کنم در طول بارداری اضافه وزن به رشد بهتر جنینم کمک می کند.
4- اسیدفولیک می خورید؟
5- تمام واکسن های تجویزی را سر موقع زده اید؟
6- آیا تاریخ دقیق عادت ماهانه خود را می دانید؟
7- آیا همسرتان را بعد از چند سالی که با هم زندگی مشترک داشته اید، به اندازه روز اول دوست دارید؟
8- ثبات شغلی دارید؟
9- برای زدن واکسن آنفلوآنزا اقدام کرده اید؟
10- سیگار را ترک کرده اید؟
نتیجه آزمون
1- اگر پاسخ شما به این سوال بله است، تبریک می گوییم.
دهان ما منبع بسیاری از میکروب هاست که می توانند به آسانی وارد جریان خون شده و باعث عفونتشدید شوند. بروز این نوع عفونتها در دوران بارداری بسیار خطرناک بوده و انجام برخی درمانها و مراقبتهای دهان و دندانی در این دوران سخت است. پس توصیه می کنیم قبل از باردارشدن حتما به دندان پزشک تان مراجعه نمایید.
2- اگر پاسخ شما به این سوال بله است یعنی آماده بچه دار شدن هستید. ذخایر امگا3 نه تنها در طول بارداری به رشد بهتر مغز جنین کمک می کند بلکه برای مادر نیز مفید بوده و از زایمان زودرس و افسردگیبعد از زایمان پیشگیری می کند! سعی کنید در هفته 2 بار ماهی بخورید. ماهی های ریز را انتخاب کنید زیرا ممکن است ماهی های درشت تر آلوده به جیوه باشند. حتی اگر اهل مصرف ماهی نیستید، مکمل امگا3 دریافت کنید.
3- اگر پاسخ شماره 2 یا 3 را انتخاب کرده اید یعنی هنوز آماده باردارشدن نیستید. کم وزنی و پروزنی هر دو دشمن باروری اند. حتی در طول بارداری نیز حفظ وزن متعادل اهمیت بالایی دارد. بهتر است زمانی اقدام به بارداری کنید که وزنتان در حد متعادل باشد. در طول بارداری هم مراقب میزان اضافه وزن باشید تا بعد از زایمان راحت تر به وزن قبل از بارداری بازگردید.
4- اگر پاسختان بله است می توانید برای بچه دارشدن اقدام کنید اما اگر پاسخ خیر است چند ماهی دست نگه دارید! کمبود اسید فولیک یا همان ویتامین B9 می تواند احتمال توقف رشد یا نقص های مادرزادی شدید را همراه داشته باشد.
5- اگر گزینه های 2 و 3 را انتخاب کرده اید بهتر است قبل از بارداری با پزشک تان مشورت کنید. ابتلا به برخی بیماریها در دوران بارداری خطرناک است. واکسنها می توانند از بروز این بیماریها پیشگیری کنند اما تزریق آنها در دوران بارداری مجاز نیست. فراموش نکنید نه تنها مادر بلکه پدر و تمام اطرافیان نزدیک کودک باید واکسینه شده باشند.
6- اگر پاسخ شما خیر است، توصیه می کنیم برای چند ماه تاریخ اولین روز خونریزی ماهانه خود را یادداشت کنید.
7- اگر پاسخ شما بله است یعنی آماده بچه دارشدن هستید اما اگر هر روز با همسرتان بر سر مسائل کوچک جدل دارید و احساس می کنید او همسر ایده آل شما نیست یا تعهد چندانی به زندگی مشترک ندارد تا زمانی که به جایگاه ثابتی دست یابید نباید برای بچه دارشدن اقدام کنید!
8- اگر پاسختان به این سوال خیر است. برای بچه دارشدن عجله نکنید. منظور ما از ثبات شغلی داشتن شغل ایده آل نیست اگر منتظر این مسئله باشید شاید برای بچه دار شدن دیر شود. منظور ما داشتن شغلی است که از آن درآمد ماهانه ثابتی دریافت کنید و مطمئن باشید از پس هزینه های زندگی برمی آیید. کسانی که ثبات شغلی ندارند، دچار استرس بالایی هستند و این استرس هم بر قدرت باروری اثر منفی می گذارد و هم بر بارداری و جنین! اگر شغل شما خوب اما استرس زاست بهتر است پیش از بچه دارشدن به دنبال شغل مناسب تری باشید!
9- با فرارسیدن فصول سرد سال بهتر است این کار را بکنید زیرا با باردارشدن تزریق آن غیرممکن می شود. فراموش نکنید آنفلوآنزا از جمله دلایل مهم سقط جنین در زنان در فصل زمستان است.
10- اگر پاسخ شما گزینه 2 یا 3 است، بهتر است برای ترک کامل سیگار قبل از بچه دارشدن اقدام کنید. سیگار نه تنها به باروری شما لطمه می زند بلکه می تواند سلامت جنین را هم تهدید کند. قبل از باردار شدن این مسئله را حل کنید و برای همیشه سیگار را کنار بگذارید. مطمئن باشید اگر کاملا آن را ترک نکنید در طول بارداری قادر به ترک آن نخواهید بود. اگر همسرتان هم سیگاری است از او بخواهید سیگارش را کنار بگذارد یا در حضور شما سیگار نکشد.
اگر به تمام سوالات بالا جواب قانع کننده داده اید، تبریک می گوییم. می توانید برای بارداری اقدام کنید اما حتی اگر یک جواب نشان دهنده عدم آمادگی شماست برای حل آن تلاش کنید و بعد باردار شوید؛ به این ترتیب مطمئن باشید بارداری بی خطر و آرامی خواهید داشت.