در جدیدترین زیبا سازی های انجام شده در حرم امیرالمومنین علی علیه السلام، کتیبه 300 ساله ایرانی که شعر زیبای "زایران درگهت را بر در خلــد برین ؛ میدهند آواز طـبتم فادخلوهــــــا خالدین" بر آن حکاکی شده، دهم شهریور امسال بر گوشه سمت چپ ورودی ایوان طلای مولی الموحدین نصب شد. البته در گوشه سمت راست ایوان نیز بیت دیگر این شعر در حال نصب میباشد.
نجف، هها قرن است که نه تنها برای شیعیان و محبان اهل بیت(ع) که برای آزادی خواهان و عدالت طلبان جهان شهری مقدس محسوب شده است که همگان را به یاد بزرگمردی می اندازد که ابوالعجایب، اسد الله الغالب، علی بن ابی طالبش می خوانند.
امیرالمومنین علی علیه السلام بزرگ شخصیت تاریخی است که پس از پیامبر(ص)، سنگینی بار هدایت مردم را بر دوش کشید و چه بسیار مردمانی که با نگاه جاذب این امام همام هدایت شدند و چه بسیار افرادی که تحمل عدالتش را نداشتند و راه عناد را پیش گرفتند.
به گفته آنها که به حرمش مشرف شدند، زبان توصیف، ناتوان از وصفش میشود و تنها از عظمت و شکوه این بارگاه ملکوتی میتوان این بیت را زمزمه کرد که: "ایوان نجف عجب صفایی دارد ؛ حیدر بنگر چه بارگاهی دارد"..
اما از ناصر الدین شاه گرفته تا خادمان کنونی آستان مطهر مولایمان علی علیه السلام، هرکس به هر طریقی برای مصفا کردن این بارگاه کاری انجام داده و نام خود را در فهرست خادمانش ثبت کرده است.
در جدیدترین زیبا سازی های انجام شده در حرم امیرالمومنین علیه السلام، کتیبه 300 ساله ایرانی که شعر زیبای "زایران درگهت را بر در خلــد برین ؛ میدهند آواز طـبتم فادخلوهــــــا خالدین" بر آن حکاکی شده است بر گوشه سمت چپ ورودی ایوان طلای مولی الموحدین نصب شد.


البته این شعر زیبا بیت دیگری به دنبال دارد که "تا نجـــف شد آفتاب دین و دولت را مقام ؛ خاک آن دارد شـرف از زمـــزم بیتالحرام" و در گوشه سمت راست ایوان طلا در حال نصب می باشد.
نصب این شعر به زبان فارسی، مایه افتخار هر ایرانی است که بر خود ببالد و سعی بر این داشته باشد گام هایی فراتر برای اثبات نوکری به محضر مبارک حضرتش بر دارد.


به گفته شاهدان عینی این کتیبه حدود 300 سال قدمت دارد که روز یکشنبه 10 شهریور ماه بر ورودی ایوان طلای حرم باصفای مولایمان امیرالمومنین علی(ع) آرام گرفت.
این کتیبه تاریخی پس از تلاش فراوان خادمان و ترمیم، آماده نصب گردید.



رئيس كمسيون نظارت بر پروژه ترميم ايوان طلا اظهار داشت: حرم مطهر علوى از ديرباز قبله گاه بسيارى از پادشاهان و فرمانروايان بوده و هر يک از اين افراد هنگام تشرف به زيارت بارگاه مطهر هداياى گوناگونى به اين مكان مطهر پيش كش مى كردند.
«محمد على الحكيم» اضافه کرد: برخى از اين هدايا شامل طلاكارى ديوارها و درهاى بارگاه مى باشد. ايوان طلا كه داراى كتيبه هاى طلايى گوناگونى با مضامين آيات قرآنى و ابيات شعرى در مدح حضرت على(ع) مى باشد از جمله اين هدايا بوده و در زمان نادر شاه افشار بر ديوار ايوان عمارت حرم نصب شده اند.
وی تاکید کرد: بسيارى از اين كتيبه هاى ارزشمند توسط رژيم سرنگون شده بعث برداشته شده بودند. اما خوشبختانه اين قطعات در انبار حرم نگهدارى شدند و ناپديد نشدند. به همت هنرمندان و صنعتگران متخصص اين كتيبه ها ترميم شده و امروز شاهد پرده بردارى از آن هستيم.
رئيس كمسيون نظارت بر پروژه ترميم ايوان طلا تصریح کرد: وظيفه اصلى كمسيون نظارت بر ترميم كتيبه هاى ايوان طلا شامل فرستادن آنها به جمهورى اسلامى ايران جهت ترميم و نظارت بر مراحل ترميم و حمل و نقل آنها مى باشد. تعداد اين كتيبه ها نيز 836 كتيبه مى باشد و به سه بخش کتیبه های طلایی ساده ایوان، کتیبه های با زمینه مینای ایوان و کتیبه های با مضامین آیات و القاب و با زمینه لاجورد تقسیم بندی شدند.


نقل است که خالق شعر منقوش روی این کتیبه، مرحوم «حاج عباس افجهاي» فرزند «سيفالاشراف» است که پس از فوت پدرش، این شعر را بر سنگ قبر وی نیز حکاکی میکند.
حجتالاسلام سيدابوالحسن سيفالاشراف افجهاي، به همراه چند تن از زائران كربلاي معلي، در سال 1307 در حرم مطهر امام حسين(ع) تصميم به راهاندازي هيأتي ميگيرند كه بعدها نام آن هيأت "زائرين كربلا" شد.