0

بانک یعنی ربا!

appleapple
appleapple
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 242
شنبه 9 شهریور 1392  7:20 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88 qodrat
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

پاسخ به:بانک یعنی ربا!

سلام و خیر مقدم

بنظرم اگر قوانین تصویب شده مجلس که به تایید شورای نگهبان رسیده، اجرا شود مشکل ربا وجود نخواهد داشت. اما از آنجا که راه گریز فراوان است، ربا و رباخواری محتمل است. وامی که برای فرضا تعمیر مسکن گرفته شود اما صرف کاری غیر از آن شود، ایراد دارد و منافع آن نیز. پولهای پس انداز شده مردم طبق قوانین بانک صرف اموری خاص شود و سود تعلق گرفته مطابق قرار داد امضا شده واریز شود، ربایی صورت نخواهد گرفت. بماند که هستند افرادی که پول خود را بصورت قرض الحسنه  در بانک قرار می دهند تا از اجر دنیوی و اخروی آن برخوردار شوند، پاداش فرد محفوظ اما آیا بانک هم قرض الحسنه وام می دهد یا جدا از کارمزد، بهره می گیرد.

شنبه 9 شهریور 1392  8:01 PM
تشکرات از این پست
qodrat
appleapple
appleapple
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 242

به نظر من نمیشه گفت بانکداری اسلامی چون اسم بانک و مبنای آن بر رباست.مثل اینکه فقها میگویند پاسور حرام است چون مبنای آن بر قمار است هر چند با آن شرط بندی و قمار نشود! باید بانک حذف شود و جای آن صندوق قرض الحسنه احداث گردد.

شنبه 9 شهریور 1392  9:34 PM
تشکرات از این پست
qodrat nikbakht88
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

نقل قول appleapple

به نظر من نمیشه گفت بانکداری اسلامی چون اسم بانک و مبنای آن بر رباست.مثل اینکه فقها میگویند پاسور حرام است چون مبنای آن بر قمار است هر چند با آن شرط بندی و قمار نشود! باید بانک حذف شود و جای آن صندوق قرض الحسنه احداث گردد.

سلام مجدد.

نظرات مراجع مختلف است. طبق نظر مرجع تقلید بنده، نظام بانکداری ایرادی ندارد به شرطها و شروطها که در پست قبلی مواردی را (به زبان ساده) ذکر کردم. دریافت سود از وامهای بانکی که بر طبق قوانین اقتصاد اسلامی برای امور تولیدی یا هر موردی که منجر به کسب سود شود، ایرادی ندارد. مانند قراردادهای مضاربه ،مزارعه و مساقات و موارد دیگر. مهم صحیح اجرا کردن آن است نه سوء استفاده کردن از قوانین اقتصاد اسلامی.

یک شنبه 10 شهریور 1392  8:58 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها