داريوش بيات روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ۷۵ هزار هكتار از اين سطح مصوب شده و ۴۵ هزار هكتار ديگر نيز در دست اقدام است.
وي اظهار داشت: پروژه مديريت چند منظوره جنگلهاي هيركاني داراي ۲۵۰ پروژه با تسهيلات خرد (اس جي پي) است كه پنج ميليون دلار از اعتبار آن را سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور تقبل كرد و دو ميليون دلار هم از سوي صندوق تسهيلات جهاني محيط زيست (جي يي اف ) اعطا شده است.
بيات گفت: پروژه مديريت چند منظوره جنگل، در بسياري از كشورها از جمله هند و نپال و كشورهاي آفريقايي اجرا شده و نتايج خوبي داشته است.
مدير اجرايي پروژه مديريت چند منظوره جنگلهاي هيركاني تاكيد كرد: تا كنون موافقت ۱۶ سازمان و نهاد مرتبط را براي مشاركت در اين پروژه جلب كردهايم و خوشبختانه فرمانداري هاي شهرستانهاي شمال كشور همكاري خوبي داشتهاند.
بيات يادآور شد: ادارات منابع طبيعي، جهاد كشاورزي، محيط زيست، ميراث فرهنگي و گردشگري، تعاون، كار و رفاه اجتماعي از جمله نهادهاي مشاركت كننده در اين پروژه هستند.
بيات گفت: مديريت جنگل را نميتوان به صورت گسسته انجام داد بلكه بايد به تمام عوامل تاثيرگذار از جمله مسائل اقتصادي و اجتماعي توجه و آن را به گونه پيوسته مديريت كرد.
وي افزود: كاهش تخريب جنگل زماني محقق ميشود كه عوامل تخريب حذف شود و يكي از اهداف ما در اين پروژه، شناخت هر چه بيشتر عوامل تاثيرگذار در مديريت بهينه جنگل است.
مدير اجرايي پروژه مديريت چند منظوره جنگلهاي هيركاني ادامه داد: كارگروه هماهنگي براي اجراي مديريت چند منظوره تشكيل شده و هم اكنون مشغول اجراي اقدامات لازم در حوزههاي آبخيز ۲۲ و ۲۳ در شهرستان رودبار هستيم و كارهاي مقدماتي در شهرستان مينودشت نيز انجام شد.
پروژه مديريت چند منظوره جنگلهاي هيركاني در پي توافق سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور با برنامه عمران ملل متحد (يو ان دي پي UNDP) از ارديبهشت امسال كار خود را آغاز كرد و مركز آن در معاونت مناطق مرطوب و نيمه مرطوب سازمان جنگلها و مراتع در شهرستان چالوس مستقر است.
جنگلهاي هيركاني با ۹/۱ ميليون هكتار وسعت، از آستارا در شمال استان گيلان تا گُليداغ در شرق استان گلستان، در پهنهاي به طول تقريبي ۸۰۰ كيلومتر امتداد دارد و يكي از طبيعيترين و ارزشمندترين جنگلهاي دنيا محسوب ميشود. ك/۳