مراسم تجلیل از خانواده شهدای «گردان وحدت 60» دانشگاه افسری امام علی (ع) در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) برگزار شد.
در این مراسم از خانوادههای شهدای «گردان وحدت 60» تجلیل شد.
امیر سرتیپ دوم ابراهیم گلفام، معاون نیروی انسانی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش که یکی از رزمندگان این گردان حماسه آفرین بوده است، در این باره گفت: رزمندگان گردان وحدت، همان افسران دلیری بودند که پس از برگزاری مراسم فارغالتحصیلیشان پس از حضور فرمانده معظم کل قوا، با آمادگی و اعتمادبهنفس عالی در جبهههای جنگ با دشمن بعثی حضور یافته و تصاویر قدرتنمایی و رژه بینظیرشان در مجله دفاعی «جینز دیفنس» و دیگر رسانههای بینالمللی آن زمان منتشر شد و روحیه بالا و اقتدار رزمندگان جوان ارتش جمهوری اسلامی ایران را به رخ جهانیان کشید.
وی ادامه داد: از دانشجویان گردان وحدت، 180 نفر موفق شدند در سال 1364 فارغالتحصیل شوند که از میان آنان 32 نفر به فیض عظیم شهادت نائل شده، 12 نفر اسیر و تعداد زیادی نیز مجروح و جانباز شدند.
80 نفر از بازماندگان غیور این گردان نیز که بیشتر آنان جانباز و آزاده هستند در حال حاضر یا در سمتهای فرماندهی در یگانهای نیروهای مسلح مسئولیت دارند و یا در وزارتخانهها و ارگانهای دولتی مشغول خدمت هستند.
وی یادآور شد: با گذشت بیش از دو دهه از پایان جنگ تحمیلی، گردان وحدتیها برای نخستین بار در سال 1378 گردهم جمع شده و یاد و خاطره حماسهآفرینیهای شهیدان این گردان در سالهای دفاع مقدس را زنده نگه داشتند.
امیر گلفام ادامه داد: بازماندگان گردان وحدت تحت عنوان «وحدت 60» در سالهای 81، 82 و 86 با گردهماییهایی تصمیم گرفتند ضمن یادآوری خاطرات تلخ و شیرین خود از دوران جنگ تحمیلی با خانوادههای شهدای این گردان دیدار کنند و تاکنون موفق شدهاند از خانوادههای شهدا در شهرها و روستاهای دور و نزدیک کشورمان دیدار و دلجویی کنند که این حرکت معنوی در ارتقای روحیه خانوادههای شهدا بسیار تأثیرگذار بوده است.
سرتیپ دوم گلفام گفت: ارتباط مۆثر با فرزندان شهدای گردان، چاپ سررسید، تقویم و تمبر یادبود، پیگیری رفع مشکلات و کمبودهای خانوادههای شهدا، جانبازان و آزادگان و برگزاری برنامههای فرهنگی- مذهبی با تشکیل «هیئت شهدای وحدت» از دیگر اقداماتی است که وحدتیها به منظور پاسداشت یاد و خاطره حماسهآفرینی همرزمان خود در سالهای دفاع مقدس و ادامه راه پربرکت شهدا تدارک دیدهاند.
در مراسم ضیافت افطار و تجلیل از خانواده شهدای گردان وحدت 60، حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی آل هاشم، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، امیر سرتیپ دوم ولی وند، فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) و تعداد دیگری از مسئولان و فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند.
در سال 1360 که سپهبد شهید علی صیاد شیرازی فرمانده دانشگاه افسری امام علی (ع) بود، دانشجویانی که آن زمان در این دانشگاه حضور داشتند، آن دوره را «وحدت» نامگذاری کردند
تشکیل گروه وحدت
در سال 1360 که سپهبد شهید علی صیاد شیرازی فرمانده دانشگاه افسری امام علی (ع) بود، دانشجویانی که آن زمان در این دانشگاه حضور داشتند، آن دوره را «وحدت» نامگذاری کردند.
هیئت شهدای وحدت 60، گردانی بود که از مجموعِ داوطلبان استخدامی دانشگاه افسری امام علی (ع) شکل گرفت؛ در شرایطی که یک سال از شروع جنگ تحمیلی سپری شده بود. به عبارت روشنتر، این گردان چهارمین گردانی بود که پس از انقلاب در دانشگاه افسری سازماندهی یافت. علت نامگذاریاش هم به نام وحدت از این قرار بود که در آن دوران، گردانهای دانشگاه افسری - هرکدام – برای خود عنوانی انتخاب میکردند که برگرفته از مناسبتهای ملی یا مذهبی بود. از اتفاق، سازماندهی گردان ما با ایام «هفته وحدت» مقارنت پیدا کرده بود و این مقارنت برای ما بسیار مبارک بود؛ از این رو، اسم گردانمان را «گردان وحدت» گذاشتیم.
پیمان اخوت
با شروع دوران جنگ تحمیلی و ورود این گروه از دانشجویان به دانشگاه، شهادت فرمانده دانشگاه افسری شهید نامجو اتفاق افتاد؛ پس از شهادت شهید نامجو، شهید صیاد شیرازی با وجود آنکه فرماندهی نیروی زمینی را عهدهدار بود - با حفظ سمت - فرماندهی دانشگاه افسری را هم به عهده گرفت. در فاصله اندکی پس از حضور در دانشگاه افسری، هم دورهایها با یکدیگر پیمان «اخوت» و «برادری» بستند که زمانِ این پیمان با عید «غدیر» تلاقی کرده بود. این هم لطف دیگری داشت که سردوشی و درجه دانشجویان گردان وحدت را مقام معظم رهبری اعطا کردند. پس از دانشآموختگی، هر کدام متصدیِ مسئولیتی شد.
طی دفاع مقدس، بیش از 30 نفر از اعضای پیمان اخوت به شهادت رسیدند و تعداد زیادی از آنان مجروح شدند. بیشتر از 12 نفر از آنان در عملیاتهای گوناگون اسیر شدند.