
در قسمت اول به بررسی طراحی بدنه و تریمهای کلاس C پرداختیم و در قسمت دوم و پایانی این مقاله قصد داریم تیپهای مختلف مرسدس-بنز کلاس C شامل C250 ،C300 ،C350 و C63 AMG را از نظر سیستم موتور و مصرف سوخت، ایمنی خودرو، طراحی داخلی، و تجربه رانندگی مورد بررسی قرار دهیم. یادآوری میگردد، این خودرو توسط شرکت ستاره ایران وارد کشور میشود و قیمت انواع تریمهای آن را میتوانید در صفحه قیمت 1Car مشاهده کنید.
سیستم موتور و مصرف سوخت
مرسدس-بنز C250 با داشتن یک موتور 4 سیلندر 1.8 لیتری مجهز به توربوشارژر میتواند 201 اسب بخار نیرو و 310 نیوتنمتر گشتاور تولید و آن را از طریق گیربکس اتوماتیک 7 سرعته به چرخهای عقب منتقل کند. شتاب 0 تا 100 این خودرو چیزی در حدود 7.4 ثانیه میباشد که در مقایسه با آئودی A4 2.0T به اندازه 1 ثانیه بیشتر است. با توجه به برآوردهای EPA، مصرف سوخت این مرسدس-بنز به ازای هر 100 کیلومتر رانندگی در شهر، بزرگراه، و ترکیبی به ترتیب 12 لیتر، 9 لیتر، و 11 لیتر است.


مرسدس-بنز C300 4Matic با داشتن یک موتور 3.5 لیتری V6 میتواند 248 اسب بخار نیرو و 340 نیوتنمتر گشتاور تولید کند و آنها را به هر چهار چرخ منتقل سازد. بنا بر اظهارات کارشناسان کمپانی مرسدس-بنز، شتاب 0 تا 100 این خودرو در حدود 6 ثانیه است و مصرف سوخت آن به ازای هر 100 کیلومتر رانندگی در شهر، بزرگراه، و ترکیبی به ترتیب 14 لیتر، 10 لیتر، و 9 لیتر است.


بنز C350 نیز با در اختیار داشتن یک موتور 3.5 لیتری V6 میتواند نیرویی برابر با 302 اسب بخار و گشتاوری معادل 370 نیوتنمتر تولید کند. اگرچه این مدل نیز همانند مرسدس-بنز C300 4Matic، چهارچرخ متحرک (AWD) است، اما شتاب 0 تا 100 آن چیزی در حدود 5.6 ثانیه است که با سریعترین خودروهای همکلاس خود برابری میکند. گفتنی است، مصرف سوخت مدل سدان C350 به ازای هر 100 کیلومتر رانندگی در شهر، بزرگراه، و ترکیبی به ترتیب 14 لیتر، 9 لیتر، و 12 لیتر اما در مدل کوپه 4Matic به ترتیب 14 لیتر، 10 لیتر، و 12 لیتر است.


مرسدس-بنز C63 AMG که قویترین مدل این کلاس به شمار میرود، با داشتن یک موتور 6.2 لیتری V8 میتواند 451 اسب بخار نیرو و 601 نیوتنمتر گشتاور تولید کند و آن را از طریق گیربکس دستی 7 سرعته به چرخها منتقل سازد. شتاب 0 تا 100 این خودرو چیزی در حدود 4.2 ثانیه برآورد شده است و مصرف سوخت آن نیز به ازای هر 100 کیلومتر رانندگی در شهر، بزرگراه، و ترکیبی به ترتیب 21 لیتر، 14 لیتر، و 18 لیتر گزارش شده است.


ایمنی خودرو
هر کدام از مرسدس-بنزهای کلاس C در حالت استاندارد به سیستم کنترل کشش، ترمزهای ضدقفل، و کیسههای هوا (جهت محافظت از قفسه سینه، زانو، و لگن) مجهز هستند. گذشته از همه اینها، مرسدس-بنز mBRACE2 بهطور استاندارد به سیستم "تلهماتیکس اضطراری" (Emergency Telematics) نیز مجهز است. کلمه "تلهماتیکس" در حقیقت از تلفیق دو عبارت تلهکامیونیکیشن و انفورماتیکس بهدست آمده است که نقش آن ردیابی وسیله نقلیه به کمک سیستم مسیریاب ماهوارهای (GPS) است.

سیستم هشدار خوابآلودگی مرسدس-بنز (Mercedes Attention Assist) از دیگر آپشنهای ایمنی استاندارد این کلاس به شمار میرود. کیسههای هوا جهت محافظت از قفسه سینه سرنشینان عقب، در مدلهای کوپه بهصورت استاندارد و در مدلهای سدان بهصورت اختیاری قرار داده شدهاند. از دیگر آپشنهایی که برای ایمنی بیشتر راننده و سرنشینان خودرو وجود دارد، میتوان پکیج مسیریاب خیابان را نام برد و همانطور که پیشتر اشاره شد، در آن از سیستم هشدار نقاط کور و سیستم هشدار عبور از خط به عنوان آپشنهای تأمین ایمنی راننده استفاده شده است.

بر اساس بررسیهای انجام شده در تست تصادف مدلهای مختلف کلاس C، تمام خودروهای این کلاس، چهار ستاره از پنج ستاره مربوط به بهترین عملکرد در حین تصادف به ویژه تصادف جانبی را از آن خود کردند. در آزمونی که توسط موسسه بیمه ایمنی بزرگراه (Insurance Institute for Highway Safety) انجام شد، سدان کلاس C بالاترین درجه ایمنی در تصادفات را از جنبههای مختلف نظیر برخورد از جلو، برخورد از بغل، و استحکام سقف خودرو بهدست آورد.
طراحی داخلی

طراحی داخلی تمام مدلهای کلاس C کاملاً هنرمندانه و حرفهای است؛ از صفحه کلیدها و پنلهای کنترلی گرفته تا طراحیهای چشمنواز داشبورد و تودوزیهای ظریف! هنگامی که در این خودرو نشستهاید، کار با دکمههای کنترلی بسیار ساده است. جالب است بدانید، از بین سازندگان خودروهای لوکس، رابط کاربری COMAND جزء بهترینها است که کمپانی مرسدس-بنز در این کلاس بهکار گرفته است. گفتنی است، کار با پورت iPod در این کلاس بسیار آسان و کاربرپسند و پاسخگویی آن سریع و دقیق است.

اگرچه مدلهای سدان از مدلهای اصلاحشده قبلی کلاس C بزرگتر هستند، اما خانوادههای پرجمعیت به ندرت این مدلها را انتخاب میکنند؛ شاید یک دلیل مهم آن دشوار بودن نصب و راهاندازی صندلی کودک در عقب خودرو باشد. گذشته از این، یکی دیگر از علتهایی که خانوادههای بزرگ انتخاب این مدل را ترجیح نمیدهند، کم بودن حجم صندوق عقب (در حدود 350 لیتر) و کوچک بودن ابعاد صندلیهای عقب برای آنها است. البته فضای مورد نیاز برای پاها، استاندارد و مشابه سایر خودروهای همگروه این کلاس است، در حالیکه فضای بالای سر برای کسانی که قد بلندتری دارند، اندکی تنگ و کوچک است. بهطورکلی، اگرچه مدل کوپه کلاس C در مقایسه با کوپههای قبلی، از این نظر ضعیفتر عمل کرده است، اما در مقایسه با آئودی A5 در وضعیت مشابهی قرار دارد و در مقایسه با کادیلاک کوپه CTS خیلی بهتر است. میانگین حجم صندوق عقب یک کوپه لوکس کوچک چیزی در حدود 331 لیتر است.
تجربه رانندگی

صرفنظر از اینکه شما کدام یک از مدلهای C250 ،C300 ،C350 یا C63 AMG را انتخاب میکنید، خودروی لوکس مرسدس-بنز بسیار خوشدست و خوشفرمان است و بهطورکلی سواری بهتری در مقایسه با رقبای خود دارد. اگرچه، ویژگی کلاس C اسپرتتر بودن آن است، اما جالب است بدانید که تریمهای اسپرت این کلاس، با وجود سختی و محکمی، بهترین شرایط رانندگی را در سفرهای طولانی برون شهری فراهم میآورند. تریمهای لوکس آن نیز کمی نرمتر و صدای اگزوز آنها ساکتتر است؛ در نتیجه میتوان رانندگی آرامتری را تجربه کرد.
