شیخ خرقانی بر سردر سرای خود نوشته بود به زر:
هرکه در این سرای درآید
نانش دهید و از ایمانش مپرسید
چه آنکس که به درگاه باریتعالی به جان ارزد
البته برخوان بوالحسن به نان ارزد
قلعه نوخرقان درطول جغرافیایی 55 درجه و 4 دقیقه و درعرض 36 درجه و 38 دقیقه و در ارتفاع 1460 متری از سطح دریا واقع شده است .
دارای موقعیت پایکوهی است و در بین ارتفاعات سیاه کوه در شرق ، زرین کوه در شمال شرقی ، کوه بیدر درشمال غربی و در کیلومتر 24 جاده شاهرود - آزادشهر واقع شده است .هوای آن در زمستان سرد و در تابستان معتدل کوهستانی است .
گزیده ای از سخنانشیخ ابوالحسن خرقانی
عبادت باریتعالی
و گفت :
مردمان گویند خدا ونان و بعضی گویند نان و خدا و
من گویم خدا بی نان خدا بی آب خدا بی همه چیز
ذکر شیخ ابوالحسن خرقانی
نقلست که شیخ گفت دو برادر بودند ومادری هرشب یک برادر بخدمت مادر مشغول شدی و یک برادر بخدمت خداوندمشغول بود آن شخص که بخدمت خدا مشغول بود با خدمت خدایش خوش بود برادر را گفت امشب نیز خدمت خداوند به من ایثار کن چنان کرد آن شب بخدمت خداوند سر بسجده نهاد در خواب دید که آوازی آمد که برادر ترا بیامرزیدیم و ترا بدو بخشیدیم او گفت آخر من بخدمت خدای مشغول بودم و او بخدمت مادر مرا در کار او می کنید گفتند زیرا که آنچه تو می کنی ما از آن بی نیازیم و لیکن مادرت از آن بی نیاز نیست که برادرت خدمت کند *
نقلستکه شیخ چهل سال سربر بالین ننهاده همچنین در این مدت نماز بامداد بر وضوی نماز خفتن کرد روزی ناگاه بالشی خواست اصحاب شاد گشتند گفتند شیخا چه افتاد گفت بوالحسن استغنا و بی نیازی خدایتعالی امشب بدید *