0

شکلات هر چه تلخ‌تر، بهتر؛ صحيح است؟

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

شکلات هر چه تلخ‌تر، بهتر؛ صحيح است؟

از گياه کاکائو دو ماده مي ‌گيرند؛ يکي پودر کاکائو و ديگري چربي کاکائو که اصطلاحا به آن کره کاکائو گفته مي ‌شود. اين دو قسمت، اجزاي عمده شکلات هستند. خود دانه کاکائو به طور طبيعي تلخ‌ است. در صنعت شکلات ‌سازي آن را با شير و شکر و موادي مثل عسل مخلوط مي ‌کنند تا تلخي آن را کاهش دهند... . هر چه‌ قدر شکلاتي تلخ‌تر و تيره‌تر باشد، يعني درصد خلوص کاکائو بالاتر باشد، ارزش تغذيه‌اي بالاتري داشته و گران ‌تر است و هر چه ‌قدر شکلات درصد کاکائوي کمتري داشته باشد، يعني ساير مواد مثل انواع روغن ‌ها، چربي‌ ها، شکر، شير و ساير طعم ‌دهنده‌ ها درصد بيشتري داشته تا هم تلخي كمتري داشته باشند و هم قيمت ‌شان کاهش پيدا ‌کند. در كل، شکلات تيره با غلظت 100 درصد بسيار کم است اما ما تا 94 درصد هم داريم که هر کسي تلخي آن را تحمل نمي ‌کند، ضمن اين که وقتي شکلات تلخ ‌تر مي‌ شود، ترکيبات کافئيني آن هم بالا مي ‌رود که برخي از افراد با خوردن آن تپش قلب پيدا مي ‌کنند. بررسي‌ ها نشان داده شکلات تلخ 75درصد طعم بهتري براي مصرف ‌کننده داشته و بهتر تحمل مي ‌شود و موجب تپش قلب و سردرد نمي‌ شود. به علاوه، کافئين موجود در شکلات تلخ است كه حالت شادابي و نشاط ايجاد كرده و يکي از ممنوعيت ‌هاي مصرف در بچه هاي بيش‌ فعال به حساب مي ‌آيد.

 ضمنا شكلات مملو از آنتي اكسيدان‌ هاست. تركيباتي از خانواده فلاونوييدها كه معروف ‌ترين ‌هاي آن ها كاتشين است كه خواصي مانند ضدگرفتگي عروق بودن و جلوگيري از بروز سرطان را به آن نسبت مي ‌دهند. در اصل خواص يک شکلات خوب و تيره چيزي مثل خواص چاي است. ضمن اين که چربي ‌هايي که شکلات دارد اگر قسمت تيره آن بيشتر باشد از نوع چربي‌ تري‌ گليسيريد است و قسمت اشباع آن کمتر است، مگر اين که در ترکيب با ساير چربي ‌ها باشد که شکلات ‌هاي ناخالص به حساب مي ‌آيند و قطعا خطرات خاص خود را خواهند داشت. قسمت جالب موضوع کره کاکائو آن همان چربي است که در دماي محيط جامد بوده اما به محض اين که وارد دهان مي ‌شود حل ‌شده و به شکل مايع در مي‌آيد و لطافت و نرمي و طعم شکلات به خاطر اين کره است. از آن جايي كه کره کاکائو گران است برخي کارخانجاتي که مي ‌خواهند شکلات ارزان‌تر توليد کنند، چربي ‌هاي ديگر، شکر و مواد افزودني به آن اضافه مي‌ کنند که ظاهر شکلات را دارد اما ديگر مانند شكلات تلخ مفيد نيست زيرا وجود چربي‌ هاي اشباع زمينه چاقي و بيماري ‌هاي متابوليکي را که اين روزها شيوع فراواني پيدا کرده‌اند، به راحتي افزايش مي ‌دهد.

دوشنبه 1 آذر 1389  1:31 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها