0

خواص گیاهان دارویی

 
irsalam
irsalam
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 31
محل سکونت : خراسان

خواص گیاهان دارویی

در این بخش به ذکر برخی از خواص گیاهان دارویی خواهیم پرداخت امسد است که مفید واقع شود

 

فوايد و مضرات چاي سبز
ღ*ღ •٠·˙ಌಌಌ˙·٠• ღ*ღ

چاي سبز فوايد زيادي دارد . چاي سبز پيشگيري كننده از حمله قلبي و

سرطان شناخته شده است و يك تونيك ( تقويت كننده ) بسيار مفيد است. اين چاي داراي خاصيت ضد چربي (از هر نوع آن )و مقوي اعصاب بوده و قدري نيز خاصيت تب بري دارد.چاي سبز باعث تقويت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نيز برطرف مي كند . چاي سبز باعث تقويت حافظه شده و براي افراد افسرده يك داروي ضد افسردگي است. زيرا نوشيدن چاي سبز باعث نشاط و سرزندگي مي شود

بيشترين بهره براي زنان
در پي يك مطالعه فوايد چاي سبز ظاهرا براي زنان بيشتر بود.
زناني كه روزانه پنج فنجان يا بيشتر چاي سبز مي نوشيدند - در مقايسه با كساني كه يك فنجان يا كمتر مصرف مي كردند - كمتر با خطر مرگ در اثر بيماري قلبي روبرو بودند.

كاهش وزن، جلوگيري از پوسيدگي دندان،حفاظت از قلب ، كاهش تري گليسيريد و فشار خون ، جلوگيري از ديابت و پيشگيري از بيماري هاي ايمني خودكار بدن از دیگر مضایای چای سبز است.

موارد منع مصرف:
اعتقاد بر آنست كه قبل و بعد از دريافت فرآورده‌هاي آهن و در شيرخواران نبايد از چاي سبز يا تركيبات پلي فنول آن استفاده نمود. شواهد موجود حاكي از آنست كه مقادير بيش از حد در روز با سوخت و ساز آهن تداخل نموده و موجب كم خوني مي‌شود. شواهدي مبني بر منع مصرف در حاملگي وجود ندارد با اينحال بايد با پزشك مشورت نمود. مصرف چاي سبز در دوران شيردهي توصيه نمي‌شود.


تداخلات دارويي:
افزايش اثر متي سيلين و بنزيل پني سيلين، تشديد اثر آسپيرين و ساير داروهاي
ضد انعقاد مانند وارفارين (ويتامين K موجود در چاي سبز ميتواند بر ضد اثرات وارفارين عمل نمايد).


عوارض:
مصرف بيش از حد كافئين كه در چاي سبز و بعضي از عصاره هاي آن وجود دارد در بعضي از افراد باعث علائمي مانند عصبانيت، بيخوابي و بيقراري مي‌شود. افرادي كه داراي بيماري فشار چشم هستند نبايد استفاده كنند و افرادي كه ميگرن دارند ميزان مصرف كمي بايد داشته باشند .

چو ایران نباشد تن من مباد

شنبه 24 فروردین 1392  7:03 PM
تشکرات از این پست
irsalam
irsalam
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 31
محل سکونت : خراسان

پاسخ به:خواص گیاهان دارویی

برای رفع چربی خون

یک پیمانه خاکشیر را بشویید و سپس خشک کنید
سپس به عسل آغشته کنید و گلوله هایی به اندازه ی یک نخود درست کنید
روزی سه بار میل کنید
معجزه اش را ببینید
پ.ن. البته مصرف مداوم آب غوره هم همین معجزه را نتیجه می دهد.


درمان فوری سوختگی

محل سوختگی با آتش، آب جوش، شیء داغ و ...
را در آرد فرو برید یا روی آن آرد فراوان بپاشید
نه درد و سوزش سوختگی خواهید داشت و نه تاول و آثار آن.

به امتحانش می ارزد
پ.ن.: همیشه یک کیسه ی آرد در یخچال داشته باشید. خنکش بهتر حال آدم را جا می آورد


درمان عفونت دستگاه گوارش

برای رفع فوری دل پیچه، اسهال عفونی، اسهال و استفراغ کودکان:
یک قاشق غذاخوری پونه
یک قاشق غذاخوری نعنا
یک قاشق چایخوری زنجبیل
نصف قاشق چایخوری دارچین
را در دو لیوان آب دم کنید و روزی نیم لیوان میل کنید
معجزه اش را ببینید


آیا می دانید خمیر یا آرد عفونت را به خود می کشد؟
برای عفونت لثه و درد دندان ناشی از آن،
یا
مقداری خمیر روی محل درد بگذارید
یا
مقداری پنبه را مانند دستمال پهن کنید
و در آن مقداری آرد بریزید
و سپس آن را لوله کنید
و روی محل درد نگهدارید.
بهتر است که هر بار دو لوله درست کنید و پشت و روی دندان بگذارید.

چو ایران نباشد تن من مباد

شنبه 24 فروردین 1392  7:04 PM
تشکرات از این پست
irsalam
irsalam
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 31
محل سکونت : خراسان

پاسخ به:خواص گیاهان دارویی

چه بخوریم و چه نخوریم تا استرس نگیریم؟


زندگی در دنیای مدرن و پرتنش امروزی بدون استرس نیست. در واقع شناسایی عوامل استرس‌زا، دوری کردن از آنها در صورت امکان و یادگیری مهارت‌های رفتاری و مدیریت استرس مواردی است که باید مد نظر داشت. همچنین جدا از عوامل محیطی و غیر قابل کنترل، نقش تغذیه و انتخاب‌های غذایی افراد نیز بسیار تعیین کننده است.


نوع تغذیه فرد در حالات روحی و خلقی و کیفیت زندگی او تاثیرگذار است. چه بسا با نوع تغذیه و انتخاب‌های غذایی‌مان بتوانیم تا حد زیادی تنش و استرس را از خود دور کرده و آرامش را به خود هدیه دهیم و یا دقیقا برعکس با انتخاب‌های نادرست غذایی اضطراب و استرس را به زندگی خود وارد کنیم. در زیر به مواد خوراکی که می‌توانند در ایجاد استرس یا برعکس در کاهش استرس نقش داشته باشند اشاره شده است. رعایت موارد زیر در کنار نظم غذایی و انتخاب‌های درست غذایی تا حد زیادی تنش و استرس را در زندگی کم کرده و بالطبع کیفیت زندگی را بالا می‌برد.


مواد غذایی استرس‌زا

دریافت زیاد کافئین
افراط در مصرف چای، قهوه و سایر نوشیدنی‌ها و ترکیبات کافئینه به دلیل کافئین موجود در آنها می‌تواند در افراد باعث تحریک و استرس شود.
کافئین ماده موثره موجود در این ترکیبات است که مصرف زیاد آن به دلیل سرعت جذب بالا می‌تواند باعث تحریک سیستم اعصاب مرکزی و رهایی هورمون‌های استرس، افزایش ضربان قلب، فشار خون، بی‌خوابی و اضطراب ‌شود. از طرفی کافئین خود مدر است و باعث دفع برخی املاح و ویتامین‌ها (نظیر ویتامین‌های گروه B و ویتامین C که خود توان مقابله با استرس را در بدن بالا می‌برند) نیز می‌شود.

توصیه می‌شود که همیشه حد اعتدال مصرف نوشیدنی‌های کافئینه خصوصا قهوه (میزان کافئین موجود در یك فنجان قهوه از یک فنجان چای بیشتر است) رعایت شود و از انواع بدون کافئین که در بازار موجود است استفاده گردد.
همچنین در طب سنتی ایرانی مصرف برخی دم‌کرده‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی نظیر دمکرده بابونه و گل گاو زبان توصیه شده است. به این دلیل که دارای خواص آرامش بخش و تسکین دهنده اعصاب هستند.


مصرف زیاد مواد قندی و شیرین

زیاده‌روی در خوردن قند‌های ساده و مواد دارای نمایه گلیسمی بالا (انواع کیک، شیرینی، بیسکویت، شکلات، انواع نان بدون سبوس و ...) به چندین دلیل می‌تواند استرس‌زا باشد. به طور کلی قند‌های ساده و کربوهیدرات‌ها برای هضم و جذب نیاز به ویتامین‌های گروه B دارند که غنی‌ترین منابع آنها غلات کامل و سبوسدار است و معمولا در فردی که تمایل به مصرف قندهای ساده دارد، مصرف غلات سبوسدار در حداقل است.

پس طبعا کمبود ویتامین‌های گروه B نیز در این افراد دیده می‌شود. ویتامین‌های گروه B نظیر B1 و B2 در فرآیند هضم و جذب درشت مغذی‌ها مانند کربوهیدرات‌ها نقش اساسی دارند و کمبود این ویتامین‌ها در بدن منجر به تغییرات خلقی نظیر اضطراب، پریشانی و افسردگی می‌شود. علاوه بر این افزایش ناگهانی قند خون به دنبال مصرف قند‌های ساده و به دنبال ترشح انسولین و کاهش قند خون می‌تواند منجر به حالاتی نظیر خستگی، بی‌حالی، بی‌قراری و استرس در فرد شود.


مواد غذایی استرس زدا

غلات کامل
غلات کامل و سبوسدار منابع غنی ویتامین‌های گروه B می‌باشند که دریافت کافی و به اندازه آنها در ثبات روحی و خلقی و پیشگیری از استرس و افسردگی نقش مهمی دارد.
افسردگی و تغییرات خلقی جزء اولین نشانه‌های کمبود ویتامین‌های گروه B می‌باشند.


سبزیجات برگ سبز تیره
سبزیجات با رنگ سبز تیره سرشار از اسید فولیک می‌باشند که باید در برنامه غذایی روزانه افراد خصوصا خانم‌ها در سنین باروری گنجانده شود. کمبود اسید فولیک منجر به حالاتی مانند خستگی، تحریک‌پذیری و آشفتگی می‌شود که توان مقابله با استرس‌های خارجی را در فرد کم می‌کند. علاوه بر سبزیجات برگ سبز تیره، گوشت گاو، انواع لوبیا، پرتقال و آب پرتقال نیز از منابع اسید فولیک هستند.


مرکبات
مرکبات از منابع غنی ویتامین C هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و توان مقابله با بیماری‌ها و شرایط استرس‌زا در فرد را افزایش می‌دهند. همچنین استرس بیش از حد و طولانی مدت نیز سطح ویتامین C را در خون و بافت‌ها کاهش می‌دهد و شرایط روحی و جسمی فرد را وخیم‌تر می‌کند. دریافت کافی روزانه ویتامین C از طریق مرکبات و سایر منابع ویتامین C که از طریق سایر میوه‌ها (طالبی، خربزه، توت فرنگی، انبه و هلو) و سبزیجات (گوجه فرنگی، فلفل دلمه و سیب‌زمینی) قابل دسترس است، شرایط روحی فرد را بهتر می‌کند و توان مقابله با استرس را افزایش می‌دهد.


ماهی
ماهی‌های چرب (ماهی سالمون، آزاد، تن و خال‌مخالی) از منابع غنی امگا 3 هستند. اسیدهای چرب امگا3 در رشد مغزی و بهبود عملکرد مغزی (افزایش تمرکز و دقت و تقویت حافظه) چه در دوران کودکی و چه دوران بزرگسالی و سالمندی نقش دارند. امگا3 علائم اختلالاتی نظیر افسردگی، پرخاشگری و اضطراب را در فرد کم می‌کند. در حال حاضر از امگا 3 به عنوان درمان کمکی در مبتلایان به افسردگی استفاده می‌شود. مصرف ماهی چرب حاوی امگا3، 2 بار در هفته مشکلات خلقی و استرس را در افراد کاهش می‌دهد و به تقویت سیستم ایمنی نیز کمک می‌کند.


لبنیات کم‌چرب
مواد لبنی مانند شیر و ماست (و برخی از انواع گوشت‌ها مانند بوقلمون) حاوی اسیدآمینه‌ای به نام تریپتوفان هستند که طی مراحلی در مغز تبدیل به سروتونین می‌شود که باعث کاهش استرس و حفظ آرامش در فرد می‌شود. نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل خواب باعث خوابی آرام و راحت می‌شود.

نكات مهم
در کنار رعایت موارد ذکر شده توجه به نکات زیر نیز در کاهش تنش و اضطراب و افزایش توان مقابله با استرس به فرد کمک می‌کند. در واقع نوع شیوه زندگی فرد که بخش مهمی از آن نیز تغذیه است، در ایجاد و یا رهایی از استرس نقش کلیدی دارد.


نظم غذایی نکته‌ای است که باید مدنظر داشت. عدم حذف وعده‌های اصلی غذایی خصوصا صبحانه توصیه می‌شود. میوه‌های تازه و آجیل بی‌نمک را به عنوان میان وعده در طول روز بگنجانید. داشتن 3 وعده اصلی غذایی سبک و 2 یا 3 میان وعده که به حفظ قند خون در سطح مناسب نیز کمک می‌کند توصیه می‌شود.
تا حد امکان از مصرف فست‌فود‌ها و غذاهای کنسروی و آماده که چربی اشباع و نمک بالایی دارند اجتناب کنید.
دریافت کافی مایعات 6 تا 8 لیوان در طول روز توصیه می‌شود.
داشتن فعالیت بدنی منظم روزانه در حفظ شادابی و کاهش استرس تاثیر بسزایی دارد.

چو ایران نباشد تن من مباد

شنبه 24 فروردین 1392  7:05 PM
تشکرات از این پست
irsalam
irsalam
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 31
محل سکونت : خراسان

پاسخ به:خواص گیاهان دارویی

افراد کم خون، همراه با غذا آب لیموی ترش تازه مصرف کنند


ضمن تصریح این مطلب که نباید بدون انجام آزمایش و تشخیص پزشکی کم خونی، اقدام به مصرف قرص‌های آهن نمود،‌افراد کم خون می‌توانند در هر وعده غذایی، آب لیموی ترش تازه را به مقدار زیاد به غذای خود اضافه کنند. ویتامین C موجود در لیموترش، جذب آهن از منابع گیاهی از جمله غلات، حبوبات و سبزیجات را افزایش می‌دهد.


مکمل‌های غذایی به منظور تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن به کار گرفته می‌شوند،این مکمل‌ها نباید به هیچ وجه بدون تجویز پزشک و خودسرانه استفاده شوند.


اگر شخصی روند تغذیه طبیعی را طی کرده و اختلالی در هضم و جذب مواد غذایی نداشته باشد، نیازی به مصرف مکمل‌ها نیز ندارد. در غیر این صورت ممکن است برخی مواد مغذی که در مکمل‌ها وجود دارند، در بدن تجمع یافته و عوارض زیادی بر جای بگذارند که از جمله آنها می‌توان به ایجاد مسمومیت‌ اشاره کرد.


مکمل‌ها شیمیایی بوده و برای بدن مفید نیستند،اما در مقابل، فیبرهایی که در غذا وجود دارند، برای بدن بسیار مفید هستند که در قرص‌های مکمل فیبر وجود ندارد.


با اشاره به اینکه علاوه بر موارد فوق، بدن گاهی به مصرف مواد مغذی به مقدار بالا عادت می‌کند، به گونه‌ای که اگر فرد روزی قرص مکمل مصرف نکند، نیازش برای تامین مواد مغذی با مصرف غذای معمولی تامین نخواهد شد.


در توضیح اینکه مصرف مکمل‌ها در چه مواقعی لازم می‌شود، اگر فردی دچار اختلالات گوارشی باشد و هضم مواد غذایی در بدن وی به صورت کامل انجام نشود، می‌تواند برای رفع کمبود مواد مغذی در بدن از مکمل‌ها استفاده کند. همچنین ممکن است فردی بر اثر ابتلا به برخی بیماری‌ها ضعیف شده باشد که در این صورت نیز مصرف مکمل توسط پزشک توصیه می‌شود.


مصرف مکمل‌هایی چون ویتامین D را در افراد مسن و زنان یائسه نیز لازم دانست به این علت که اغلب در سنین بالا اختلال گوارشی پیدا می‌شود، مصرف برخی مکمل‌ها به منظور تامین مواد مغذی، لازم و ضروری است.


در پاسخ به اینکه آیا مصرف قرص‌های آهن توسط زنان توصیه می‌شود، جا افتادن این فرهنگ که مصرف قرص آهن برای همه زنان می‌تواند تاثیرگذار و مفید باشد، غلط است و نباید بدون انجام آزمایش و تشخیص پزشکی کم خونی، اقدام به مصرف قرص‌های آهن نمود.


منابع حیوانی از جمله گوشت قرمز، جگر، دل و قلوه منابع خوبی برای تامین آهن مورد نیاز بدن هستند. همچنین افرادی که کلسترول بالا دارند و چربی نامطلوب خون در بدن آنها بالاست، می‌توانند از گوشت ماهی و گوشت مرغ به منظور تامین آهن استفاده کنند.


افراد کم خون می‌توانند در هر وعده غذایی، آب لیموی ترش تازه را به مقدار زیاد به غذای خود اضافه کنند. ویتامین C موجود در لیموترش، جذب آهن از منابع گیاهی نظیر غلات، حبوبات و سبزیجات را افزایش می‌دهد.


جذب آهن از منابع گیاهی 5 تا 10 درصد و از منابع حیوانی تا 30 درصد است.

چو ایران نباشد تن من مباد

شنبه 24 فروردین 1392  7:05 PM
تشکرات از این پست
irsalam
irsalam
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 31
محل سکونت : خراسان

پاسخ به:خواص گیاهان دارویی

خواص مفید قارچ ها

بسیاری از مردم، از رفتن به جنگل و کندن قارچ برای خوردن لذت می برند، اما شناخت نوع قارچ می تواند مسئله مهمی باشد.
بیش از 38 هزار نوع قارچ وجود دارد که بعضی از آنها سمی اند و بعضی از آنها قابل خوردن می باشند. رنگ، شکل و اندازه ی قارچ ها می تواند خیلی متنوع و مختلف باشد.
این مسئله خیلی مهم است که بتوانید به طور صحیح، قارچ کنده شده را بشناسید تا از خوردن نوع سمی آن دوری نمایید.

فراعنه ی مصر، قارچ را یک خوراکی لذیذ می دانستند و یونانی ها اعتقاد داشتند که قارچ برای جنگاوران در صحنه نبرد، تولید قدرت می کند. رومی ها نیز قارچ را به عنوان یک هدیه از جانب خدا برمی شمردند و آن را فقط در روزهای عید استفاده می کردند. چینی ها از آن به عنوان یک گنج غذایی سالم مصرف می کردند.

امروزه از قارچ ها به خاطر طعم و بافت شان در تهیه غذاها استفاده می کنند. آنها می توانند طعم خودشان را به غذاها بدهند، یا طعم مواد دیگر را به خودشان بگیرند. طعم آنها معمولا در طول پخت افزایش پیدا می کند و شکل شان هم با روش های معمول آشپزی مثل سرخ کردن و خرد کردن حفظ می شود.

قارچ را معمولا به سوپ ،سالاد و ساندویچ اضافه می کنند، یا از آن به عنوان پیش غذا استفاده می نمایند. قارچ ها، شکل زیبایی به غذاها می دهند.
قارچ ها به دو دسته ی وحشی و پرورشی تقسیم می شوند. بعضی از آنها اثرات مفیدی در سلامتی انسان دارند، مثل رقیق کردن خون، جلوگیری از ایجاد و رشد تومورهای سرطانی.

قارچ ها 80 تا 90 درصد، آب دارند و خیلی کم کالری هستند. آنها مقدار کمی چربی و سدیم (نمک) و 8 تا 10 درصد فیبر دارند و یک خوراکی ایده آل برای افرادی هستند که می خواهند وزن و فشار خون شان را کنترل کنند.
مواد مغذی موجود در 100 گرم قارچ خام:

انرژی 13 کالری
پروتئین 2 گرم
پتاسیم 320 میلی گرم
مس 1 میلی گرم
اسیدپنتوتنیک(B5) 2 میلی گرم
بیوتین(B7) 12 میکروگرم
اسیدفولیک(B9) 44 میکروگرم
آهن 1 میلی گرم
نیاسین(B3) 3 میلی گرم
فیبر 1 گرم
قارچ، منبع خوب آهن:

در هر 100 گرم قارچ، حدود یک میلی گرم آهن وجود دارد.
برعکس خیلی از مواد غذایی گیاهی، قارچ دارای فیتات نیست. فیتات جذب آهن و بعضی مواد معدنی را در بدن کاهش می دهد. بنابراین آهن موجود در قارچ به سرعت جذب می شود.
قارچ منبع خوب پتاسیم و مس:

قارچ یک منبع عالی پتاسیم می باشد که این ماده به کاهش فشار خون کمک می کند و خطر سکته قلبی را پایین می آورد. به طور متوسط قارچ portabella (تصویر مجاور) حتی از یک عدد موز و یا یک لیوان آب پرتقال هم بیشتر پتاسیم دارد.
یک واحد قارچ که شامل 5 عدد متوسط می باشد، حدود 20 تا 40 درصد نیاز بدن به مس را تأمین می کند و اگر به طور مرتب خورده شود، به کاهش فشار خون کمک کرده و عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد.

قارچ منبع غنی از سلنیوم:

سلنیوم آنتی اکسیدانی است که با ویتامین E کار می کند و از سلول ها در برابر صدمات رادیکال های آزاد محافظت می نماید. مطالعات نشان داده است افرادی که دو برابر مقدار توصیه شده در روز سلنیوم مصرف کرده اند، خطر سرطان پروستات در آنها تا 65 درصد کاهش یافته است.
یک مطالعه بر روی افراد مسن نشان داد، مردانی که مقدار سلنیوم خون شان کم است، در مقایسه با آنهایی که سطح سلنیوم خون بالایی دارند، 4 تا 5 برابر بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند.

خواص درمانی قارچ ها:

طی قرن ها از انواع قارچ در تهیه داروهای سنتی شرقی برای درمان انواع بیماری ها استفاده می شده است.

به عنوان مثال در ژاپن و چین از قارچ shiitake (تصویر مجاور) برای جلوگیری از بیماری های قلبی، ایجاد مقاومت در برابر ویروس ها و بیماری ها، درمان خستگی، سرماخوردگی و آنفلوانزا استفاده می شود.
یک نوع از عصاره ی این قارچ، از سیستم ایمنی بدن در مقابل عفونت ها محافظت می کند و فعالیت ضد توموری هم نشان می دهد.


تقویت سیستم ایمنی بدن:
تعدادی از قارچ ها از خانواده poly poraccae در پزشکی بسیار کاربرد دارد.
از این میان در مورد قارچ maiitake تحقیقات وسیعی در غرب انجام شده است. عصاره این قارچ، با افزایش فعالیت گلبول های سفید، سیستم ایمنی بدن را تحریک می کند تا به ویروس ها و باکتری های مهاجم حمله کند.
سرطان:

بیشترین نوع قارچی که در آمریکا استفاده می شود، قارچ دکمه ای سفید (تصویر مجاور) است.
قارچ دکمه ای به دو شکل دیگر هم وجود دارد: Crimini یا قارچ های قهوه ای با طعم خاکی تر و بافت سفت تر، و قارچ های portabella با چتر بزرگ تر که مزه گوشتی دارند.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که قارچ های دکمه ای سفید می توانند احتمال خطر سرطان سینه و سرطان پروستات را کاهش دهند.
عصاره ی قارچ دکمه ای سفید می تواند باعث کاهش تکثیر سلولی در سلول های سرطانی و اندازه تومورها نیز شود.
این اثرات محافظتی می تواند با مصرف 100 گرم قارچ در روز دیده شود.
چگونه قارچ را انتخاب و نگهداری کنیم؟
قارچ هایی را که سالم هستند و صدمه ندیده اند (اوایل باز شدن چترشان می باشند)، بخرید.
با قرار دادن قارچ ها در پاکت کاغذی می توانید تا یک هفته آنها را سالم نگه دارید.
قارچ ها را باید ابتدا به آرامی تمیز کرد و سپس شست. قارچ های پرورشی ممکن است خام هم خورده شوند، اما بیشتر قارچ ها را بایستی به شکل پخته مصرف کرد.
از قارچ ها به صورت تازه، کنسرو شده، خشک شده و فریز شده استفاده می شود.
نکته قابل توجه اینکه: قارچ های وحشی را از اماکن قابل اطمینان خریداری کنید، زیرا بعضی از قارچ های وحشی، سمی اند و می توانند به سلامت قلب، کلیه و کبد صدمه بزنند و حتی کشنده باشند.

چو ایران نباشد تن من مباد

شنبه 24 فروردین 1392  7:06 PM
تشکرات از این پست
irsalam
irsalam
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 31
محل سکونت : خراسان

پاسخ به:خواص گیاهان دارویی

خواص گیاهان دارویی(گیاه ریواس)

گياه ریواس (Rhubarb)


خواص : ریواس یا ریباس یا ریواج یک گیاه علفی است که در فصل بهارو اوایل تابستان میروید .به ساقه زیر زمینی این گیاه راوند میگویند.

بهترین نوع ریواس آن است که از کشور چین می آورند و رنگ آن قرمز است و میانه آن زرد رنگ است و به آن ریوند چینی میگویند.

ترکیبات غذایی:

ریواس غنی از فیبر و ویتامین c بوده در آن آب-پروتئین-قند-کربو هیدرات-کلسیم-ویتامین های A و B سدیم و پتاسیم وجود دارد.

خواص دارویی:

طبیعت آن سرد است

مقوی ملین و کرم کش است

لوز المعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کم میکند

برای رفع جوش بدن مفید است

برای بی اشتهایی-درد معده و بیماری های کبدی نافع است

باعث تقویت معده و روده شده و تنظیم کننده ترشحات و حرکات معده است

سستی و خماری را بر طرف میکند و مسرت بخش است

برای امراض وبایی و اسهال مفید است

خون را تصفیه میکند

چکاندن آب تازه ریواس در چشم سبب تقویت بینایی واز بین رفتن لکه های سفید چشم میگردد

ترکیب ریواس با آبلیمو و مالیدن آن به صورت باعث از بین رفتن جوش و لک میشود

برای تقویت موی سر نافع است

اگر با حنا مخلوط شود رنگ مو را شرابی میکند

جوشانده برگ های ریواس باعث تمییزی ظروف آلومینیومی میشود.

ریواس همچنین برای تقویت معده و کبد مفید است .خوردن ۱۰۰ گرم آب ریواس یا رب ریواس برای بیماران تب دار و بی اشتها مفید است و یرقان و سستی را درمان می‌کند.

خوردن ریواس صفرا و دل به هم خوردگی را رفع می‌کند و می‌توان از آن برای برای تهیه خورش، کمپوت، مربا و شربت استفاده کرد.

ریواس به عنوان فعال کننده عملکرد دستگاه گوارش، ناقل نمک‌های صفراوی و محرک ترشح کبد شناخته شده است.

نخستین کار کرد آن در دهان این است که با تحریک اعصاب دهان به واسطه مزه تلخ خوشایندش، موجب پاک شدن حفره دهان می‌شود و دهان را برای چشیدن غذای بعدی آماده می‌کند.

این گیاه سبب افزایش ترشح معده می‌شود وعلاوه بر این با تحریک ترشح نمک‌های صفراوی از کبد، به تنظیم جذب چربی از روده کمک می‌کند.


نوشیدن شربت ریواس برای درمان کم خونی و بی اشتهایی مناسب است. بهتر است ریواس تازه مصرف شود چراکه پس از گذشت یک سال به تدریج اثر دارویی آن کم می‌شود.

مصرف آب ریواس همراه با آب هویج، کرفس، خیار و سیب بسیار مفید است و می‌توان یک سوم آب ریواس و دو سوم آب بقیه مواد را هر روز میل کرد.

ریواس همچنین اشتها آور و برای درمان یبوست مفید است.
طریقه مصرف:

مفیدترین طریقه مصرف آن، مصرف آب ریواس همراه با آب هویج و کرفس ,خیار و سیب می باشد.

که یک سوم آب ریواس و دو سوم بقیه مواد است.

ریواس با طعم منحصر به فرد خود، در دسر ها استفاده می شود.

به طور معمول آن را با شکر یا عسل می پزند و یا در کیک ها مورد استفاده واقع می شود.

همچنین به تنهایی یا همراه یا توت فرنگی در تهیه ی ژله و مرباها به کار می رود. چاشنی هایی که با ریواس مصرف می شوند، عبارتند از :

لیمو ، دارچین و زنجبیل.

غذاهای ایرانی

برگ آن خوردنی نیست.پوست ساقه ریواس را باید پیش از پختن گرفت.



این گیاه در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورشت کاربرد دارد، اما به دو صورت کلی همراه با کوفته ریزه و رب و پیاز و صورت دیگر همراه با گوشت قرمه و سبزی نعناع و جفری پخته می‌شود این خورشت‌ها ویژه نواحی جنوبی البرز از جمله تهران و سمنان است که این گیاه در دامنه‌های البرز به طور وحشی رشد می‌کند. با ریواس خوشاب وشربت نیز درست می‌کنند.

موارد احتیاط:

افراد سرد مزاج در خوردن آن احتیاط کنند.

مصرف ریواس برای مبتلایان به سنگ کلیه و ناراحتی های مثانه خطرناک است.

شیر مادرانی که ریواس می خورند، در نوزادان تولید اسهال می کند.

مصرف بیش از اندازه ریواس باعث کمبود کلسیم در بدن می شود.

چو ایران نباشد تن من مباد

شنبه 24 فروردین 1392  7:06 PM
تشکرات از این پست
irsalam
irsalam
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1389 
تعداد پست ها : 31
محل سکونت : خراسان

پاسخ به:خواص گیاهان دارویی

درمان ۷ نوع بیماری با ۷ نوع میوه خشک

****************************

بسیاری از مردم تلاش می کنند برای حفظ سلامت و پیش گیری از بیماری های مختلف و کاهش وزن از غذاهای سالم استفاده کنند، از این رو در رژیم غذایی خود موادمعدنی، چربی های سالم، پروتئین، کربوهیدرات و میوه خشک که ارزش غذایی بالایی دارد، لحاظ می کنند.


برای آشنایی بیشتر با خواص میوه های خشک، در این مطلب به چند میوه خشک که در بهبود برخی از ناراحتی های جسمی موثر است، اشاره شده است.

پوکی استخوان؛ کشمش

کشمش یکی از منابع غنی بور (نوعی ماده معدنی) است که میزان از دست رفتن استخوان را در زنان یائسه کاهش می دهد. مصرف روزی حداقل ۳ میلی گرم و حداکثر ۱۰ میلی گرم کشمش توصیه می شود.

خستگی مفرط؛ خرما

خستگی، تمایل فرد به مصرف تنقلات شیرین را بالا می برد. خرما نسبتاً شاخص گلایسمی پایینی دارد و باعث رها شدن تدریجی قند در بدن می شود. از این رو، میزان انرژی را ثابت نگه می دارد و جایگزین خوبی برای تنقلات شیرین به حساب می آید.

نقرس؛ گیلاس خشک

آنتوسیانین موجود در گیلاس به خصوص گیلاس ترش برای بهبود بیماری های متعدد مربوط به التهاب از جمله آرتریت، نقرس و درد عضله پس از ورزش، مفید است. مصرف نیم پیمانه گیلاس روزی ۲ بار توصیه شده است.

فشارخون بالا؛ زردآلو خشک

این میوه نسبت به موز، ۳ برابر پتاسیم بیشتری دارد. نتایج بررسی های اخیر نشان می دهد، مصرف کافی پتاسیم از بدن در برابر فشارخون بالا و بیماری های قلبی محافظت می کند.

عفونت مثانه؛ زغال اخته خشک

۲۰درصد زنان از مشکل مستمر عفونت مثانه رنج می برند، اگر شما هم مستعد به این ناراحتی هستید، زغال اخته خشک مصرف کنید. در نتایج بررسی که محققان آمریکایی انجام دادند، مشخص شد مصرف ۴۳گرم زغال اخته خشک عفونت را در نمونه های ادرار زنان کاهش می دهد.

یبوست؛ آلو خشک

مصرف روزانه ۶ عدد آلوی خشک یبوست را درمان می کند. آلو غنی از سوربیتول است که به دفع کمک می کند.

کم خونی؛ انجیر
مصرف ۴عدد انجیر خشک در روز یک چهارم نیاز روزانه آهن بدن را تامین می کند. بهتر است انجیر را همراه با آب پرتقال مصرف کنید. ویتامین C به جذب آهن از منابع گیاهی کمک می کند.

چو ایران نباشد تن من مباد

شنبه 24 فروردین 1392  7:07 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها