بعد از چند شبانهروز بیخوابی، بالاخره فرصتی دست داد و حاج مهدی باکری در یكی از سنگرهای فتح شده عراقی خوابید. پنج روز از عملیات در جزیره مجنون میگذشت و آقا مهدی به خاطر كار زیاد فرصتی برای استراحت نداشت.
چهرهاش زرد بود و چشمان قرمزش از بیخوابیها و شب بیداریهای ممتد حكایت میكرد. ساعتی نگذشت كه یك گلوله خمپاره صد و بیست روی طاق سنگر فرود آمد. داد زدم: «بچهها آقا مهدی» همه دویدند طرف سنگر. هنوز نرسیده بودیم كه او در حالیكه سرفه میكرد و خاكها را كنار میزد، دیدیم. كمكش كردیم تا بیرون بیاید. همه نگران بودند «حاج آقا طوری نشدین؟» و او همانطور كه خاكهای لباسش را میتكاند خندید و گفت: «انگار عراقیها هم میدانند كه خواب به ما نیامده .
یكی از بچههای جانباز، یك دست از كتف نداشت. به سختی میشد باور كنی كه احساس نقص و كاستی و مشكل میكند. به اندازهی همهی آنهایی كه چهارستون بدنشان سالم بود، میدوید و كار میكرد. امكان نداشت بگذارد كه كسی مراعاتش را بكند. بچهها هم كه اینقدر او را سرحال میدیدند، به شوخی میگفتند: «الآن تو اینجایی، دستت را ببین كجا حیوانات دارند میخورند، و دعایت میكنند، میگویند چه ماهیچههایی، چه مچی، بهبه» و او هم كه در جواب درنمیماند، میگفت: «از كجا معلوم؟» شاید الآن گردن حوریها در بهشت باشد، خدا را چه دیدی؟
نام: رضا پناهی
تاریخ تولد: چهاردهم بهمن سال هزار و سیصد و چهل و هشت
صادره: کرج
تاریخ شهادت: بیست و هفتم بهمن سال هزار و سیصد و شصت و یک
مزار شهید: بی بی سکینه (مرد آباد کرج)
(عکس مطلب متعلق به این شهید بزرگوار است)
در دوران کودکی با وجود سن کم به همراه دوستان خود در زمینه تهیه و توزیع اعلامیه های ضد رژیم و سخنرانی های امام(ره) که از پاریس ارسال مینمود ،تلاش فراوانی میکرد . یعنی حدودا نه ساله بود که وارد عرصه انقلاب شد .
دوازده سال داشت که تصمیم گرفت برود جبهه . با رضایت کامل والدین به جبهه اعزام شد . سرانجام در یکی از گشت هایی که در منطقه داشتند از سوی دشمن به وسیله خمپاره 60 مورد هجوم قرار می گیرد و به دیدار دوست می شتابد .
خاطره ای از یکی از دوستان : از جلوی چادر رد میشدم . منظره جالبی دیدم . از تعجب نزدیک بود شاخ در بیارم .پسر بچه ای کم سن و سال جلوی چادر نشسته بود و داشت پوتین ها رو با حوصله واکس می زد.وقتی نزدیک رفتم گفت : سلام اخوی ! شما هم اومدی پوتین ها رو واکس بزنی ؟
ساعتی نگذشت كه یك گلوله خمپاره صد و بیست روی طاق سنگر فرود آمد. داد زدم: «بچهها آقا مهدی» همه دویدند طرف سنگر. هنوز نرسیده بودیم كه او در حالیكه سرفه میكرد و خاكها را كنار میزد، دیدیم. كمكش كردیم تا بیرون بیاید. همه نگران بودند «حاج آقا طوری نشدین؟» و او همانطور كه خاكهای لباسش را میتكاند خندید و گفت: «انگار عراقیها هم میدانند كه خواب به ما نیامده .
-گفتم : مزد میگیری؟
-(با صدای بلند خندید و گفت :) آره! مزدش صلواته. چرا معطلی ؟ پوتین هات رو در بیار ببینم ....
شهید مهدی زین الدین:
چندروزقبل از شهادتش،ازسردشت می رفتیم باختران(کرمانشاه فعلی)،
بین حرفهاش گفت:((بچه ها!من دویست روز روزه بدهکارم)).....تعجب کردیم.
گفت:((شش ساله که هیچ جا ده روز نمونده ام که قصد روزه کنم.))
وقتی خبر رسید شهید شده توی حسینیه انگار زلزله شد.
کسی نمیتوانست جلوی بچه ها را بگیرد.توی سر و سینه شان می زدند.
چندنفر بی حال شدند و روی دست بردندشان.
آخر مراسم عزاداری ،آقای صادقی گفت : شهید به من سپرده بود که 200 روز روزه قضا داره.کی حاضره براش این روزها رو بگیره؟
همه بلند شدند.نفری یک روز هم می گرفتند،می شد ده هزار روز.
یادی از شهید زین الدین
ازش گله کردم که چرا دیر به دیر سر می زنه. گفت: «پیش زن های دیگه م ام.» گفتم: «چی؟» گفت: «نمی دونستی؟!! چهار تا زن دارم!!» دیدم شوخی می کنه چیزی نگفتم. گفت: «جدی می گم. من اول با سپاه ازدواج کردم، بعد با جبهه، بعد با شهادت، آخرش هم با تو.»
در قسمتی از این خاطرات اینگونه آمده است:
" ازش گله کردم که چرا دیر به دیر سر می زنه. گفت: «پیش زن های دیگه م ام.» گفتم: «چی؟» گفت: «نمی دونستی؟!! چهار تا زن دارم!!» دیدم شوخی می کنه چیزی نگفتم. گفت: «جدی می گم. من اول با سپاه ازدواج کردم، بعد با جبهه، بعد با شهادت، آخرش هم با تو.» "