علت واجب شدن نماز هاي روزانه
نماز ظهر- حضرت امام حسن مجتبي(ع) فرمودند:عده اي از يهود نزد حضرت رسول (ص)خدا آمدند و دانا ترين آنها درباره واجب شدن نماز هاي پنجگانه سوال كرد .
حضرت رسول خدا(ص) در جواب آن عالم يهودي فرمودند : همانا خورشيد را در هنگام زوال حلقه اي ست كه به آن داخل مي شود و در اين هنگام هر چه در ميان عرش آسمان ها و زمين است به تسبيح و تمحيد پروردگار (جل جلاله) زبان مي گشايند و چون داخل آن شد زوال خورشيد صورت مي گيرد و در اين هنگام هر چه تحت عرش است به تسبيح و تحميد پروردگار (جل جلاله) زبان مي گشايند
و اين همان ساعتي است كه پروردگار متعال صلوات و رحمت و بركات خود را بر من نازل مي فرمايد و خداوند در اين موقع بر من و امتم نماز را واجب ساخت و فرموده است:«أقِم الصلاة لِد‘لوكِ الشمسِ إلي غَسَقِ الليل»1 (نماز را از وقت زوال خورشيد (ظهر) تا نيمه شب به پاي دار) و اين ساعتي است كه در روز قيامت جهنم را در صحراي محشر مي آورد،
پس هيچ مومني نيست كه آن ساعت در سجده يا ركوع باشد يا به نماز ايستاده باشد مگر اينكه خداوند بدنش را بر آتش حرام سازد.2
نماز عصر- در ادامه پيامبر اكرم(ص) به عالم مذكور فرمودند: عصر همان ساعتي است كه حضرت آدم عليه السلام در آن وقت از شجره ممنوعه تناول كرد و از بهشت خارج شد و پس خداوند متعال او و ذريه او را به خواندن اين نماز تا روز قيامت امر فرمود و آن را براي امت من اختيار فرمود...
نماز مغرب- و همچنين راجع به نماز مغرب فرمودند : مغرب همان ساعتي است كه خداوند (عزوجل) گناه حضرت آدم عليه السلام را بخشيد و توبه او را قبول فرمود و فاصله ميان وقتي كه حضرت آدم عليه ا لسلام از آن درخت تناول كرد تا موقعي كه خداوند متعال توبه او را قبول فرمود،سيصد سال بود بر حسب روز هاي دنيا ،نه برحسب روزهاي آخرت (كه هرروز آخرت به اندازه هزار سال دنياست)
و اين مدت از عصر تا شام بود و حضرت آدم عليه السلام سه ركعت نماز به جاي آورد يك ركعت جهت كفاره گناه خودش و يك ركعت به عنوان كفاره گناه حوا و ركعتي به شكرانه پذيرفته شدن توبه اش و...
نماز عشاء - و راجع به نماز عشاء فرمودند: همانا قبر را تاريكي و سياهي عظيمي است و روز قيامت را نيز تاريكي هولناكي است ،پس پروردگار (عزوجل)به من و امتم فرموده: كه اين نماز (نماز عشاء) را به جاي آوريم تا (اين نماز) روشني بخش قبر هايمان باشد و نيز براي اينكه به من و امتم نوري جهت گذشتن از صراط ، كرامت فرمايد،و هيچ قدمي نيست كه در راه رفتن به مساجد يا جماعت يا مطلقا جهت نماز عشا برداشته شود مگر اينكه خداوند (عزوجل)آن بدن را بر آتش حرام سازد.
نماز صبح - حضرت رسول خدا درباره واجب شدن نماز صبح فرمودند : چون خورشيد طلوع كند از ميان دو شاخ شيطان طالع مي شود، پس پروردگارم مرا امر فرمود : كه قبل از طلوع خورشيد ، نماز صبح را به جاي آورم پيش از آنكه كافران ،آفتاب را سجده كنند ،امت من خداوند (عزوجل) را سجده كنند و زود به جاي آوردن نماز صبح نزد خداوند متعال محبوب تر است و اين نماز نمازي است كه فرشتگان مامور شب و فرشتگان مامور روز هر دو به جاي آوردن آن را مي بينند و هر دو آن را درنامه عمل مي نگارند .
منبع:كتاب چرا بعضي ها نماز نمي خوانند؟
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
www.masafportal.com
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
پي نوشت ها:
1.سوره اسراء-77
2.من لا يحضره الفقيه
1/317