0

تاويل (كهيعص) از ديدگاه امام زمان

lenditara1
lenditara1
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 9088

سعد بن عبد الله قمي اشعري به همراه احمدبن اسحاق( نماينده امام حسن عسكري) به خانه امام در سامرا مي روند.

امام حسن عسكري در حالي كه بر روي پاهايشان كودكي كه در حسن و جمال مانند ستاره خورشيد مي درخشيد نشسته بود به سعد فرمودند :هر چه سوال داري از نور چشمم بپرس و به كودك اشاره كردند :

گفتم اي مولاي من بفرماييد تاويل (كهيعص) در سوره مریم چيست؟

فرمودند اين حروف ازخبر هاي غيبي است كه خداوند بنده اش زكريا را بر ان مطلع ساخت سپس بر محمد صل الله عليه واله و سلم ان را حكايت فرمود و آن چنين است كه وقتي زكريا از پروردگار خواست كه نام هاي پنج تن رابه او تعليم كند خداوند جبرئيل را بر او نازل فرمود و به او نام ان ها را اموخت .

پس هر گاه زكريا نام محمد(ص) و علي و فاطمه و حسن عليه السلام را ياد مي كرد هم و غم و اندوه از او دور مي شد ولي هر گاه حسين را ياد مي كرد بغض گلويش را مي فشرد و به نفس زدن مي افتاد .روزي به پيشگاه خداوند عرضه داشت :الها چگونه است كه وقتي نام چهار تن از اينان را ياد مي كنم تسلي خاطر مي يابم وچون حسين را ياد ميكنم ديده ام گريان و ناله ام بلند مي شود ؟

خداوند متعال جريان شهادت ان حضرت را به اطلاع زكريا رسانيد و فرمود (كهيعص)

پس (كاف) نام كربلاست

(ها) هلاكت عترت پيغمبر

(يا) يزيد است كه ستم كننده بر حسين (ع) است

(عين) عطش حسين

و(صاد ) صبر اوست

پس هنگامي كه زكريا اين مطلب را شنيد تا سه روز مسجدش را ترك نكرد ومردم را از ملاقات با خود ممنوع ساخت وبه گريه و زاري پرداخت بر حسين (ع) مي گريست و ميگفت :خدايا ايا بهترين خلايقت را به سوگ فرزندش خواهي نشانيد ؟

پروردگارا ايا اين مصيبت بزرگ را بر او وارد خواهي نمود ؟الهي ايا جامه عزا بر تن علي (ع) و فاطمه(س) خواهي پوشاند ؟

ايا غم اين مصيبت را به ساحت انان خواهي رساند ؟

ان گاه گفت به من فرزندي روزي كن كه چشمم در سن پيري به او روشن شود و محبتش در دلم فتنه انگيزد سپس من را نيز در غم از دست دادنش بنشان چنان كه محمد(ص) حبيب خود را در سوگ فرزندش خواهي نشاند

خداوند يحيي را به وي داد و پس ازان به شهادت او سوگوارش ساخت ومدت حمل يحيي شش ماه بود همچنان كه مدت حمل حسين (ع) شش ماه بود

منبع جلد 1 مكيال المكارم- بخش دوم- اثبات امامت حضرت -

چهارشنبه 30 اسفند 1391  12:38 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها