حضرت زهرا در لحظه های واپسین زندگی به امیرالمومنین علی(ع) وصیت کرد:
ای ابالحسن بیشتر از لحظه ای از زندگانیم باقی نمانده است و زمان کوچ و خداحافظی فرارسیده.
سخنان مرا بشنو زیرا که پس از این هیچ گاه صدای فاطمه را نخواهی شنید.
تو را وصیت می کنم ای ابالحسن که مرا فراموش نکنی و پس از وفاتم همواره مرا زیارت کنی.
(کتاب زهره الریاض و کوکب الدری ج1ص 253)
=-=-=-=-=
وقتی من وفات کردم تو غسل و کفنم را به عهده بگیر و بر من نماز بگذار و مرا درون قبر قرار ده دفنم کن و سنگ قبر را بر روی قبرم قرار ده و خاک را بر آن ریز و آن را هماهنگ نما.
آنگاه بالای سرم رو به روی من بنشین و زیاد قرآن بخوان و دعا کن زیرا در چنین لحظه هایی میت به انس گرفتن با مردگان محتاج است.
من تورا به خدا می سپارم و درباره فرزندانم سفارش به نیکوکاری می کنم.
(بحارالانوار ج 79ص27 و مصباح الانوار)
=-=-=-=-=
ای پسر عموی پیامبر خداوند تو را پاداش نیکو دهد.
اولین وصیت من به تو این است که چون مردان به زنان نیاز دارند پس از من با دختر خواهرم امامه ازدواج کن زیرا او همانند من با فرزندانم مهربان است.
(بحارالانوار ج 43ص 217و علل الشرایع ج1 ص188)
=-=-=-=-=
امام صادق (ع) می فرمایند: حضرت زهرا در آخرین لحظات زندگانی خطاب به امیر مومنان علی(ع) وصیت می کند:
وقتی وفات کردم هیچ کس را اطلاع نده مگر ام سلمه و ام ایمن و فضه را از زنان واز مردان دو فرزندم حسن و حسین و عباس و سلمان و عمار مقداد و ابوذر و حذیفه را خبر کن.
مرا دفن مکن مگر در شب و قبر مرا به هیچ کس اطلاع نده .
(دلائل الامامیه ص44 و بحار الانوار ج78ص310 و صحیح بخاری ج5ص139)
=-=-=-=-=
حضرت زهرا به اسماء بنت امیس فرمود:
ای اسماء بعد از این که من از دنیا رفتم تو و علی مرا غسل دهید و هیچ کس را بر سر جنازه من راه ندهید.
(ذخایر العقبی ص53 و السنن الکبریج3ص396 و انساب الاشرافص 405)
=-=-=-=-=
حضرت زهرا خطاب به امیر المومنین فرمودند:
تو را وصیت می کنم که هیچ کدام از آنها که به من ظلم کردند و حق مرا غصب کردند نباید در تشیع جنازه من شرکت کنند.
زیرا آنها دشمنان من و رسول خدا(ص) هستند و اجازه نده فردی از آنها و پیروان آنها بر من نماز بگذارند.
مرا شبانه دفن کن آن هنگام که چشم ها آرام گرفته و دیده ها به خواب فرو رفته است.
(بحارالانوارج43ص209 و علل الشرایع ج1ص188 واحتجاج ص59)
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
"وصیت نامه مکتوب حضرت زهرا(سلام الله علیها)"
پس از وفات حضرت زهرا(س) امیر مومنان وصیت نامه نوشته شده همسرش را بیرون آورد و گشود و مطالعه فرمود.
عبارات و مطالب ارزشمند آن چنین بود:
به نام خداوند بخشنده مهربان
این وصیت نامه فاطمه دختر رسول خداست.
در حالی وصیت می کنم که شهادت می دهم خدایی جز خدای یگانه نیست و محمد(ص) بنده و فرستاده اوست و بهشت حق است و جهنم حق است و روز قیامت فراخواهد رسید و شکی در آن نیست و خداوند مردگان را زنده و وارد محشر می کند.
ای علی من فاطمه دختر محمد(ص) هستم خدا مرا به ازدواج تو در آورد تا در دنیا و آخرت برای تو باشم.
تو از دیگران بر من سزاوار تری.
حنوط و غسل و کفن مرا در شب به انجام برسان و شب بر من نماز بگذار و شب مرا دفن کن و هیچ کس را اطلاع نده.
تو را به خدا می سپارم و بر فرزندانم تا روز قیامت سلام و درود می فرستم.
بحارالانوارج43ص214 و وسائل الشیعه ج13ص311 و دلائل الامامه ص42
=-=-=-=-=
منبع : فرهنگ سخنان فاطمه زهرا . محمد دشتی