زاغبور پرنده آندومیک و کمیاب جهان تالاب کجی نمکزار نهبندان را مأمن خود قرار داده و در این تالاب و نواحی اطراف آن زیست میکند.
به گزارش فارس از نهبندان، پرندهای زیبا به نام زاغبور منحصر به فردترین و پرنده آندومیک ایران و جهان محسوب میشود که تالاب کجی نمکزار نهبندان و نواحی اطراف آن را محل زندگی و زیستگاه خود انتخاب کرده است.

خبرنگار فارس باز هم با توجه به فرا رسیدن سال نو و به منظور اطلاعرسانی و تنویر افکار عمومی نسبت به اماکن تاریخی، پدیدههای زیست محیطی و ظرفیتهای گردشگری نهبندان این بار نیز به تهیه گزارشی از پرندهای زیبا به نام زاغبور به شرح زیر پرداخته است.
زاغبور جزء آن دسته از پرندگانی به شمار میرود که فقط در ایران و آن هم در استانهای یزد و سمنان به تعداد کم اما در خراسان جنوبی به ویژه در شهرستان نهبندان به تعداد زیاد زندگی میکند. همچنین این پرنده یکی از گونههای پرنده آندمیک ایران محسوب میشود و در جهان کمیاب و نادر است.

آندومیک این طور معنا دارد که تنها در کشورمان ایران پیدا و یافت شده و در هیچ جای جهان وجود ندارد. زاغبور را جواهر نادر، کیمیا و کمیاب کویر نامگذاری کردهاند و این پرنده با زیباییهای خاص خود یکی از قابلیتهای گردشگری کشور، خراسان جنوبی و به طور خاص شهرستان نهبندان محسوب میشود.
کشورمان ایران، خراسان جنوبی به ویژه شهرستان نهبندان سالانه شاهد، میزبان و پذیرای خیل عظیمی و زیادی از گردشگران داخلی و خارجی و توریستها برای روئیت این پرنده کمیاب است.

زاغبور پرندهای با 24 سانتیمتر طول و شبیه هدهد اما بدون تاج سر است و رنگآمیزی زیبا در پرهایش به خوبی قابل رؤیت و تماشایی است.
زاغبور دارای دم و منقار سیاه و بلند با اندکی خمیدگی به پایین و بالهای پهن و رنگ پر و بال آن نخودی مایل به قهوهای است.

همچنین این پرنده زیبا دارای صورت کمرنگتر و از قاعده منقار تا چشمها لکه سیاهرگهای مانند و نیز لکه سیاه بزرگی در بالای سینهاش وجود دارد.
پاهای این پرنده بلند و سیاه و برای دویدن در بیابان خلق و تکامل یافته و در حقیقت بیشتر به هدهد و چکاوک هدهدی شباهت دارد.

زاغبور با وجود زیبایی فراوان اما پرندهای زیرک، زرنگ و فریبنده است و به طور تصادفی بالای قیچها نشسته و دمش را اندکی به صورت پرهمانند نگه میدارد. همچنین زاغبور بیشتر روی زمین راه میرود و به سرعت میدود و از مقابل دیدگان پنهان و محو میشود.
زاغبور خوراک مورد نیاز خود را از حشرهها و دانههای گیاهان تامین میکند و صدایی دلنشین و شیوا دارد.
زاغبور را در مناطق بیابانی، استپی، بیابانهای ماسهای با گیاهان پراکنده و دشتهای پوشیده از گیاه قیچ میتوان جستوجو و پیدا کرد.

همچنین زاغبور در میان بوتههای مختلف نظیر قیچ آشیانه میکند و هر ساله در ماه اردیبهشت تعداد چهار تا شش تخم میگذارد.