0

جوانمردی در جنگ

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

جوانمردی در جنگ

در جنگ صفین كه در سال 36 هجری بین سپاه علی (ع) با سپاه معاویه ، در گرفت و 18 ماه طول كشید. در اوائل جنگ ، روزی معاویه با مشاور عزیزش عمروعاص صحبت كرد و برای تحت فشار قرار دادن سپاه علی (ع) گفت : بجا است كه ما شریعه (آبراه) فرات را تصرف كنیم ، و در نتیجه ، تشتگی در این بیابان ، سپاه علی (ع) را از پای در آورد. عمروعاص گفت : این كار درست نیست ، زیرا علی (ع) مردی نیست كه تشنه بماند و شما آب در اختیار داشته باشید، عراقیان و حجازیان ، همراه او هستند و سرانجام با شمشیرهای بران ، خود را به آب می رسانند معاویه سخن عمروعاص را گوش نداد، و دستور حمله داد، و سپاه او آبراه فرات را تصرف كردند. ولی طولی نكشید با حملات قهرمانانه علی (ع) و یارانش ، لشكر معاویه عقب نشینی كرده و آبراه فرات بدست سپاه علی (ع) افتاد. معاویه از ترس تشنگی ، بسیار وحشت كرد، و برای علی (ع) پیام فرستاد و تقاضای آزادی آبراه فرات نمود. علی (ع) به یاران فرمود: شریعه فرات را آزاد بگذارید و كسی مانع آشامیدن آب نشود، اگر آنها كار جاهلانه انجام دادند، من چنین كاری را نمی كنم . به این ترتیب ، امیرمؤمنان علی (ع) در درگیری جنگ ، كار ناجوانمردانه انجام نداد، و با این عمل انسانی خود، درس جوانمردی و انسانیت - حتی در جنگ به جهانیان آموخت .

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 24 اسفند 1391  12:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها