0

لهمجون، پیتزا به سبک ترک ها

 
mina_k_h
mina_k_h
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 12298
محل سکونت : زمین

لهمجون، پیتزا به سبک ترک ها

یكی از دلایل اینكه پیتزا غذایی شرقی است، لهمجون یا پیتزای تركی است كه در این كشور طرفدار فراوان دارد. روش تهیه آن تقریبا ساده است و یک خوراكی سریع، لذیذ و دم‌دستی است.

مواد لازم برای تهیه خمیر:

  پودر مخمر: سه و یك‌دوم قاشق چای‌خوری  

شكر: یك‌دوم قاشق چای‌خوری 

 آب گرم: یك پیمانه   آرد: 5 پیمانه 

 نمك: 2 قاشق چای‌‌خوری   آب: یك‌دوم پیمانه

  روغن مایع: یك‌چهارم پیمانه
 مواد لازم برای سس سیر:

  ماست ساده: یك پیمانه
   جعفری ساطوری: 2 قاشق چای‌خوری 

 سیر رنده شده: یك قاشق چای‌خوری

  نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس گوشت:


  سیر: 3 حبه رنده شده

 پیاز متوسط: یك عدد ساطوری 

ریحان ساطوری: 3 قاشق غذاخوری

 نعناع ساطوری: 2 قاشق غذاخوری

 پاپریكا: یك قاشق چای‌‌خوری

 پودر زیره سبز: یك‌دوم قاشق چای‌خوری

 پودر تخم گشنیز: یك‌دوم قاشق چای‌‌خوری 

نصف فلفل دلمه‌ای سبز: نگینی ریز

 نصف فلفل دلمه‌ای قرمز: نگینی ریز

 آب‌لیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری

 روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری

 گوجه‌فرنگی متوسط: 4 عدد
  گوشت چرخ‌كرده گوسفند: 500 گرم
 رب گوجه‌فرنگی: 4  قاشق غذاخوری
  نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
روش تهیه:

-1 یك تابه بزرگ را روی شعله متوسط داغ كنید. سیر، پیاز، جعفری، ریحان، نعناع، پاپریكا، تخم‌گشنیز، زیره، فلفل‌های دلمه‌ای، آب‌لیمو ترش، روغن زیتون و گوجه‌فرنگی را در غذاساز خمیر كنید.

-2 گوشت چرخ‌كرده و پوره سبزیجات را در تابه مخلوط كرده و 10 تا 15 دقیقه بپزید تا گوشت پخته شده و آب آن كشیده شود. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و كنار بگذارید.

-3 پودر مخمر و شكر را در یك پیمانه آب گرم حل كرده و 10 دقیقه روی آن را بپوشانید تا مخمر عمل كرده و روی آن كف كند. آرد و نمك را در یك كاسه بزرگ الك كرده و آب گرم و روغن را به آن اضافه كنید. مایه را مخلوط كنید تا به شكل خمیر درآید. اگر لازم بود یك‌دوم پیمانه آب باقیمانده را نیز اضافه كرده و خمیر را 8 دقیقه ورز دهید تا صاف و الاستیك شود. برای این كار از یك سطح آردپاشی‌شده استفاده كنید.

-4 خمیر را گرد كرده و در یك كاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را ببندید و یك ساعت در جای گرم بگذارید. هنگامی كه حجم خمیر دو برابر شد یك دقیقه آن را ورز دهید و كنار بگذارید.

-5 برای تهیه سس سیر، ماست،‌ جعفری و سیر را مخلوط و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.

-6 خمیر را به 10 قسمت تقسیم كنید. هر یك را به شكل بیضی درآورده و ضخامت آن را به یك‌دوم سانتی‌متر برسانید. مایه گوشت را روی آن داده و كناره‌های آن را به اندازه 2-3 سانتی‌متر به داخل برگردانید. لهمجون را 15-20 دقیقه در دمای 220 درجه سانتی‌گراد در طبقه وسط فر بپزید و با سس سیر سرو كنید.

غصه هایت را با «ق» بنویس

تا همچون قصه فراموش شوند...

 

یک شنبه 13 اسفند 1391  1:25 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها