به تازگی شهر شده اما هنوز خیلی ها به آن می گویند روستا. کهن آباد تاریخی و زیبایی که در نزدیکی گرمسار، در استان سمنان جا خوش کرده و منطقه ای دنج و آرام برای گذراندن آخر هفته شما به حساب می آید.
کهن آباد را باید در فاصله 23 کیلومتری شرق شهرستان گرمسار ببینید. این روستا از شرق به روستای فروان از غرب به روستای کند قلی خان و شهرک چهارصد دستگاه و از جنوب به روستای حسین آباد کردها و امام زاده عبدالله و از سمت شمال به روستای متروکه سر آسیاب منتهی می شود.
کهن آباد امروزی، در گذشته اسامی متفاوتی داشته است که قدیمی ترین آنها شمس آباد بوده است. به گفته اهالی محل شمس آباد قلعه ای بلند (درخیابان شهید گیلوری فعلی) و از محله های قدیمی روستا بوده و برخی از افراد محلی سابقه آن را به دوره غازان خان مغول منتسب می دانند.
دومین نام روستا به نام اوبه عرب معروف است و این نام هم به علت کوچ عشایر عامری منطقه جنوب (به گفته بعضی از اهالی این عشایر تبعیدی بودند) به این منطقه بوده و به علت جمعیت زیاد آنها در این روستا این محل را به این نام خوانده اند.
سومین نام این روستا کهن آباد (کن آباد) است. از جهاتی می توان این روستا را یکی از قدیمی ترین روستا های گرمسار نام برد و واژه کهن را شاید از این جهت به آن اطلاق کرده اند. از طرف دیگر اگر کن آباد درست باشد کن می تواند ریشه کنات یا قنات باشد. منظور محلی است که توسط یکی از چند رشته قنات آباد شده باشد.
درباره قلعه گفته می شود که قدمتی حدودا 400 ساله دارد. همچنین به گفته اهالی کهن آباد، زمانی در شمال غرب روستا و در عمق 15 متری منطقه ای به وسعت چند هکتار سفال هایی پیدا شد که کارشناسان میراث فرهنگی نوع سفال را مربوط به سه تا چهار هزار سال قبل تشخیص دادند
تاریخ در کهن آباد
در شمال غرب روستا و در عمق 15 متری منطقه ای به وسعت چند هکتار سفال هایی پیدا شد که با دعوت از کارشناسان میراث فرهنگی استان و کشور و بازدید از محل - نوع سفال را مربوط به سه تا چهار هزار سال قبل تشخیص دادند.
از بناهای قدیمی روستا آب انبار بزرگ آن است که دارای مخزن بسیار بزرگی بوده که با ذخیره آب سرد زمستان در تابستان مردم از آب خنک استفاده می کردند. آب انبار کهن آباد مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان گرمسار، بخش آرادان، دهستان کهن آباد، روستای کهن آباد، بعد از میدان، جنب بانک واقع شده است. این اثر در تاریخ 22 آبان 1386 با شماره ثبت 20160 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
به جز این درباره قلعه گفته می شود که قدمتی حدودا 400 ساله دارد. همچنین به گفته اهالی کهن آباد، زمانی در شمال غرب روستا و در عمق 15 متری منطقه ای به وسعت چند هکتار سفال هایی پیدا شد که کارشناسان میراث فرهنگی نوع سفال را مربوط به سه تا چهار هزار سال قبل تشخیص دادند.
مردم کهن آباد
کهن آبادی ها از طوایف عامری - عرب عامری و دهقانی هستند و بیشتر آنان از شهر سمنان و شهر های دیگر به این روستا مهاجرت کرده اند. آنها به کشاورزی و دامداری مشغولند و گندم، جو، پنبه، خربزه، انجیر و انار از محصولات مهم کشاورزی آنها به شمار می آید.