جام بین الملل؛ وب سایت "تی ار تی" (trt) نوشت: «یاد شهدای قتل عام خوجالی در جهان گرامی داشته شد.»
این وب سایت نوشت: «در شهر "کیشینف" پایتخت "مولداوی،" صدها نفر با شرکت در مراسم سوگواری در برابر سفارت آذربایجان، به یاد شهدای "خوجالی" شمع روشن کردند
یاد ۶۱۳ شهید قتل عام خوجالی در چهارگوشه جهان گرامی داشته شد.

۲۱-مین سالگرد قتل عام شهروندان بی دفاع آذربایجانی از سوی ارامنه در شهر "خوجالی قره باغ"، در بسیاری از کشورهای جهان از جمله در "مولداوی، عراق، اوکراین، رومانی و بلژیک" با برپایی مراسم متعددی گرامی داشته شد.
در شهر "کیشینف" پایتخت مولداوی، صدها نفر با شرکت در مراسم سوگواری در برابر سفارت آذربایجان، به یاد شهدای خوجالی شمع روشن کردند.
در تحولی دیگر روزنامه "اکسپرت نووستی" که در جمهوری مولداوی منتشر می شود، قتل عام خوجالی را به عنوان یک نسل کشی خونین توصیف کرد.
یاد قربانیان بی دفاع خوجالی در شهر بخارست، پایتخت جمهوری رومانی نیز گرامی داشته شد.

در این مراسم که در سفارت آذربایجان در بخارست برگزار شد، فیلم مستندی از جنایات ارامنه در خوجالی نمایش داده شد.
حاضران در این برنامه از مشاهده صحنه های بشدت دردناک و نیز اظهارات جانگداز شاهدان عینی، در این فیلم مستند گریستند.
در شهر کی یف، پایتخت اوکراین نیز تظاهراتی اعتراض آمیز در محکومیت قتل عام خوجالی برگزار گردید.

دانشجویان آذربایجانی مقیم اوکراین در برابر دفتر سازمان ملل در شهر "کی یف" تجمع کرده و خواستار اجرای عدالت در این زمینه شدند.
شرکت کنندگان در این تظاهرات خواستار پایان اشغال قره باغ کوهستانی از سوی ارامنه و عدم تداوم سیاستهای یک بام و دو هوای سازمانهای بین المللی در خصوص اراضی اشغالی آذربایجان شدند.
تظاهرات اعتراض آمیز دیگری نیز در شهر "بروکسل" پایتخت اتحادیه اروپا ترتیب یافت.
تظاهرکنندگان که در برابر سفارت ارمنستان در "بروکسل" تجمع کرده بودند، خواستار شدند تا جنایات ضد بشری ارامنه در خوجالی و قره باغ به عنوان نسل کشی شناخته شود.
در همین رابطه "آیحان دمیرچی"، رئیس انجمن دوستی آذربایجان و بلژیک، اظهار داشت: "تاکنون ۶ کشور وقایع خوجالی را به عنوان نسل کشی پذیرفته است. در آینده نزدیک مذاکرات بیشتری در این خصوص صورت خواهد گرفت. همزمان با آشنایی وسیعتر افکار عمومی جهان با قتل عام خوجالی، حقایق این نسل کشی نیز بیش از پیش، روشنتر خواهد گردید."
.jpg)
در همین رابطه تظاهرکنندگان آذربایجانی در بروکسل، با ارسال نامه ای به کمیسیون اروپا و نیز روسای شواری اروپا، خواستار شناسایی قتل عام خوجالی به عنوان نسل کشی شدند.»
پس از سقوط شهر "خوجالی" در طی جنگ قرهباغ، کشتارغیرنظامیان آذربایجانی در این شهر توسط ارتش ارمنستان به همراهی نیروهای ۳۶۶ ارتش روسیه در ۲۵ و ۲۶ فوریه سال ۱۹۹۲ اتفاق افتاد.
بر اساس آمارهای موجود از جمله آمار سازمان دفاع از حقوق بشر در این کشتار ۶۱۳ نفر کشته، ۴۸۷ نفر معلول و ۱۲۷۵ نفر از افراد غیرمسلح، از جمله سالمندان، کودکان و زنان به اسارت نیروهای ارمنستان درآمدند.
در این میان ۱۵۰ نفر مفقودالاثر شدند و تا به امروز نیز هیچ خبری از سرنوشت آنان در دست نیست.
تصاویر دلخراش این جنایت قلب هر انسان آزاده ای را به درد می آورد.
نکته قابل تامل این است که "ایاز مطلباف" رئیس جمهوری سابق آذربایجان که به خاطر کشتار خوجالی مجبور به استعفا از این مقام شد، حزب "پان ترکیست جبهه خلق آذربایجان" را به دست داشتن در این کشتار متهم کردهاست.

وی در مصاحبه با روزنامه "چکی نزاویسمایا گازتا" در این باره میگوید: «آنگونه که از سخنان غیر نظامیان فراری از خوجالی استنباط میشود، تمام این قضیه برای ایجاد بهانهای به منظور مجبور نمودن من به استعفاء طراحی شده بود. فکر نمیکنم که ارمنیان که رویه بسیار حساب شدهای در چنین موقعیتهایی دارند، این فرصت را برای آذربایجانیها فراهم کنند که اسنادی برای متهم نمودنشان به اقدامات نژادپرستانه به دست آورند. میتوان دریافت که کسانی علاقهمند بودند تا تصاویر قربانیان خوجالی در جلسه شورای عالی (مجلس) آذربایجان به نمایش در آید تا تقصیر این مسائل به گردن من انداخته شود. اگر من (علناً) اعلام کنم که متهمان از جناح مخالف(مخالفان دولت وقت جمهوری آذربایجان یعنی عمدتاً حزب " جبهه خلق " به رهبری " ابوالفضل ایلچی بیگ "، رییس جمهور بعدی آذربایجان) هستند، آنها خواهند گفت که من قصد بی اعتبار نمودن آنها را دارم.»520