کدام آنتی ویروس بهتر است؟
با توجه به سابقه خطرات امنيتي و بدافزارها، وجود يک آنتيويـروس در رايانه امري الزامي است. ميتوان پشت فرمان نشست و بدون کمربند ايمني رانندگي کرد اما نبايد اين کار را به خاطر شدني بودنش انجام داد.
وجود يک نرمافزار آنتيويـروس در رايانـه همين حکم را دارد، در حالي که ممکن است عدهاي بهانهگيري کنند و کند شدن رايانه و يا دردسرهاي اضافيتر يک آنتيويروس را مخل آرامش خود بدانند اما هيچ وقت نميتوان تضمين کرد که بدافزارها به سراغ شما نميآيند.
بايد هميشه رايانه به آنتيويروسي ايمن و توانمند در رويارويي با خطرات فضاي سايبري مجهز باشد در عين اين که نبايد راندمان سيستم را تا حد غيرقابل قبولي کاهش دهد، چه بسا که وجود نداشتن يک آنتيويروس ايمن اما کند از بودنش بهتر است!
خوشبختانه آنتيويروسها به سبب فراواني، فضاي شديد رقابتي و سابقه طولاني توسعهدهندگان اين نوع محصولات، روزبهروز پيشرفت ميکنند و صد البته هميشه نيز زير ذرهبين هستند.
آزمايشگاههاي معتبري در سراسر جهان به بررسي عملکرد اين محصولات ميپردازند و هميشه شرايط مقايسه آنها وجود دارد. ما در اين شماره از هفتهنامه نتايج تحليل آنتيويروسهاي مختلف را از آزمايشگاه امنيتي AV-Comparatives در مورد راندمان، محافظت و رفع آلودگي گردآوري کردهايم تا بتوانيد از ميان آنتيويروسهاي موجود با توجه به نياز خود، گزينه مناسبي را انتخاب کنيد.
راندمان اولين گزينه مـورد بررسي است. آزمايش روي آنتيويـروسها با رايانـهاي يکسان صورت گرفته است و راندمان سيستم در هنگام انجام فعاليتهاي گوناگون مانند مرور وب، اجراي بازي، ديکد کردن فايلهاي صوتي و تصويري و کپي فايل بررسي شده است. آنتيويروسهاي
Webroot، Eset، Avast، Microsoft، F-Se
cure، Kaspersky، AVG، Panda، McAfee، Avira، Qihoo، BitDefender، Sophos، qS
can، BullGuard، Fortinet، PC Tools، G DATA، GFI Vipero، Trend Micro
در اين آزمايش قبول شده و به ترتيب بيشترين تا کمترين راندمان را از خود نشان دادهاند.
Webroot با بهترين راندمان تنها 0.8 (هشت دهم) درصد از راندمان سيستم کاسته است و در مقابل Trend Micro با بدترين راندمان 4.2 (چهار و دو دهم) درصد از راندمان رايانه را کاهش داده است.
در بخش توانايي حفاظت يا Protection آزمايش به 2006 حمله متفاوت به رايانه انجام شده است. حملات شامل انواع بدافزارها و يا سوءاستفاده از آسيبپذيريها در نرمافزارهاي کاربردي مانند فلش، PDF، مجموعه آفيس و کدهاي اسکريپت بوده است. آنتيويروسهاي
Trend Micro، BitDefender، F-Secure، G DATA، Qihoo، Kaspersky، BullGuard، AVI
RA، Sophos، Avast، Tencent، ESET، PC Tools، AVG، eScan، GFI Viper، McAfee، Panda، Fortinet، Webroot، Ahnlab
در اين آزمايش قبول شدهاند و به ترتيب بيشترين تا کمترين محافظت را از سيستم انجام دادهاند.
Trend Micro در مقابل 2005 مورد از حملات از سيستم محافظت کرده است و AhnLab تنها در مقابل 1871 نوع از حملات ايمن بوده است.
آزمايش آخر تنها در مورد آنتيويروسهايي صورت گرفته است که امکان اجراي ديسکهاي بوت را دارا هستند. اين آزمايش که به Removal Test مشهور است، در شرايطي انجام ميگيرد که رايانه به انبوهي از بدافزارها آلوده است و هيچ آنتيويروسي نيز روي آن نصب نيست.
سپس آنتيويروس مورد آزمايش به وسيله ديسک بوت، به يافتن بدافزارهاي موجود در رايانه ميپردازد. در اين آزمايش آنتيويروسهاي
BitDefender، Kaspersky، Panda، PC Tools، ESET، F-Secure، AVIRA، GFI Vipre، G DATA، AVG و Avast
به ترتيب بيشترين تا کمترين ميزان از بدافزارهاي موجود در رايانه را شناسايي کردهاند.
BitDefender و Kaspersky با شناسايي 94 درصد بدافزارهاي موجود بهترين نتايج و Avast با شناسايي 54 درصد بدافزارها بدترين نتيجه را به دست آورده است.
بنابرايـن اگر رايانه شما بدون آنتيويروس به بدافزار آلوده شـده و به دنبـال چارهاي براي رفع مشکل بوديد، ميدانيد که بايد از چه آنتيويروسهايي استفاده کنيد.
دست آخر عواملي مانند امکانات اضافي، سرعت بهروز رساني، قيمت، ظاهر واسطهاي گرافيکي و تعداد پيغامهايي که آنتيويروسها نمايش ميدهند و موارد متعدد ديگر نيز در انتخاب يک آنتيويروس اهميت دارد اما به جرات 3 عاملي که در بالا بررسي شدند، مهمترين عوامل محسوب ميشوند و بايد قبل از هر عامل ديگري مورد بررسي قرار گيرند.
اگر رايانه شما به آنتيويروس مجهز نيست، هر چه سريعتر يک نمونه ايمن و قابل اعتماد را تهيه نماييد.