0

چگونه یک گیرنده دیجیتال مناسب انتخاب کنیم؟

 
encaria
encaria
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 24

چگونه یک گیرنده دیجیتال مناسب انتخاب کنیم؟

از زمانی که شبکه‌های دیجیتال راه‌اندازی شده‌اند، بازار دستگاه‌هایی که امکان دریافت شبکه‌های دیجیتالی را توسط تلویزیون‌های آنالوگ فراهم می‌آوردند گرم و پررونق شده است، این دستگاه‌ها که با عنوان گیرنده دیجیتال تلویزیون در بازار شناخته می‌شوند، در نشان‌های تجاری مختلف و قابلیت‌های فنی گوناگونی به بازار عرضه شده‌اند و محبوبیت زیادی یافته‌اند. یکی از دلایل محبوبیت این دستگاه‌ها این است که گیرنده‌های دیجیتال تلویزیون قابلیت پخش تعداد بیشتری از کانال‌های تلویزیونی را فراهم آورنده‌اند. در حالی که تلویزیون‌های آنالوگ تنها قابلیت پخش حداکثر۱۵ شبکه را دارند، پخش شبکه‌های تلویزیونی با کیفیت بالا، امکان ارائه اطلاعات اضافی کنار تصویر، ارائه راهنمای الکترونیکی برنامه‌ها و… برخی از قابلیت‌های یکگیرنده دیجیتال تلویزیون است. بعضی از گیرنده‌های دیجیتال تلویزیون قابلیت پخش انواع فایل‌های تصویری، صوتی، عکس و ضبط برنامه‌های تلویزیونی را نیز دارند. محموع این امکانات باعث شده است توجه ها به سمت این دستگاه‌ها افزایش چشمگیری یابد. البته اخیرا بیشتر تولیدکنندگان تلویزیون، نمونه‌های جدید تلویزیون را که به گیرنده‌های دیجیتال مجهز هستند به بازار عرضه نموده‌اند. امابه هر حال آن دسته از افرادی که تلویزیونی فاقد این گیرنده‌های دیجیتال دارند به سراغ این دستگاه‌های محبوب می‌روند و ممکن است در ازدحام برند و مدل‌های گوناگون برای انتخاب یک گزینه مناسب سردرگم شوند. در این بخش ما سعی کرده ایم به برخی از سوالاتی که هنگام خرید یک دستگاه گیرنده دیجیتال برای خریدار پیش می‌آید پاسخ دهیم. پس اگر قصد خرید این دستگاه را دارید این مطلب را بخوانید:

چه گیرنده دیجیتالی خریداری کنیم؟

در بازار این کالا برندهای مختلفی مانند: ایکس ویژن، دنای، فراسو، انرژی سیستم، مارشال و پروویژن حضور دارند که هر کدام سهمی از میزان فروش این کالاها را به خود اختصاص داده‌اند. اکثر محصولات این نشان‌های تجاری از لحاظ قابلیت‌های فنی در یک حد بوده و از لحاظ قیمت نیز تقریبا در یک رده قیمتی می‌باشند. اما برخی از این دستگاه‌ها امکاناتی نظیر قابلیت ضبط برنامه‌های تلویزیونی با کیفیت بالا، قابلیت پخش برنامه‌های تلویزیونی با کیفیت بالا، تجهیز به خروجی و ورودی‌های خاص و… دارند که دیگر دستگاه‌ها فاقد این ویژگی‌ها می‌باشند. به طور کلی گیرنده‌های دیجیتال در نوع عملکرد با هم هیچ تفاوتی ندارند و تنها تفاوت آنها نوع امکانات به کار رفته در آنها می‌باشد که بسته به نوع امکاناتشان قیمت‌شان هم متفاوت خواهد بود، پس نباید فکر کنید گیرنده‌ای که گران‌تر است حتما گیرندگی‌اش هم بهتر است.

بهترین خروجی تصویر در گیرنده دیجیتال چیست؟

تصاویر دریافتی از فرستنده‌های تلویزیون دیجیتال در ایران کیفیت تصویر و ابعاد تصویری مشابه تصاویر DVD استاندارد دارند. این تصاویر به بهترین شکل ممکن می‌توانند توسط کابل های کامپوزیت و کامپوننت در تلویزیون‌های معمولی و کابل کامپوننت (YPbPr) در تلویزیون های LCD و LED انتقال داده شوند. در نتیجه تصاویر دریافتی شما از شبکه‌های تلویزیونی شفافیت و وضوح بیشتری نسبت به تصاویر آنالوگ معمولی دارند. در انتقال تصاویر شبکه‌های تلویزیونی بین استفاده از کابل HDMI یا کامپوننت تفاوت محسوسی وجود نداردT کابل HDMI ظرفیت بسیار بالاتری در انتقال اطلاعات نسبت به کابل‌های معمولی دارد، در نتیجه هنگام مشاهده تصاویر HD با استفاده از پخش‌کننده مالتی‌مدیای موجود در دستگاه، تفاوت کیفیت، بین کابل HDMI و دیگر کابل‌ها به شدت قابل توجه است.

یک گیرنده دیجیتال باید به چه ورودی و خروجی هایی مجهز باشد؟

در بعضی از گیرنده‌های دیجیتال مانند گیرنده دیجیتال تلویزیون فراسو، برنامه‌های دیجیتال صدا و تصویر می‌تواند به فرمت RF و به شکل قابل دریافت توسط تلویزیون‌های آنالوگ تبدیل شود. کاربرد خروجی RF مذکور وقتی است که کاربر از دستگاه تلویزیونی استفاده می‌کند که مدل آن قدیمی بوده و ورودی صدا و تصویر A/V نداشته باشد. شیوه نصب و راه اندازی باتوجه به محدوده وسیع مخاطبان گیرنده DVB-T، نحوه نصب و راه اندازی آن تا حد ممکن سهل و آسان طراحی شده است، به طور کلی باید آنتن به گیرنده دیجیتال و از آن به تلویزیون متصل شود. اغلب آنتن‌ها دارای کابل کواکسیال هستند که باید آن را به گیرنده دیجیتال متصل نمایند، شما می‌توانید کابل مشابهی را برای اتصال ست تاپ باکس به ورودی RF آنتن روی تلویزیون‌های قدیمی متصل نمایید.

یکی دیگر از خروجی‌های مهم در یک گیرنده دیجیتال تلویزیونی، خروجی صدا و تصویر می‌باشد. صدا و تصویر خروجی با پردازش سیگنال تلویزیونی دیجیتال استخراج می‌گردد که باید به ورودی صدا و تصویر A/V تلویزیون وصل شوند (پورت زرد برای تصویر، سفید و قرمز برای صدا). ممکن است تصویر شامل سیگنال تله تکست هم باشد. بنابراین مانند تلویزیون‌های آنالوگ، دستگاه تلویزیون می تواند صفحات تله تکست را از سیگنال تصویر دیجیتال استخراج نماید. بعضی از گیرنده‌های دیجیتال علاوه بر خروجی صدا و تصویر آنالوگ، صدا و تصویر را به فرمت‌های دیگر نظیر تصویر HDMI، S Video، Component یا Spdif (برای صدا) خروجی ارائه می‌دهند که در صورت پشتیبانی توسط دستگاه تلویزیون، می‌توان به جای خروجی تصویر و صدای آنالوگ، از این خروجی‌ها استفاده نمود که نسبتا کیفیت شنیداری و بصری بالاتری دارند.

ورودی آنتن یکی دیگر از ورودی‌های مهم در گیرنده های دیجیتال می‌باشد، سیگنال تلویزیون دیجیتال از طریق کابلی که به آنتن روی بام یا آنتن روی تلویزیونی متصل می‌باشد به دستگاه ارائه می‌گردد، کانکتور ورودی آنتن گیرنده پورت RFIN معمولا مشابه ورودی آنتن تلویزیون می‌باشد و از همان کانکتور می‌توان استفاده نمود، معمولا تیونر گیرنده‌های دیجیتال یک خروجی آنتن دارند که می‌توان از آن برای دریافت شبکه های آنالوگ، استفاده نمود. در این حالت، باید کابل آنتن هوایی را از این طریق به تلویزیون عادی یا هر دستگاه دیگر وصل نمود.

توجه به ویژگی‌های سخت افزاری اهمیت دارد؟

شاید تصور نمایید هنگام خرید یک گیرنده دیجیتال، توجه به ویژگی‌های سخت‌افزاری مانند حجم حافظه و… اهمیتی نداشته باشد. اما این تصوری اشتباه می‌باشد. برای انتخاب یک گیرنده دیجیتال باید سخت‌افزار آن را در اولویت قرار داد. به طور کلی مهم‌ترین بخش در یک دستگاه گیرنده دیجیتال مادربرد و پاور دستگاه می‌باشد که در برخی از دستگاه‌ها این دو بخش در کنار هم و روی یک بورد و در برخی دیگر از هم جدا می‌باشند. اما این دو قسمت بهتر است از هم جدا باشد چون در صورتی که مشکلی برای پاور دستگاه شما پیش بیاید دیگر مادربرد شما نمی‌سوزد و فقط هزینه یک پاور را باید بپردازید. این را هم در نظر بگیرید که در مادربرد قطعاتی که کارهای پردازش را انجام می‌دهند (تیونر، چیپ پردازنده، رم، قطعات الکترونیکی و…) وجود دارد. تیونر و رم دو قطعه عمومی هستند و چیپ قطعه اصلی است که همه کارهای پردازش تصویر را انجام می‌دهد. این را هم بگوییم که کیفیت تصویر خروجی به صورت جدی به آن وابسته میباشد. تیونر دستگاه هم مسوولیت پردازش اولیه تصویر را به عهده دارد. رم یکی دیگه از قطعات مهم یک دستگاه گیرنده دیجیتال است که در بارگذاری تصویر و سرعت پردازش دستگاه تاثیر زیادی دارد. بنابراین هرچه مقدار حافظه رم دستگاه شما زیاد باشد به مراتب تصویر با سرعت و کیفیت بالاتری پردازش می‌گردد. یکی دیگر از مزایای بالا بودن رم تسریع در کدگشایی تصاویر و تله تکس است و باعث می‌شود شما بدون نیاز به کدگشایی از تله تکس لذت ببرید.

آیا طراحی و نوع آنتن تاثیری در دریافت شبکه‌های دیجیتال دارد؟

طراحی و نحوه قرارگیری آنتن و نوع آنتن در میزان کیفیت تصویر و تعداد شبکه‌های قابل ارائه توسط دستگاه نقش دارد. برای دریافت سیگنال‌های تلویزیون دیجیتال، آنتن مورد استفاده باید به گونه ای طراحی شده باشد که بتواند هر دو کانال UHF و VHF را دریافت نماید، این آنتن باید به سمت ایستگاه فرستنده قرار گیرد. استفاده از کابل‌های آنتن با مقدار اهم پایین (۷۵ اهم یا ۵۰ اهم)، استفاده از کوتاه‌ترین مسیر ممکن برای استفاده از کابل و استفاده از کابل یکپارچه، بهترین کیفیت دریافت تصویر را تضمین می‌نماید.

پشتیبانی از چه فرمت هایی ضروری است؟

یک گیرنده دیجیتال باید از فرمت‌های تصویری، صوتی، عکس پشتیبانی نماید. فرمت‌های تصویری شامل avi،mkv،mp۴،mov،wmv،mtsو…. است و فرمت‌های صوتی نیز شامل wav,aac,wma,mp۳ می‌شود. فرمت‌های قابل پشتیبانی عکس نیز معمولا در گیرنده‌های دیجیتال تلویزیون png,bmp,jpg است.

منبع مقاله: نکاتی کاربردی برای خرید یک گیرنده دیجیتال تلویزیون

سه شنبه 8 اسفند 1391  5:58 PM
تشکرات از این پست
cooper
cooper
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : شهریور 1388 
تعداد پست ها : 689
محل سکونت : سمنان

پاسخ به:چگونه یک گیرنده دیجیتال مناسب انتخاب کنیم؟

با این مقایسه شما، بهترین برند کدام هست ؟

Learn from yesterday, live for today,hope for tomorrow.The important thing is not to stop questioning.
Albert Einstei

 

چهارشنبه 9 اسفند 1391  1:19 PM
تشکرات از این پست
encaria
encaria
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 24

پاسخ به:چگونه یک گیرنده دیجیتال مناسب انتخاب کنیم؟

از نظر بنده:

دستگاه گیرنده دیجی باکس با گارانتی متم اف سخت افزار مناسبی داشته و توان اجرای اکثر فایل ها را دارد همچنین این گیرنده از دو سال گارنتی تعویض برخوردار است

بعد از آن به ترتیب ایکس ویژن، فراسو، دنای ،  مارشال، پروویژن

سه شنبه 15 اسفند 1391  10:31 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها