رئیس مرکز امور زنان و خانواده گفت: طرح دورکاری یکی از راهکارهای ارزشمند در زمینه اشتغال بانوان است و راهکاری برای ایجاد تعادل بین وظایف مادری و همسری و وظایف اجتماعی است.
مشاور رییس جمهور در امور زنان و خانواده با ارائه آمار مقایسه ای قبل و پس از انقلاب اسلامی، رشد شاخص های توسعه انسانی در حوزه زنان کشور را در زمینه های مختلف آموزشی، بهداشتی، امید به زندگی، تحصیلات دانشگاهی، ورزشی، مدیریتی، سیاسی، اقتصادی و... ممتاز دانست و اظهار داشت: دیدگاههای مترقی امام راحل، علمای دین و مقام معظم رهبری که برگرفته از اسلام و احکام قرآنی میباشد، سبب شد تا پس از انقلاب اسلامی تحولی شگرف میان زنان کشور ما در همه عرصه ها و به ویژه در حوزه اندیشه و تفکر به وجود آید.
وی همچنین فعالیت های مرکز امور زنان و خانواده در راستای اجرای ماده 230 را تشریح کرد و گفت: سیاستهای مرکز امور زنان و خانواده براساس اسناد بالادستی طراحی و اجرا می شود که بیانات و مطالبات مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در حوزه زنان از سال 68 تا کنون در حوزه مسائل زنان در 8 هزار واژه جمع آوری شده و درقالب کتابی با عنوان ستم چاپ شده و به عنوان منشور فعالیت مرکز در حوزه سیاستگذاری و برنامه ریزی در حوزه زنان و خانواده تلقی می شود.
مجتهد زاده با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری دربحث امنیت زنان در حوزه خانواده گفت: تمام قوانین در حوزه زنان اعم از قوانین مدنی و جزایی ، مورد بازنگری قرار گرفته و خلأهای قانونی که در مورد تأمین حقوق و تأمین امنیت زنان در خانواده وجود دارد مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در سومین نشست اندیشه های راهبردی در زمینه اشتغال زنان و توصیههای ایشان برای ایجاد تعادل بین مادری و همسری و فعالیت اجتماعی ،خاطر نشان ساخت:فراهم آوردن زمینههای این تعادل وظیفه دولت است ، لذا مرکز برای اشتغال زنان به شکل نیمه وقت و یا تمام وقت لوایح و طرح هایی را به هیات وزیران پیشنهاد کرده تا آنها بتوانند بین وظیفه خانگی، مادری و حضور اجتماعی توازن ایجاد کند که برخی پذیرفته و برخی دیگر در حال بررسی است.
وی به طرح دور کاری به عنوان یکی از راهکارهای ارزشمند در این زمینه اشاره کرد و گفت: این طرح در بسیاری از کشورها اجرا شده و نتایج مثبتی در پی داشته است.
وی افزود: مرکز امور زنان پیشنهاد اولویت دادن به زنان دارای فرزند زیر شش سال، مادران دارای فرزند معلول، زنان دارای همسر بیمار یا سرپرست خانوار را ارائه کرد که مورد موافقت دولت قرار گرفت.
وی همچنین فعالیت های مرکز در زمینه مشوق های فرزند آوری را برشمرد و گفت: با توجه به اینکه نیروی انسانی می تواند عامل اقتدار و پیشرفت جوامع باشند لذا مرکز امور زنان با مطالعه تجارب کشورهای مختلف در این زمینه به روش های منطقی در این زمینه دست یافته و در این زمینه طرح هایی در دست اقدام دارد.
مجتهدزاده به افزودن سه سال به شرط سنی اشتغال بانوان اشاره کرد و گفت: سنین فرزندآوری بسیاری از زنان با شروع اشتغال آنها تداخل پیدا میکند و این افراد اگر بخواهند بعد از به دنیا آوردن فرزند و طی دوران شیردهی شاغل شوند با شرط سنی اشتغال مشکل پیدا میکنند که پیشنهاد افزایش سه سال به سن استخدام زنان دارای فرزند ارائه و مورد موافقت قرار گرفت و به مراکز استخدامی ابلاغ شد.
رئیس مرکز امور زنان و خانواده با اشاره به مشکل زنان پس از مرخصی زایمان برای بازگشت به محل کار گفت: از هیئت دولت درخواست شد مادرانی که فرزند شش ماهه دارند و می خواهند از مرخصی بدون حقوق تا دو یا سه سال استفاده کنند و یا خواهان دورکاری هستند، برای آنها این امکان فراهم شود ،که مورد موافقت هیئت دولت قرار گرفت.
وی پیشنهاد سن بازنشستگی زود هنگام به تعداد فرزندان به هیات وزیران را نیز از تسهیلات در نظر گرفته شده به عنوان مشوق های فرزندآوری از سوی مرکز امور زنان و خانواده اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه بخشی از زنان متقاضی اشتغال نیمه وقت هستند، اعلام کرد: ما خواستار این بودیم که زنانی که از همان ابتدا درخواست استخدام نیمه وقت دارند با مانع مواجه نشوند، همچنین زنان سرپرست خانوار از حق اولاد برخوردار شوند و نیز دخترانی که ازدواج نکرده اما سرپرستی پدر و مادر خود را دارند حق عائلهمندی دریافت کنند که همگی محقق شد.
مشاور رییس جمهور اظهار امیدواری کرد تعامل مرکز امور زنان و خانواده با دستگاهها و سازمانهای مردمی به ویژه سازمان داوطلبان هلال احمر بتواند در رفع کاهش آسیب های زنان و خانواده ها موثر باشد.