0

تهیه دارو، درد مضاعف جانبازان شیمیا یی

 
javad696
javad696
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1391 
تعداد پست ها : 513
محل سکونت : مرکزی

تهیه دارو، درد مضاعف جانبازان شیمیا یی

س ازگذشت 23سال از پایان جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق علیه ایران و استفاده از گازهای شیمیایی برای مقابله با رزمندگان کشورمان و مردم بی دفاع مناطق مرزی، هر روزه برآمار جانبازان شیمیایی کشورمان افزوده می شود.


براساس آخرین آمار بنیادشهید و امور ایثارگران در حال حاضر 61 هزار و 892 نفر جانباز شیمیایی تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند که از این تعداد 683 نفر دارای شیمیایی شدید در ریه، پوست و چشم، 9 هزارو 785 نفرشیمیایی خفیف در چشم و51 هزار و 424شیمیایی خفیف تحت بالینی و دارای عارضه در پوست هستند. جانبازان شیمیایی و خانواده هایشان هر روزه با مشکلات طاقت فرسایی روبه رو می شوندکه تهیه دارو و پرداخت هزینه های هنگفت یکی از مهم ترین آنهاست.

همسر یکی از جانبازان شیمیایی کشورمان که بیش از20سال است با مشکلات درمانی همسرش اعم از تهیه دارو و بستری شدن در بیمارستان های مختلف دست وپنجه نرم می کند، گفت: «همسرم بیش از 20سال است با گاز شیمیایی خردل شیمیایی شده و باید به طور شبانه روزی داروهای حیاتی بسیاری را مورد استفاده قراردهد و در طول سال چندین بار در بیمارستان های مختلف بستری شده و تحت درمان قرار گیرد. او بیش از 8 نوع اسپری در طول هفته باید مصرف کند و برخی قرص هایش را به طور میانگین 30یا40 عدد در روز مصرف می کند».

وی با اشاره به اینکه داروهای حیاتی همسرش را آزاد تهیه می کند،گفت: داروهای خارجی را باید با هزینه های بالابه طور آزاد از داروخانه های مختلف تهیه یا با دریافت داروی مشابه از بنیاد و فروختن آن به قیمت نازل مجددا هزینه اضافی روی آن گذاشته و داروی موردنیاز همسرم را از داروخانه دیگری تامین کنم. همسر جانباز شیمیایی اظهار داشت: برای بستری شدن همسرم در بیمارستان های خصوصی از بیمه تکمیلی استفاده می کنیم و در بیمارستان های دولتی نیز داروهای خارج از تعهد را به صورت آزاد تهیه می کنیم. با توجه به گفته های جانبازان شیمیایی و خانواده های شان، برخی از داروهای حیاتی که در ادامه معرفی می شود با هزینه های هنگفت که خارج از توان جانباز و خانواده هایشان است تهیه می شود که در صورت عدم دسترسی به آنها حال بیمار وخیم و دردناک است.

دارو های گران و کم یاب

این قرص که یک داروی خارجی است برای درمان قلب جانبازان شیمیایی با هزینه نزدیک به 80 هزارتومان باید تهیه شود اما داروی مشابه این قرص اسیویکس با هزینه 15هزار تومان در بازار موجود است که به گفته برخی جانبازان تاثیر مثبتی روی آنها ندارد، از این رو جانبازان ناگزیرند با تهیه این دارو از بنیاد و پرداخت هزینه اضافی داروی مورد نظر را تهیه کنند.

اسپری یکی دیگر از داروهای موردنیاز جانبازان شیمیایی است که در طول هفته باید چند نوع از آن را مورد استفاده قراردهند.

به گفته جانبازان، اسپری هندی که با هزینه ناچیز 3هزار تومان تهیه می شود برای آنها موثرنبوده از این رو باید با هزینه اضافی به مبلغ 70هزار تومان اسپری سراتاید که تحت پوشش بیمه نیست را تهیه کنند.

داروی ترامادول 200میلی یکی دیگر از داروهای مورد نیاز جانبازان شیمیایی است. این دارو به طور روزانه 30تا40 عدد باید به مصرف جانباز برسد و هزینه هرجعبه 27هزار تومان است که هر دو، سه روز یکبار 2جعبه از آن باید به مصرف جانباز شیمیایی برسد. البته داروهای معرفی شده تنها بخشی از داروهای حیاتی هستند که باید به طور روزانه در اختیار جانبازان شیمیایی قرار گیرد و هرماه نیز جانبازان و خانواده هایشان هزینه سنگین داروها را از حقوق ماهانه شان تامین کنند. همچنین این مشکلات دارویی جانبازان شیمیایی با بالارفتن قیمت ارز و مشکلات کاهش داروهای وارداتی دوچندان شد. برخی داروها نیز که از سوی بیمه تحت پوشش قرار می گیرند از ارزان ترین نوع داروها هستند.


اما مسوولان بنیادشهید وامور ایثارگران در زمینه ارائه خدمات دارویی به جانبازان شیمیایی می گویند تمام داروهای موردتایید وزارت بهداشت که از سوی پزشکان مراکز تحت پوشش بنیاد چون مرکز مصدومان شیمیایی بیمارستان خاتم الانبیا تجویز می شود با بیمه در اختیار جانبازان قرار می گیرد اما داروهایی که تازه به بازار آمده و مورد تایید چند پزشک است تحت پوشش بنیاد نیست.

قانون مشکل ساز!
مسوولان بنیاد شهید همچنین اجرای قانون جدید درباره تامین داروهای جانبازان شیمیایی را در این باره بهانه می کنند و می گویند در بند «ب» ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه آمده است که هر نهاد و سازمانی باید هزینه داروی جانبازان زیرمجموعه و تحت پوشش خود را تامین کند و این قانون از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است بنابراین آن سازمان ها دراین باره مسوول هستند! به نظر می رسد ضعف اعتماد جانبازان شیمیایی به مراکز درمانی بنیاد شهید یکی از مشکلات اصلی درمانی و دارویی جانبازان است چراکه بسیاری از جانبازان پزشکانی غیر از مراکز تحت پوشش بنیاد را برای درمان خود انتخاب می کنند.

همچنین با حذف هزینه های دارویی خانواده های جانبازان، جانبازان شیمیایی و خانواده هایشان ناچارند از حقوق ماهانه خود هزینه سنگین داروهای خود را متحمل شوند و علاوه بر تحمل درد های ناشی از گازهای شیمیایی درد کمک خواهی و اظهار نیاز به دیگران در رفع مشکلات مالی زندگی شان را تحمل کنند. یادمان باشد جانبازان سلامتی خود را برای عزت و عظمت کشور و آرما ن های ملت فدا کردند پس بر مسوولان مربوطه است که با اندکی توجه بر مشکلات این عزیزان و ایجاد اعتماد در جانبازان نسبت به مراکز درمانی مقداری از مشکلات روزمره و طاقت فرسای آنها و خانواده های شان را برطرف کنند.

پنج شنبه 3 اسفند 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها