0

جواد بدیع زاده

 
hossein75
hossein75
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1391 
تعداد پست ها : 408
محل سکونت : مرکزی

جواد بدیع زاده

بیوگرافی و زندگینامه


استاد جواد بديع زاده ، فرزند بديع المتکلمين از سادات كاشان ، به سال 1280 در محله پاچنار تهران ديده به جهان گشود. در جواني به سبب صداي خوشي كه داشت گاهي در مجالس دوستانه و محافل آشنايان شعرهاي حافظ و مولوي را زمزمه مي كرد. وي با هنرمندان بزرگي همچون ابوالحسن خان صبا و مرتضي محجوبي فعاليت هنري خود را آغاز نمود. از آغاز تاسيس راديو ، شروع به فعاليت در راديو نمود و با اركستر هاي راديو همكاري داشت. وي از موسيقيداناني است كه آثار بسياري از خود به يادگار نهاده است .  بديع زاده در جواني به سبب صداي خوشي كه داشت ، گاهي در مجالس دوستانه و محافل آشنايان شعرهاي حافظ ، سعدي و مولوي را زير لب زمزمه مي كرد. او از همان سنين كودكي به همراه پدرش در مجالس وعظ و روضه خواني شركت مي كرد .
   بديع زاده از مبارزان سياسي زمان خودبود ، همين مسئله مشكلات زيادي را براي او و خانواده اش فراهم ساخته و باعث شد و فرزند دار شد خانواده يعني جواد ، جاي خالي پدرداير نموده و سرپرستي خانواده را به عهده گيرد .
استاد بديع زاده دوران تحصيلات ابتدايي را در مدرسه تدين و تحصيلات متوسطه را به ترتيب در مدارس آليانس فرانسوي ها و اقع در خيابان اكباتان (ملت) و دبيرستان دارالفنون به پايان رساند.
   بديع زاده ابتدا بهره مند از بهره مند گرديد. پس جهت فراگيري موسيقي ،‌در محضر درس بزرگان چون : و بزرگان موسيقي در تهراني مانند صبا ، محجوبي ، خالدي و ... حاضرگرديد.
از بزرگاني كه هيچگاه بديع زاده را تا آخرين لحظات زندگي ترك نگفتند ، عبارت بودند از: اسماعيل مهرتاش ، (هنر مند ارزنده تئاتر ، موسيقي و معلم آواز ) ، علي تجويدي ، پرويز ياحقي ، منوچهر همايون پور و بيژن ترقي و نوراله همايون و بالاخره شاعر گرانقدر نواب صفا .
  وقوع جنگ جهاني دوم مهمترين حادثه بوقوع پيوسته دردوران حيات بديع زاده بود . او در اين زمان به همراه مهدي خالدي و علي زاهدي به هندوستان رفت و در آنجا به فعاليت خود ادامه داد .
  بديع زاده بعد از اتمام دوره ي تحصيلات متوسطه از دبيرستان دارالفنون براي چند سالي مشغول به كار مترجمي زبان فرانسه و منشي گري تجارتخانه هاي آن زمان مي گردد ، تا آن كه در سال 1304 شمسي به استخدام مجلس شوراي ملي درآمد و با سمت مسئول بليت و لوايح در آنجامشغول به كارشد .
  بديع زاده آثار خودرا به طرق مختلف عرضه مي داشت ، كه مهمترين آن به شرح ذيل مي باشد : سفرهاي هنري و ضبط صفحه هاي گرامافون: 1315 ش . سفربه آلمان به مدت يكسال و ضبط تعداد 40 صفحه براي كمپاني ادئون در برلين. .سفر دو م به شهر حلب براي ضبط صفحه جهت كمپاني سودوا . به همراهي ابوالحسن صبا ، اسماعيل مهرتاش و فرهاد ميرزا معتمد ( نوازنده سه تار و پيانو ) ، تصانيف كمدي به نام ( دست ننه ام درد نكنه ) . ( يكي يه پوله خروس ) . ( ماشين مشدي ممدلي ) و 1324 سفر به هندستان به مدت يك سال ، جهت كنسرت و ضبط صفحه ، براي ايرانيان مقيم هند ، با گروهي به سرپرستي مهدي خالدي و بعضي ديگر از نوازندگان . ضبط صفحه توسط كمپاني ايران ركورد در بمبئي به تعداد 50 صفحه ، از جمله سرود ايران و هند در ماهور با شعر محمد علي مشايخ و سرود فروردين در راست پنجگاه ، سرود جشن نوروزي در ماهور با شعر نيرسينا . ترانه هايي در ماهور با شعر و آهنگ امير جاهد . برگزاري كنسرتي در بزرگداشت فردوسي در هند. بديع زاده در روز 10 دي ماه 1358 شمسي در سن 77 سالگي به علت بيماري و ضعف ناشي از سكته مغزي ،چشم از جهان فرو بست و رفت.
 

پنج شنبه 3 اسفند 1391  3:17 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها