طنز؛نامه يك نفر چند شغله قانونشكن و نامه پيكان ۴۸ به پرايد ۹۱ اسماعيل اميني در تهران امروز نوشت:
من تا همين ديروز خيال ميكردم كه آدمي مسئوليتپذير و پرتلاشم و با مشاغل متعددم در حال خدمت به مردم هستم.اما از وقتي كه شنيدم چند شغله بودن غيرقانوني است و بسياري از جوانان تحصيلكرده و متخصص بيكارند، خجالت كشيدم و تصميم گرفتم با اين نامه از مردم عذرخواهي كنم.شغل اول من تدريس است، از صبح تا عصر در مدرسه غيرانتفاعي معلم حقالتدريسام و اعتراف ميكنم كه از اين موقعيت معلمي سوءاستفاده كردهام و با تباني موفق شدهام، راننده سرويس دانشآموزان يك مدرسه ديگر باشم، تا اينجا شد دوتا شغل!
عصرها با ماشين شخصيام كه يك پيكان قديمي است مسافركشي ميكنم و اين شغل سوم من است كه مستلزم چند قانونشكني است؛ مسافركشي با ماشين شخصي و نداشتن معاينه فني و مانند اينها!
از ساعت ۱۰ شب به بعد شغل چهارم من شروع ميشود كه ويرايش و تصحيح كتابهاي كنكور است.
اما فكر نكنيد كه اين آخرين شغل من است، روزهاي تعطيل، براي پخش كارت و اطلاعيههاي تبليغاتي در خيابانها و ميدانهاي شهر پرسه ميزنم.
يعني در شرايطي كه داشتن حتي دو شغل همزمان غيرقانوني است، من بدون توجه به قانون پنج شغل همزمان دارم و چنان كه گفتم گاهي از شرايط شغلي خودم سوءاستفاده نيز ميكنم.
ميخواستم بگويم تصميم گرفتهام تمام اموالي را كه از اين طريق به دست آوردهام به صاحبانش برگردانم اما وقتي ته جيب و لابهلاي كيف پولم را نگاه كردم چيزي نيافتم كه قابل عرض باشد.
زياده عرضي نيست
با پوزش فراوان
يك نفر چند شغله قانونشكن
نامه پيكان ۴۸ به پرايد ۹۱
سلام بر پرايد جوان،
دوست شيك و پيك و گرانقيمت من، شايد از دوستي با من زياد خوشت نيايد چون من درب وداغونم و از كار افتاده و رنگ و رو رفته و تو مرتب و سرحال هستي و تازگيها هم كلاست بالا رفته است.
من از آخرين بازماندگان نسل در حال انقراضم كه روزگاري سلطان جادهها بود و كالسكه طلايي روياهاي آدمهاي متوسط و معمولي و اسباب مفاخره اهل سياست آن روز كه وعده بزرگشان اين بود: هر خانواده ايراني يك پيكان!
بعدها كه دوران آنها تمام شد،دوران من هم تمام شد و گفتند كه پيكان، پرمصرف است و پيكان ايمن نيست و پيكان طراحي مناسب ندارد و بايد از رده خارج شود و اوراق شود.امروز نيز تو هم سلطان جادههايي و هم در خيابانهاي شهر ميچرخي و پولهاي سرگردان را از دست مردم جمع ميكني و به كيسه خودروسازان ميريزي و حتي ميتواني به خودت افتخار كني كه قيمت تو به اندازه قيمت مرسدس بنز و بام و، در كشورهاي ديگر است.
به خاطر اين همكاري تو در جمعآوري پولهاي سرگردان، فعلا كسي از معايبت حرفي نميزند، حتي از نقش تو در آلودگي هوا و تصادفات جادهاي، چيزي نميگويند.
خوش باش و بخند اما گاهي نگاهي به تقويم بينداز.
پيكان ۴۸
مركز بازيافت