آش سبزي شيرازي
مواد لازم: سبزي شامل : تره 600گرم ، ترخان 400گرم حبوبات شامل : نخود 1پ ، لوبيا 1پ ، عدس 1پ گوشت گردن يا سر دست گوسفندي 500گرم برنج 1 پیمانه پياز 2عدد بزرگ آب 6 پیمانه نمك فلفل سياه و زردچوبه به ميزان دلخواه روغن مايع به مقدار لازم طرز تهيه: * ابتدا پياز را نگيني خورد كرده سرخ كنيد تا سبك شود سپس گوشت را اضافه كرده كمي تفت مي دهيم وزردچوبه و فلفل سياه را اضافه كرده(حتما از فلفل سياه استفاده كنيد تا اش شما خوش عطر شود).
* سپس 6 پیمانه آب بريزيد و 2 ساعت زمان دهيد تا بپزد در پايان ساعت دوم بايد 4 پیمانه آب داشته باشيم .وقتي گوشت پخت به آن نمك اضافه كنيد.
* نكته:شما ميتونيد از خورده برنج استفاده كنيد اگر نداشتيد برنج را از 1 ساعت قبل خيس كرده و با دست خورد كنيد و ان را به گوشت اضافه كنيد. با حرارت ملايم اجازه دهيد كه برنج خوب پخته و نرم شود هر وقت اب آن كم شد كم كم به ان اب جوشيده اضافه كنيد.
* وقتي برنج كاملا پخت گوشت ها را بيرون اورده استخوان هاي ان را جدا كرده و ريش ريش كنيد و دوباره به اش اضافه كنيد. * نخود و لوبيا را باهم و با كمي زردچوبه و عدس را جدا بپزيد و بعد از پايان پخت برنج به اش اضافه كنيد.اب حبوبات را دور نريزيد و به اش اضافه كنيد.
* یک ربع زمان دهيد و سپس تره خورد شده را بريزيد و اجازه دهید تا سبزي رنگ ان برگردد و پخته شود.
* در پايان پخت اش ، ترخان را اضافه كنيد تا طعم و عطر ان حفظ شود. * نکته : در صورتیکه ترخان تازه نداشتید می توانید از ترخان خشک شده استفاده کنید .
* نكته:در تمام مراحل پخت اش را مدام به هم بزنيد تا كف قابلمه ته نشين نشود. * نكته:سبزي را با دستگاه خورد نكنيد چون خيلي ريز و ابدار ميشه.سعي كنيد به اندازه اي كه توي عكس مي بينيد خورد شود. * بعد از اين كه رنگ سبزي برگشت و عطر ترخان بلند شد نيمي از اش را در غذا ساز ريخته تا خوب له شود(مي توانيد از گوشت كوب برقي يا دستي هم استفاده كنيد).
* سپس ان را دوباره به ظرف اصلي بر گردانيد و با باقي مانده آش خوب مخلوط كنيد .
* در آخر پخت آش در صورت تمايل مقداري حبوبات پخته شده اضافه كنيد تا شکل قشنگ تری داشته باشد.
* روي آش را با پياز داغ تزئين كرده و با ليمو ترش سرو كنيد.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست
پاسخ به:آش سبزي شيرازي
با سلام:
در شیراز این آش رو به عنوان صبحانه میخوردند.
سپاس