0

*موضوعات پزشکی در اين تايپك*

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

*موضوعات پزشکی در اين تايپك*

باسلام خدمت كاربران راسخوني در اين تايپك موضوعات پزشکی قرار مي دهم اميدوارم به درد شما كاربران عزيز بخورد ياعلي

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:41 PM
تشکرات از این پست
dehghan
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*


اثرات درماني گردو براي مردان

تخمك و اسپرم، هر دو در زايش زندگي نو سهم دارند اما بيش از 30 درصد مشكلات ناباروري در ميليون‌ها زوج بدون فرزند، به سبب ناتواني‌هاي مردان و كمبود كيفيت و كميت اسپرم آنهاست.
خبر خوش براي مردان نابارور آن است كه بتازگي نتايج پژوهشي که در دانشگاه كاليفرنياي آمريكا به دست آمده مصرف اين مقدار گردو به طور روزانه، كيفيت و ساختار سلول‌هاي حيات‌بخش مردان 21 تا 35 ساله را افزايش مي‌دهد.
دكتر وندي رابينز و همكارانش در تحقيقي بين بيش از صد مرد كه پيرو رژيم غذايي پرگوشت بوده‌اند، اثر مصرف روزانه اسيدهاي چرب اشباع‌ نشده را در افزايش كيفيت اسپرم بررسي كردند.
آنها مردان يادشده را به دو گروه تقسيم كردند كه در رژيم غذايي 58 نفرشان گردو و ريزمغذي‌هاي درختي وجود نداشت اما گروه 59 نفره ديگر موظف بودند هر روز 75 گرم گردو بخورند.
ابتدا نمونه اسپرم همه افراد از نظر كيفيت بررسي شد. پس از گذشت 12 هفته از تحقيق بار ديگر آزمايش و نمونه‌گيري اسپرم تكرار شد و اينجا بود كه گروه محققان، علاوه بر مشاهده افزايش سطح اسيدهاي چرب امگا6 و 3، متوجه افزايش كيفيت و كاهش اختلال‌هاي كروموزمي اسپرم‌ها شدند؛ حال آن‌كه در گروه ديگر تغييري به وجود نيامده بود.
كيفيت و تعداد سلول‌هاي سهيم در شكل‌گيري نطفه به عوامل و شرايطي گوناگون وابسته است اما ناهنجاري‌هاي هورموني، اختلالات سيستم ايمني، ابتلا به بيماري‌هاي ژنتيك و عفوني، مصرف دارو، آلودگي‌هاي محيطي، تغذيه نامناسب، گرما و حتي عادت‌هاي شخصي مثل نوع لباس زير مردان در تعداد و كيفيت سلول‌هاي اسپرم دخالت بيشتري دارد.
خوردن گردو، بويژه در حجم مذكور گرچه سبب پديد آمدن تغييراتي در سطح ليپيد خون مي‌شود اما از ديرباز به مرداني توصيه مي‌شده كه ناتواني‌هاي جنسي داشته‌اند.
همچنين سرشار از روغن امگا3 است كه افزون بر قابليت شكست چربي‌هاي مضر و كاهش وزن، جزو اسيدهاي چرب اشباع نشده‌اي است كه وجودشان در رشد اسپرم و شكل‌گيري غشا سلولي ضروري است.
در برخي تحقيقات ديگر مشخص شده كه سلنيوم و ويتامين E موجود در گردو نيز سبب حفظ كيفيت، دوام سلول‌ها و افزايش باروري مردان مي‌شود.
در بين خوراكي‌هاي موثر در افزايش قدرت باروري مردان، از جگر (محتوي ويتامين A و روي)، كرفس (داراي اندرواستنون و فرومون) هلو و پرتقال (سرشار از ويتامين C)، موز (منبعي از آنتي‌اكسيدان مورد نياز براي حفظ كيفيت سلول‌ها)، خرما (حاوي مواد قندي، پتاسيم و ويتامين‌هاي گروه B)، عسل و... بكرات ياد شده است

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:53 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*


تأثیر ژنتیک در ابتلا به اعتیاد سه عامل شخص مستعد، محیط مناسب و ماده اعتیادآور در ابتلا به بیماری اعتیاد مؤثر هستند و در صورت عدم وجود هریک از عوامل فوق، احتمال ابتلای شخص به اعتیاد بسیار کاهش می‌یابد. شخص مستعد، فردی است که زمینه بیولوژیک (زیست‌شناختی) یا روان‌شناختی یا هر دو زمینه لازم برای اعتیاد را داشته باشد.
عامل ژنتیک، مهم‌ترین جزء از عوامل بیولوژیک (زیست‌شناختی) است. نقش این عامل در ابتلا به اعتیاد را بین 40 تا 60 درصد تخمین می‌زنند. در وابستگی به الکل، این نقش بارزتر و در اعتیاد به مواد مخدر و محرک کمی کمتر است. احتمال ابتلا به اعتیاد در دوقلوهای تک‌تخمکی حداقل 50 درصد است و با ابتلای یک قل به اعتیاد، قل دوم به احتمال بالای 50 درصد به نوعی از اعتیاد و نه لزوما همان نوع اعتیاد قل اول مبتلا خواهد شد.
کودکان افراد الکلی، هشت برابر شانس ابتلا به اعتیاد بیشتری نسبت به فرزندان افراد غیرالکلی دارند. ممکن است فرزند فردی که در 30 سالگی مصرف تریاک را شروع کرده است، از 16 سالگی شروع به مصرف مواد سنگین‌تر مانند کراک و شیشه کند. وجود صفت نوطلبی بالا به علت کمبود گیرنده‌های دوپامینی در مسیر لذت مغز، شانس ابتلای فرد به نوعی از اعتیاد را افزایش می‌دهد. به علت کمبود این گیرنده در مسیر لذت مغز، این افراد مجبورند با مصرف مواد لذت‌بخش بیشتر، این کمبود را جبران کنند.
به علت به‌وجود آمدن پدیده تحمل (تولرانس) شخص مجبور به مصرف بیشتر و بیشتر ماده و درنهایت به آن وابسته می‌شود. درصورت وجود صفت خطرگریزی پایین که مربوط به گیرنده‌های سروتونین و گاباست، احتمال ابتلای فرد به اعتیاد باز هم بیشتر خواهد شد.
بیشتر بیماری‌های دیگر از جمله قلب و عروق، ریه، دیابت و... نیز در اثر تعامل استعداد ژنتیکی فرد و سبک زندگی فرد (تغذیه، فعالیت بدنی، مصرف سیگار و...) به وجود می‌آیند.
لازم به ذکر است که ژن‌ها تعیین‌کننده نهایی نیستند و عوامل محیطی و در دسترس بودن ماده اعتیادآور و عوامل روان‌شناختی به‌خصوص مهارت‌های سازگاری و کنار آمدن با استرس، در به وجود آمدن یا پیشگیری از اعتیاد حدود 40 تا 60 درصد نقش دارند.

نویسنده:دکتر امیرهوشنگ باقری
متخصص اعصاب و روان
منبع مقاله: هفته نامه سلامت

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:54 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*



بیماری زونا ( آبله مرغان ) چیست؟

آبله مرغان یک عفونت شدیدا مسری است که علامت و مشخصه آن ضایعات پوستی (بثورات وزیکولی varicella zouster) می‌باشد. بیماری آبله‌مرغان توسط ویروس واریسلا زوستر که از خانواده هرپس ویروس است، ایجاد می‌شود.
این ویروس بعد از ایجاد آبله‌مرغان ، در همه افراد به صورت نهفته ، در مسیر رشته‌های عصبی که از نخاع خارج می‌شوند، جایگزین می‌شود و فعالیت مجدد آن منجر به بیماری زونا یا هرپس زوستر Herpes zoster می‌گردد.
این‌ ویروس‌ از راه‌ قطره‌های‌ ریز در هوا یا تماس‌ با ضایعات‌ پوستی ‌، از فرد بیمار انتقال‌ می‌یابد. انسان تنها مخزن ویروس آبله‌مرغان است. یک بیماری شدیدا مسری است بطوری که میزان ابتلای آن در افراد حساس حداقل ۹۰ درصد می‌باشد. عمدتا در اواخر زمستان و اوایل بهار در نواحی معتدل بروز می‌کند. بیشترین گروه سنی مستعد ابتلا ۹-۵ ساله هستند بقیه موارد اغلب بچه های زیر ۱۵ سال است.
در حدود ۱۰% بالای ۱۵ سال را درگیر می‌کند. در نواحی معتدل معمولا ۹۵-۹۰% افراد ویروس واریسلا زوستر را در دوران کودکی کسب می‌کنند. استفاده‌ از داروهای‌ سرکوب کننده‌ دستگاه‌ ایمنی‌ بدن‌ خطر بروز این بیماری را افزایش می‌دهد.

علایم آبله‌مرغان

بیماری معمولا ۱۷-۱۴ روز بعد از تماس (دوره کمون یا نهفته) با فرد مبتلا به آبله‌مرغان یا زونا شروع می‌شود.

علایم عمومی

این علایم که شبیه علائم آنفلوانزا هست، عبارتند از تب ، بیحالی ، بی‌اشتهایی ، سردرد و گاهی اوقات درد خفیف شکم که ۲-۱ روز قبل از بروز ضایعات پوستی رخ می‌دهد. این علایم بیشتر در بچه‌های بزرگتر دیده می‌شوند و تا ۵-۴ روز باقی می‌مانند.

ضایعات پوستی

ضایعات پوستی که علامت اصلی بیماری هستند، ابتدا روی پوست صورت و سینه ظاهر می‌شوند و بعد سایر قسمتهای بدن نیز مبتلا می‌شوند. ضایعات اولیه شامل ماکولوپاپولهای قرمز (شبیه جوش) شدیدا خارش‌دار است که در نهایت به وزیکولهای حاوی مایع روشن تبدیل می‌شوند سپس این ضایعات دلمه بسته و بهبود می‌یابند. و در یک زمان انواع مختلف این ضایعات روی پوست دیده می‌شوند. ضایعات را می‌توان روی مخاط حلق یا دستگاه تناسلی نیز پیدا کرد.

انتقال یا سرایت بیماری

محتمل‌ترین راه سرایت بیماری از طریق سیستم تنفسی و ترشحات تنفسی است. راه دیگر انتقال تماس مستقیم با ضایعات پوستی بیمار مبتلا به آبله‌مرغان یا زونا است. میزان انتقال در تماس‌های خانوادگی ۹۰-۸۰% است. دوره سرایت آبله‌مرغان از ۴۸-۲۴ ساعت قبل از ظهور ضایعات پوستی شروع می‌شود و تا وقتی است که تمام وزیکولها ضایعات پوستی دلمه بسته و خشک شوند و ضایعات آبدار وجود نداشته باشد. دوره نهفته (کمون) بیماری بین ۲۱-۱۰ روز است اما معمولا ۱۷-۱۴ روز طول می‌کشد.

عوارض آبله مرغان

عفونت پوست

شایعترین عارضه عفونی آبله‌مرغان ، اضافه شدن عفونت ثانویه باکتریال بر روی ضایعات پوستی است. علت این عفونت خراشیدگی آنها بدنبال خاراندن می‌باشد. همچنین برخی اوقات جای‌ تاول‌ در صورتی‌ که‌ تاول‌ عفونی‌ شود، باقی می‌ماند.

عفونت ریه

وخیم‌ترین عارضه آبله‌مرغان است و اغلب بالغین را گرفتار می‌کند. معمولا ۵-۲ روز بعد از شروع بیماری با علایم تنگی نفس ، سرفه و تند شدن تنفس و تب ظاهر می‌شود و ممکن است باعث نارسایی تنفسی شود.

بیماری زونا

گاهی‌ پس‌ از طی‌ شدن‌ سیر بیماری‌ آبله‌ مرغان ‌، ویروس‌ در بدن‌ به‌ حالت‌ خفته‌ باقی‌ می‌ماند (احتمالاً در ریشه‌ اعصاب‌ نزدیک‌ نخاع ‌). این‌ ویروس‌ خفته‌ ممکن‌ است‌ سال‌ها بعد دوباره‌ بیدار شود و بیماری‌ زونا را ایجاد کند.این بیماری ناشی از فعال شدن دوباره ویروس واریسلا زوستر در رشته عصبی نخاعی است که با درد شدید و ضایعات پوستی مشخص می‌شود.

سایر عوارض آبله مرغان

عبارتند از عفونت مغز یا یرده‌های مغزی بوسیله ویروس واریسلا زوستر ، التهاب قلب ، قرنیه ، مفاصل و کبد و پانکراس.

سیر بیماری آبله مرغان

بهبود خود به‌ خودی کودکان‌ معمولاً در عرض‌ ۱۰-۷ روز بهبود می‌یابند، در بزرگسالان‌ این‌ مدت‌ بیشتر است‌ و احتمال‌ بروز عوارض‌ در آنها بیشتر است‌. پس‌ از بهبود ، فرد برای‌ تمام‌ عمر در مقابل‌ آبله‌ مرغان‌ ایمنی‌ دارد.

آبله‌مرغان در حاملگی

در موارد نادر ، آبله‌مرغان مادر منجر به سندرم مادرزادی آبله‌مرغان می‌گردد که با علایم ، کوچکی سر (میکروسفالی) ، ناهنجاری در یک اندام ، نقایص چشمی و ضایعات پوستی موقع تولد مشخص می‌شود. زمانی که مادر در فاصله زمانی ۵ روز قبل از زایمان تا ۲روز بعد از زایمان مبتلا به آبله‌مرغان شود، نوزاد مبتلا به آبله‌مرغان پیشرونده می‌‌شود و میزان مرگ و میر بالاست.

درمان آبله مرغان

هدف درمان آبله‌مرغان جلوگیری از بروز عوارض آن است. برای این منظور گرفتن ناخنها ، حمام روزانه با آب ولرم و داروهای ضد خارش توصیه می‌شود. درمان با آسیکلوویر نیز در بیمارانی که کمتر از ۲۴ ساعت از بیماری آنها گذشته، توصیه می‌شود، بخصوص در بیماران بالای ۱۵ سال. اگر تب‌ وجود دارد، از استامینوفن‌ استفاه‌ کنید. به‌ هیچ‌ عنوان‌ از آسپیرین‌ استفاده‌ نکنید، زیرا این‌ دارو ممکن‌ است‌ در بروز سندرم‌ رای‌ (یک‌ نوع‌ آنسفالیت‌) در کودکانی‌ که‌ دچار عفونت‌ ویروسی‌ هستند، نقش‌ داشته‌ باشد.

پیشگیری از آبله مرغان

واکسن آبله مرغان

اخیرا نوعی واکسن زنده ضعیف شده واریسلا مورد تایید قرار گرفته است. این واکسن در کودکانی که از نظر ایمنی سالم هستند، استفاده می‌شود.
ایمنوگلوبولین واریسلا زوستر (VZIG)
VZIG حاوی آنتی‌بادی ضد ویروس واریسلا است که در موارد زیر استفاده می‌شود (در صورتی که این افراد تماس با بیمار داشته باشند.):
• بچه‌های با ضعف سیستم ایمنی
• افراد طبیعی در سن بلوغ که حساس هستند (از نظر ایمنی)
• خانمهای حامله
• نوزادانی که در معرض آبله‌مرغان مادر قرار گرفتند.
• نوزادان با سن کمتر از ۲۸ هفتگی که در بیمارستان بستری شده‌اند. در موارد بالا VZIG باید در عرض ۹۶ ساعت بعد از تماس تزریق شود. در صورت ابتلا به آبله‌مرغان معمولا ایمنی برای تمام عمر باقی می‌ماند و دو بار ابتلا به آبله‌مرغان نادر است، ولی احتمال ابتلا به زونا در این فرد وجود دارد.

تاثیر آبله مرغان مادر بر جنین

آبله مرغان مادردر هفته های اول بارداری ( یا تماس با فرد بیمار یا ناقل بیماری) آبله مرغان مادرزادی می تواند از زن باردار به جنین وی سرایت کند.
درسته که احتمالش خیلی کمه اما ممکنه از بدشانسی , کودک شما جزء اون ۲.۵ درصد باشه…آبله مرغان مادردر هفته های آخر بارداری در نوزادان مادرانی که عفونت با این ویروس را دارند( به غیر از زونا) و بین ۵ روز قبل از زایمان و ۲ روز بعد از زایمان علایم بیماری را نشان داده اند سندرم واریسلای شدید نوزادی اتفاق می افتد که به نظر می رسد به علت فقدان انتقال آنتی بادی ها از طریق جفت باشد. این نوزادان سریعا باید یا یک ایمنو گلوبین بنام ZIG درمان شوند.
خلاصه: اگه قبلا خودتون یک بار به بیماری مبتلا شدین.. یا اینکه واکسنشو زدین..جای هیچ گونه نگرانی نیست.. و هیچ اقدام دیگری هم لازم نیست. اما اگر او ن اتفاق ها نیفتاده.. بهتره از بیماران آبله مرغانی پرهیز کنید برای اینکه به احتمال ۲.۵ % بجه شما دچار نقص عضو میشه…

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:54 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*



انواع فتق ،مادرزادي و اکتسابي

 

فتق چيست ؟

امروزه مردم به بيرون زدگي کشاله ران فتق يا باد فتق مي گويند . نکته اينجاست که فتق ممکن است در هرجايي از بدن ايجاد شود . در واقع به جابجايي اعضاي بدن از جايگاه طبيعي خود فتق گفته مي شود
دکترسامان محمدي پور«دستيار جراحي عمومي»:فتق ها جدار شکم ، فتق هاي روده اي يا فتق مغزي نيز وجود دارد اما بيشتر مردم فتقهاي کشاله ران و ناف را بيشتر مي شناسند. فتق هاي جدار شکم انواع مختلف و علل مختلفي دارد . شايع ترين فتق جدار شکم فتق اينگوينال يا مغبني (کشاله ران) مي باشد که بيشتر در سمت راست ديده مي شود. فتق هاي جدار شکم ممکن است در جاهاي مختلف وبه اسمهاي گوناگون وجود داشته باشد که در اينجا فقط به فتق کشاله ران و فتق نافي اشاره مي کنم.
اصولا فتق هاي جدار شکم علل مختلفي دارند ولي به 2 گروه مادرزادي و اکتسابي تقسيم مي شوند . علل مادرزادي که بيشتر به علت نقص ژنتيکي در تشکيل سير آناتوميکي بيضه ها مي باشدو در کودکان حتي موقع تولد ديده مي شود و حتي ممکن است حاوي مايع نيز باشد. فتق هاي اکتسابي بيشتر در سنين بالاتر ديده مي شود و از علل آن سيگار، فعاليت سنگين، مشکلات ريوي و سرفه هاي مزمن، مشکلات عضلاني، سابقه جراحي هاي ناحيه و ..... مي باشد. البته فتق هايي که در سنين جواني ايجاد مي شود نيز ممکن است علت مادرزاي داشته باشد.
کلا در فتق ها مسئله مهمي که بايد در نظر گرفته شود آن است که محتوي فتق شامل چه ارگانها و عناصري مي باشد. فتق هاي جدار شکم بيشتر شامل ارگانها ي داخل شکم و روده ها و امنتوم ها( چادورينه) مي باشد و بايد به آن دقت کرد. فرقي ندارد که فتق به چه دليل ايجاد شده باشد بلکه بايد در هر صورت تحت جراحي قرار گيرد.
علائمي که فتق ها ايجاد مي کنند بيشتر خود را به شکل توده در ناف و يا کشاله ران نشان مي دهند که اندازه هاي مختلفي دارد. در موارد فتق نافي توده اي گرد از وسط ناف خارج مي شود که مي تواند از اندازه يک گردو تا اندازه يک توپ فوتبال باشد که بستگي به مراحل فتق و نقص جدار شکم دارد.
از نظر آناتوميکي جدار شکم از لايه هاي مختلف تشکيل شده که کاملا محکم و روي هم مي باشند .نقص اين جداره ها به دلايلي که گفته شدباعث مي شود که اين احشاء شکمي به علت فشار داخل شکمي خارج شده و توسط پوست روي آن پوشيده و خود را بصورت توده نمايان کنند.
علامت ديگر درد است ، درد مسله مهمي است که بايد به آن دقت کرد. اصولا فتق ها تابع وضعيت بيمار کوچک و بزرگ و داخل و خارج مي شوند. در هنگام سرفه يا زور زدن بيرون زده و هنگام خوابيدن داخل مي رود. بيشتر بيماران موقع ايستادن زياد دچار درد مبهم کشاله ران مي شوند که به علت فشار فتق مي باشد.
بعضي اوقات فتق ها ( بيشتر در کشاله ران) ممکن است خود را با درد مبهم ناحيه نشان دهد و در معاينه توده اي لمس نشود.و بيمار باشکايت از درد مراجعه کند.
در مورد فتق هاي کشاله ران ممکن است از يک توده کوچک شروع شده و يا تا داخل کيسه بيضه پيشرفت کرده و حتي باعث بزرگ شدن کيسه بيضه ها شده و گاهي تا اندزه يک توپ بسکتبال بزرگ شود که روده هاي بيمار را نيز در بر گيرد.
مسئله اي که مهم است اين است که تا وقتي که اين توده ها متحرک هستند مشکلي ندارند ولي گاهي اين توده ها گير افتاده و باعث درد شديد مي شودکه جزء اورژانسهاي پزشکي بوده و حتما بايد جا انداخته شود.(بايد توده بيرون زده را به محل اصلي خود باز گرداند.) البته جا اندازي فتق فقط در فتق هاي کشاله را ن جايز است و تا دو بار ممانعتي ندارد اما فتق هاي ديگر تما بايد تحت عمل جراحي قرار گيرندو جا اندازي جايز نمي باشد. البته جا اندختن فتق كشاله ران هم شرايطي داردهنگامي که فتق گير مي افتد به علت انسداد روده درون آن و کاهش خونرساني احتمال پاره شدن روده داخل فتق وجود دارد که در صورت پيشرفت اين مشکل و سياه شدن روده جا انداختن جايز نبوده و بيمار حتما بايد بصورت اورژانس جراحي شود و يا هنگاميکه بعد از دو بار جا اندازي، جا نيافتاد فتق بايد به صورت اورژانس جراحي شود.
علائم ايسکمي(کاهش خون رساني) و کم خوني و احتمال پارگي روده شامل درد کل شکم، تب، تهوع و استفراغ شديد و عفونت خوني مي باشد که بيمار حتما بايد تحت جراحي قرار گيرد.
فتق هاي اينگوينال( کشاله ران) در هر موقعي که تشخيص داده شود بايد تحت جراحي قرار گيرند البته به جراحي اورژانس احتياج ندارند. ( مگر در مواردي که اشاره شد) و بايد به صورت سرپايي بيمار در اسرع وقت جراحي شود. در افراد پير که حال عمومي خوبي ندارند و شرايط عمل جراحي را ندارند مي توان محافظه کارانه رفتار کرد و بيمار را جراحي نکرد. ولي در موارد اورژانس بايد اين بيماران نيز جراحي شوند. در مواردي هم فتق کم کم بزرگ شده و داخل کيسه بيضه شده و گير مي افتد که به مرور زمان صورت مي گيرد و از اين فتق ها بايد ترسيد.
محل برش فتق ها ي کشاله ران کمي پايينتر از برش آپانديس روي شکم در هر دوطرف مي باشد.
در موارد فتق نافي در سنين بالا حتما بايد جراحي شود . در بچه ها مي توان تا سن 4 سالگي صبر کرد اما در مواردي که بيش از 4 سال بماند و يا گير بيافتد و يا قطر نقص شکمي بيش از يک انگشت باشد(يعني نوك انگشت وارد شکم شود) بايد جراحي شود.
فتق هايي که وارد کيسه بيضه مي شوند گاهي با توده هاي بيضه و واريس بيضه اشتباه مي شوند که در مورد شک بايد حتما به پزشک مراجعه کرد.
پس در موارد فتق بايد به پزشک مراجعه کرده و در مورد جراحي با وي مشاوره کرد تا از عوارض خطرناک تر جلوگيري شود.

سوالات شايعي که در ميان مردم رواج دارد به شرح زير است :

آيا بعد از عمل جراحي فتق عود مي کند؟

بله- فتق ها ممکن است بعد از جراحي دوباره عود کنند که بستگي به تکنيک عمل جراحي دارد . ما گاهي در جراحي فتق از مش يا يک توري مصنوعي استفاده مي کنيم تا مانند يک پشتيبان از فتق جلوگيري کند که گاهي باز هم عود مي کند.

آيا فتق بند باعث بهبود فتق مي شود؟

خير- در موارد فتق هاي کشاله ران براي مدت محدودي که بيمار جهت جراحي وقت ندارد اشکالي ندارد ولي باعث درمان آن نمي باشدو استفاده دراز مدت از فتق بند ها باعث چسبندگي لايه هاي فتق و مشکلتر کردن جراحي مي شود.

عوارض جراحي فتق چيست؟

شايعترين عارضه جراحي فتق درد ناحيه مي باشد که گاهي تا يک سال باقي مي ماندو آزار دهنده است. که مصرف مسکن ها و پوشيدن شورت هاي محکم که بيضه هارا بالا ببرد مي تواند کمک کننده باشد.
خونريزي و بزرگ شدن منطقه از عوارض ديررس جراحي ممکن است باشد که عموما کار خاصي احتياج ندارد و با درمان علامتي(کمپرس آب گرم و مصرف مسکن ) بهتر مي شود
نکته اينجاست که فعاليت هاي سنگين را بيمار نبايد بلافاصله بعد از جراحي شروع کند و احتمال عود فتق را زياد مي کند. عفو نت هاي زخم هم مانند هر زخم ديگر ممکن است اتفاق بيافتد . اصولا بعد از عمل جراحي فتق نبايد تا 48 ساعت به زخم آب بخورد ولي بعد از آن بيمار مي تواند حمام برود.
از عوارض ديگر جراحي فتق سوزش و خارش ناحيه مي باشد که نکته مهمي نيست. در جراحي فتق ها دو طرفه در مواردي که تکنيک غلط باشد عقيمي نيز ديده مي شود که بسيار نادر است . در کل ورزيده بودن عضلات شکم از عود فتق ها جلوگيري مي کند . اصولا فتق هاي کشاله ران در افرادي که عضلات شکمي شلي دارند بيشتر ديده مي شود.
پس نکاتي که بايد در نظر بگيريم اين است که در صورت داشتن فتق هميشه به سرعت به پزشک جراح رفته تا در باره آن مشورت انجام شود.
در صورت گير افتادن فتق حتما به اورژانس بررويد چون جزء اور ژانسهاي جراحي مي باشد. امروزه روشهاي لاپاراسکوپي نيزجهت جراحي فتق استفاده مي شود که از عوارض آن مي کاهد و از نظر زيبايي و مشکلات محل عمل مقبولتر از روش باز مي باشد.
البته روش لاپاراسکوپي در همه انواع هرني ها (فتق ها ) استفاده نمي شود.
يکي از سوالاتي که بيشتر مردان بعد از عمل فتق دارند زمان ايجاد روابط زناشويي بعداز ا عمل فتق است که ربطي به عمل نداشته و هر وقت که بيماردرد نداشته باشد مي تواند رابطه جنسي برقرار کند.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:54 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*


تشخیص کبد چرب

مانند هر بیماری دیگر، معمولا با گرفتن شرح حال از بیمار و معاینه وی شروع می گردد. اگرچه در خیلی از موارد، علائم قابل توجهی در این بیماری وجود ندارد و با مشاهده ی بالا بودن آنزیم های کبدی و نیز تصاویر سونوگرافی، سیتی اسکن و MRI تشخیص این بیماری معین می گردد.
از بیوپسی کبد برای تشخیص میزان صدمه به بافت کبدی در بعضی از موارد استفاده می گردد.

درمان

اگرچه درمان اختصاصی برای کبد چرب وجود ندارد، ولی شما با کنترل بیماری های زمینه ای از قبیل کاهش وزن، چربی های خون، دیابت و یا قطع نمودن داروهای مسبب (قطعا با نظر پزشک معالج نه به طورخودسرانه) می توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری نمایید و در خیلی از موارد سیر معکوس را طی نمایید که منجر به درمان این بیماری گردد.
از مصرف الکل که عملکرد طبیعی کبد را دچار اختلال می نماید، جدا باید پرهیز نمایید.

نکات درمانی کلیدی

شما می توانید زیر نظر متخصصین تغذیه و گوارش، سیر بیماری کبد چرب را محدود و کنترل نمایید. برای کنترل کبد چرب توجه به نکات ذیل اهمیت کلیدی دارد:
* کم کردن وزن: از آنجا که اکثر بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی چاق هستند، کاهش وزن در کنترل این بیماری نقش مهمی دارد. برای کاهش وزن، انتخاب رژیم غذایی نیز باید به درستی صورت پذیرد، زیرا کاهش وزن سریع با رژیم های برق آسا خود می تواند سیر بیماری را بدتر نماید.
خیلی از بیماران چاق که به تازگی متوجه کبد چرب خود شده اند، به دلیل ترس
از عوارض این بیماری، به رژیم های غذایی سخت روی می آورند که این بیماری
را ریشه کن نمایند، ولی علاوه بر ابتلا به عوارض این نوع رژیم ها، گاه سیر کبد چرب را نیز بدتر می نمایند.
لذا انتخاب منطقی رژیم غذایی کاهش وزن زیر نظر متخصص تغذیه و با کاهش وزن نیم تا یک کیلوگرم در هفته توصیه می گردد. اگر شما از افزایش وزن زیادی رنج می برید، جالب است بدانید که با کاهش وزن مختصر در حدود 10 درصد از وزن اولیه نیز در خیلی از موارد سیر بیماری را می توانید کنترل نمایید.
* انتخاب رژیم غذایی سالم : رژیم غذایی پر کربوهیدرات که حاوی میزان قابل توجهی سبزی و میوه و مواد غذایی پرفیبر باشد، معمولا بهترین انتخاب برای افراد مبتلا به کبد چرب است. کاهش چربی مصرفی، به ویژه چربی های اشباع شده و جایگزینی آنها با چربی های غیر اشباع که در روغن زیتون و ماهی وجود دارند، توصیه می گردد. استفاده از نان و غلات سبوس دار باید جدی گرفته شود. در نهایت تعیین مقدار مورد نیاز درشت مغذی ها اعم از پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس شرایط افراد باید تنظیم گردد.
* انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم: چاقی به ویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به کبد چرب دارد. بر همین اساس، داشتن پیاده روی منظم به میزان حداقل 30 تا 60 دقیقه در روز توصیه می شود. اگر شما وقت رفتن به باشگاه ورزشی را ندارید، پیاده روی در مسیر کار یا پارک را می توانید جایگزین نمایید.
* کنترل بیماری های زمینه ای متابولیک: کنترل دیابت و چربی های خون در بیماران مبتلا به کبد چرب ، نقش کمک کننده ای در بهبود این بیماری دارد. همانطور که می دانید از اصول مهم کنترل بیماری های متابولیک، رعایت رژیم غذایی و ورزش منظم می باشد.
* محافظت کبد از عوامل خطر: از عواملی که بر روی فعالیت طبیعی کبد اثر سوء دارند، باید پرهیز نمایید. از مهم ترین این عوامل، مصرف الکل و نیز بعضی داروها می باشد. لذا در هنگام مراجعه به پزشک، به او بگویید که مبتلا به کبد چرب می باشید که در تجویز دارو به آن توجه نماید.

پیشگیری

برای جلوگیری از بروز بیماری کبد چرب، سه نکته اساسی ذیل را فراموش نکنید:

رژیم غذایی سالم

* رژیم غذایی سالم: شما باید رژیم غذایی سالمی را با مصرف بالای میوه، سبزی، غلات سبوس دار و چربی های مفید برای خود انتخاب کنید.
* جلوگیری از افزایش وزن به ویژه چاقی شکمی: داشتن رژیم غذایی سالم به همراه فعالیت بدنی، به حفظ وزن سالم کمک می نماید. در صورت چاق بودن، از همین امروز برای کاهش وزن خود اقدام نمایید.
* هنگام استفاده از داروها کاملا مراقب باشید و از مصرف الکل جدا پرهیز نمایید.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:54 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*



پیشگیری از لخته شدن خون

توصیه‌‌های مفید برای پیشگیری از لخته شدن خون

به‌‌ وجود آمدن لخته در سیستم گردش خون از عوامل عمده‌ی سکته‌های قلبی و مغزی است. عوامل مهم تأثیرگذار در ایجاد لخته عبارت‌اند از:
الف) استعداد و گرایش پلاکت‌های خون در جهت ایجاد لخته و غلظت بالای آن‌ها. (پلاکت‌های خون، سلول‌های کوچک و ریز‌نقشی هستند که با انباشتگی و چسبیدن به یکدیگر یا به دیواره‌ی رگ‌های بدن، زمینه‌ساز بوجود آمدن لخته می‌شوند).
ب) فیبرینوژن که از جنس پروتئین‌ها است و به‌عنوان سنگ بنای لخته‌های ایجاد شده، نقش آفرینی کرده و افزایش مقدار آن در جریان خون ،شاخصی در احتمال بروز لخته به‌حساب آورده می‌شود.
ج) سیستم فیبرنولیتیک: وظیفه‌ی عمده‌ی این سیستم، شکستن و حل کردن لخته‌های به ‌وجود آمده در شرایط مختلف است، تا از بروز ترومبوفیلبیت در اندام‌ها یا خطر سکته‌های احتمالی ناشی از لخته شدن، در شریان‌های‌خون ‌رسان مغز و قلب جلوگیری کند.
همراه با یک برنامه غذایی مناسب ، روزانه حداقل 5/2 لیتر مایعات به‌صورت شیر و لبنیات کم‌چرب، آب، چای، آب‌میوه‌های طبیعی و سبزی‌های مورد علاقه‌ی خود را مصرف کنید.
به‌طور قطع نقش و اثر مواد ‌غذایی مختلف نیز به ‌صورت بازدارنده یا مساعد کننده در فرآیند لخته شدن خون مهم شناخته شده‌اند. از شما یاران همراه و دوستان علاقمند درخواست می‌شود به توصیه‌های زیر توجه فرموده و علاج واقعه را قبل از وقوع، به‌عمل آورید.
1-از کاهش آب بدن جلوگیری کنید ؛ به‌خصوص تحت تأثیر تعریق در اثر افزایش درجه‌ی حرارت محیط یا تب، اسهال، استفراغ ، مصرف بی‌رویه‌ی داروهای مُدر( ادرار آور) یا در طی مسافرت‌های طولانی مدت با هواپیما. برای تامین و تضمین سلامتی خود در طی روز، به‌مقدار فراوان از آب و مایعات مختلف استفاده کنید، به‌خصوص صبح‌ها نوشیدن 2-1 لیوان آب به طور ناشتا بسیار تأثیرگذار است و در فاصله‌ی وعده‌های غذایی حتی بدون احساس تشنگی با نوشیدن چند لیوان آب به شادابی و سلامتی خود کمک کنید.
2- کاهش تدریجی اضافه وزن؛ طوری که :
- از دست دادن وزن در هفته حداکثر از 750 گرم تجاوز نکند؛
- هنگام اجرای رژیم لاغری، تحت هیچ شرایطی برای رسیدن سریع به‌ وزن مطلوب، هیچ ‌یک از گروه‌های غذایی را حذف نکنید؛
- به موازات بهره‌گیری از رژیم‌های متناسب، متنوع و غنی از مواد مغذی و حیاتی، به تامین آب و مایعات بدن نیز توجه نموده و حداقل 5/2 لیتر مایعات به‌صورت شیر و لبنیات کم‌چرب ، آب، چای، آب‌میوه‌های طبیعی و سبزی‌های مورد علاقه‌ی خود را استفاده کنید.
* توجه: افرادی که دچار بیماری قند هستند، در برنامه‌ی غذایی روزانه‌ی خود ترتیبی اتخاذ کنند که به افت شدید قندخون (هیپوگلیسمی) و یا کتواسیدوز مبتلا نشوند. مشاوره با یک متخصص تغذیه یا پزشک متخصص در این مورد، راه‌گشا می‌باشد و سلامتی و طول عمر شما را تضمین و تامین می‌کند.
3- اقدام به ‌موقع و حساب شده، در جهت کاهش چربی‌های خون، کلسترول و تری گلیسیرید بسیار اهمیت دارد.
4- استفاده از غذاهای کم چرب و کم کلسترول، ‌طوریکه دریافت اسیدهای چرب اشباع زیر7 درصد بوده و مصرف روغن جامد، روغن نارگیل و چربی‌های حیوانی غیر از ماهی، حذف یا بسیار محدود شود و مقدار کل چربی تعیین شده را نیز به‌طور متناسبی در وعده‌های خود غذایی تقسیم کنید
5- محدود کردن پروتئین به 8/0 گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن در روز و کاهش مصرف پروتئین‌هایی که منشا حیوانی دارد، به خصوص گوشت‌ قرمز. همچنین عدم استفاده یا مصرف خیلی کم منابع غذایی حاوی اسید آراشیدونیک فراوان مثل دل، قلوه، مغز و پیه ‌گاو و گوسفند.
6- استفاده‌ی بیشتر از مواد غذایی که منشا گیاهی دارد، به‌ویژه انواع سبزی و میوه‌ ها؛ ‌طوری که از طریق مصرف آن‌ها بیش از 20گرم فیبر به ازای هر 1000 کیلو کالری دریافتی وارد دستگاه گوارش شما شود. بدین ترتیب نه تنها از بروز یبوست می‌شود، بلکه جذب متعادل موادقندی و چربی‌ها و نیز خنثی‌سازی مواد سرطان ‌زا، توسط فیبر مصرفی صورت می گیرد. (درصورت استفاده از سبوس گندم جهت افزایش مقدار فیبر دریافتی، باید در طی روی آب زیادی بنوشید، زیرا درغیر این صورت خود این فیبر، باعث یبوست می‌شود).
برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل ، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز ، پیه ‌گاو و گوسفند به مقدار خیلی کم مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه ی فروان استفاده کنید.
7- استفاده از برنامه غذایی حاوی شیر و لبنیات کم چرب، ماهی ، میوه و سبزی فراوان، کاهش مصرف مواد غذایی شیرین، اقدامی در جهت دستیابی به ‌نشاط و شادابی شما تلقی خواهد شد.
8- استفاده‌ی بیشتر از منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب اُمگا-3 مثل شاه‌ماهی،ماهی تن، ماهی‌آزاد، خال مخالی و ساردین ، همراه با محدود کردن مقدار مصرف چربی در برنامه‌ی غذایی روزانه.
9- مصرف 10- 5 گرم روغن ماهی و 150- 100 میلی‌‌گرم ویتامین E در روز، از لخته شدن خون جلوگیری می کند.
10- خوردن صبحانه و عدم حذف آن به‌مقدار قابل توجهی موجب کاهش لخته شدن خون و چسبندگی پلاکت‌ها می‌شود؛ چرا که میزان بتا ترومبوگلوبولین که نمایانگر فعالیت پلاکت‌ها برای ایجاد لخته است، در افرادی که صبحانه میل نمی‌کنند، 5/2 برابر افرادی است که صبحانه خورده اند. پس برای سلامت خود و فرزندانتان از همین امروز به‌ مصرف صبحانه در محیط گرم و صمیمی خانواده ی خود اقدام کنید تا ضمن کمک به سلامت قلب و عروق، به‌عنوان یک الگوی خوب برای عادت دادن فرزندان به دریافت منظم غذا در سه وعده‌ غذایی اصلی و میان وعده‌ها مطرح باشید.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:54 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*



آفت دهان

آفت به صورت لکه های سفيد ، کوچک با هاله ای قرمز است که اين لکه ها دردناک بوده و ظرف مدت 12- 4 روز خود بخود بهبود می يابد.
چون آفت دردناک می باشد غذاهای نرم نظير سوپ صاف شده (( بدون ادويه و ترشی )) که بوسيله نی قابل استفاده ميباشد را آماده نماييد.

کودک مبتلا به :

قبل از تغذيه برای بی حس کردن نقاط دردناک از دستورات دارويی که پزشک تجويز نموده است پيروی نماييد.
برای جلوگيری از ايجاد درد و خونريزی از مسواک نرم استفاده نماييد.
کسانی که از کودک مبتلا به آفت مراقبت می نمايند نبايد به نواحی ضايعه در دهان بيمار دست بزنند چون اين بيماری قابل انتقال ميباشد.

مراقبت های لازم در منزل :

در رابطه با :

شستشوی دست بعد از تماس با بيمار و تميز کردن وسايل بيمار ضروری است.
کسانی که با کودک مبتلا در تماس می باشند بايد بدنشان در مقابل بيماريها مقاوم باشد.
به منظور جلوگيری از دستکاری محلهای ضايعه ، دست و بازوی بچه های کوچک بسته شود.
از تماس دستهای آلوده به ترشحات محل ضايعه با چشم خودداری شود.

منبع : بروشور انتشار يافته توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گلستان

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:54 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*


آبسه دندان


دندان درد

حتما شما هم کارتون ‌هاي دوران کودکي را به ياد داريد که در آن ها کساني که دندانشان آبسه کرده بود، با لپي باد کرده و دستمالي که روي سرشان گره زده شده بود، صورت خنده ‌داري پيدا مي ‌کردند، ولي اگر شما دچار آبسه‌ هاي دنداني شده باشيد حتما مي ‌دانيد که اين آبسه‌ ها چندان هم خنده ‌دار نيستند، بلکه درد و تورم آن ها شما را حسابي کلافه مي ‌کنند.
درباره آبسه‌هاي سر و صورت و آبسه‌ هاي دنداني با دکتر محمدعلي دولت‌آبادي، متخصص و جراح دهان و فک و صورت و استاديار دانشگاه آزاد اسلامي به گفتگو نشسته ‌ايم...
آقاي دکتر! خيلي‌ها وقتي دچار آبسه مي ‌شوند به سرعت به داروخانه سر خيابان مي ‌روند و با خريد چند عدد آنتي‌ بيوتيک شروع به خوددرماني مي‌ کنند. اين کافي است؟
خير، آنتي‌بيوتيک در درمان آبسه فقط نقش کمکي دارد. نقش اصلي در درمان آبسه‌هاي دنداني، اول حذف عامل عفونت و دوم باز کردن راهي براي خروج چرک است که با بريدن بافت ‌هاي روي آبسه و يا عصب‌ کشي دندان و يا حتي خارج کردن دندان انجام مي‌ شود که هر دوي اين ها بايد در مطب دندانپزشکي و زير نظر دندانپزشک انجام شود.
پس از انجام اين دو مرحله، اگر اين عفونت همچنان به گسترش خود ادامه دهد و کنترل نشود، نياز به تجويز آنتي ‌بيوتيک وجود خواهد داشت.

رسيدگي نکردن به اين آبسه‌ ها و بي‌ توجهي به درمان آن ممکن است چه خطراتي در پي داشته باشد؟

اگر آبسه‌ ها در نواحي سطحي و در مجاورت استخوان فک باشند، مشکل چنداني پيش نمي ‌آيد و به آساني قابل کنترل و درمان هستند، ولي اگر اين عفونت به فضاهاي عمقي مانند فضاهاي اطراف حلق، مجاري تنفسي و حتي اطراف مغز راه پيدا کنند، بسيار بسيار خطرناکند و مي ‌توانند موجب انسداد راه‌هاي تنفسي، درگيري مغز و مننژيت (التهاب پرده مغز) و درگيري خون و حتي مرگ شوند.
حتي اگر شما به يک آبسه سطحي به موقع رسيدگي نکنيد، اين عفونت مي‌ تواند به بافت‌ هاي عمقي ‌تر گسترش يابد و دردسرساز شود.

علامت اين آبسه‌هاي خطرناک به طور معمول چيست؟

اولين علامتش تب بالا و بي ‌حالي است. حال عمومي‌ اش خوب نيست و احساس درد، دشواري در بلعيدن غذا و آب، و حتي مشکلات تنفسي دارد. پزشک مي ‌تواند اين آبسه را احساس کند و تشخيص دهد.

بايد چه کار کرد؟

مراجعه به دندانپزشک

اين مرحله بسيار خطرناک است و بايد به موقع به بيمار رسيدگي شود تا بتوان جان او را نجات داد. در اين مرحله بسيار بسيار مهم است که تشخيص داده شود، عفونت در کدام فضا و در کجا پنهان شده است تا به موقع بتوان از طريق جراحي به آن رسيدگي کرد و عفونت را تخليه کرد.
در اين مرحله بايد فرد در بيمارستان بستري شود و با عمل جراحي، اين آبسه و چرک تخليه گردد.
مصرف آنتي ‌بيوتيک خوراکي بي ‌فايده است. بايد در بيمارستان آنتي ‌بيوتيک در وريدهاي بيمار تزريق شود.

دندان عقل هم مي‌ تواند موجب آبسه و عفونت شود؟

بله، به طور معمول دندان‌هاي عقل نيمه نهفته‌ مي ‌توانند موجب آبسه شوند. اگر نيمي از دندان عقل شما در گوشت نهفته است، لثه اطراف آن مي‌ تواند روي دندان را گرفته و ميکروب ‌ها در لثه اطراف اين دندان جمع شوند و با تحريک اين بافت(هنگام گاز گرفتن گوشت اضافي) ناگهان اطراف دندان ‌عقل آبسه کند، بنابراين در اين موارد لازم است ابتدا با مصرف آنتي‌ بيوتيک مناسب، عفونت اطراف دندان عقل کنترل شده و سپس دندان عقل از دهان خارج شود.
عفونت اطراف اين دندان مي‌ تواند موجب درگيري فضاهاي عمقي‌ تر هم بشود که خطرناک است.

کساني که دندان عقل ‌شان را مي‌ کشند، روزهاي بعد دچار تورم صورت مي ‌شوند. آيا اين آبسه است؟

خير، اين تورم پس از جراحي است که از روز دوم پس از جراحي آغاز شده و در روز سوم تا چهارم به حداکثر اندازه خود مي ‌رسد، ولي از روز چهارم بايد اين تورم کاهش يابد.
ولي اگر اين تورم از روز چهارم به بعد، بدتر شود و گسترش پيدا کند، نشانه اين است که محل جراحي دچار عفونت شده است و بايد درمان‌هاي لازم انجام شود، ولي به طور معمول اگر جراحي در محيط استريل و با وسايل استريل انجام شود، عفونتي را در پي نخواهد داشت.
آقاي دکتر ممکن است آبسه‌ ها آن ‌قدر وسيع شوند که نياز به تخليه بافت و استخوان‌هاي صورت مانند استخوان گونه و ... باشد؟
به طور معمول چنين اتفاقي پيش نمي ‌آيد و آبسه‌ها موجب درگيري استخوان نمي ‌شوند که نياز به خارج کردن استخوان باشد، فقط نياز است محل تجمع چرک تخليه شود.
ولي وقتي يک آبسه خيلي قديمي و مزمن باشد، ممکن است عفونت در جايي ديگر، قديمي و مزمن شود. براي مثال ممکن است در استخوان مزمن شود و موجب از بين رفتن و مرگ استخوان شود که نياز به خارج کردن بخشي از استخوان صورت است.

دندان درد

از طرف ديگر به طور معمول اين کيست‌هاي داخل استخوان هستند که با بزرگ شدن، استخوان‌هاي فک و صورت را تحليل مي دهند.
تومورها هم مي ‌توانند درست مانند کيست‌ها بي ‌سر و صدا، درون استخوان‌ها و بافت‌ هاي سر و صورت رشد کنند و آن ها را از بين ببرند. در اين صورت در يک عکس ‌برداري اتفاقي کشف مي ‌شوند.
ولي عفونت‌ها و آبسه‌ها به طور معمول سر و صداي بيشتري دارند و خودشان را با درد و مجرايي باز شده به پوست يا مخاط، نمايان مي ‌کنند.

آيا ممکن است خطاي دندانپزشک، مثلا هنگام عصب‌کشي دندان، موجب آبسه دنداني شود؟ تعلل در درمان ريشه چه طور؟

به طور معمول اين اتفاق خيلي کم پيش مي ‌آيد، حتي اگر مواد پُر کردني کانال ريشه دندان از انتهاي ريشه بيرون ‌زدگي داشته باشد کمتر موجب آبسه مي ‌شود.
ولي آنچه به طور معمول مي ‌تواند موجب آبسه دنداني شود اين است که کسي دندانش نياز به درمان ريشه داشته باشد و در اين امر تعلل کند و عفونت از انتهاي ريشه وارد بافت‌هاي اطراف ريشه و در نهايت استخوان اطراف دندان‌ها و مخاط شود. در اين هنگام است که آبسه ‌اي در پاي دندان پيدا مي ‌شود که خيلي از افراد در اين هنگام به فکر درمان ريشه دندان و به اصطلاح عموم "عصب‌کشي" مي ‌افتند.

پی نوشت:

هفته نامه سلامت
دکتر شکيلا نيکنام

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:55 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*



آویشن آویشن گیاهی است علفی شبه درختچه ای چند ساله که تاریخ گل آوری آن از اردیبهشت تا شهریور می باشد. پراکنش آن بفراوانی در نقاط کوهپایه ای, مراتع, خاکهای شنی, سنگلاخی, در جنگلهای آزاد و در مناطق کم درخت پست تا مرتفع رشد می کند. توزیع جغرافیایی آن در مناطق معتدل اروپا و آسیا و همچنین گرینلند, ایسلند و مناطق اطراف رودخانه ینی سئی سیبری می باشد. محل استقرار آن در آمریکای شمالی می باشد. قسمت های هوایی آن قبل از مرحله گل آوری جمع آوری می گردد. قسمت های فوقانی بهمراه گل چیده شده و در سایه و یا درون اطاقک های خشک کن با حرارت مصنوعی تحت شرایط 40 درجه سانتی گراد خشک می شود. دارو دارای عطر و قدری طعم تلخ, مزه ادویه ای می باشد. این دارو حاوی 0.3 درصد اسانس است که ترکیبات آن بستگی به منشا جغرافیایی و سایر فاکتورها دارد. همچنین دارو دارای فلاون ها, تانن ها و ترکیبات تلخ می باشد. اثرات مفیدی در درمان بیماریهای مجاری تنفسی فوقانی و نیز ناراحتی های جهاز هاضمه دارد و این بعلت کاهش اسپاسم وجلوگیری از نفخ می باشد. بصورت مصرف داخلی بفرم دم کرده قطره یا شربت برای سرفه های محرک زکام و آبریزش مجاری تنفسی فوقانی و هم چنین ناراحتی های جهاز هاضمه بکار می رود. به عنوان استعمال خارجی در درمان زخم های چرکی و روماتیسم کاربرد دارد. اسانس این گیاه دارای خاصیت ضد عفونی کننده است و برای تهیه برخی غرغره و دهان شویه ها و خمیردندان بکار می رود ولی ازطرف دیگر شبیه روغن آویشن است. دارو منحصرا بصورت وحشی جمع آوری شده و بنابراین شامل گونه های مختلفی از آویشن می باشد

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:55 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*



پیشگیری از سکته دکتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران از مهمترین راه پیشگیری از بروز سکته قلبی سخن می‌گوید.
یک متخصص قلب و عروق گفت: علاوه بر فاکتورهای ارثی، حوادث و عوامل اکتسابی مثل کشیدن سیگار، بالا بودن فشار و چربی خون، دیابت و استرس زیاد از مهمترین عوامل بروز سکته قلبی که بعد از تصادفات دومین عامل مرگ در ایران است محسوب می‌شوند.
دکتر منوچهر قارونی، متخصص قلب و عروق و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار ایسنا منطقه ی علوم پزشکی تهران، تصلب شرایین را سختی و تنگی عروق به طور مثال رگهای تغذیه کننده قلب تعریف کرد و افزود: تصلب شرایین از بدو تولد در بدن فرد ایجاد می‌شود و وقتی این تنگی به 75 درصد رسید سکته قلبی را ایجاد می‌کند.
وی در ادامه با اشاره به این نکته که سکته قلبی در افرادی که سابقه خانوادگی سکته دارند 3 برابر بیشتر از افراد عادی است گفت: هورمون‌های جنسی زنان تا 50 سالگی به عنوان یک عامل حفاظتی در برابر سکته قلبی عمل می‌کنند طوری که در برابر 4 سکته‌ی قلبی مرد یک زن سکته قلبی می‌کند.
این متخصص قلب و عروق احساس فشار و سنگینی در قفسه سینه و احساس درد در معده، درد شدید در دست، تعریق زیاد و احساس بغض در گردن را شایعترین علایم سکته قلبی دانست و تصریح کرد: تا وقتی که تنگی رگ‌ها به 75 درصد نرسد هیچ علامت خاص کلینیکی حاکی از بروز سکته قلبی وجود ندارد.
دکتر قارونی داشتن یک شناسنامه ی خانوادگی پزشکی برای هر فرد را مهمترین راه پیشگیری از بروز سکته قلبی دانست و افزود: تغذیه مناسب، به حداقل رساندن استرس و هیجان، مصرف کم نمک، استفاده از میوه‌های تازه و نکشیدن سیگار از راه‌های دیگر پیشگیری از این بیماری است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درخصوص عوارض سکته قلبی گفت: خطر مرگ ناگهانی، فلج اعضای بدن، نارسایی قلب بر اثر پر کاری سلول‌های سالم و ورم پا از عوارض سکته قلبی بر اثر بی توجهی به راه‌های پیشگیری است.
وی در ادامه پیشگیری را بهتر از درمان دانست و افزود: سکته قلبی را می‌توان با استفاده از امکانات و تجهیزات پزشکی مثل استفاده از شوک و CCU تا حدودی درمان کرد ولی بیمار باید تا آخر عمر زیر نظر پزشک باشد.
دکتر قارونی در پایان توصیه کرد: رسانه‌ها بخصوص صدا و سیما باید تلاش کنند که الگوی صحیح زندگی، تغذیه مناسب و راه‌های به حداقل رساندن استرس و هیجان را به مردم بیاموزند تا بتوانیم میزان سکته قلبی را به حداقل برسانیم

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:55 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*


تاثیر تلویزیون در چاقی امروزه تلویزیون جزء مهمی از لوازم خانگی ما شده است، طوری که در بیشتر شهرها و روستاها، نمی توان خانه ای را یافت که در آن تلویزیون وجود نداشته باشد.تلویزیون خیلی چیزها را در زندگی ما تحت تاثیر قرار داده است. ما حتی جای وسایل و دکوراسیون خانه را هم بر اساس محل تلویزیون تعیین می کنیم. میز غذاخوری را جایی می گذاریم و سفره را طوری پهن می کنیم که همه بتوانند تلویزیون را تماشا کنند و کسی مجبور نباشد برای دیدن آن خود را اذیت کند یا لحظه ای از آن را از دست بدهد.
برنامه های تلویزیون گاه حتی برنامه های کاری و خانوادگی ما را هم تحت تاثیر قرار می دهد. ساعت مهمانی ها و رفت و آمدمان را طوری تنظیم می کنیم که با زمان پخش سریال یا فیلم محبوبمان تداخل نداشته باشد.
اما آیا تا به حال فکر کرده ایم که از این همه تاثیری که تلویزیون روی زندگی ما میگذارد، کدامش درست و کدامش نادرست است؟
به تازگی محققان مرکز بهداشت نیویورک به نتایج جالبی در همین رابطه دست یافته اند. این محققان متوجه شده اند روشن بودن تلویزیون زمان صرف شام در خانه، باعث می شود خیلی از فایده هایی که یک غذا در جمع خانوادگی می تواند داشته باشد، از دست برود؛ فایده هایی مثل خوردن غذاهای سالم تر.
محققان آمریکایی با بررسی حدود 1300 خانواده با درآمد پایین که یک کودک در سنین پیش دبستانی داشتند، دریافتند که اگر این خانواده ها شام را با هم صرف کنند، احتمال این که 2 واحد میوه یا 3 واحد سبزی مصرف کنند، بیشتر از سایر خانواده هاست، اما به شرطی که موقع صرف شام، تلویزیون روشن نباشد!
یک یافته دیگر محققان این بود که در خانواده هایی با سطح تحصیلات بالاتر، کمتر از سایر خانواده ها این تمایل وجود داشت که شام خود را همراه با برنامه های تلویزیون صرف کنند. بنابراین چنین خانواده هایی نشان می دهند که چگونه تحصیلات بالاتر والدین می تواند به سطح بهداشت بالاتر خانواده ها منجر شود.
این مطالعه، که خبرگزاری رویترز آن را گزارش کرده است، در آخرین شماره نشریه انجمن تغذیه آمریکا چاپ شده است.درباره تاثیر نامطلوب تلویزیون بر شیوه غذا خوردن و رفتارهای تغذیه ای، پیش از این نیز تحقیقات متعددی انجام شده بود.
کارشناسان می گویند خوردن تنقلات گوناگون پای تلویزیون، از نوشیدنی های ناسالمی مثل نوشابه های گازدار و قندی گرفته، تا خوراکی های شور و پُرکالری، شیوع زیادی به خصوص در بین نوجوانان دارد و متاسفانه موقع تماشای برنامه های جالب تر و مهیج تر، خودآگاهی فرد نسبت به چیزی که می خورد یا می نوشد کمتر است و شاید متوجه نشود که در موقع تماشای 90 دقیقه بازی فوتبال یا دو ساعت تماشای یک فیلم سینمایی، چند تا پاکت چیپس و پفک خورده یا چند کاسه تخمه و پسته را خالی کرده است.
بر اساس نتایج مطالعه جدیدی كه در كشورهای مختلف به انجام رسیده است، سطح قند خون در كودكان دیابتی، ارتباط قابل توجهی با مدت زمان نشستن پای گیرنده‌های تلویزیون دارد بنابراین پژوهشگران، این یافته خود را دلیل دیگری برای مقابله با تماشای طولانی‌مدت تلویزیون از سوی بچه‌ها می‌‌دانند...
در کنار این موضوع که برای ما به اثبات رسیده تماشای بیش از حد تلویزیون موجب بروز چاقی در بچه‌ها و دور ماندن آنها از فعالیت‌های مفید روزانه‌شان می‌شود و با توجه به این یافته‌ها می‌توان گفت تماشای تلویزیون به افزایش دیابت، خصوصا در بچه‌ها نیز منجر می‌گردد.
به علاوه کنترل دیابت در بچه‌هایی که وقت بیشتری را نسبت به بقیه افراد به تماشای تلویزیون اختصاص می‌دهند، مشکل‌تر می‌باشد.
حتما می‌دانید که دیابت در بچه‌ها و نوجوانان به طور معمول از نوع یك یا همان نوع وابسته به انسولین است و بیشتر پزشكان و پژوهشگران معتقدند كه هر چه كاهش فعالیت بدنی بچه‌ها بیشتر شود، احتمال عدم كنترل قند خون هم بالاتر می‌‌رود. این ارتباط بسیار قوی‌ است، به طوری كه هر چه ساعات نشستن پای تلویزیون بیشتر باشد، سطح قند خون كودك دیابتی هم بالاتر می‌رود.
با توجه به اهمیت بیماری دیابت در بچه‌ها، به نظر می‌رسد باید به هر شكل ممكن كنترل قند خون در این كودكان را بهبود بخشید.
طبق آمار، تنها در كشور نروژ 25 هزار كودك و نوجوان به این بیماری مبتلا هستند. این رقم در سطح جهان به حدود 30 میلیون نفر می‌‌رسد. دكتر فرانسیس كوفمن، یكی از اساتید بیمارستان كودكان لس‌آنجلس هم در تأیید یافته‌های این مطالعه بزرگ نروژ می‌گوید: "ما مدت‌هاست كه خاموش ‌كردن تلویزیون را به عنوان یك درمان كم‌هزینه به خانواده كودكان دیابتی توصیه می‌كنیم.
ما معتقدیم افزایش فعالیت بدنی باعث بهبود كنترل دیابت حتی در كودكان و نوجوانان و مبتلایان به نوع یك دیابت می‌شود. به همین دلیل حتی در بیمارستان خودمان یك تیم بسكتبال نوجوانان تشكیل داده‌ایم تا از این طریق بتوانیم فعالیت بدنی آنها را افزایش دهیم."
توصیه ما به خانواده‌های ایرانی نیز تاکید بر همین موضوع است که تماشای طولانی‌مدت تلویزیون و بی‌‌حركت‌ شدن در جلوی گیرنده‌ها، برای این كودكان بسیار مضر است و خانواده‌ها باید با این پدیده مضر مقابله كنند.
موفق باشید

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:56 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*


پلاک دندانی چگونه از بین می‌رود؟ پلاک دندانی، یکی از اصطلاحاتی است که در دندانپزشکی زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما این پلاک، دقیقاً چیست و چرا دشمن دندان هاست؟

چرا مبارزه با پلاک دندانی مهم است؟پلاک دندانی چیست؟

پلاک دندانی رسوب روی دندان هاست.
این پلاک بعد از هر وعدۀ غذایی ساخته می‌شود و به شکل یک خمیر یا یک شورۀ سفید یا کمی زرد روی دندان ها می‌چسبد.
پلاک دندانی از تکه های مواد خوراکی و بزاق دهان ساخته می‌شود.
به محض اینکه باکتری ها توانستند در دهان حضور پیدا کنند، آن را به استعمار خود درمی‌آورند.

پلاک دندانی چه تغییراتی می‌یابد؟

بعد از اینکه پلاک دندانی شکل می‌گیرد، باکتری ها چند برابر می‌شوند، از قند موجود در مواد غذایی و بزاق دهان تغذیه می‌کنند.
این باکتری ها موادی اسیدی می‌سازند که این مواد اسیدی به مینای دندان ها حمله ور می‌شوند و به لثه ها آسیب می‌زنند.
اگر پلاک دندانی از بین نرود، می‌تواند آهکی و بعد از آن سخت شود و در نهایت رسوب دندانی به وجود می‌آید.

پلاک دندانی چه طور شما را آزار می‌دهد؟

اگر بعد از هر وعدۀ غذایی پلاک دندانی پاک نشود، مواد اسیدی تولید می‌کند، که پوسیدگی و التهابات لثه ای یا همان عفونت ها را با خود به همراه دارد.
اگر پلاک دندانی محکم و به رسوب تبدیل شود، مسواک دیگر نمی‌تواند آنها را از بین ببرد. در این مواقع باید به دندانپزشک و جرم گیری متوسل شد.

پلاک دندانی چگونه از بین می‌رود؟

بهترین حالت این است که بعد از خوردن هر وعدۀ غذایی دندان های تان را مسواک بزنید، و نه فقط یک بار در روز! با این کار می‌توانید پلاک های دندانی را از بین ببرید به شرطی که از لثه به سمت دندان ها مسواک بزنید.
در صورت مسواک زدن در جهت های دیگر (از طرف دندان ها به سمت لثه)، احتمال دارد که پلاک های دندانی به زیر لثه برود و باعث ایجاد التهاب شود.
دندانپزشکان توصیه می‌کنند که سه بار در روز و هر بار به مدت سه دقیقه دندان های تان را مسواک کنید.
یک بار استفاده از نخ دندان در روز برای از بین بردن پلاک های دندانی نیز بسیار مفید است.
مصرف مواد قندی تان را کاهش دهید. مواد قندی مانند آب نبات، شیرینی، نوشیدنی های شیرین، کیک و... باکتری های پلاک دندانی را تغذیه می‌کنند.
به طور مرتب دندان های تان را جرم گیری کنید و حداقل یک بار در سال سری به دندانپزشک تان بزنید.

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:56 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*



خلط و مزاج در طب سنتی

خلط ماده ای است مرطوب روان که از غذاها در مرحله نخستین هضم بوجود می آید و بچهار نوع تقسیم یم شود، خلط خونی، خلط بلغمی، خلط صفراوی زرد و صفراوی سیاه و خلط سودائی.
پاولف فیزیولوژیست مشهور روسی در انسان چهار نوع خلط یافته است که دقیقاً با اخلاط چهارگانه بالا مطابفت دارد.
بعقدیه او تحریک ضعیف و منع ضعیف بیان کننده نوع سوداوی ضعیف است تحریک قوی و منع ضعیف، نشان دهنده نوع آتشی مزاج صفراوی است.
تحریک قوی همراه با منع قوی بیانگر نوع آرم بلغمی و زنده دل دموی، بر حسب میزان قابلیت تحریک آنها است.
با توجه به اینکه چهار نوع خلط پیشنهادی پاولف با اخلاط اربعه مطابقت دارد می توان امیدوار بود که علم در آینده بتواند، رطوبت، خشکی، گرمی و سردی بدن را اندازه گیری نماید.

مزاج

مزاج کیفیتی است که از واکنش متقابل اجزای ریز مواد متضادبوجود می آید در این واکنشهای متقابل بخش زیادی از یک یا چند ماده با بخش زیادی از ماده یا مواد متخالف با هم می آمیزند (بر هم تأثیر می کنند) از این آمیزش و تأثیر، کیفیت مشابهی حاصل می شود که آن را مزاج نامیده اند.

میتوان چنین گفت که مزاج عبارت است از:

تأثیر متقابل اثر متضاد عناصر چهارگانه و یا بعبارت دیگر مزاج حالت فعالیت کل بدن یا اجزاء بدن است، چنانچه گرمی را می توان حالت تجمع انرژی و سردی را حالت کم شدن و تفریق انرژی و رطبت و خشکی را بیان کننده حالاتی از ماده دانست.
گرمی و سردی مزاج از اصول علمی برخوردار است برای رشون شدن موضوع بشرح زیر می پردازیم.
از اول قرن بیستم پزشکان و دانشمندان اروپا دو موضوع را در دانش پزشکی مورد توجه کامل قرار دادند و بتدریج که مطالعات و آزمایشات علمی درباره آن پیشرفت کرد، اهمیت آن روز افزون گردید یکی از آن دو سلسله اعمال نباتی (سیستم نور و ژتاتیف) و دیگری غدد مترشحه داخلی است که موضوع علم (آندوکرینولوژی) را تشکیل می دهد، کلیه اعمال حیاتی و هر گونه فعل و انفعالات شیمایی بدن تحت نظر مستقیم این دو دستگاه انجام می گردد و هر اختلالی که در کار اعضاء و اجزاء تخلیه بدن بروز کند، دخالت مستقیم این دو دستگاه در آن محرز است و چون خود این دو دستگاه با هم ارتباط بسیار نزدیک دارند و از لحاظ علمی لازم و ملزوم یکدیگرند بطوریکه می توان گفت یک دستگاه می شوند، لذا امروز آنها را مجموعاً بنام سیستم نرواندوکرین؛، می نامند.
اعضاء و اجزاء مختلف این دستگاه بزرگ ارمونهای متعددی ترشح می کنند و اعمال مختلف اعضاء بدن تحت عمل این ارمونها انجام می گردد، بروز هر عمل حیاتی مربوط بیک سلسله اعمال شیمایی است و کلیه اعمال حیاتی انجام شده در بدن تولید حرارت می کند و هر چه فعل و انفعالات شیمایی انجام شده در بدن سریعتر و تندتر انجام شود حرارت بیشتری تولید می شود و تمام این واکنشها مربوط به فعالیت غدد مترشحه داخلی است و مقدار حرارت ایجاد شده با تعیین متابولیسم بازال انجام می شود در بین همه غدد داخلی، غده تیروئید بیش از همه در بالا بردن متابولیسم بازال (سوخت و ساز بدن) فعال است، بطوریکه هر چه فعالیت غده تیروئید بیشتر باشد متابولیسم بازال بیشتر است.
اگر چند نفر هم سن و هم جنس را انتخاب کنیم و متابولیسم بازال آنها را در نظر بگیریم مشاهده می شود که نسبت بالا یا پایین بودن متابولیسم بازال در آنها یکسان نیست و در عده ای بالا، و در تعدادی کم و در افرادی بطور متوسط معتدل می باشد، می توان گفت که با هم فرق دارد، گر چه همه آنها یکسان از نظر سن و جنس بوده باشند.
دسته ای که فعالیت غده تیروئید در آنها معتدل است حکمای قدیم آنها را دارای مزاج معتدل می نامند، در دسته ای که فعالیت غده بیش از حد طبیعی است ، قدما آنها را گرم مزاج می نامند.
در دسته ای که فعالیت غده تیروئید کمتر از طبیعی بوده است، اینها را سرد مزاج گفته اند:
اینجا معلوم می شود که نظریه گرمی و سردی مزاج تا چه اندازه اصالت علمی متین و محکم دارد.
اکنون می توان گفت هر ماده ای که از خارج وارد بدن می شود چه داروئی باشد و چه غذایی در غدد مترشحه داخلی منجمله روی غده تیروئید اثر خواهد کرد لذا متابولیسم بازال بالا یا پایین خواهد رفت. که نتیجۀ آن ایجاد حرارت یا برودت خواهد شد و قدما هر ماده ای که متابولیسم را بالا برد، گرم و هر ماده ایکه آنرا بحد اعتدال وا دارد معتدل می گوید، در این صورت کلم و کدو و خیار و کاهو که در طبیعت قدیم سرد می باشند متابولیسم بازال را پایین می آورند و تره و شنبلیله که هر کدام بعقیده دانشمندان قدیم گرم محسوب شده اند، متابولیسم بازال را بالا می برند.
با این توجه مبحث گرمی و سردی دارای اهمیت علمی بوده و از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.

مزاج اندامها

هر اندامی دارای اعتدال مزاج ویژه خود می باشد و از لحاظ مزاج با اندام دیگر متفاوت است مثلاً مزاج استخوان وقتی معتدل است که خشکی آن بیشتر باشد ، مغز آدمی موقعی معتدل است که رطوبت زیاد داشته باشد، قلب موقعی در حد اعتدال است که از حرارت ویژه ای برخوردار بوده باشد و اعصاب وقتی در حد اعتدالند که از سردی مخصوص خود بهره مند شده باشند.
خداوند متعال هر اندام و هر جانواری را مزاجی بخشیده است که به آن سزاوار است و این مزاج با توان و تحمل وی سازگار و باحوال و کردارش متناسب است و مزاج انسان در آفرینش متناسب با نیروی او متناسب با کنش و واکنشهای اوست و بهر اندامی نیروئی داده است که شایسته آن است برخی از اندامها را گرم، عده ای را سرد، تعدادی را خشک و دسته ای را مرطوب آفریده است.
اندامهائیکه دارای مزاج گرمند به ترتیب اولویت بررسی می شود.
1- گرمترین اندامهای آدمی روان است و نیز دل که خواستگاه روان است.
2- خون که گرم است.
3- کبد که شبیه خون لخته شده است.
4- گوشت که پس از جگر از لحاظ گرمی قرار دارد.
5- ماهیچه ها که پس از گوشت قرار دارند.
6- کبد و کلیه هاريال رگهای ضربان دار، رگهای بدون ضربان.

اندامهای دارای مزاج سرد بترتیب اهمیت:

بلغم، پیه، چربی، مو، استخوان، غضروف، زردپی ها، غشاء(شامه) عصب، نخاع، مغز، پوست.

اندامهای دارای مزاج مرطوب

بلغم، خون، چربی، پیه، مغز، نخاع، گوشت، پستان، بیضه ها، ریه ها، جگر، طحال، کلیه ها، ماهیچه ها، پوست.
بعضی از اعضاء فوق دارای مزاجی سد و مرطوب می باشند که در هر دو دسته نام برده شده اند.

اندامهای دارای مزاج خشک:

1- مو، استخوان، غضروف ها، زردپی ها، شامه، شریانها، وریدها، عصب حرکتی، که سرد و تر و خشک تر از حد اعتدال است.

مزاج در مرحله عمر

خردسالان از روز تولد تا دوران جوانی از نظر مزاج بگرمی نزدیکترند و در حد اعتدال گرمی اند و از نظر رطوبت مزاج پا را فراتر نهاده اند.
اعتدال مزاج نوجوانان بیشتر از اعتدال خردسالان است ولی جوان در مقایسه با خردسالان خشک مزاج تر و در مقایسه با پیران و نوپیران گرم مزاج تر است . تن نوپیران و پیران سرد است (در حد اعتدال).

نشانه های زیر راهنمای حالات مزاجی است:

اگر ماهیچه ها زیاد باشند دلیل بر وجود رطوبت و گرمی است و گواه استواری و استحکام است اگر گوشت کم باشد و چربی هم نداشته باشد (لاغری) نشان دهنده گرمی و خشکی است. لیکن چربی و پیه همیشه نشانه سردی هستند.
اگر همراه چربی پیه زیاد باشد و عروق تنگ باشد یعنی برجستگی عروق در کار نباشد و شخص در هنگام کم غذایی به لاغری گراید و حرارت غریزی او کم شود، دلیل بر مزاج طبیعی و سرشتی است.
کمی چربی و پیه دلالت بر حرارت دارد، زیرا ماده چربی و پیه زاده چربی خون است که سردی آنرا بند آورده است، از این رو است که چربی کبد کم و روده ها زیاد است.
تن پرگوشت و کم چربی و کم پیه دلیل بر وجود رطوبت زیاد از حد است اگر بدنی پرگوشت و پرچربی و پر پیه باشد که از حد معمولی زیادی کرده باشد دلیل بر رطوبت و سردی بیش از اندازه است و چنین بدنی سرد و تر مزاج است، بدن خنک و بدن سرد مزاجان از لحاظ سستی و تنبلی در درجه اول است و بعد از آن بدنهای گرم و خشک.

بطور خلاصه می توان گفت که:

در چاقان با گوشت زیاد، مزاج گرم و تر است، در چاقان (چاقها) با چربی زیاد ، مزاج سرد و تر است در لاغران کم گوشت، مزاج سرد و تر و در لاغران کم چربی مزاج گرم و خشک است.
اگر گرمی و خشکی با هم جمع گردند موی در رستن سریع تر و کلفت تر خواهد شد کم شدن رشد مو یا توقف آن دلیل بر دو حالت است اول آنکه خون در محل رستنگاه (محل رویش خود) کم می شود که در این حال مزاج بسیار تر است رنگ موی اگر سیاه باشد دلیل گرمی مزاج است موی مایل به زرد دلیل سرد مزاجی است موی طلائی و سرخ دلیل بر اعتدال مزاج است موی سفید دلیل بر رطوبت و سردی است همچنانکه در پیران صادق است و یا دلیل بر خشکی شدید است.
بیماریهای خشک کننده می توانند موی را سفید کنند بعقیده ارسطو سفید شدن موی دلیل بر وجود بلغم است اما باید دانست که تغییرات آب و هوا در شکل و مقدار مو مؤثر است از این رو دلیل کاملی وجود ندارد که سفید یا کم بود و یا زیادی موی دلیلی بر مزاج مخصوص باشد.
پوست نیز می تواند صاحب خود را از نظر مزاجی معرفی نماید بدین طریق که ـ سفید بودن پوست دلیل بر کمبود خون و همراه با سردی مزاج است اگر سردمزاجی نباشد کمبود یا نبودن خون همراه گرمی و خلط صفراوی است که بر اثر آن رنگ پوست زرد می گردد.
سرخی زیاد پوست دلیل بر وجود خون زیاد و راهنمای گرمی مزاج خیلی زیاد باشد دلیل بروجود صفراست.
پژمردگی رنگ پوست و از زردی به سیاهی زدن آن، نشانه این است که سردی شدید، خون را کم کرده است.
رنگ پوست اسمر (سیاهی که بزردی می زند) پوست را بسوی گرمی راهنمایی می کند.
پوست دارای رنگ بادمجانی دلیل بر سرد مزاجی است و نیز خشک مزاجی زیرا این رنگ نتیجه سودای خالص است. زنگ گچی، مزاج سرد را می رساند رنگ بلغمی و سردی دلیل بر سردی و تر مزاجی است که با کمی سودا مخلوط است رنگ عاجی دلیل بر آنست که سرد مزاجی ناشی از باغم است.
قوای نفسانی نیز می تواند راهنمای مزاج انسانی باشد از این رو:
خشمناکی زیاد بیتابی، آشفتگی، زرنگی، زودفهمی، اقدام سریع، بیشرمی، سنگدلی، چالاکی، خلق مردانه و غیرو دلیل بر گرم مزاجی است و حالات عکس آن دلیل بر سرد مزاجی است.
پایداری در خشم، در آشتی، خیالپردازی، تودار بودن و نظای رآن نشانه خشک مزاجی است، تأثیرپذیری زودگذر دلیل بر گرم مزاجی است. گرم مزاجها در خواب می بینند که در آتش می سوند و یا آفتاب زده می شوند سرد مزاجها در خواب می بینند که رنج می بینند و یا در آب سرد غوطه ورند کسی که خلط زیاد دارد خواب همجنس آنرا می بیند.

علائم ازدیاد یا چیره شدن یکی از اخلاط چهارگانه و در مان آن

چون پایه و اساس این کتاب بر روی حالات چهارگانه مزاجها قرار دارد و معالجه و طبابت از روی علائم و نشانه های موجود رد بدن بیمار شروع می شود لذا باید دقیقاً مزاج یا حالات کنونی هر بیمار مورد معالجه بخوبی تعیین گردد و بررسی شود که حال او با کدام یک از اخلاط چهارگانه 0خون، صفرا، سودا، بلغم) مطابقت دارد و کدام خلط در بدن بیمار پیدا شده است که زیادی آن باعث بیماری و ناتوان گشته است، از این رو در اول کتاب برای روشن شدن مطلب مکرر نام مزاج و اخلاط برده شده است.
متذکر شویم که چون غذاهای وارد شده در بدن باعث پیدایش اخلاط مربوطه خواهد شد و امتلاء و پر شدن آوندهای بدن از شیره غذاها مزاج یک فرد را تعیین می نمایند از این روز شناختن غذاها هم اهمیت فراوانی در ایجاد و پیدایش بیماری خواهد داشت و ازدیاد هر مواد خورده شده ای در بدن ایجاد همانگونه واکنشی را خواهد کرد که مربوط باوست.
با این تعریف معلوم یم شود که پیدایش حالات چهارگانه کاملاً مربوط به مواد غذایی وارد شده در بدن است.
این روشنگری بما اجازه می دهد که با تغییر مواد غذایی بتوانیم بیشتر بیماریها را تغییر یا بهبودی بخشیم و با دادن غذا یا مواد ضد حالت بیماری وضع مرض و بیماری او بحالت طبیعی برخواهد گشت.
بنظر می رسد که با تغییر دادن حالت خلط بیمار و عوض کردن محیط داخلی بدن (پ، اچ) می توان در زندگی میکروبها، انگلها و جرم های بیماریزا دخالت کرده آنها را از سیر خود بازداشت مثلاً جرم بیماریزائی که قبلاً در محیط قلیایی زندگی می کرده با برگشت محیط زندگی او بوضع ضد آن (محیط اسیدی) بعلت عدم ناسازگاری با محیط فعلی، زندگی را از دست خواهد داد یا لااقل در پیشرفت آن رکودی حاصل خواهد شد و این عملاً در معالجه گیاه درمانی به تجربه رسیده است.
عوض کردن محیط داخلی بدن برای ادامه یک خلط و یا ژرم بیماریزا بهترین راه مبارزه در پیشرفت بسوی سلامتی است. یا بهتر بگوییم تغییر ناگهانی حالت بدن از خلطی به خلط دیگر و از محیطی به محیط دیگر مثلاً سردی را به گرمی مبدل کردن و یا عکس آن، بهترین راه مبارزه و بهترین مانع برای پیشرفت حالت ژرمهای بیماریزا است.

برای مثال:

بیماری مبتلا به سنگ ادراری تناسلی مراجعه می نماید، با بررسی مزاج و محیط داخلی او از روی علائم ظاهری و معاینان کلینیکی معلوم می شود که او صاحل کدام یک از اخلاط چهارگانه است و کدام خلط در بدن او غلبه کرده که منجر به ایجاد رسوبات ادراری تناسلی شده است با عوض کردن آن خلط بیمرایزا بوسیله موادی ضد آن رسوبات حاصله از بین خواهد رفت مثل آبی که یخ بسته باشد و آنرا در محیط گرم قرار دهند و بهمین طریق املاح پیدا شده در آوندهای بدن آدمی تغییر کده بهبودی یا بیماری پیدا می شود.
طب گیاه در مانی بقدری تابع غذاها و محیط داخلی بدن است که با گفتن قارادهان ترش و با بردن نام شیرینی، ذائقه شیرین خواهد شد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:57 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:*موضوعات پزشکی در اين تايپك*

دشمن ستون فقرات را بشناسید

بی تحركی، بیشترین ضربه را به ستون فقرات می‌زند.

عضو كمیته‌ آموزش فدراسیون پزشكی ورزشی با بیان این كه بی تحركی بیشترین ضربه را به ستون فقرات می‌زند، توصیه كرد: كسانی كه مدت زیادی پشت میز می‌نشینند هر 20 دقیقه یك بار چند قدم راه بروند.
دكتر روشنك مرادی متخصص ارتوپد با اشاره به این كه هر خمیدگی در پشت كمر قوز محسوب نمی‌شود، افزود: در ناحیه‌ پشت انسان به طور طبیعی خمیدگی و در ناحیه‌ی كمر نیز ضد این خمیدگی باید وجود داشته باشد، یعنی شكل یك ستون فقرات طبیعی راست نیست كه اگر این خمیدگی بیش از اندازه باشد به آن قوز می‌گویند.
وی در مواردی كه به علت اشكال در ساختمان مهره‌ها یا رباط های بدن شكستگی و قوز ایجاد شود آن را قابل پیشگیری ندانست و تنها در مواردی كه علت نشستن و ایستادن نادرست به خصوص در سن بلوغ دختران جوان است پیشگیری را موثر دانست.
این متخصص ارتوپد، آموزش نحوه‌های درست نشستن و ایستادن و ورزش‌های مناسب كه سبب تقویت عضلات شكمی و پشتی می‌شود را مهم‌ترین مساله در پیشگیری عنوان كرد.
عضو كمیته آموزش فدراسیون پزشكی ورزشی در رابطه با نحوه‌ نشستن گفت: امروزه افراد بیشتر وقت خود را مقابل رایانه و تلویزیون می‌نشینند كه بهترین روش برای نشستن، تكیه دادن به پشتی صندلی است، هم چنین توصیه می‌شود كه موقع نشستن زانوها بالاتر از لگن قرار گیرد.
وی در ادامه اضافه كرد: صفحه رایانه باید در مقابل چشم قرار گیرد همچنین هنگام مطالعه فاصله میان میز و چشم حفظ شود تا سبب قوز كردن نشود و هنگام نشستن جلوی میز تمام ساعد را باید بتوان به میز تكیه داد.
دكتر مرادی توصیه كرد: هنگام استراحت، تشك نباید خیلی سفت باشد و باید با قوس‌های بدن هماهنگی داشته باشد و هنگام استراحت، خوابیدن به پهلو و خم كردن زانو به طرف شكم می‌تواند برای كسانی كه خمیدگی دارند مفید باشد.
این متخصص ارتوپد در پایان اظهار كرد: بعد از معاینات می‌توان فهمید كه قوز قابل اصلاح است یا خیر و تشخیص داد عارضه با فیزیوتراپی درمان می‌شود یا به جراحی نیاز دارد.

منبع : salamatnews.com

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

یک شنبه 8 بهمن 1391  1:57 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها