0

كشف ژن شادي آفرين !

 
zakeezare
zakeezare
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 1673
محل سکونت : اصفهان

كشف ژن شادي آفرين !

 

ژن شادي ـ دانشمندان ژني را کشف کرده اند که موجب شادي در افراد مي شود اما نکته جالب اين که اين ژن فقط در زنان اثربخش است.‌ اين يافته ها مي تواند توضيح دهد که چرا اغلب زنان از مردان شادتر هستند. اين مطالعه روي ژني موسوم بهMAOA متمرکز شد که ميزان مواد شيميايي احساس خوب را در مغز تحت تأثير قرار مي دهد. پژوهشگران تقريباً از 350 مرد و زن در مورد چگونگي شادي پرسيدند و از آنها براي آزمايش DNA نمونه بزاق گرفتند.

ژن MAOA در دو نسخه وجود دارد;بسيار فعال و نسخه کمتر فعال. زناني که نسخه ژن کمتر فعال را داشتند از ديگران شادتر بودند. بيشترين ميزان شادي در آنهايي ديده شد که هر دو نسخه از اين ژن را داشتند. حدود 59 درصد زنان مورد مطالعه يک نسخه و 17 درصد خوش شانس نيز هر دو نسخه از اين ژن را داشتند يعني فقط از هر چهار زن يک نفر ژن شادي را نداشت. بسياري از مردان حاضر در اين مطالعه اين ژن را داشتند اما احساس شادي در آنها بيش از ديگران نبود. دکتر «هنيان چن» پژوهشگر دانشگاه فلوريداي جنوبي گفت: "اين امر ممکن است به اين دليل باشد که تأثيرات اين ژن توسط هورمون تستوسترون پنهان مي شود اما پسربچه ها مي توانند از وجود اين ژن بهره مند شوند."

به گفته وي شايد مردان پيش از بلوغ به خاطر سطح پايين تستوسترون شادتر هستند. اين ارتباط حتي با در نظر گرفتن ديگر عوامل مؤثر در وضعيت روحي مناسب از جمله سن و درآمد، درست بود. اما اين ژن تحت تأثير مشروبات الکلي و رفتارهاي ضد اجتماعي تأثير خود را از دست مي دهد. نتايج اين پژوهش ها در نشريهProgress in Neuro-Psychopharmacology and Biological Psychiatry منتشر شده است.

ژن هوش ـ يک گروه بين المللي از دانشمندان اعلام کردند که در بزرگ ترين پژوهش هاي مغز از نوع خود به کشف ژني رسيدند که عامل باهوش بودن عده اي نسبت به عده ديگر است. «پل تامسون» رئيس اين گروه پژوهشي با تأکيد بر اين که ژن هاي هر فرد تنها عامل قدرت مغزي نيستند گفت: "گونه هاي اين ژن مي توانند در ميزان هوش نوسان ايجاد کنند."

اين گروه از دانشمندان در جستجوي يک توضيح ژنتيکي براي بيماري هاي مغزي به طور اتفاقي به يک گونه کوچک از ژن ها که" HMGA2" ناميده مي شود، برخورد کردند. اين ژن ها در ميان افرادي مشاهده شده که از مغز بزرگ تري برخوردار بوده و در آزمايش هاي هوش بالاتر از سطح استاندارد بوده اند. تامسون از آن با عنوان ژن هوش ياد کرده و اظهار داشته است که هنوز ژن هايي از اين دست هستند که کشف نشده اند.

تغييراتي که در" HMGA2" رخ مي دهد يک تغيير در تبديل چهار حرف يک کد ژنتيکي است.DNA يا دزوکسى ريبونوکلئيک اسيد از چهار ماده شيميايي آدنين A، سيتوزين C، تيمين T وگوانين Gتشکيل شده است. براساس گزارش خبرگزاري فرانسه، در اين مورد، پژوهشگران دريافتند که افرادي که از دو برابر ميزانC برخوردار هستند و در يک بخش خاص از ژنHMGA2 برخوردارند، مغز بزرگتري داشته و در نتيجه هوش بيشتري دارند. تامپسون به عنوان عصب شناسي که در دانشگاه کاليفرنيا لس آنجلس فعاليت مي کند، گفت: "اين نتايج بسيار عجيب است، شايد نمي توان پذيرفت که چيزي به کوچکي يک تغيير در يک کد ژنتيکي بتواند عامل تفاوت افراد باهوش با ديگران باشد."

اين پژوهش به دنبال مطالعه و اسکن مغزي و بررسي نمونه هايDNA بيش از 20 هزار نفر در اروپا، آمريکا و استراليا صورت گرفته است.

فعاليت ژن ها ـ دانشمندان نخستين چشم انداز کامل و جامع را از نحوه کارDNA انسان فراهم کردند که بر اساس آن مي توان فهميد ژن ها چه زماني فعال و چه زماني خاموش مي شوند. بر اساس اظهارات دانشمندان با ارائه اين اطلاعات جامع دربارهDNA انسان، بايد متن کتاب هاي درسي تغيير کرده و بينش ارزشمندي براي زيست شناسي فرآيند

رخدادها در جريان يک بيماري فراهم شود. اين اثر جديد سيستم هاي پيچيده براي کنترل اين که کجا و چه زماني ژن هاي ما فعال مي‌شوند، ارائه شده است. اين پژوهش همچنين نشان مي دهد کهDNA ما حضور فعالانه اي در فرآيندهاي زيست شناختي دارد که اين ميزان بسيار بيشتر از 2 درصدي است که ژن ها انجام مي دهند. پژوهشگران اظهار داشتند که ميزان اين فعاليت براي آنها تعجب برانگيز بوده است.

اين پژوهش ها که توسط تلاش هاي بين المللي دانشمندان صورت گرفته، اطلاعاتي به مثابه يک دانشنامه ارائه کرده است و به توضيح اين امر کمک مي کند که چرا برخي از افراد بيشتر مستعد ابتلا به بيماري هايي چون فشار خون و بيماري قلبي هستند. اين نتايج توسط 500 دانشمند ارائه شده و شبکه پيچيده و فوق العاده اي را نشان مي دهد که به ما مي گويد ژن هاي ما چه زماني فعال هستند و چه زماني خاموش عمل مي کنند.

پژوهش ها نشان مي دهد که تغييراتDNA که افراد را مستعد بيماري هاي متداولي مي کنند معمولاً در خارج از ژن ها نهفته است. اين تحقيق جديد شواهدي را پيدا کرده است که بسياري از اين تغييرات در چارچوب مناطقي قرار مي گيرند که از آن با عنوان پروژهENCODE يا رمزگشايي ياد مي شود و راهي را در پيش مي گيرند که مي تواند در فعاليت ژن مداخله کند.

DNA حرف نخست عبارت دئوکسي‌ ريبونوکلئيک‌ اسيد است که نوعي اسيد نوکلئيک تلقي مي شود که داراي دستورالعمل‌ هاي ژنتيکي است و در قالب عامل کار کرد و توسعه بيولوژيکي موجودات زنده و ويروس عمل مي کند. نقش اصلي مولکولDNA ذخيره سازي طولاني مدت اطلاعات ژنتيکي است.

رمزگشايي از کدهاي ژنتيکي گندم ـ دانشمندان توانسته اند

بخش هاي مهمي از کد ژنتيکي گندم را رمزگشايي کنند. پژوهشگران انگليسي، آمريکايي و آلماني اميدوار هستند اين داده هاي جديد به توليد انواع مقاوم تر گندم در برابر بيماري ها و خشکسالي منجر شود. اين مطالعه بر پايه نسخه مقدماتي نقشه ژنتيکي گندم که در سال 2010 منتشر شد صورت گرفته است.

«نيل هال» از موسسه زيست شناسي ادغامي در دانشگاه «ليورپول» گفت: "يکي از علل کاشت گندم در سراسر جهان قابليت سازگاري آن با محيط هاي مختلف است. ابزارهايي توليد کرده ايم که به کارشناسان اجازه مي دهد با سرعت بيشتري جاي اين مشخصه ها را در نقشه ژنتيکي شناسايي و از آنها انواع گندم تازه توليد کنند. اين ابزار همچنين به شناسايي انواع مقاوم گندم در برابر بيماري و آنهايي که کيفيت بهتري دارند کمک مي کند. مي دانيم انواعي از گندم وحشي وجود دارد که در برابر خشکسالي يا سيل مقاوم هستند اما محصولشان کم است. بايد مشخصه هايي را که باعث افزايش محصول مي شود با آنهايي که در برابر خشکسالي و بيماري مقاوم تر هستند، ترکيب کرد."پژوهشگران مي گويند اکنون توليدکنندگان و پژوهشگران با کمک نشانگرهاي ژنتيکي به دست آمده در اين مطالعه خواهند توانست گياهاني را با ترکيب دلخواه از ژن هاي مورد نظر دستچين کنند. پروفسور هال عقيده دارد "هر چند پيش بيني اين مساله که نخستين انواع گندم که با استفاده از تکنيک هاي تازه توليد شده چه زماني کشت خواهد شد دشوار است، اما ممکن است که ظرف فقط پنج سال به آن نقطه برسيم."

در سال 2012 محصول گندم در سراسر جهان به دليل رويدادهاي آب و هوايي آسيب زيادي ديد که افزايش شديد بهاي آن را به دنبال داشت. در سال گذشته 681 ميليون تن گندم مناسب براي پختن نان توليد شد که سومين محصول بزرگ توليد شده کشاورزي بعد از ذرت و برنج بود. اين ميزان گندم حدود 20 درصد کالري مصرفي توسط جمعيت جهان را تشکيل مي دهد. نتايج اين يافته ها در نشريه نيچر منتشر شده است.

ژن هاي چهره ساز ـ درک ژن هايي که شکل صورت انسان را تشکيل مي دهد مي تواند يک روز اطلاعات ارزشمندي را درباره ظاهر انسان با استفاده ازDNA فراهم کند.کشف 5 ژني که در شکل صورت سهيم هستند مي توانند در پزشکي قانوني کاربرد داشته باشد.تاکنون دانشمندان هيچ اطلاعاتي درباره ژن هاي عامل شکل ظاهري انسان در دست نداشتند.

پژوهشگران براي انجام اين پژوهش 10 هزار نفر را مورد بررسي قرار داده اند و نتايج آن را در مجلهPlos One منتشر کرده اند.«مانفرد کيسر» از مرکز پزشکي دانشگاه «اراسموس» در روتردام هلند به عنوان رئيس اين گروه پژوهشي اظهار داشت: "نتايج اوليه آغاز درک ژنتيکي از شکل شناسي صورت انسان است.شايد زماني ترسيم چهره شبح مانند يک فرد به تنهايي از رويDNA باقي مانده از وي امکان پذير باشد که اين امر مي تواند نتايج جالبي براي کاربردهاي پزشکي قانوني داشته باشد."

پژوهشگران با استفاده از تصويرسازي تشديد مغناطيسي(MRI) سر افراد را همراه تصاويري از صورت آنها اسکن کرده اند تا شاخصه هاي ظاهري آنها را مشخص کند پس از آن پژوهشگران اقدام به انجام پژوهشي در رابطه با ژنوم ها کردند که با هدف جستجوي متغيرهاي ژنتيکي کوچکي صورت گرفته بود که اغلب در افرادي که نوع صورت خاص دارند مشاهده مي شود. کيسر و همکارانش 5 ژن که به شکل هاي متفاوت صورت مرتبط هستند به نام هاي PRDM16، PAX3، TP63، C5orf50و COL17A1 شناسايي کردند.

اين ارتباط به معناي احتمال تشخيص يک شکل خاص از صورت يک انسان و ارائه شکل کامل صورت آن در صورت وجودDNA کامل در آينده است. در حال حاضر با نتايج کنوني مي توان از DNA براي پيش بيني رنگ مو و رنگ چشم استفاده کرد.

 

یک شنبه 1 بهمن 1391  5:14 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها