اگر كمي بخواهيد در دنياي برنامه نويسي پيشرفته تر كار كنيد حتما به برنامه اي كه در آن پرش هاي زيادي وجود داشته باشد برمي خوريد.
همانطئر كه مي دانيد در روش معمول ما سطر هاي مورد نظر يك شماره مي دهيم تا بعدا با اين شماره به اين سطر بپريم به اين صورت:
GOTO n
كه در اين روش n همان شماره ي سطر است.
حالا فرض كنيد در يك برنامه به صد پرش نياز باشد.حتما شما گيج مي شويد.
نترسيد!
كوئيك بيسيك به شما كمك مي كند.
ما براي علامت گذاري سطر ها روش ديگري بجز شماره گذاري داريم.
ما در اين روش به جاي شماره به هر سطر يك اسم نسبت مي دهيم.
حالا چطوري؟
به برنامه ي زير دقت كنيد.
GereftaneAdad:
INPUT A, B
PRINT (A+B)/2
GOTO GreftaneAdad
اين برنامه بي نهايت بار از ما دو عدد مي گيرد و ميانگين آنها را چاپ ميكند.
همانطور كه مي بينيد در يك سطر نامي را همراه با ( : ) مي نويسيم بعد با دستور GOTO به آن سطر مي پريم .
به همين سادگي!!!
دوم گذاشتن راهنما
اگر بخواهيد برنامه ي پيچيده اي بنويسيد و عمليات مختلفي در آن انجام دهيد حتما عمليات ها را با هم قاطي مي كنيد و اشكال يابي برننامه فوق العاده سخت مي شود.
بااستفاده از راهنما اين مشكل حل مي شود.
راهنما ها به دو صورت اند:
1.
REM Example
2.
' Example
وقتي كوئيك بيسيك به اين خطوط از برنامه مي رسد انگار نه انگار اين خطوط وجود دارند و بي توجه از كنار آن رد مي شود.
اين راهنما ها براي كساني است كه بعدا اين برنامه ها را مي خوانند يا كسي كه ميخواهد برنامه را اشكال يابي كند.
سوم دستور INPUT
اين دستور نكته ي مخفي اي دارد كه تقريبا هيچ كس آن را نمي داند.
مي دانيد كه براي كاربر پسند كردن برنامه براي ورودي ها بايد هر چيزي را كه از كاربر مي خواهيم را براي او بنويسيم.
اين كار به روش زير امكان پذير است:
PRINT "Yek adad vared konid";
INPUT A
ولي به يك روش ديگر و ساده تر هم مي توان اين كار را انجام داد و آن هم به اين شكل است:
INPUT "Yek ada vared konid",A
براي كوتاه تر شدن برنامه همه ي برنامه نويس هاي حرفه اي از همين روش استفاده مي كنند.
و اما آخرين ترفند:
آيا اوقاتي شده كه بخواهيد برنامه تان را به كس ديگري بدهيد ولي نخواهيد او نحوه ي نوشته شدن كد هاي آنرا بفهمد يا اين كه برنامه تان بدو باز كردن كوئيك بيسيك اجرا شود؟
اگر ميخواهيد بايد يك فايل EXE از برنامه تان درست كنيد.
براي اين كار احتياج به ورژن هاي بالاي برنامه داريد و نمي توانيد با نسخه هاي كامپيوتر هاي مدرسه اين كار را انجام دهيد.
من با ورژن 4.5 هم اين كار را كردم.
تنها كاري كه بايد بكنيد اين است كه از منوي RUN گزينه ي MAKE EXE FILE را انتخاب كنيد.
بعد تنظيمات آن را مشخص كرده و فايل را در كنار فايل كد هاي برنامه تحويل بگيريد.
چون در اين بخش بسيار اشكال روي مي دهد متن كامل اشكال را براي من نظر بگذاريد تا من روي وبلاگ جواب شما را بدهم.
اگر برنامه ي جالبي داريد منبع اين كد را به من ايميل كنيد تا با نام خودتان در روي وبلاگ قرار دهم.