عن الباقر(ع): ... قال: ثم أخذ المیثاق علی النبیین فقال: ألست بربكم؟ ثم قال: و أن هذا محمد(ص) رسول الله، و أن هذا علی(ع) أمیرالمؤمنین؟ قالوا: بلی، فثبتت لهم النبوة، و أخذ المیثاق علی أولی العزم أنی ربكم و محمد(ص) رسول الله و علی(ع) أمیرالمؤمنین و أوصیاؤه من بعده ولاة أمری و خزان علمی، و أن المهدی(عج) أنتصر به لدینی و أظهر به دولتی و أنتقم به من أعدائی و أعبد به طوعاً و كرهاً قالوا: أقررنا و شهدنا یا رب[1]...
از امام باقر(ع) روایت شده است:
... فرمود: سپس خداوند از انبیا عهد و میثاق گرفت و فرمود: آیا من پروردگار شما نیستم؟ سپس فرمود: و این محمد(ص) رسول من است و این علی(ع) امیر مؤمنان است؟ انبیا گفتند: بلی. آنگاه نبوّت برای آنان ثابت شد.
و خداوند از پیغمبران اولوالعزم عهد و میثاق گرفت كه: من پروردگار شما هستم و محمد(ص) رسول خداست و علی(ع) امیر مؤمنان است و اوصیا و جانشینان او بعد از او اولیای امر من و خازنان علم من هستند و مهدی(عج) است كه به واسطهی او دینم را یاری و نصرت خواهم كرد و دولت خود را پیروز و برقرار خواهم ساخت و به واسطهی او از دشمنانم انتقام خواهم گرفت و عبادت خواهم شد [از سوی بندگان] چه از سر اطاعت یا از سر اجبار. [پیامبران اولوالعزم در پاسخ] گفتند: پروردگارا! اقرار كردیم و شهادت دادیم بر این مطلب...
--------------------------------------
[1] ـ بحارالانوار 26/279.
--------------------------------
سید علیرضا شاهرودی