یکی از نکات مهم در هنگام خرید دونستن نکات مربوط به سایز و قد و قواره ی دوچرخه است که باید بدانیم معمولا دوچرخه ها مثل لباس ها دارای سایز هستند که کارخانجات به روش های مختلفی آن ها طبقه بندی می کنند یکی از این روش ها استفاده از حروف سایز بندی S,M,L,XL,XXL می باشد که در اینجا S نشانه SMALL و M نشانه MEDIUM و L نشانه LARGE و XL نشانه XLARGE بوده و خریدار بسته قدش باید اون رو انتخاب کنه این سایز ها بر اساس اینچ از 15 و 17 و 19 و 21 و یا سانتیمتر 41 و43 و 46 و51 تقسیم می شوند .
اگر این سایز ها بر روی تنه دوچرخه حک شده بود که هیچ در غیر اینصورت باید با یک متر فاصله ی توپی تنه تا بست لوله زین را اندازه می گیریم که اگر به اینچ متر کرده باشید به یکی از اعداد 15 یا 17 یا 19 ودر صورت اندازه گیری با سانتیمتر به اعداد 43 یا 46 یا 51 خواهیم رسید .
این اندازه ها رو هم به خاطر داشته باشید که از مدلی به مدل دیگر شاید فرق کنه , پس چه باید کرد ؟؟
روش عملی برای اندازه گیری دوچرخه که فکر می کنم خیلی بهتر از عدد و شماره و اینجور چیزها باشه اینه که بر روی دوچرخه سوار شویم و سپس از روی زین به پایین بیاییم به طوری که شاسی دوچرخه در میان پاهای ما قرار بگیرد در این حالت اگر شاسی با فاق ما ( بین دو پای ما ) تماس داشت یعنی دوچرخه کوچک و اگر تماس نداشته و فاصله اش حدود 2 تا 4 سانتی متر باشد مناسب خواهد بود .
حدودا سال پیش بود که به اتفاق یکی از همکاران عازم تبریز شدیم در گشت و گذاری که در شهر داشتیم یادمه یکبار در ایل گولی تبریز نشسته بودیم که دیدیم مرتب دوچرخه های مختلف از این ور و اون ور پیداشون می شه و هرکدوم با دوچرخه ای حرفه ای , خوب من زیاد توباغ دوچرخه نبودم اما این همکارم خودش یه پا دوچرخه سوار بود که توضیحات جالبی از این ورزش مفرح بهم داد .
خوب همه می دونند دوچرخه های مسابقه ای کورسی هستند و جدیدا یک مدل به نام کوهستان هم مد شده که افراد اغلب برای گشت و گذار و ورزش در شهر از اونها تهیه می کنند , سایز بندی دوچرخه ها هم که دیگه تابلوست 24 -26 -28 ( یادش بخیر دوچرخه های 28 عهد بوق که الان هم پیرمردهای قدیم دارند البته خود من هم در محل کارم یکدونه از اون عهد بوقی ها دارم که خیلی وقته پنچره , یکی دیگه هم از این چینی ها داریم که از همون روز اول که گرفتیم خراب X-( من زیاد وارد نیستمو نمی دونم دوچرخه ی کدوم کشورها خوبه , مثلا ژاپن , تایوان , هند , ایران ( آساک دوچرخ شنیدم بدک نیست , ) و... اما چیزی که می دونم اینه که جنس هایی که از چین به ایران می آد ( از چین به ایران نه از چین به آمریکا و جاهای دیگه ) مفت نمی ارزند .
چیزی که در خرید دوچرخه به نظر من مهمه اینه که یا دوچرخه نخرید یا اگر می خرید یک دوچرخه ی پدر مادر دار بخرید , مثلا من خودم قصد داشتم برای رفتن به خرید و اینجور داستانها یک دوچرخه ی حدود 100 تومنی بخرم اما وقتی با همکارم صحبت می کردم ایشون میگفت دوچرخه 100 تومنی همون دوچرخه ایه که توی اداره دارید و از همون روز اول خرابه , پس اگر خواستی پولت رو دور بریزی حتما برو اون 100 تومنی را بخر تا همیشه خراب گوشه ی خونتون بیافته و بعد هم در نهایت بیاندازی اش آشغالی :-O
در انتخاب دوچرخه من فکر می کنم ابتدا باید بودجه ی لازم برای اینکار در نظر گرفته بشه مثلا 200 تومن یا بیشتر , بعد باید دوچرخه هایی که با این مقدار پول میشه خرید را لیست کرده و سپس در مورد حسن ها و معایب اونها در اینترنت یا از کسانی که از اون مدل دوچرخه دارند سوال کرد .
بعضا بعضی از افراد یک تنه انتخاب ی کنند و قطعات مختلف رو روی اون می بندند که این هم فکر کنم جالب باشه , البته باید در این مورد یک آدم با تجربه همراهی اتان کنه .
OverLord و Giant هم مدل هایی از دوچرخه است که در بازار دوچرخه ی ایران وجود داره , من خودم از این نوع جیانت خیلی بیشتر از اوورلورد خوشم می آد البته قیمت های این مارک هم گرونتره .
وزن دوچرخه هم یک پارامتر مهم در انتخاب دوچرخس , جنس آلومینیومی بهتر از آهنی و تیتانیوم بهتر از آلومینیومیست , دنده های مارک شیمونو هم شنیدم خوبن .
حالا اگر دوستان هم نظر خاصی در انتخاب یک دوچرخه ی خوب دارند لطفا نظر بدن :-?