برای باسلیقه ها، دستور تهیه 4 نوع کوکوی خوشمزه را انتخاب کرده ایم. از «شامی» معروف گرفته، تا «آکراس»؛ کوکویی که بردگان به آمریکا می بردند! اگر آشپزی دوست دارید و به کوکو علاقمند هستید، با ما همراه باشید.
آكـراس
برادر ناتنی فلافل و خوراكی لذیذ متعلق به غرب قاره سیاه است. البته این غذا كه توسط بردهها به منطقه آمریكای مركزی برده شده، در كارائیب نیز طرفداران فراوان دارد. روش تهیه آن كاملا مشابه فلافل، اما بسیار سادهتر و بیدردسرتر است. از این خوراك سریع برای رنگینتر كردن سفره افطاری استفاده كنید.

مواد لازم برای 4 نفر:
لوبیا چشمبلبلی: 200 گرم، خیس كرده
پیاز متوسط: یك عدد، خرد شده
فلفل دلمهای قرمز: یك عدد، خرد شده
نمك و فلفل: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
روش تهیه:
1 - لوبیا را 2 دفعه از چرخگوشت رد كنید، سپس همراه با پیاز و فلفلدلمه داخل غذاساز خمیر كنید. اگر مایه سفت بود، نصف پیمانه آب به آن اضافه كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كنید.
2 - مایه آكراس را داخل كاسه بریزید، به اندازهای آب به آن اضافه كنید كه اگر قاشق را سرازیر كردید، مایه از آن به آرامی بریزد.
3 - به اندازهای روغن داغ كنید كه آكراسها در آن شناور باشد. شعله آن باید زیاد باشد. با قالب فلافل از مایه برداشته و در روغن بریزید. هر طرف آن را 3-4 دقیقه سرخ كنید، سپس روغن آن را با حوله كاغذی گرفته و با انواع نان و سالاد سرو كنید.
نکات:
1 - در آكراس اصیل به جای فلفل دلمهای از 2 عدد فلفل قرمز تند استفاده میشود.
2 - لوبیاها را حداقل 24 ساعت خیس كنید و اگر میخواهید رنگ بهتر و نفخ كمتری داشته باشد، پوست آنها را بگیرید.
ورقه
نوعی كوكوی بادمجان گیلكی كه با نان یا كته خورده میشود. برخلاف ظاهر سادهاش طعم فوقالعادهای دارد و تهیه آن در زمان و هزینه صرفهجویی میكند.
