تهران - چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنایع دریایی و صنایع وابسته بعدازظهر امروز(پنجشنبه) در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران گشایش می یابد .
به گزارش ایرنا ازپایگاه اطلاع رسانی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی در روز پنجشنبه ، نمایشگاه مذکور تا یازدهم دی ماه جاری به کار خود ادامه خواهد داد .
طی سال های اخیر شاهد پیشرفت های چشمگیر در عرصه فعالیت های دریایی و بندری که آثار آن را در توسعه بنادر، کشتیرانی، صنایع ساحلی و فراساحلی ، ساخت شناورهای متعدد و غیره در کشور شاهد هستیم.
انجمن مهندسی دریایی ایران با همکاری ارگان های دریایی کشور و با هدف ارائه دستاوردها وتوانمندی ها در سطح ملی و بین المللی اقدام به برگزاری این نمایشگاه کرده است .
چهاردهمین نمایشگاه صنایع دریایی و صنایع وابسته در حوزه های بنادر و دریانوردی، ساخت و تعمیر شناورها، صنایع ساحلی و فراساحلی، صنایع نظامی و دفاعی دریایی، ساخت و تأمین تجهیزات دریایی، خدمات دریایی و بندری، مشاوره و مهندسی، آموزش و تحقیقات، اقتصاد و دریا، تکنولوژی آبهای عمیق برنامه ریزی شده است .
علاوه براین نمایشگاه چهاردهم حمل و نقل دریایی، فیزیک دریا و اقیانوس شناسی، مدیریت و برنامه ریزی، امنیت و ایمنی در دریا، حفاظت از محیط زیست دریایی، صنایع شیلات، صید و ماهیگیری، قوانین، استانداردها و کنوانسیون های بین المللی، امور سیاحتی و گردشگری دریایی، پیشگیری از سوانح دریایی، مناطق ویژه اقتصادی و صنایع مرتبط را مورد توجه قرار داده است .
انجمن مهندسی دریایی ایران به عنوان متولی نمایشگاه صنایع دریایی یک تشکل غیرانتفاعی و تخصصی، متولی برگزاری همایش های صنایع دریایی از سال 1378 تاکنون بوده و این همایش ها و نمایشگاه های جانبی آن با همکاری و حمایت اکثر مراکز و ارگان های دریایی کشور از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت برگزار شده است.
جمهوری اسلامی ایران با در اختیار داشتن موقعیت های ژئواکونومیک خلیج فارس، تنگه هرمز، دریای عمان و دریای خزر یکی از بزرگترین بازارهای صنایع دریایی منطقه و جهان بشـمار می آید، بطوریکه در زمان حاضر و بدلیل قرار گرفتن ایران در دو شاهراه ترانزیتی کریـدور شمال جنوب و محور ترانزیتی شرق، دارابودن نزدیک به سه هزار کیلومتر نوار ساحلی دارد .
همچنین دهها بندر تجاری و نفتـی و منـاطق آزاد تجـاری و اقتصـادی دریایـی، فرصت های بزرگ صنعتی و سرمایه گذاری را در بخش های خدمات دریایی و بندری، کشتیرانی، ساخت و تعمیر انواع شناورها، صنایع فراساحل، شیلات، آموزش و تحقیقات و جاذبه های گردشگری دریایی و توریستی پدید آورده است.
- فرصت های سرمایه گذاری و قابلیت های موجود در بازار صنایع دریایی ایران
ایجاد ظرفیت های جدید به منظور تخلیه و بارگیری کالا و جابجایی مسافر در بنادر ایران
توسعه و تجهیز ناوگان دریایی ایران در ابعاد مختلف و کاربردهای متفاوت
تعمیر،نگهداری و تامین تجهیزات، مایحتاج و نیروی انسانی سالانه هزاران فروند انواع شناور بزرگ و کوچک در حال تردد در بنادر و آب های ایران
ساخت، نگهداری و بهره برداری از تاسیسات فراساحلی و میادین نفت و گاز ایران در دریا
وجود ذخایر آبزیان در آب های ایران و پتانسیل های فراوان در بخش گردشگری دریایی
- نگاهی اجمالی به گذشته نمایشگاه
در بر پایی نمایشگاه های صنایع دریایی، وزارتخانه های صنعت ،معدن وتجارت ،کار ،تعاون و رفاه اجتماعی ، سازمانهای بنادر و دریانوردی، گسترش و نوسازی صنایع ایران،شیلات، صنایع دریایی وزرات دفاع، تاسیسات دریایی ایران، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، پتروپارس، نفت فلات قاره، صدرا، ایزوایکو، کشتیرانی والفجر، کشتیرانی بنیاد، کشتی سازی اروندان، تایدواتر خاورمیانه، نفت خزر ، بیمه دانا و بیمه البرز
همکاری دارند .
همچنین مراکز علمی و پژوهشی دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، مرکز ملی اقیانوس شناسی، موسسه رده بندی ایرانیان و موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی و سایر مراکز و دانشگاه ها مشارکت داشته اند.