این سوی بهشت
معرفی و خلاصه کتاب های یادداشت های سال بد ، سنتائور ، سیمای مرد هنرآفرین در جوانی ، این سوی بهشت ، فراموش شدگان و کتاب مورونای سبزپوش
یادداشت های سال بد
جی . ام . کوتسی
حمید یزدان پناه
انتشارات افراز
از حیطه کلاسیک اومدم بیرون و دوباره سری می زنم به تازه های نشر کوتسی که ازش قبلا کتاب هایی را خوندم که خیلی دوست داشتم . این یکی خیلی متفاوته سبک خاصی داره یه جورایی پیرمردی که داره مقاله می نویسه تایپیسیتی که داره تایپ می کنه و دوست پسر تایپیست کنار هم . صفحه سه قسمته بخشی از مقاله قسمتی از گفت و گوهای ذهنی نویسنده و قسمتی از گفت گوهای ذهنی دخترک تایپیست .
نسبتا خوب بود نمی گم چیز خراق العاده و پرهیجانی بود اما در نوع خودش ابتکار جالبی بود و آدم را جذب می کرد حتی تا اون حد که بخوای خود مقاله ها را هم بخونی و ازش سر دربیاری .
قسمت های زیبایی از کتاب
تاریخ درباره ی ما قضاوت می کند ، قضاوت در مورد آنچه حاصل عمر ما بوده و در پشت سر به جای می گذاریم .
از تو نمی خواهم که رفتارت را عوض کنی ، این هم بخشی از جذابیت توست .
سنتائور
جان آپدایک
سهیل سمی
انتشارات مروارید
کتاب بیانگر رابطه یک پدر و پسر هست . پدر معلم افسرده ای هست که خودش را احمق و مورد تنفر بقیه می دونه کارهای احمقانه ای می کنه اما دلش خیلی پاکه خیلی فداکاره خیلی به فکر بچه هاست و در حقیقت بچه ها هم عاشقش هستند و همه اونو می شناسن . پسر بچه از یک نوع ناراحتی پوستی رنج می بره زیاد با پدرش صمیمی نیست اما سعی داره از اون محافظت کنه . اتفاق خاصی نمی افته این دو به مدت سه روز خارج از خانه هستند و رابطه شون را توی سه روز مورد بحث قرار می دهیم و البته یه مایه های اسطوره ای هم قاطیش می شه .
بد نبود اعتراف می کنم از قسمت اسوطره ایش چیز زیادی نمی فهمیدم اون یکی داستانش زیبا بود نه تا حدی که منو شدید مشغول خودش کنه و برام خیلی زیبا باشه اما در نوع خودش خوب بود قشنگ پرورنده بود و شخصیت های جالبی ابداع کرده بود خیلی هنرمندانه بود فقط باید مطابق سلیقه تون باشه .
اینم یکی دیگه از تازه های نشر از آپدایک قبلا فرار کن خرگوش را معرفی کردم .
قسمت های زیبایی از کتاب
تا وقتی برف نیاد باکیم نیست . هر روز صبح دعا می کنم و می گم : خدای عزیز ، برف نه .
زندگی این قدر کوتاهه که جایی برای دروغ گفتن باقی نمی مونه .
سیمای مرد هنرآفرین در جوانی
جیمز جویس
پرویز داریوش
انتشارات اساطیر
در مورد افكار یك پسر جوون هست از كودكی سر بچه شروع می كنه از خامی خودش و افكارش ، رفتنش به مدرسه ، اموزش های مدرسه ، نصایح والدینش و نهایت تردیدها و اعتقاداتی كه براش به وجود می آید ، جهت گیری های مذهبی اش و .....
خوب یك جورایی شباهت هایی به كتاب قبلی داره هر چند شاید نشه اسمش را شباهت هم گذاشت ولی حداقل محوریتشون به هم نزدیكه . من كتاب قبلی را بیشتر دوست داشتم فضایی كه این كتاب می خواست نشون بده و تاثیرات محیطش خیلی قدیمی بود و بنابرین لمسش واقعا سخت بود در ضمن كه خود نثر هم برای من تا حدودی كسل كننده بود .
این سوی بهشت
اساكت فیتز جرالد
سهیل سمی
انتشارات ققنوس
داستان یك پسر جوان زیبا پسری كه مادرش عاشق شیوه زندگی اشرافی است و تا مدتی خودش مسئول آموزش پسرش هست بعد رفتن پسر به مدرسه وارد شدنش به اجتماع دانشگاه علاقه مندی اش به ادبیات و .... را داریم . جنگی که پیش رو هست طرز فکر دانشجویان و ....موضوع دیگه ای نیست بیشتر بررسی افكار و زاویه دید پسر جوان هست .
نسبتا خوب بود جملات زیبای زیادی هم داشت هر چند چیزی ننوشتم . كتاب خوب نوشته شده ولی راستش اینا موضوعاتی نیست كه منو درگیر خودش كنه من كلا منطقی تر و استوارتر از این حرف ها هستم و این جور قهرمان ها با این دغدغه ها و بلاتكلیفی ها برام ناشناخته ان .
موضوع بچه های فقر هستند بچه هایی که توی حومه شهرهای بزرگ بدون مهر و عاطف بزرگ می شوند خشن اند و از همون اول جبر زندگی اونها را وارد مسیر نادرستی می کنه . اینجا هم یک سری پسر بچه را داریم با شیطنت های ناجور ولگردی و دردسرهایی که ایجاد می کنند . خوب تصمیم گرفتم یک سر به این فیلم نامه بزنم برای این که خیلی خیلی دلم می خواست از بونوئل چیزی بخونم و گفتم عقبش نندازم . هر چند چندان فیلم نامه دوست ندارم . کتابش برای من متوسط بود البته خوب نوشته شده خوب پرداخت شده ولی در درجه اول من خوندن این موضوعات را دوست ندارم غمگین و افسرده ام می کنه یک سلیقه شخصی و از طرف دیگه مقادیری هم تکراری می زنه
فراموش شدگان
لوئیس بونوئل
حسین علی طباطبایی
انتشارات دید
موضوع بچه های فقر هستند بچه هایی که توی حومه شهرهای بزرگ بدون مهر و عاطف بزرگ می شوند خشن اند و از همون اول جبر زندگی اونها را وارد مسیر نادرستی می کنه . اینجا هم یک سری پسر بچه را داریم با شیطنت های ناجور ولگردی و دردسرهایی که ایجاد می کنند .
خوب تصمیم گرفتم یک سر به این فیلم نامه بزنم برای این که خیلی خیلی دلم می خواست از بونوئل چیزی بخونم و گفتم عقبش نندازم . هر چند چندان فیلم نامه دوست ندارم . کتابش برای من متوسط بود البته خوب نوشته شده خوب پرداخت شده ولی در درجه اول من خوندن این موضوعات را دوست ندارم غمگین و افسرده ام می کنه یک سلیقه شخصی و از طرف دیگه مقادیری هم تکراری می زنه
مورونای سبزپوش
شارلوت مری ماتیسن
حسن صفوی
انتشارات جامی
مورونا دخترک فوق العاده زیبایی است که خانواده او روزی از سرشناسان منطقه بوده اند اما حالا در سطح دهقانان عادی هستند و از گذشته تنها ظرف و ظورف و تابلوهایی بر جا مانده . بن پسر خوش قیافه دهکده عاشق موروناست هر چند مورونا حسی نسبت به او ندارد و فکرش در جهت دیگری است ...
متوسط بود خوب کتاب های این مدلی مورد علاقه من نیستند نمی پسندمشون اما در نوع خودش و چنانچه سبک کلاسیک و داستان های سرگرم کننده را دوست دارید به نظرم چیز بدی نیست و از خیلی کتاب های این دسته سرگرم کننده تره یعنی حداقل اوایل کتاب جذابیت های خاص خودش را داره فقط بعدش هست که به مسیری می ره که کمی برای ایزن سبک سردگرم کننده و خسته کننده می شه . داستان پر را قبلا از ایشون خونده بودم که خوب خیلی اسمش را شنیده بودم و بعد هم اصلا خوشم نیومد ولی توی روند کلاسیک خوانی گفتم به این کتاب هم نگاهی بکنم که برام خوشایندتر از قبلی بود .
قسمت های زیبایی از کتاب
در دنیا هیچ خشمی چون صبر شدید نیست .
از دست دادن یک عشق بهتر از آن است که انسان تا ابد با آن نا آشنا بماند .
در یک لحظه پر عظمت به سوی من بر می گردی و هر فکر یا هر شخص دیگری را از یاد می بری .