مهناز افشار در خرداد ۱۳۵۶ در تهران به دنیا آمد و متولد سال مار است.
نام و نام خانوادگی : مهناز افشار
تولد : ۲۱ خرداد ۱۳۵۶ ( سن : 35 سال )
وضعیت تاهل : مجرد
محل زندگی : تهران
شروع فعالیت هنری : از سال ۱۳۷۶
مهناز افشار در خرداد ۱۳۵۶ در تهران به دنیا آمد و متولد سال مار است.
مهناز افشار در کودکی خیلی شیطنت می کرد و همیشه دوست داشت بوفه دار مدرسه باشد، یک بار بخاطر شیطنت های فراوانش دو روز از مدرسه اخراج شد، عاشق آتاری مخصوصا بازی دزد و پلیس بود و ... به تماشای کارتون علاقه فراوانی داشت و از سیندرلا، صدویک سگ خالدار، پلنگ صورتی، مورچه و مورچه خوار، سند باد، باربا پاپا، بامزی، هاچ زنبور عسل، خانواده دکتر ارنست و جودی ابوت بعنوان کارتونهای دوست داشتنی کودکی اش یاد میکند.
رشته تحصیلی مهناز افشار در دبیرستان علوم تجربی بود و برای ادامه تحصیل بمدت چهار سال در یک موسسه غیر انتفاعی به تحصیل در رشته تدوین پرداخت.
بازیگری مهناز افشار از تلویزیون و با مجموعه تلویزیونی (عشق گمشده) در سال ۱۳۷۶ آغاز شد.
شباهت بیش از حد مهناز افشار به فائقه آتشین (گوگوش) باعث شد تا قبل و بعد از اکران فیلم « شور عشق » سوژه اول مطبوعات باشد. بعد از مدتی جنجال مطبوعاتی و پس از توقیف فیلم « خاکستری » مدتی از او خبری نبود. تا اینکه پس از یکسال با بازی در فیلم « نگین » به سینما بازگشت.
مهناز افشار با فیلم (دوستان) به کارگردانی علی حاتمی در سال ۱۳۷۷ به سینما راه یافت به اتفاق محمد رضا گلزار با حضور در فیلمهای (کما)، (زهر عسل)، (۱۳ گربه روی شیروانی)، ( تله)، (آتش بس) و (کلاغ پر) به نوعی میتوان گفت که یک زوج هنری تشکیل داده بودند.
شایان ذکر است که فیلمهای یاد شده همگی از پر فروشهای زمان خود بوده اند.
به اعتقاد مهناز افشار بازی رئال خیلی سخت تر از انواع دیگر است در حالیکه مخاطبان سینما به دیدن وی در فیلم هایی که صرفا گیشه را مد نظر داشتند عادت کرده بودند، مهناز افشار با ایفای نقش کوتاهی در فیلم "سالاد فصل” نشان داد که توانایی هایش بسیار بیشتر از حضور صرف در این فیلمهاست و با بازی در (آتش بس) مهر تاییدی بر این مدعا زد برای قبول یا رد یک پیشنهاد با تهمینه میلانی، فریدون جیرانی و محمدرضا شریفی نیا همیشه مشورت میکند و اعتقادی به داشتن مدیر برنامه ندارد.
مهناز افشار حضور در "دعوت” حاتمی کیا را برای خودش اتفاق بزرگی میداند و از این اتفاق ابراز خوشحالی میکند. قرار بود در سریال "شمس العماره” به کارگردانی سامان مقدم ایفای نقش نماید اما از حضور در این کار تلویزیونی انصراف داد. دلیل این انصراف جراحی دهان و لثه ذکر شد.
در سالهای اخیر از مهناز افشار بعنوان پولسازترین سینمای ایران یاد شده و حضورش در هر فیلم با فروش خوبی مواجه بوده است.
مهناز افشار در میان ورزشها به اسکی و شنا علاقه دارد و به آنها می پردازد و البته والیبال هم جزء ورزشهای مورد علاقه ی اوست. در بیشتر نقشهایی که بازی کرده به ارائه کاراکتر یک دختر شوخ و اجتماعی و برون گرا می پردازد.
مهناز افشار کاراکترهای خاکستری را به نقشهای کاملا مثبت و کاملا منفی ترجیح میدهد و معتقد است خاکستری بودن یک کاراکتر کمک میکند که تماشاگر تا انتهای فیلم برود و منتظر کشف جدیدی باشد. همیشه دوست داشت نقشهای متفاوت و عجیب غریب بازی کند و می گوید: "آرزویم این است که نقش آنتونی کویین در گوژ پشت نتردام را بازی کنم."
مهناز افشار می گوید تبریک تولد بهترین شادباشی است که تاکنون شنیده است و به معنای واقعی تولد را دوست دارد. خود را خیلی شکمو میداند و غذا خوردن را هم دوست دارد و می گوید: "به نظرم دست پختم عالی است چون به دلیل شکمو بودنم برای غذا پختن وقت می گذارم و طعم غذا هم برایم اهمیت فراوانی دارد” غذاهای مورد علاقه اش لوبیا پلو و ماکارونی است و به خاطر همین علاقه این غذاها را خیلی خوب می پزد.
مهناز افشار می گوید در زندگی همه چیز را فقط از خدا میخواهم و بس.
مهناز افشار مدتی شوی لباس داشت اما به خاطر وقت گیر بودنش از این کار صرف نظر کرد. در سینما به قسمت و اتفاقات ناشی از آن که برای آدمها رخ میدهند اعتقاد دارد و می گوید "من معتقدم که مسیرم مشخص شده است.” در کودکی از کارهای سخت که هیجان زیادی داشت لذت میبرد و به همین دلیل هیچوقت دوست نداشت دکتر یا مهندس شود بلکه میخواست راننده کامیون باشد.
مهناز افشار پس از اینکه بازی در فیلم "امشب شب مهتابه” را به پایان رساند در آفریقای جنوبی فیلم کوتاهی با عنوان "سیاه و سفید” پیرامون زندگی نلسون ماندلا ساخت که در آن موضوع آپارتاید را مورد توجه قرار داده است.
اگر قرار باشد برای معرفی دنیا به فضایی ها یک فیلم را انتخاب کند آن فیلم "اشکها و لبخندها” خواهد بود.
مهناز افشار عاشق تزیینات منزل است و دوست دارد هر چند سال یکبار فضای جدیدی برای خانه طراحی کند. همیشه وقتی فیلمهای خودش را می بیند احساس می کند راضی نیست و انگار خودش را در فیلمها دوست ندارد.
در اسفند ۱۳۸۶ در حمایت از کودکان کار بخشی از دستمزد یکی از فیلمهای خود را به آموزش این کودکان هدیه کرد. اعتقاد دارد که اتفاقهای خوب برایش دیر رخ داده اند اما با این حال خوشحال است که پله پله جلو میرود و پیشرفت میکند.
مهناز افشار جنگ را ترسناک ترین پدیده در دنیا می داند. در تنها دوره برگزاری مراسم زرشک زرین سینمای ایران فیلم” شور عشق” جایزه زرشک زرین را دریافت کرد. وی که در این فیلم بازیگر نقش اول بود اعتقاد دارد اختصاص یافتن زرشک زرین به "شور عشق” باعث شد که فیلم دیده شود. پول را خیلی دوست دارد و شاید عجیب باشد که به خرج کردنش ، چه برای خودش و چه اطرافیانش ، هم علاقمند است.
مهناز افشار تا قبل از حضور در فیلم "دعوت” تجربه اسب سواری نداشت و برای ایفای نقشی که در این فیلم داشت قبل از هر کاری به سوار کاری رفت.
عکس های مهناز افشار ( در نقش های مختلف)
عکس های مهناز افشار
مهناز افشار خواننده شد
موج گرایش هنرمندان عرصه سینما به سمت موسیقی ادامه دارد و از قرار معلوم محبوبیت و گستردگی مخاطب دنیای موسیقی، ولع حضور هنرمندان عرصه سینما در این وادی را بیش از پیش افزایش داده است.
پس از امین حیایی، محمد رضا گلزار، شهاب حسینی، نیکی کریمی و… در تازه ترین تجربه هنرمندان در دنیای موسیقی ، « مهناز افشار» به عنوان همخوان و دکلمه کننده ترانه ها در آلبوم جدید روزبه نعمت اللهی حضور یافته و این عرصه را نیز تجربه کرد.
این در حالی ست که از مدت ها قبل خبر حضور این بازیگر توانا در آلبوم «بهران رادان» به گوش می رسید که با تائید این خبر از سوی مدیر هنری آلبوم رادان ، خبر حضور مهناز افشار در آلبوم روزبه نعمت اللهی می تواند جالب توجه باشد.
آلبوم نعمت اللهی «رویای روزهای بارانی» نام دارد که با 13 قطعه با اشعاری از مولانا، نیما یوشیج، اخوان ثالث، میثم یوسفی، لیلا رضایی، حسین غیاثی، مسرور نعمت الهی و شاهکار بینش پژوه و حضور موزیسین هایی چون رضا تاجبخش، فردین قره گزلو، پیام قربانی و مرتضی ساعدی در آخرین مراحل تولیدی اش به سر می برد و تا اواخر آبان ماه در بازار موسیقی کشور منتشر خواهد شد....
دسپينا افشار برادر زاده مهناز افشار
تو این روزهای عجیب، تو این روزهای خسته از گرانی، تحریم، دلار، تو این روزهای سرد ورزقان و هموطنان درد کشیده ام ...
تو این روزهای توقیف فیلمهای هنرمندان، به جای حمایت و خسته نباشید گفتن، صاحب نظرهایی که میتوانند کمی مهربانتر نظر بدهند و حکم، تواین روزهایی که دلخوش به امید هستم و نگاهم به دنبال اندک روشنایی میدود دلم گرم است به انسانهایی که ...
میخواهند جای خالی را با نیکوکاری پر کنند
گرمای وجودشان از آخرین دلیل هاست برای این که یخ نبندم و بی تفاوت نباشم ...
خسته نباشید دوستان حامی...
ممنون که یادآوری میکنید ...
مهناز افشار ( جوایز کسب شده )
جوایز سیمرغ بلورین
سیمرغ بلورین بهترين بازيگر نقش مکمل زن / سعادت آباد/ بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر / ۱۳۸۹
جوایز جشن سینمای ایران
تنديس حافظ بهترين بازیگر نقش اول زن / طبقه سوم/ دوازدهمين جشن سينمايي دنياي تصوير / ۱۳۹۰
دیپلم افتخار بهترين بازیگر نقش اول زن / طبقه سوم/ چهارمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران / ۱۳۸۹
جوایز دیگر
دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن بخش نگاه نو/ برف روی کاجها/ سیامین جشنواره فیلم فجر / ۱۳۹۰
فیلم هایی که تا کنون مهناز افشار ایفای نقش کرده است به شرح ذیل می باشد :
1- از تهران تا بهشت (۱۳۹۱)
۲ - هيچ كجا هيچكس (۱۳۹۱)
۳ - برف روي كاج ها (۱۳۹۰)
۴ - پل چوبي (۱۳۹۰)
۵ - يه عاشقانه ساده (۱۳۹۰)
۶ - سعادت آباد (۱۳۸۹)
۷ - قصه پريا (۱۳۸۹)
۸ - پوپك و مش ماشاالله (۱۳۸۸)
۹ - طبقه سوم (۱۳۸۸)
۱۰ - امشب شب مهتابه (۱۳۸۷)
۱۱ - پسر آدم، دختر حوا (۱۳۸۷)
۱۲ - خاطره (۱۳۸۷)
۱۳ - دعوت (۱۳۸۷)
۱۴ - شبانه روز (۱۳۸۷)
۱۵ - انعكاس (۱۳۸۶)
۱۶ - تسويه حساب (۱۳۸۶)
۱۷ - صد سال به اين سالها (۱۳۸۶)
۱۸ - كلاغ پر (۱۳۸۶)
۱۹ - رئيس (۱۳۸۵)
۲۰ - محاكمه (۱۳۸۵)
۲۱ - آتش بس (۱۳۸۴)
۲۲ - آكواريوم (۱۳۸۴)
۲۳ - تله (۱۳۸۴)
۲۴ - چه كسي امير را كشت (۱۳۸۴)
۲۵ - كارگران مشغول كارند (۱۳۸۴)
۲۶ - سالاد فصل (۱۳۸۳)
۲۷ - سيزده گربه روي شيرواني (۱۳۸۲)
۲۸ - كما (۱۳۸۲)
۲۹ - دختري در قفس (۱۳۸۱)
۳۰ - زهر عسل (۱۳۸۱)
۳۱ - نگين (۱۳۸۰)
۳۲ - خاكستري (۱۳۷۹)
۳۳ - شور عشق (۱۳۷۹)
۳۴ - دوستان (۱۳۷۸)
۳۵ - شيرهاي جوان (۱۳۷۸)
منابع / بیتوته ، خبرآنلاین ، کافه سینما