نقل قول mansoure1373
سلام
از نظر من خوندن نماز ظهر در ظهر عاشورا اهمیت نماز رو می رسونه که نباید ترک بشه نه اینکه سر وقت باشه
حالا یه سوال:
یکی از دوستان فرموده بودند که اما حسین وقت نماز نیمی از یارانشون رو از دست دادند
از طرفی شنیدیم که اگه فردی در نماز باشه کسی اومد خواست قرضشو پس بگیره اشکالی نداره اون شخص نماز رو کامل نکنه
حالا سوالم اینه،باید حتما همون موقع بود که نیمی از یاران هم شهید بشن؟
راستش من نه رشته تحصیلیم مرتبط با اینگونه مسائل دینیه نه ادعایی دارم اما بنظرم شاید با معلومات اندکم بتونم پاسخ بدم. به امید آنکه در راسخون شاهد حضور عالمان دینی و طلاب باشیم که در مسائل دینی پاسخگوی ما باشند.
سه نکته مطرح است یک حق الله و حق الناس و دو درجات یا جایگاه عرفانی و دینی افراد و سه اهداف قیام امام حسین (ع).
اولویت حق الناس بر حق الله که مسلم شده است و مسلما اگر همزمان اتفاق بیفتند مثل همین مورد که نماز اول وقت است و حضور طلبکار؛ طبق اصل اولویت حق الناسی بر حق الهی باید حق الناس را ابتدا ادا کرد بعد حق الله را. چه بسا فرد در بین نماز شهید می شد و حق الناس برگردن او می ماند. اگر نماز نخوانده از دنیا می رفت (جدا از اینکه یار امام حسین (ع) بود و بهشت جایگاهش) احتمال بخشش وی از طرف خداوند وجود داشت اما معلوم نبود حق الناس نیز به این راحتی از گردن او بیفتد. (البته من داستان را به گونه دیگر شنیده ام که شب قبل عاشورا این قضیه جق الناسی اتفاق افتاده.)
بحث بعد درجه بندی افراد از جهت مرتبه دینی و کرامت افراد است (اصطلاح رایجش را فراموش کردم). برای یکی مثل امام حسین (ع) رعایت مسائل دینی از اهمیت و ضروریت بیشتری برخوردار است تا یک فرد معمولی همانطور که نماز شب بر پیامبر واجب بود و بر یارانش مستحب. برای بزرگان انجام واجبات دینی و مستحبات آن الزامی است اما برای افراد عادی واجبات و هر چه در توان دارند از مستحبات تاکید شده است.
در ظهر عاشورا اقامه نماز بر امام حسین از ضروریت برخوردار است و نباید کوتاهی کنند. لذا برای عزاداران امام حسین در ایام شهادت ایشون بجهت اولویت ادامه دادن راه و اهداف ایشون (و در درجات بعد عزاداری) بی هیچ حرف و حدیثی نماز اول وقت حائز اهمیت است و شکی در آن نیست. بنظرم اگر از نماز اول وقت گذشت و فردی در طی مراسم از دنیا رفت، حق الله برگردن دارد هر چند کرم الهی توصیف ناپذیر است.
نهایتا فراموش نکنیم که اهداف قیام امام حسین: احیای اقامه نماز، بر پا داشتن امر به معروف و نهی از منکر و احیای سنت جد بزرگوارشون رسول اکرم (ص) است.