0

سوال عبدالرضا هلالی از حجت الاسلام قرائتی

salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 11418

سوال عبدالرضا هلالی از حجت الاسلام قرائتی

سلام

سایت خبرآنلاین یک فایل صوتی کوتاه منتسب به عبدالرضا هلالی را منتشر نموده است که در آن از  آقای قرائتی در ارتباط با تفاوت میان نماز جماعت مغرب ماه مبارک رمضان و نماز جماعت روز عاشورا سئوال شده که چرا در یکی تاخیر مجاز و در دیگری غیر مجاز شمرده شده است.

و نظر خود را در این رابطه بیان کنید

ممنون

ناگهان چقدر زود دیر می شود...

دوشنبه 6 آذر 1391  6:44 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88 nargese_montazer hojat20 darya1391 adel_71 mansoure1373
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 5887

پاسخ به:سوال عبدالرضا هلالی به حجت الاسلام قرائتی

سلام و تشکر

فکر نمی کنم جایی گفته شده باشد که در موقع روزه داری و ماه رمضان اول شکم را سیر و پر کنیم و بعد به نماز بایستیم. من که جایی نشنیدم. شاید در حد یک چایی با خرما یا فقط یک خرما دیده باشم اما همه جا تاکید بر نماز اول وقت است اما برای روز دار بخصوص در ماه های گرم سال که موقع افطار رمقی نمانده و ممکنه بخاطر بی حالی نماز به معنای عبادت نداشته باشد بهتر است (طبق فتوای بنده) روزه را باز کند و بعد به نماز بایستد. و یک لیوان آب گرم یا شیر یا چایی با یک خرما کفایت دارد. 

کجا گفته شده سیر و پر بخورید و به نماز بایستید!! مگر با شکم پر می توان به رکوع و سجود رفت؟ مگر می توان عبادت کرد؟

تا جایی که دیده و شنیده ام، اکثر بزرگان دین چنین کاری می کنند. و گاهی در بین دو نماز روزه را تنها با خرمایی باز می کنند و بعد از نماز به افطار کردن می پردازند. اما نمی توان از هر فردی چنین انتظاری داشت و چنین سخت گیری کرد. چه بسا از روزه گرفتن زده شود. پس بر حسب توان افراد و درجاتشون این انتظار وجود دارد که یا بدون افطار کردن یا با افطاری مختصر به نماز بایستند.

اما عاشورا و قیام عاشورا که خود درس زندگی است، نماز اول وقت بسیار با ارزش است.  هیات ها  با تشکیل صف نماز و اقامه نماز، نشان می دهند که از این قیام حسینی درس دین و دینداری گرفته اند و به آن پایبندند. 

با تشکر

سه شنبه 7 آذر 1391  9:21 AM
تشکرات از این پست
doctor114 nargese_montazer ali_kamali salmanjavan hojat20 yasbagheri ravabet_rasekhoon
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

سلام

یعنی هیچ کس دیگه نظری نداره؟

دوشنبه 20 آذر 1391  2:18 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88 nargese_montazer
edenarezo
edenarezo
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 4

یکی نیست بگه شما زورت می آد مراسمت رو تعطیل کنی برای نماز! پس چرااسم امام حسینی رو می آری که وسط جنگ, نماز اول وقت رو ترک نمی کنه. 

دوشنبه 20 آذر 1391  3:00 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88 architect0811 nargese_montazer
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

نقل قول edenarezo
یکی نیست بگه شما زورت می آد مراسمت رو تعطیل کنی برای نماز! پس چرا اسم امام حسینی رو می آری که وسط جنگ, نماز اول وقت رو ترک نمی کنه. 

سلام

دیروز یه جایی می خواندم که موقع نماز امام حسین (ع) نیمی از یارهای باقیمانده خود را از دست داد...

سه شنبه 21 آذر 1391  1:28 AM
تشکرات از این پست
architect0811 nikbakht88 nargese_montazer
ravabet_rasekhoon
ravabet_rasekhoon
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 8846

کاربران گرامی ضمن سلام و ادای احترام

با توجه به اینکه آنچه در پست اول این تاپیک نوشته شده بود برداشت شخصی و ناصحیح نویسنده پست از سخنان آقای هلالی بوده است و عنوان اصلی و صحیح موضوع، توهین نیست و سئوال است و آقای هلالی با توجه به سخنان آقای قرائتی در مورد نماز جماعت ماه مبارک رمضان و نماز جماعت روز عاشورا، بیان داشته اند که بر اساس این سخنان کسانی که در نماز جماعت روز عاشورا حضور نمی یابند در مظان اتهام به خیانت به دستگاه امام حسین(ع) واقع می شوند.پس چه تفاوتی در نماز جماعت ماه مبارک رمضان و نماز جماعت روز عاشورا هست که در یکی تاخیر مجاز و در دیگری غیر مجاز است

عنوان پست از توهین به سوال و محتوای آن نیز اصلاح گردید.

با تشکر

چهارشنبه 22 آذر 1391  1:54 PM
تشکرات از این پست
yasbagheri iman_karbala adel_71 nargese_montazer nikbakht88
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

پاسخ به:سوال عبدالرضا هلالی از حجت الاسلام قرائتی

نقل قول ravabet_rasekhoon

کاربران گرامی ضمن سلام و ادای احترام

با توجه به اینکه آنچه در پست اول این تاپیک نوشته شده بود برداشت شخصی و ناصحیح نویسنده پست از سخنان آقای هلالی بوده است و عنوان اصلی و صحیح موضوع، توهین نیست و سئوال است و آقای هلالی با توجه به سخنان آقای قرائتی در مورد نماز جماعت ماه مبارک رمضان و نماز جماعت روز عاشورا، بیان داشته اند که بر اساس این سخنان کسانی که در نماز جماعت روز عاشورا حضور نمی یابند در مظان اتهام به خیانت به دستگاه امام حسین(ع) واقع می شوند.پس چه تفاوتی در نماز جماعت ماه مبارک رمضان و نماز جماعت روز عاشورا هست که در یکی تاخیر مجاز و در دیگری غیر مجاز است

عنوان پست از توهین به سوال و محتوای آن نیز اصلاح گردید.

با تشکر

سلام

من فکر می کنم برداشت شما اشتباه است

پیشنهاد می کنم متن مکتوبش را پیاده کنید

وقتی فردی چنین مغالطه می کند آخرش معلوم است

پیشنهاد می کنم پست های سایر کاربران را هم بخوانید

پنج شنبه 23 آذر 1391  11:30 AM
تشکرات از این پست
nikbakht88 adel_71 nargese_montazer ravabet_rasekhoon
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

نقل قول salmanjavan

سلام

من فکر می کنم برداشت شما اشتباه است

پیشنهاد می کنم متن مکتوبش را پیاده کنید

وقتی فردی چنین مغالطه می کند آخرش معلوم است

پیشنهاد می کنم پست های سایر کاربران را هم بخوانید

سلام و تشکر

برداشت اشتباهی صورت نگرفته و بحث چیز دیگری است. هم شما صحیح می فرمائید هم مسئول محترم انجمن ها، بحث بر سر عنوان تاپیک است که بهتر است از عبارت "توهین" به "سوال" تغییر یابد. قضاوت توهین بودن یا نبودن با خود کاربر. 

پرسش سوال از سر ندانستن با لحن کنایه آمیز درست نیست و در شان بزرگان ما نیست اما همیشه بزرگواری از طرف بزرگان بوده و بی شک جناب قرائتی در برخورد با اینگونه موارد از لحن نرم تری استفاده خواهند کرد.  اما  نکته این است: "گر تو با بد بد کنی با بد چه فرقی می کنی؟"

راستی بحث بیشتر سر یکی از نظرات ارسالی در این زمینه بود که با ادبیات نادرست پاسخ داده بود. البته توسط واحد نظارت ویرایش شد.

موفق باشید.

پنج شنبه 23 آذر 1391  12:39 PM
تشکرات از این پست
adel_71 ravabet_rasekhoon nargese_montazer
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

نقل قول adel_71 

سلام

منتظر نظر شما در مورد "سوال آقای هلالی از آقای قرائتی" هستم! جواب شما به این سوال چیست؟؟

(ستاد فیلترینگ تالار گفتگوی آزاد nikbakht88)

شنبه 25 آذر 1391  1:25 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer ravabet_rasekhoon
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

نقل قول salmanjavan

سلام جناب salmanjavan

بحث تموم شد و همه چیز به خیر وخوبی سپری شد. متن شما را با اجازتون دستکاری می کنم و فقط یه تیکه از اون را باقی میذارم. سوء تفاهمی بود که حل شد. جناب عادل هم بابت حذف شدن نظراتشون ناراحت بودند و این مسئله را به طور جدی دنبال کردند اما همون طور که گفتم تاکیدشون بریک نظر ارسالی بود که توهینی به آقای هلالی محسوب می شد نه متن شما (منظور از توهین بیشتر اشاره به همان نظر داشت نه لفظ توهین در عنوان مطلب اما انصافا لفظ "سوال" از "توهین" برای ما مدعیان بهتره). البته پیشنهاد دادن که بهتره عنوان تاپیک اصلاح شود که پیشنهاد خوبی بود. نظری هم که ویرایش شده، بحق ویرایش شد. 

لطفا با آرامش و در صلح و صفا به این تاپیک و سایر تاپیک هاتون بپردازید.

موفق باشید.

یک شنبه 26 آذر 1391  12:06 PM
تشکرات از این پست
nargese_montazer ravabet_rasekhoon
salmanjavan
salmanjavan
کاربر طلایی1

نقل قول nikbakht88

نقل قول salmanjavan

سلام جناب salmanjavan

بحث تموم شد و همه چیز به خیر وخوبی سپری شد. متن شما را با اجازتون دستکاری می کنم و فقط یه تیکه از اون را باقی میذارم. سوء تفاهمی بود که حل شد. جناب عادل هم بابت حذف شدن نظراتشون ناراحت بودند و این مسئله را به طور جدی دنبال کردند اما همون طور که گفتم تاکیدشون بریک نظر ارسالی بود که توهینی به آقای هلالی محسوب می شد نه متن شما (منظور از توهین بیشتر اشاره به همان نظر داشت نه لفظ توهین در عنوان مطلب اما انصافا لفظ "سوال" از "توهین" برای ما مدعیان بهتره). البته پیشنهاد دادن که بهتره عنوان تاپیک اصلاح شود که پیشنهاد خوبی بود. نظری هم که ویرایش شده، بحق ویرایش شد. 

لطفا با آرامش و در صلح و صفا به این تاپیک و سایر تاپیک هاتون بپردازید.

موفق باشید.

سلام

رئیس شمایید . مگه میشه روی حرفتون حرف زد؟؟

اعتراض من هم به این بود که بنده را "خیانت در امانت" متهم کرده بودند. فقط می خواستم ایشان ملتفت شوند که امانتی نبوده است. همین

دوشنبه 27 آذر 1391  9:45 AM
تشکرات از این پست
nargese_montazer ravabet_rasekhoon nikbakht88
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

نقل قول salmanjavan

سلام

رئیس شمایید . مگه میشه روی حرفتون حرف زد؟؟

اعتراض من هم به این بود که بنده را "خیانت در امانت" متهم کرده بودند. فقط می خواستم ایشان ملتفت شوند که امانتی نبوده است. همین

سلام و تشکر

شما بزرگوارید. دلایلتون برای موضوع قانع کننده بود و با گذاشتن لینک منبع، خیانتی در امانت صورت نگرفته و صرفا برداشت شخصی بوده. با توجه به محیط فرهنگی راسخونی این عبارت جدید برازنده تر است.

موفق باشید.

دوشنبه 27 آذر 1391  10:32 AM
تشکرات از این پست
salmanjavan nargese_montazer iman_karbala
mansoure1373
mansoure1373
کاربر برنزی
تعداد پست ها : 478

سلام

از نظر من خوندن نماز ظهر در ظهر عاشورا اهمیت نماز رو می رسونه که نباید ترک بشه نه اینکه سر وقت باشه

حالا یه سوال:

یکی از دوستان فرموده بودند که اما حسین وقت نماز نیمی از یارانشون رو از دست دادند

از طرفی شنیدیم که اگه فردی در نماز باشه کسی اومد خواست قرضشو پس بگیره اشکالی نداره اون شخص نماز رو کامل نکنه

حالا سوالم اینه،باید حتما همون موقع بود که نیمی از یاران هم شهید بشن؟

من چیزی رو رد نمی کنم.برام سواله

پنج شنبه 30 آذر 1391  5:59 PM
تشکرات از این پست
nikbakht88 iman_karbala
nikbakht88
nikbakht88
کاربر طلایی1

نقل قول mansoure1373 

سلام

از نظر من خوندن نماز ظهر در ظهر عاشورا اهمیت نماز رو می رسونه که نباید ترک بشه نه اینکه سر وقت باشه

حالا یه سوال:

یکی از دوستان فرموده بودند که اما حسین وقت نماز نیمی از یارانشون رو از دست دادند

از طرفی شنیدیم که اگه فردی در نماز باشه کسی اومد خواست قرضشو پس بگیره اشکالی نداره اون شخص نماز رو کامل نکنه

حالا سوالم اینه،باید حتما همون موقع بود که نیمی از یاران هم شهید بشن؟

من چیزی رو رد نمی کنم.برام سواله

سلام و تشکر

راستش من نه رشته تحصیلیم مرتبط با اینگونه مسائل دینیه نه ادعایی دارم اما بنظرم شاید با معلومات اندکم بتونم پاسخ بدم. به امید آنکه در راسخون شاهد حضور عالمان دینی و طلاب باشیم که در مسائل دینی پاسخگوی ما باشند.

سه نکته مطرح است یک حق الله و حق الناس و دو درجات یا جایگاه  عرفانی و دینی افراد و سه اهداف قیام امام حسین (ع).

اولویت حق الناس بر حق الله که مسلم شده است و مسلما اگر همزمان اتفاق بیفتند مثل همین مورد که نماز اول وقت است و حضور طلبکار؛ طبق اصل اولویت حق الناسی بر حق الهی باید حق الناس را ابتدا ادا کرد بعد حق الله را. چه بسا فرد در بین نماز شهید می شد و حق الناس برگردن او می ماند. اگر نماز نخوانده از دنیا می رفت (جدا از اینکه یار امام حسین (ع) بود و بهشت جایگاهش) احتمال بخشش وی از طرف خداوند وجود داشت اما معلوم نبود حق الناس نیز به این راحتی از گردن او بیفتد. (البته من داستان را به گونه دیگر شنیده ام که شب قبل عاشورا این قضیه جق الناسی اتفاق افتاده.)

بحث بعد درجه بندی افراد از جهت مرتبه دینی و کرامت افراد است (اصطلاح رایجش را فراموش کردم). برای یکی مثل امام حسین (ع) رعایت مسائل دینی از اهمیت و ضروریت بیشتری برخوردار است تا یک فرد معمولی همانطور که نماز شب بر پیامبر واجب بود و بر یارانش مستحب. برای بزرگان انجام واجبات دینی و مستحبات آن الزامی است اما برای افراد عادی واجبات و هر چه در توان دارند از مستحبات تاکید شده است.

در ظهر عاشورا اقامه نماز بر امام حسین از ضروریت برخوردار است و نباید کوتاهی کنند. لذا برای عزاداران امام حسین در ایام شهادت ایشون بجهت اولویت ادامه دادن راه و اهداف ایشون (و در درجات بعد عزاداری) بی هیچ حرف و حدیثی نماز اول وقت حائز اهمیت است و شکی در آن نیست. بنظرم اگر از نماز اول وقت گذشت و فردی در طی مراسم از دنیا رفت، حق الله برگردن دارد هر چند کرم الهی توصیف ناپذیر است.

نهایتا فراموش نکنیم که اهداف قیام امام حسین: احیای اقامه نماز، بر پا داشتن امر به معروف و نهی از منکر و احیای سنت جد بزرگوارشون رسول اکرم (ص) است.

پنج شنبه 30 آذر 1391  7:00 PM
تشکرات از این پست
salmanjavan mansoure1373
دسترسی سریع به انجمن ها