0

آب می‌خواهیم + تصویر

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

آب می‌خواهیم + تصویر

 

رگ حیات برخی روستاهای آذربایجان غربی نیازمند تزریق آب است.

خبرگزاری فارس: آب می‌خواهیم + تصویر

 

 اروم نیوز،  در حال حاضر دسترسی به آب کافی و مناسب در برخی از مناطق استان آذربایجان غربی به یک بحران جدی تبدیل شده است.

برخی روستاهای آذربایجان غربی برای حل این مشکل همیشگی‌شان، بار سنگین تأمین آب را از چشمه‌ها و چاه‌های اطراف روستا به دوش گرفته و هر روز به دنبال تأمین آب شرب سالم در مناطق خود هستند.

 

 

"سلیمان کوهی" از اهالی روستای لوربالاجوق آذربایجان غربی در خصوص مشکلات تأمین آب آشامیدنی سالم می‌گوید: به دلیل مشکلات فراوان از جمله نبود آب آشامیدنی سالم بسیاری از مردم به خصوص جوانان به محض تشکیل خانواده، به دلیل ناتوانی در تأمین ابتدایی‌ترین مایحتاج زندگی از جمله آب آشامیدنی سالم به سایر شهرهای کشور مهاجرت می‌کنند.

وی اظهار می‌دارد: برخی از اهالی روستا نیز به مصرف آب آلوده روی آورده‌اند که به نظر می‌رسد بیماری‌های ناشناخته‌ای که گریبانگیر برخی افراد شده، به علت مصرف همین آب‌های آلوده است.

"نورا الماسی" یکی دیگر از اهالی روستا عنوان می‌کند: به علت کمبود آب در روستاها، گاهی درگیری‌هایی بین روستاییان به وجود می‌آید که امنیت و آرامش روستا را به مخاطره می‌اندازد.

کامران دهقان، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان می‌گوید: هم اکنون از 2 هزار و 826 روستای موجود در این استان، یکهزار و 423 روستا تحت پوشش شبکه آبرسانی سالم هستند که این تعداد معادل بیش از 50 درصد از کل روستاهای موجود در آذربایجان غربی است.

وی افزاید: 609 روستا معادل 27 درصد روستاهای کل آذربایجان غربی فاقد تجهیزات آبرسانی سالم بوده و 831 روستای دیگر نیز با مشکلاتی در زمینه بهره‌مندی از آب سالم و آشامیدنی به دلیل فرسودگی تجهیزات آبرسانی و غیره روبرو هستند.

به گفته این مقام مسئول، اصلی‌ترین منابع تامین آب روستاهای استان، چاه‌ها، چشمه، قنات، رودخانه‌ها و آب‌های سطحی هستند که برخی این منابع باعث انتقال بیماری‌های روده‌ای در بین روستاییان می‌شود.

وی اضافه می‌کند: آب رودخانه‌ها منبع انتقال بیمارهای روده‌ای هستند و با توجه به تأمین آب مورد نیاز 35 درصد از خانوارهای روستایی از این طریق، خطر ابتلا به بیماری‌های روده‌ای بسیاری از روستاییان استان را تهدید می‌کند.

 

دهقان می‌گوید: روزانه بیش از یکهزار مورد عمل کلرسنجی در روستاهای استان انجام می‌شود که 85 درصد از این آزمایشات دارای نتایج مطلوبی است ولی باید این رقم به 100 درصد رسیده و برنامه‌های اساسی برای زیرپوشش قرار دادن 100 درصد روستاها از این نعمت الهی فراهم شود.

رسول اکبری، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان آذربایجان غربی با موضعی متفاوت با بیان اینکه هم اکنون از 2 هزار و 197 روستای استان، 2 هزار و 13 روستا با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 652 هزار نفر از تأسیسات آب آشامیدنی سالم برخوردار هستند، اظهار می‌دارد: این میزان تحت پوشش، بیش از 96 درصد جمعیت روستایی استان را شامل می‌شود.

وی با رد ناسالم بودن آب شرب روستاهای آذربایجان غربی تصریح می‌کند: به منظور پایش کیفی منابع آب شرب و حصول اطمینان از سلامت میکروبی و شیمیایی منابع مورد استفاده روستاییان، فرآیند نمونه‌برداری از تمام تأسیسات آبرسانی نوین شامل منشأ مخازن ذخیره و شبکه توزیع انجام می‌گیرد که این آزمایشات مطابق با استانداردهای جهانی بوده و نتایج آن از سلامت کامل آب آشامیدنی حکایت دارد.

وی با بیان اینکه جمعیت روستایی استان مشکل شیمیایی در زمینه آب ندارند، ادامه می‌دهد: فقط 5 روستای واقع در شمال استان، دارای آب آشامیدنی با غلظت فلوئور بیشتر از حد مجاز هستند ولی تهدیدی برای سلامت مصرف کنندگان محسوب نمی‌شود.

اکبری بیان می‌کند: شهرهای پلدشت و میاندوآب نیز به دلیل پسروی آب دریاچه ارومیه و ورود آب شور این دریاچه به سفره‌های آب زیرزمینی، دچار مشکل شوری شده‌اند.

وی با بیان اینکه برای تأمین آب شرب در هیچ یک از روستاهای استان از نظام سنتی استفاده نمی‌شود، می‌گوید: بر اساس نظر سنجی‌های به عمل آمده 95 درصد از روستاییان از خدمات ارائه شده برای تأمین آب شرب سالم اهالی این منطقه رضایت کامل دارند.

این مقام مسئول، تأسیسات تأمین آب شرب روستاهای استان را مطابق با استانداردهای ملی می‌داند و ادامه می‌دهد: در سال گذشته 19 میلیارد و 600 میلیون ریال اعتبار برای تعمیر و نگهداری شبکه های آب آشامدنی روستاها تصویب شد که از این میزان 5 میلیارد و 200 میلیون ریال به شهرستان ارومیه با بالاترین جمعیت و 450 میلیون ریال به شهرستان اشنویه با کمترین جمعیت روستایی اختصاص یافته است.

یک شنبه 5 آذر 1391  5:34 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها