5 سال قبل آمازون یکی از مهمترین گجتهای قابل حمل دهه را معرفی کرد. کتابهای الکترونیک سالها بود که یافت میشدند ولی کمتر کسی تا زمان معرفی کیندل به آنها اهمیت میداد. حالا به لطف موفقیت کیندل، آمازون یک لشکر کامل از آنها را تولید میکند و در بازار تبلت امریکا هم برای خودش بدل به بازیگر مهمی شده.
مثل هر محصول انقلابی دیگری، کیندل هم پس از معرفی اش باعث پیدایش رقبایی شد که تا پیش از آن وجود خارجی نداشتند. کتابخوان نوک ساخت بارنز-اند-نوبلز یکی از بهترین این رقبا است. رقبای مختلف در کنار هم تکامل یافتند. این تکامل در این جهات بود: کوچکتر و ارزانتر شدن، اضافه شدن صفحات لمسی، و نیز زمینه ساز شدن برای تولید تبلت های همخانواده.
ابعاد
آمازون در زمینه ابعاد بهتر عمل کرده. کیندل و کیندل پیپر-وایت در مجموع ابعاد مناسبتری نسبت به رقبا دارند. از نظر مساحت، کیندل از همه کوچکتر است. کیندل کیبورد هم با اینکه مساحتی بیش از همه دارد ولی عین حال نازکترین است.
وزن
کتابخوانهای نوک گرچه از نظر ضخامت و عرض بهتر از کیندل نیستند، ولی وزن آنها مشابه رقبای آمازونی خود است. البته بحث کیندل جدا است و باز هم در اینجا رتبه اول را دارد منتهی این نکته را از یاد نبرید که وزن بالاتر کیندل پیپر-وایت و نوک سیمپل تاچ با GlowLight، به خاطر تصویر بهترشان است.
نمایشگر
نمایشگرهای 6 اینچی توسط تولیدکنندگان به استاندارد این حوزه تبدیل شدهاند. از خانواده کیندل فقط مدل پیپر-وایت است که صفحه لمسی دارد و دو مدل دیگر دستورات فیزیکی را پشتیبانی میکنند. اما سایر رقبا همگی صفحات لمسی دارند. مطالعه متن روی تمام این صفحات عالی است ولی در عین حال پیپیر-وایت آمازون و کوبو گلو بالاترین رزولوشن را دارند. اگر دنبال نور پس زمینه نیز هستید، این سه مدل آن را به شما ارائه میکنند: کیندل پیپر-وایت، کوبو گلو و نوک سیمپل تاچ با GlowLight.
حافظه
کتابخوانها مثلث تبلتها نیستند که نیازی به حافظه زیاد برای ایفای نقش اصلی خود داشته باشند، کتابهای الکترونیکی هم حجم زیادی را اشغال نمیکنند. از طرف دیگر تمام خریدها از فروشگاههای آنلاین در فضای اَبری ذخیره میشود و بنابراین، نیاز چندانی به حافظه زیاد وجود ندارد.
ارتباطات بیسیم
اگر زیاد به سفر میروید و حتماً میخواهید که کتابخوان شما قابلیت سیمکارت داشته باشد، باید مشتری آمازون شوید. تنها دو مدل پر طرفدار در بازار وجود دارد که این امکان را در اختیار شما قرار میدهد، البته با قیمت بالاتر از مدل وای-فای.
عمر باتری
عمر بالای باتری با یک بار شارژ را تنها مدیون صفحات نمایش با نام e-ink هستیم و همه کتابخوانها در این زمینه خوب هستند. اگر خوب کافی نیست، کیندل پیپر-وایت یا کیندل کیبورد را خریداری کنید که قول 8 هفته مطالعه به میزان متعارف با یک شارژ را میدهند.
زمان شارژ شدن
اگر بنا به شارژ هر روزه بود، قاعدتاً زمانهای بالا زیاد راضی کننده به نظر نمیرسیدند. ولی حالا که هفتهای یا ماهی یک بار دستگاه شارژ میشود، زمانهای بالا را «کوتاه» در نظر میگیریم.
مزیتهای هر مدل
نمایشگرهای دارای نور پس زمینه یا Backlit بزرگترین پیشرفت برای کتابخوانهای الکترونیکی در سالهای اخیر بودهاند. کیندل Paperwhite، نوک سیمپل تاچ با GlowLight، و کوبو Glo تمام آنچه را برای مطالعه در محیط تاریک لازم دارید به شما میدهند. مهمترین نگرانی، روشن نگه داشتن کل سطح نمایشگر با درجهای یکسان است که در این زمینه نوک ضعیفتر عمل کرده.
بهترین دلیل برای خرید کیندل (مدل پایه) قیمت آن است و کیندل کیبورد هم که تنها مدل محبوب دارای کیبورد فیزیکی است و از این نظر متمایز. نوک سیمپل تاچ (مدل پایه) هم یک کتابخوان عالی با طراحی متمایز و جالب است ولی قیمتی بالاتر از کیندل استاندارد دارد.
کیندل و کیندل پیپر-وایت دارای شارژر نیستند بنابراین باید چند دلاری بابت خرید یک شارژ جدا پول بدهید.
حداقل قیمت
شاید برای کسانی که تبلتها را بیشتر برای مطالعه استفاده میکنند، قیمت کتابخوانها در کنار نمایشگر e-ink که چشم را خسته نمیکند بهترین عوامل کوچ به e-reader ها باشند. البته قیمت پایین کیندل به خاطر نمایش تبلیغات ویژه است ولی این نمیتواند چندان ناراحت کننده باشد.
جمع بندی
درست همانطور که تلفنهای هوشمند و تبلتها بیشتر جای خودشان را در زندگی ما باز میکنند، کتابخوان های الکترونیک هم حرف هایی برای گفتن دارند. آنها سبکتر و چشم-دوست تر از تبلت ها هستند و حس مطالعه روی آنها، خیلی بیشتر از تبلت ها شبیه مطالعه کتاب های کاغذی است که این خودش نوستالژی جذابی است. البته نیازی به ذکر نیست که با کتابخوانها حواس پرسی کمتری هم سراغ شما میآید چون به عنوان مثال، انگری بردزی در دسترس نیست تا دم به دقیقه سراغش بروید.
نارنجی