احمدی نژاد در گفتوگو با تلویزیون پاکستان:
یزید و عمرعاص زمان کسی است که مردم غزه را میکشد
خبرگزاری فارس: رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که در عصر حاضر یزید و عمرعاص زمان کیست؟ گفت: کسی که مردم غزه را میکشد و از 12 هزار کیلومتر دورتر به منطقه حمله کرده و مردم را زیر بمباران قرار میدهد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدینژاد صبح امروز (پنجشنبه) در ادامه برنامههای سفر به پاکستان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «جیو» این کشور در پاسخ به سؤالی درباره حملات رژیم صهیونیستی به غزه، اظهار داشت: صهیونیستها در همه جای دنیا زمینهساز و عامل چپاول و غارت ملتها هستند و پشت سر بسیاری از جریانات تروریستی، تولید و تجارت مواد مخدر و تخریب فرهنگ ملتها قرار دارند و همواره به دنبال جنگافروزی بوده و هستند، اما جنگ اخیر با جنگهای قبلی این رژیم متفاوت است.
رئیسجمهور اضافه کرد: رژیم صهیونیستی در جنگهای قبلی به دنبال توسعهطلبی بود، اما این جنگ مشخصاً برای نجات گروهی از صهیونیستها براه انداخته شده است.
احمدینژاد با تأکید بر اینکه ادامه وضع کنونی برای صهیونیستها غیرممکن است و آنان به این نتیجه رسیدهاند که باید شرایط را تغییر دهند، خاطرنشان کرد: کسانی که امروز در فلسطین اشغالی حاکمند، وضع کنونی خود را نمیپسندند و در تلاش هستند که وضعیت را تغییر داده تا بدین وسیله خودشان را نجات دهند و به همین خاطر به جنگ متوسل شدند اما معتقدم با اینگونه اقدامات شرایط برای رژیم صهیونیستی هرگز تغییر نخواهد کرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه رژیمی با ویژگیهای رژیم صهیونیستی امکان ادامه حیات ندارد و هر روز که میگذرد خسارت و زیان آن برای حامیان غربیاش بیشتر میشود، بنابراین باید شرایط تغییر کند، گفت: هدف از تغییر شرایط رژیم صهیونیستی این است که عناصر تندرویی که امروز در این رژیم حاکم هستند جای خود را به افراد دیگری بدهند و در همین راستا قصد دارند فضا را مغشوش کنند تا بتوانند این هدف خود را محقق سازند، اما بیتردید قادر به انجام چنین کاری نخواهند بود و باید بروند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره احتمال حمله رژیم صهیونیستی به تأسیسات هستهای ایران تصریح کرد: صهیونیستها برای نجات خود بسیار علاقمند به ماجراجویی هستند که البته ملت ایران هم کاملاً آماده است، اما فکر نمیکنم چنین فرصتی را به دست بیاورند، ضمن اینکه هیچ دلیلی برای حمله وجود ندارد، چرا باید کسانی که بمب اتمی ذخیره کردهاند، دیگران را به خاطر استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای مورد حمله قرار دهند. امروز دیگر هیچ کس در دنیا چنین منطقی را نمیپذیرد، ضمن اینکه صهیونیستها نیز خودشان به خوبی از قدرت ایران آگاه هستند.
احمدینژاد اظهار داشت: متاسفانه دخالتهای فراوان بیگانگان باعث ایجاد فاصلهای گسترده نه تنها بین جوامع مسلمان، بلکه کل ملتهای مستقل جهان شده است و اصولاً آنان برپایه ایجاد تفرقه بین ملتها حکومت میکنند و امروز نیز بین کشورهای اسلامی این تفرقه و جدایی وجود دارد اما معتقدم شرایط به سرعت در حال تغییر بوده و یک بیداری انسانی عمیق در کل جهان در حال وقوع است.
رئیسجمهور افزود: امروز ملتها به سرعت در حال آگاه شدن بوده و به دنبال عشق و دوستی هستند و بیتردید به موازات آگاهی ملتها، دشمنان هم تلاش خود را برای تشدید تعصبات قومی و مذهبی به منظور ایجاد فاصله بین ملتها زیاد میکنند.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه برخی کشورهای غربی و دشمنان ملت ایران، تهران را متهم به دخالت در فلسطین، لبنان و سوریه میکنند، اظهار داشت: غربیها دخالت در امور سایر ملتها را حق قطعی خود میدانند و در حال حاضر بیش از 60 هزار نیروی نظامی در افغانستان دارند و قبلاً در عراق بیش از 300 هزار نیروی انسانی داشتند و جالب است که همزمان ایران را به دخالت در امور عراق و افغانستان متهم میکردند، این در حالی است که کشورهای منطقه با یکدیگر روابط گسترده اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارند و این روابط ریشه تاریخی دارند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: همواره آرمان فلسطین و وحدت و یکپارچگی لبنان را مورد حمایت معنوی و سیاسی قرار داده و آن را به صورت علنی اعلام کردهایم. درباره سوریه نیز موضع ما کاملاً روشن است، معتقدیم انتخاب آزاد، عدالت و احترام حق همه ملتهاست و هیچ تفاوتی بین ملتها وجود ندارد. مردم سوریه هم از این حقوق برخوردار هستند و هیچ کس حق ندارد اینها را از ملت سوریه گرفته یا آن را مسدود کند.
احمدینژاد با طرح این سؤال که آیا این حق با جنگ به دست میآید یا تفاهم؟ اظهار داشت: معتقدیم حق ملت سوریه با توسل به جنگ حاصل نخواهد شد و کسانی که از دولت یا مخالفین کشته میشوند، همگی جزو مردم سوریه هستند و این موضوعی ناراحتکننده است، بعلاوه به قدرت رسیدن هر یک از گروهها با جنگ، به معنای تداوم جنگافروزی و درگیری است.
رئیسجمهور تصریح کرد: بر این اعتقاد هستیم که جنگ راهحل مناسبی برای سوریه نیست و باید یک تفاهم ملی ایجاد شود که تحت لوای آن همه گروهها رای مردم را بپذیرند و در یک تفاهم ملی، انتخابات کاملاً آزاد برگزار شود و هر آنچه که ملت سوریه انتخاب کردند، همه به آن احترام بگذارند؛ بیتردید با تشویق طرفین به جنگ و ارسال سلاح مسأله سوریه حل نخواهد شد.
احمدینژاد گفت: هرکس حقیقتاً دوستدار ملت سوریه است باید به ایجاد تفاهم در این کشور کمک کند.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا ایران و پاکستان میتوانند به تثبیت امنیت و ثبات در افغانستان کمک کنند؟ اظهار داشت: حتماً چنین است. شرایط فعلی در افغانستان به زیان همه کشورهای منطقه است و باید کمک کنیم تا این کشور به ثبات و امنیت دست یابد و خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است و ایران و پاکستان به اتفاق دولت افغانستان تاکنون چند نشست سهجانبه برگزار کرده و در آینده نشست بعدی نیز تشکیل خواهد شد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: مسأله افغانستان راهی به جز تفاهم منطقهای ندارد و ایران و پاکستان برای ایجاد امنیت و تثبیت صلح و آرامش در افغانستان و تکمیل روند سیاسی در این کشور میتوانند گامهای مؤثری بردارند.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤال دیگری درباره مذاکره دولت کرزای با طالبان اظهار داشت: باید به این موضوعات از نگاه وسیع و کلان نگریست. ایران و پاکستان باید به ایجاد تفاهم ملی در افغانستان کمک کنند، ضمن اینکه باید در نظر داشت که بالاخره این کشور را باید مردم آن اداره کنند و در این میان همه باید روند دموکراسی را پذیرفته و هیچکس نباید نگاه خود را بر دیگران تحمیل کند.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه آیا اطمینان دارید که سربازان آمریکایی بعد از سال 2014 افغانستان را ترک خواهند کرد؟ گفت: نمیتوان در این زمینه پیشگویی کرد اما بیتردید بالاخره آنها باید از افغانستان خارج شوند برای اینکه تاریخ افغانستان نشان داده که نیروهای بیگانه نمیتوانند در این کشور دوام بیاورند. اینکه بعد از 10 سال حضور خود، به هیچ یک از اهدافشان نرسیدهاند، تأییدی بر این موضوع است.
رئیسجمهور اضافه کرد: البته اشغالگران به دنبال تثبیت حضور خود و حرکت به سمت شرق افغانستان هستند تا بدینوسیله کشورهای همسایه افغانستان را کنترل کنند اما در این هدف خود نیز موفق نخواهند شد.
احمدینژاد در پاسخ به اینکه آیا ایران از جانب اشغالگران افغانستان احساس مشکل میکند؟ گفت: بدون تردید زمانی که ناامنی ایجاد میشود، همه دچار زیان میشوند. گسترش تروریستم، تولید و توزیع مواد مخدر آثار و تبعات زیانآوری دارد، از سوی دیگر زمانی که مردم در کشوری کشته میشوند، احساس ما این است که برادران و خواهران ما دچار آسیب شدهاند.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: سلطهگران بهانهای به نام تروریسم ایجاد کرده و قصد دارند به واسطه آن بر منطقه مسلط شوند و این حق را برای خود متصور شده میخواهند آن را برای خود تثبیت کنند که میتوانند به هر کشوری اراده کردند، حمله کنند و امروز این سوال جدی مطرح است که آیا پس از ورود اشغالگران به افغانستان دامنه تروریسم و مواد مخدر کاهش یافته یا افزایش پیدا کرده است.
احمدینژاد افزود: بیتردید افراطگرایی و تولید و توزیع مواد مخدر در 10 سال گذشته در افغانستان گسترش و افزایش داشته است و اصولاً هدف اصلی اشغالگران از حضور در منطقه همین مسأله است چرا اگر این موارد نباشد، آنها بهانهای برای تداوم حضور خود نخواهند داشت. ضمن اینکه وجود تروریسم و مواد مخدر بهترین ابزار تضعیف رابطه بین کشورها و ملتهای منطقه است.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره موانع موجود در احداث خط لوله گاز ایران و پاکستان اظهار داشت: این پروژه دو قسمت مشخص در داخل ایران و پاکستان دارد، بخش ایران به سرعت در حال اجراست و حفاریها انجام شده و خط لوله تا نزدیک مرز کشیده شده است، اما در بخش داخل پاکستان، لولهکشی پیشرفت چندانی نداشته که در این زمینه توافقاتی در حال انجام است که ایران هم در این بخش مشارکت کند تا به سرعت خط لوله در دو طرف تکمیل و به هم متصل شود و بلافاصله پس از اینکه این توافق انجام شود، کار لولهگذاری بسرعت انجام خواهد شد و امیدوارم تا پایان سال 2014 که زمان اجرای قرارداد مذکور است، این پروژه به طور کامل عملیاتی شود.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی درباره چشمانداز روابط ایران و پاکستان اظهار داشت: ایران و پاکستان دو کشور برادر و دوست هستند و باید روابطمان گسترده و وسیع باشد، ضمن اینکه حتی اگر برادر هم نبودیم به عنوان دو کشور همسایه باید روابط خوبی با یکدیگر میداشتیم و این موضوع به نفع دو ملت و منطقه است و با همکاری هم میتوانیم بسیاری از نیازهای یکدیگر را تأمین کنیم.
رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که آیا فکر نمیکنید که دشمنان به دنبال ایجاد مشکل در گسترش روابط ایران و پاکستان هستند؟ اظهار داشت: این یک موضوع بدیهی است چرا که استعمارگران حتی نمیخواهند اعضای یک خانواده و مردم یک شهر و ایالت متحد و همراه باشند، تصور کنید که ایران، افغانستان و پاکستان با هم متحد باشند، آیا در این صورت جایی برای حضور دشمنان در منطقه باقی خواهد ماند؟
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی درباره پیشنهاد راهکاری برای ایجاد هماهنگی و وفاق بین مذاهب مختلف در پاکستان اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلامی به عنوان اشرف مخلوقات متعلق به همه بشریت و همه مسلمانان است و همه دین را به بشریت عرضه کرد و رحمت او شامل همه انسانهاست، بنابراین همه انسانها در این مسئله مشترک هستند و پیامبر برای وحدت همه بشریت آمده است.
رئیسجمهور گفت: همه ملتها بر محور پیامبر و توحید متحد هستند و تشدید تعصبات قومی و مذهبی کار دشمنان است.
احمدینژاد افزود: مسلمانان که دارای پیامبر، کتاب و قبله مشترک هستند، زمینهای برای اختلاف و دودستگی ندارد و ایجاد فاصله با عناوین شیعه و سنی ساخته و پرداخته دشمنان است.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: فاصله جامعه بشری و مسلمانان با پیامبر اسلام (ص) از زمین تا آسمان است، همه باید دست به دست بدهند تا پیامبر را شناخته و از او تبعیت کنند.
احمدینژاد گفت: پیامبر مظهر رحمت و همدلی و مهربانی برای تمام ملتهاست و در بین شیعه و سنی هر کس به پیامبر نزدیکتر است باید مهربانتر باشد و اهل بیت (ع) را نیز خود پیامبر اسلام (ص) توصیه فرمودند که دوستدارشان باشیم. امام حسین(ع) مانند پیامبر متعلق به همه بشریت و مظهر رحمت الهی است.
رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که در عصر حاضر یزید و عمرعاص زمان کیست؟ اظهار داشت: کسی که مردم غزه را میکشد و از 12 هزار کیلومتر دورتر به منطقه حمله کرده و مردم را زیر بمباران قرار میدهد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: مسلمانان نه تنها باید بین خودشان رابطه دوستانه و بامحبت برقرار کنند بلکه باید نسبت به سایر ملتها هم با محبت باشند و در این میان علمای مذهبی باید با یکدیگر گفتگو کرده و حقایق را برای مردم بیان کنند و البته مردم هم باید هوشیار باشند و هیچ کس حق ندارد به دیگران آسیب برساند.
رئیسجمهور افزود: زمانی که دشمنان به سرزمینهای ما تجاوز میکنند ملتها وظیفه دفاع از خود را دارند، اما در بین ملتها هیچگونه درگیری و اختلاف معنا ندارد.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: تعصبات مذهبی متعلق به پیامبران نیست برای اینکه پیامبر ما حتی با مسیحیان و یهودیها هم رابطه خوب داشته و با آنها گفتگو و صحبت میکرد و به هیچ کس اجازه نداد که کسی را به خاطر مذهب مورد آزار قرار دهند.
رئیسجمهور در پاسخ به سؤالی درباره گفتوگو با رژیم صهیونیستی گفت: رژیم صهیونیستی همان دشمنی است که سرزمین ملتی را اشغال کرده و باید به اشغالگری خود پایان دهد.
احمدینژاد در پاسخ به سؤالی درباره چشمانداز اجلاس دیهشت گفت: اجلاس دیهشت تاکنون عملکرد نسبتاً مناسبی داشته است و امیدواریم با مدیریت پاکستان حرکت آن شتاب بگیرد.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: در شرایط امروز جهان برای پیشرفت و حفظ کشورهایمان از دستاندازی زیادهخواهان راهی جز همدلی و تفاهم وجود ندارد.
احمدینژاد اظهار داشت: هشت کشور عضو دیهشت دارای بیش از یک میلیارد جمعیت بوده و ذخایر عظیم انرژی و مناطق حساس جهان را در اختیار دارند و به لحاظ علم و تخصص از جایگاه مهمی برخوردار میباشند، لذا به هر میزان که روابط خود را گسترش دهیم به سود همه اعضا و کشورهای منطقه است.
رئیسجمهور در ادامه خاطرنشان کرد: امروز بخاطر تسلط دلار بر اقتصاد جهانی بخشی از منابع ملتها به طور خودکار به جیب سرمایهداران سرازیر میشود که اگر کشورهای عضو دیهشت روابط خود را در همه زمینهها گسترش دهند، حداقل از این چپاول جلوگیری خواهد شد، ضمن اینکه قدرتی در خدمت صلح و امنیت جهانی خواهد بود.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی دیگری درباره پاکستان اظهار داشت: پاکستان دارای ملتی بزرگی، موحد و عاشق پیامبر اسلام (ص) است و این کشور باید یکی از کشورهای مهم جهان باشد و این مسأله در سایه وحدت و یکپارچگی محقق میشود، هیچکس نباید به خود اجازه دهد که به دیگران آسیب برساند و هرکس پیامبر(ص) و خود را دوست دارد، باید در این مسیر گام بردارد، چرا که اگر ناامنی باشد آینده همه در خطر خواهد بود.
رئیسجمهور تصریح کرد: راهحل زندگی مسالمتآمیز بین اندیشهها و مذاهب گوناگون، تفاهم است، هیچ کس نباید خود را برتر از دیگران بداند و هرکس خود را به میزانی که برتر بداند از پیامبر (ص) فاصله گرفته است.
احمدینژاد خاطرنشان کرد: پیامبر و اهل بیتشان عاشق مردم بودند، امام حسین (ع) فدای پیامبر شدند و افتخار میکرد که تابع و دنبالهروی پیامبر اکرم(ص) بود.
رئیسجمهور افزود: علما و کشورهای منطقه باید با همفکری دائماً بر وحدت و همدلی تاکید کنند.
احمدینژاد گفت: غربیها نمیخواهند پاکستان یک کشور پیشرفته و قدرتمند باشد، همانطوری که نمیخواهند هیچ کشور دیگری در منطقه پیشرفته باشد، آنها به دنبال تشدید اختلاف و درگیری بین ملتها و کشورهای منطقه هستند تا خود را مسلط کنند.